הי בדרך כלל אני לא כותב פה אלא רק קורא מידי פעם, בשבילך אכתוב(:
אני לא מכיר אותך ולכן קח את דברי בעירבון מוגבל, אבל בכל זאת אשתדל לענות.
עקרונית אני חושב שכדאי שתעבור לישיבה גבוהה/ הסדר (זה כבר נושא אחר אם אתה שקצת ארחיב מוזמן לומר)
אתה מרגיש שאתה מסופק על מעל הראש מלימודי הבגרות? אתה מרגיש שאתה רוצה להתעלות בקודש? (ממקום רציני ואמיתי, לא- איזה מגניב זה להיות רב) אתה מרגיש שאתה מסוגל ללמוד תורה רוב שעות היום? המקום שלך הוא בישיבה- השלב בחיים שאתה שוקע בעולם התורה ובונה קומה נוספת באישיות שלך.
לא צריך לפחד מזה שאתה לא מוכן 100 אחוז/ אני אהרוס את השנה הראשונה שלי בישיבה, כי מה לעשות, אי אפשר להיות מוכן עד הסוף, צריך פשוט לקפוץ למים!
אני מציע לך לחשוב על זה לעומק ואם באמת תרגיש שאתה מסוגל לכך וזה יקדם אותך, לך על זה!
באופן כללי זו טעות לפחד משינויים בחיים שלנו, ברור, צריך לבחון ולבדוק כל דבר לעומק, אבל באמת, להשקיע חשיבה רצינית, אבל הבדיקה שלנו לא צריכה להיות ביחס לסביבה שלנו- נו אפחד לא עושה את זה, אני סתם חי בסרט ואהרוס לעצמי, אלא- האם אני באמת מסוגל לכך? זה יקדם אותי? כן? אז יאלה הולכים על זה.
לגבי הרמה, לא בכל הישיבות החבר'ה סיימו ש"ס לפני גיל 17, ברובם אפילו לא(:
אז לא צריך לחשוש מהרמה, סיכוי טוב שאם אתה לא מבזבז יותר מדי את הזמן שלך וכן למדת כמה מסכתות לא יהיה פער רציני שיהרוס/ אם בכלל.
לך לשבו"ש, תסתכל, תבדוק אם המקום הזה מתאים לך. הדבר הכי חשוב לבדוק זה האם האני אלמד במקום הזה טוב?
אם לא מספיק טוב אין מה לדבר- לך למקום אחר, אם כן, אפשר להתקדם לפרמטרים הבאים: מיקום, השקפה, הסדר/ גבוהה וכו'
מקווה שלא כתבתי מבולבל מדי ושעזרתי,
בהצלחה!!