שאלה שמטרידה אותי.מבקש אמונה

אם כתוב ש"זה כנגד זה עשה אלוקים" 

כשהיו נביאים - היו נביאי שקר,

כשהיה משה רבינו - היה בלעם,

כשהיה בית מקדש ודעת - היה יצר חזק לעבודה זרה.

אז כאילו יוצא שאנחנו במילכוד. 

הרבה פעמים אני אומר לעצמי "הלואי שכולם יחזרו בתשובה ויהיה יותר גילוי שכינה ודעת בעולם"

ואז באה לי המחשבה הזאת - שבעצם אז יהיה יצר יותר חזק "זה כנגד זה" 

אז מה הקטע פה? זה מסתכל..

בחירה חופשיתרואה אור
אם היה טוב חזק בלי התנגדות, לעשות רע היה מעשה לא שפוי כמו להיכנס למדורה
(לעתיד לבוא לא יהיה יצר הרע)
סבבה. השאלה היא אחרתמבקש אמונה

הבעיה היא שנראה לי כאילו אנחנו במילכוד  - לכאורה אף פעם הטוב לא יהיה מספיק חזק כדי לנצח כי תמיד הרע יהיה חזק ומבלבל באותה מידה, ואז נחטא ושוב נתרחק מה'

אז מה הקטע לשאוף לגילוי שכינה/נבואה/צדיקים וכו'? לכאורה זה במילא לא יעזור.

איפה היציאה מהמלכודת הזאת?

למה המסקנה היא שנחטא?רואה אור
גם אם הרע יתחזק זה רק בגלל שיהיה הרבה יותר טוב

בנוסף, כמו שהמסילת ישרים אומר, אפשר לצאת מ'גן המבוכה', כלומר אפשר "לנצח" בקרב הזה כבר עכשיו
לא בהכרח.. אבל נראה לי שהרבה יחטאו כימבקש אמונה

לכאורה אמנם יהיה טוב, אבל הוא יהיה נסתר מהרבה אנשים

לדוגמא אם יהיה נביא, יהיה נביא של שקר שיגיד הפוך ויגרום לבלבול.  ואם יהיה בית מקדש יהיה לך עבודה זרה חזקה

אז זהו, שהמסילת ישרים אומר שהיציאה מגן המבוכה תלויה בהקשבה למי שכבר עבר אותו - שזה הצדיקים.

ואם יש בלבול איפה האמת, אז שוב אנחנו תקועים

ועוד, ככל שיש יותר אפשרות לטוב יש יותר תביעה על אנשים...תקן אותי אם אני טועה

לא הבנתי את הפסקא האחרונהרואה אור
וכשתקועים זה בדיוק ההזדמנות לבחור
בגאולה האמיתית והשלימהמצטרפת למועדון
יהיה "את רוח הטומאה אעביר מן הארץ"
ו"יבולע המוות לנצח".
הכנעה גמורה של הרע והקליפות.
כל מה שאתה כותב נכון לעבודה שלנו עכשיו כשעדין לא הגיעה הגאולה. כרגע בהחלט כשיש התחזקות של הקדושה הסטרא אחרא משתוללת כי היא מרגישה איום על המקום שלה..
אוקיי, אז בעצםמבקש אמונה

אם אני מבין נכון, המצב הוא שלא נוכל להתרומם עד שתהיה גאולה?

זה המהלך שחייב להיות?

למה התרוממות היא רק כשאין פוטנציאל לחטא?מצטרפת למועדון
ההיפך.
אתה מתרומם עכשיו.
ככל שאתה עושה יותר טוב למרות הרע שיש בעולם אתה פועל בעולם את התיקון שלו.
מקרב אותו לעבר היעד.
לא הכוונה כשאין פוטנציאל לחטאמבקש אמונה

שאין גילוי שכינה, אין נביאים, אין רוח הקודש.

אנחנו כן שואפים שיהיה ומתפללים לזה.  

נניח מה שכתוב בגמרא,

שחכמים שמעו בת קול שאמרה שיש בדור שלהם מי שראוי להשראת שכינה כמו משה רבינו אבל הדור לא ראוי.

זאת אומרת שזה כן זכות לדור שיהיה לו גילוי שכינה.   

על זה אני שואל, אבל למה זה זכות אם לכאורה באותו רגע משמים ישלחו גם משהו שיהיה מתנגד לזה.

זה בדיוק ההגדרה של הגאולה האמיתית והשלימהמצטרפת למועדון
גאולה נצחית שאין אחריה גלות.
כרגע באמת אין גילוי שכינה אבל אנחנו מתפללים ומקווים כל יום לבואה של הגאולה ואיתה כמובן בית המקדש,מלך המשיח, השראת שכינה וכל התגשמות הנביאים.
אם השאלה שלך היפותטית על מצבים בעבר בהם היה גילוי אלוקות במקביל לתוקף של הסטרא אחרא אכן זוהי הדרך שבה הקבה הנהיג את העולם כדי לאפשר בחירה חופשית.
אבל ברגע שסימנו את העבודה שלנו בבירור הרע, משיח מגיע והרע נעלם!
ככה שלא חושבת שמתאים להסיק מהמציאות בעבר על מה שיהיה לעתיד לבוא.
שתי תשובות בדבר..אם רק נאמין
א. נראה לי שבאמת השאיפה היא להגיע ל"עולם הבא" ול"עתיד לבוא", שאז יישחט יצר הרע וכנראה שלא תהיה בחירה חופשית במובן של התמודדות מול רע (לא למדתי לעומק את הסוגיה זה מהידע הכללי).

ב. עדיין, חיים עם עוצמות יותר גדולות וגילויי שכינה יותר גדולים הם יותר טובים ועדיפים ומתוקנים, גם אם זה בא בעסקת חבילה של פוטנציאל הרס גדול יותר. כמאמר הפתגם, ילדים קטנים צרות קטנות ילדים גדולים צרות גדולות.. ואעפ"כ ברור שלהיות ילדים גדולים זה התכלית יותר מאשר להיות ילדים קטנים
הלואי שישחט היצר הרע. אז לגבי ב'מבקש אמונה

אז נניח שעכשיו יש מצב של בית מקדש ובו זמנית עבודה זרה שהרבה הולכים אחריה

כמו שאמרת - פוטנציאל הרס גדול.

אז העולם הולך קדימה או אחורה? כי הרי זה כבר היה והתוצאה הייתה חורבן.

הכל חלק מהתוכנית האלוקית.אם רק נאמין
זאת היתה המציאות בזמן בית ראשון, ובדיעבד התברר שזה היה שלב מסויים בתהליך ההיסטורי של העולם. האם בית ראשון היה הליכה קדימה או אחורה? כאדם מאמין ברור לי שזאת היתה הליכה קדימה, עם מחיר. ולא להיפך הליכה אחורה, עם בונוס. אז המחיר נורא וכואב, אבל הוא לא עיקר כיוון ההתקדמות.

לא רלוונטי בעיניי להניח שהמצב הזה היה עכשיו. כי העולם שונה האנושות שונה, אנחנו עם ישראל שונים ממה שהיה אז. אם מצב דומה לבית ראשון היה עכשיו, אז גם כן היה מתברר שזה חלק מהתוכנית האלוקית ושלב בתיקון. בפועל זה לא כך, וכנראה גם לא נכון שיהיה כך...

ושים לב, הקב"ה ידע שעם ישראל יחטא עוד לפני שנכנסו לארץ, ובכל זאת הכניס אותם לארץ. ההתקדמות של תיקון העולם היא הכרחית, והיא דרך הבחירה החופשית שבאופן מובנה יש בה אפשרות לכישלון. ולכן כן, זה שווה את זה...

"התוצאה היתה חורבן" - ממרחק של דורות אני חושב שאפשר לומר : אז מה? החורבן הוא סוף האנושות? סוף היהדות? לא, הוא שלב בגאולה. כמו שרבי עקיבא שחק כשראה שועל יוצא מבית קודש הקודשים. המבט שלו היה קדימה, וזה בדיוק מה שהוא אמר שם: כל עוד לא היה חורבן, הגאולה השלמה לא היתה יכולה להגיע. עכשיו כשיש חורבן, אנחנו על המסלול אל הגאולה השלמה.
יש "כובש" ויש "ישר"א-מ-ת

יש לנו 2 טבעים-גוף ונשמה, רוח ואדמה, ואם נזכך את הגוף שלנו ( "וכל קרבי את שם קדשו" "יש ה' בקרבנו?"=בקרביים, ב"קישקע" שלנו, בגוף? כן! במידת הקדושה הגוף שלנו לא מפריע לנשמה והוא כמו מזבח, כלי מזוכך לנשמה.) אז לא תהיה סתירה ביניהם.

לעתיד לבוא תהיה התקדמות מטוב לטוב יותר (מה זה אומר אני לא יכול לדעת, אבל אני יודע שה' הוא אינסוף ואנו אמורים לבטא אותו-כך שתמיד צריך להיות לנו לאן להתקדם) ולא מרע לטוב.  כך היה אמור להיות ללא חטא אדם הראשון.

אין קיימות ונצחיות לרע, כל מה שהוא בא זה לנגד את הטוב ולחזק אותו, לברר אותו, פרי שפורץ מתוך קליפה הוא חזק יותר.  רע מלשון רעוע.

הקטע זה בחירה חופשית.באמונה תמיד

אם היה רק יצר טוב בעולם לא היה לנו קשה לבחור לעשות טוב, זה לא היה נעשה מבחירה.

וכנ"ל הפוך.

רבוש"ע תבע בטבע את הכח המיוחד הזה, שיוצר איזון ובחירה חופשית.

קשה? נכון. מעצבן? אולי.

אבל מגדל ובונה.

יצר רע זה כוחות חייםבייניש נח
כמו שעל רכב שנוסכ במהירות 120 יותר קשה לשלוט ככה כשהיצר הרע חזק צריך יותר מיומנות ויותר דיוק כדי לשלות עליו אבל כשאתה שולט עליו זה אומר שיש בידך כוח אדיר לעשית טוב.
כלומר ככול שאתה יותר צדיק ה יפקיד בידך יותר כוחות כי דווקא אתה תוכל לנטב אותם לטוב
אז כן בימות המשיח יהיה יותר יצר רע וכוחות חיים אבל בימות המשיח זה יבוא ממקום של בשלות חברתית (בניגוד לעבר בה רק למנהיג הייתה בשלות והעם נשאר מאחור ובמות המנהיג חזר לבורו) בשלות שתאפשר שליטה ביצר הרע הענקי- בכוחות החיים וניטובם לטוב.

לדוגמה תאר לעצמך שאת הפרסומת "קולה טעם החיים" היו הופכים ל"תורה טעם החיים" והיו מתעלים את כוח הפרסום להשפעה חיובית על בני אדם
בשביל שאדם יעבור פה נסיונות ויתקן את עצמו . ואז יהיה לו שכראנונימי (2)
אחרי שהוא ימות מצער 😅
אתה צודק! אתה מזכיר לי ממש את פרק א' במסילת ישריםadvfb

שמסביר שהעולם הזה הוא התמודדות.

"והנה שמו הקדוש ברוך הוא לאדם במקום שרבים בו המרחיקים אותו ממנו יתברך, והם הם התאוות החמריות אשר אם ימשך אחריהן הנה הוא מתרחק והולך מן הטוב האמיתי, ונמצא שהוא מושם באמת בתוך המלחמה החזקה, כי כל עניני העולם בין לטוב בין (למוטב) לרע הנה הם נסיונות לאדם, העוני מצד אחד והעושר מצד אחד כענין שאמר שלמה (משלי ל ט): "פן אשבע וכחשתי ואמרתי מי ה', ופן אורש וגנבתי וכו'". השלוה מצד אחד והיסורין מצד אחד, עד שנמצאת המלחמה אליו פנים ואחור. ואם יהיה לבן חיל וינצח המלחמה מכל הצדדין, הוא יהיה האדם השלם אשר יזכה לידבק בבוראו ויצא מן הפרוזדור הזה ויכנס בטרקלין לאור באור החיים. וכפי השיעור אשר כבש את יצרו ותאוותיו ונתרחק מן המרחיקים אותו מהטוב ונשתדל לדבק בו, כן ישיגהו וישמח בו.

ואם תעמיק עוד בענין תראה כי העולם נברא לשימוש האדם. אמנם הנה הוא עומד בשיקול גדול. כי אם האדם נמשך אחר העולם ומתרחק מבוראו, הנה הוא מתקלקל, ומקלקל העולם עמו. ואם הוא שולט בעצמו ונדבק בבוראו ומשתמש מן העולם רק להיות לו לסיוע לעבודת בוראו, הוא מתעלה והעולם עצמו מתעלה עמו."

באמת זה שונה מהרוחות הסובבות בעולם שהעיקר היא תוצאה, פה הרמח"ל מסביר שהדרך היא העיקר ההתמודדות. ממליץ לקרוא את הפרק.

תודה. אז בעצםמבקש אמונה

לפי מה שאומר המסילת ישרים (אגב, קראתי את כולו) שהאדם נמצא תמיד בשיקול גדול וכו'

תמיד יהיה איזון בשביל הבחירה.

אז למה תמיד אנחנו אומרים שחבל שיש הסתרה, ואין נבואה וכו'

אם בעצם גם אם יהיה גילוי ויהיה נבואה, משמים ידאגו לאיזון שינטרל את ההשפעה - לכאורה.

זה בעיקר מה שלא מובן לי.. איפה התועלת בגילוי שכינה

הבחנה בין השלמה לשמחהadvfb

המציאות עכשיו שקולה אבל יש מציאות שקולה שהיא הרבה יותר טובה

"צרות של עשירים" הם גדולות יותר כי יש להם יותר שפע, שפע זה דבר משמח.

אדם שמשלים עם זה שהוא נמצא במצב מסויים ובו הוא מנסה להצליח כמה שיותר עדיין יהיה יותר שמח כאשר יקבל יותר שפע.

חלק מהתמודדות עצמה בעולם היא להתמודד כדי לזכות בעוד שפע. 

התמודדות שמתווספת אליה עוד שפע היא התמודדות גדולה יותר, משמעותית יותר וגם משמחת יותר.

גאולה?ראשיתך
לא הבנתי את התשובהמבקש אמונה

ברמת הפרטשום וחניכה
לפעמים תחילתה של הדרך מצער, אך אחריתה ישגא מאוד. כלומר, אכן בהתחלה המנגנון בנוי על האיזון הקדוש הזה שמאפשר את הבחירה, ולכן ככל שאדם מתקדם, כך גם הכח הנגדי גדל עמו. אבל בסוף יתכן שהקב"ה יעזרו ויגיעו לחוף מבטחים ששוב לא תהיה לו בחירה, ולמרות שאין לו בחירה, יגיע לו קרדיט על עצם הדבר הזה עצמו, שהצליח להביא את עצמו למדרגה כזאת שהקב"ה ביטל ממנו את הבחירה.

דבר זה אפשר ללמוד מדברי התוס' בב"ב (יז.) שם מנתה הגמרא את אלו שלא שלט בהם יצה"ר, והעירו התוס' שאין לפרש שלא שלט בהם כלל, שאם כן למה קיבלו שכר, אלא הכוונה היא שבתחילה התעצמו איתו עד שהקב"ה סייע בעדם לבטלו.

וכמו שאפשר לומר כן ברמת הפרט, כן גם בהיבט הכללי יותר, של האנושות כולה. שאחרי שתעבור מה שתעבור, ותצליח מתישהו לנהל מאבק עיקש עם סיגי הרוע, תתבטל הבחירה, ועל זה עצמו יגיע לה קרדיט, על כל רגע של ביטול בחירה.
👍🏻נוגע, לא נוגע
אני רק חושב שיתכן שביטול הבחירה יהיה באופן אחר- העולם או האדם יגיעו מעצמם למצב שהרע לא מדבר אליהם או שהם ממש נרתעים ממנו. לפחות בתחומים ספציפיים. לדוגמא היחס בעולם המודרני לרצח לעומת היחס אליו בעבר
זה מתסכל רק אם...רץ-הולךאחרונה
אתה מסתכל רק על העולם הזה, אבל אם המטרה היא עולם הבא אז זה לא משנה.
מעבר למחשבה על העולם הבא (שבגללה אנחנו לא מתוסכלים) אנחנו שואפים לתיקון של העולם הזה בביאת גואל צדק (שזה בעצם סוג של עולם הבא קצת מסובך להכנס לזה ככה על רגל אחת יש בזה הרבה דעות) ואז שוב לא יהיה צורך באיזון הזה של בחירה חופשית.

אמ;לק:
האיזון בין טוב לרע הוא כי אנחנו לא ביעד, היעד יהיה בעתיד ובניית המקדש וגילוי שכינה מקרבים אותנו אליו גם אם עדיין יש בחירה חופשית.

ועוד נק' קטנה לסיום , למדתי במהר"ל "נצח ישראל" שכמו שיום טוב סמוך לשבת עושים עירוב תבשילים לאפשר להכין ביו"ט לשבת ככה בביאת המשיח לפני עולם הבא מי שעשה עירוב תבשילים לפני כניסת יו"ט (חזר בתשובה להאמין בה' לפני ביאת המשיח) יוכל להמשיך להכין לשבת (לקבל שכר על מצוות בימות המשיח) למרות שמי שלא הכין קודם לא יקבל שכר.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

תמיד שומעים פה זמזוםרקאניאחרונה

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל בגילי זה באמת אחרת

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך