היי לכולם 
הסיפור, בגדול הוא כזה - אישי היקר ואני (נשואים בערך 9 חודשים) באים ממשפחות די שונות במובנים מסוימים במנטליות ובהתנהלות. ב"ה ההורים של שנינו אנשים טובים וחמים, ועוזרים לנו מאוד.
אני מאוד משתדלת לזרום עם המשפחה שלו, להביע חום, להיות חלק, לפרגן לו שניסע אליהם יחד לשבתות ובכלל, כי מבחינתי הם גם משפחה שלי לכל דבר. אני ממש משתדלת למעט בהערות ובתלונות על ההורים שלו מולו, כי אני מתארת לעצמי שהוא ירגיש לא נעים, למרות שגם לי לא תמיד קל לזרום עם השוני ועם הדברים שאני לא רגילה אליהם או מרגישה לא בנוח איתם.
אני מרגישה מצד בעלי שהוא לא מסוגל לפרגן לי באותה מידה. בחודשים הראשונים הוא היה די בשוק מההתנהלות השונה, מסעודות השבת הארוכות יותר, מהניסיונות של ההורים שלי לשוחח איתו וליצור קירבה, ולפעמים מעקם פרצוף ומרבה להסתגר בחדר שלנו. מדי פעם הוא זורק לי הערה צינית על סבתא שלי (שהיא קצת קשוחה ולא קלה לעיכול), על ההורים שלי - שבאמת גם נראה לעין שהם מאוד משתדלים לעזור לו להרגיש בבית, גם אם זה לא באופן שהוא רגיל אליו, על היציאות של אבא שלי (כאילו לאמא שלו אין יציאות הזויות, וכשאבא שלי אמר משהו לא לעניין גם אני ניסיתי לומר לו בעדינות. אבל הוא אומר הכל מתום לב ובכוונה טובה)... מצד אחד אני כן שמחה על הכנות שלו, וברור שלכל הורה יש מורכבות ולפעמים מרגישים צורך לפרוק, ומצד שני אני מרגישה שזה כבר עובר את גבול הטעם הטוב, ויש בי איזו ציפיה שיתחשב גם בי וינסה פשוט לזרום בלי להתלונן.
שוחחתי איתו על זה פעם, והוא בכלל לא היה מודע לכמות ההערות שהוא זרק, וגם לא חשב שזה הרבה הערות מצדו. בכל מקרה אמר שישתדל, ואכן מספר ההערות ירד קצת. אבל אני מרגישה שלא נעים לי לבוא איתו להורים שלי, כי שם אני מרגישה על קוצים, שלא נעים לו, לא נוח לו, על מה עוד הוא יעיר הפעם... מפריע לי שהוא מסתגר הרבה בחדר שלנו ולא מעוניין להשתלב בדינמיקה המשפחתית, ואני מרגישה שהוא עושה הרבה פחות מאמץ ממה שאני עושה כדי להשתלב ולתווך ולתת הרגשה טובה, וגם ההערות והתלונות עדיין מפריעות לי, למרות שהוא מנסה למנן.
אני כן אומרת לו לפעמים שאני מרגישה לא בנוח לבוא איתו לשם ומעדיפה לוותר, או שקשה לי עם התגובות שלו, והוא תמיד אומר לי שהוא דווקא מעריך אותם ונחמד לו אצלם, אבל בזמן אמת אני עדיין מקבלת שדר אחר שעדיין לא נעים לי.
הייתי שמחה לשמוע מה יש לכם לומר על זה, ובכלל - איך אתם מרגישים/מגיבים להערות שיש לבן הזוג על המשפחה שלך? מתי זה כבר מרגיש יותר מדי?