איך מקבלים החלטה?שושנושי

היי,

מה שלומכם?

כיף ענק (ולפעמים עצוב) לעקוב אחרי הפורום המדהים הזה. אמנם פחות פעילה, אבל עוקבת.

כולם פה, מקסימים!

הייתי שממחה לקבל ולשמוע את חכמת ההמונים

אני ובעלי מחפשים דירה לקנייה כבר כ חצי שנה.

ראינו 30 דירות לפחות (30 דירות צילמנו, יש כאלה שראינו ומייד ברחנו). כבר היו דירות שעד שהחלטנו שזה הכיוון, הם כבר נמכרו.

במיוחד שאנחנו מתעניינים בעיר דיי מתפתחת, כל דירה נחטפת בשנייה.

יש לנו אישור למשכנתא.

לדוגמה, ראינו דירה ביום חמישי החארון, התלבטנו לרגע.

היום פנינו למתווך בהחלטה שכן ונשמח לראות שוב ולחתום על חוזה, אחרי כמה דקות חוזר אלינו שהדירה הספיקה להימכר.

להחליט על קניית דירה ראשונה תוך יומיים זה נורא נורא קשה.

אני ובעלי באופן כללי קשה לנו מאוד מאוד מאוד עם קבלת החלטות.

במיוחד כשמדובר בהחלטה כל כך גדולה (והקונספירציות בשוק של האם המחירים יעלו או ירדו. בעיר שלנו נראה שהמחירים רק עולים).

הכל סיבה קטנה, כל שינוי קטן מקשה לנו מאוד על ההחלטה.

אחד הדירות האחרות שראינו בחמישי, סקרנה אותנו. לגודל ההפתעה היא עדיין פנויה.

ושוב, הקושי הזה מציףףףףף. לא מסוגלים להתקדם לשלב שאחרי.

רווצים גם לבקש קצת הורדה במחיר . איזה חבר אמר לנו שבכל דירה מורידים כ 100 אלף. איך מורידים את המחיר הזה????

אמנם יש בדירה מינוסים, היא -5, קטנה עם אופציה, אבל אין לנו את האומץ לבקש הנחה בחנות בגדים זולים, איך עושים את זה בדירה??

גם אם בעל הדירה לא ירד במחיר, זה "סוג של" בסדר, ארבל מפחדים.

כל הזמן בלחץ שאולי יהיה משהו אחר, טוב יותר..

המחשבות האלה, החששות, הפחד המתמיד הזה שאנו נתקלים בו הרבה, כלכך משתקים.

מה יהיה איתנו?????? 

דיי זה קשה!!!!!!!!!

זהו, פרקתי.

סליחה.

אכן קשה מאודבסדר גמור

זה נושא שמשום מה לא מדברים עליו כמעט בחינוך, בכל הגילאים... 

חוסר וודאות

חבל ועצוב מאוד שלא מדברים על זהשושנושי
אתם לא מבינים בכמה צמתין בחיים אני נתקלת בקושי הזה.
גם ברמה של מה ללבוש מחר... יכולה לשבת רבע שעה מול הארון עד שמחליטה.
יהיה טוב, בעז"ה.
לגבי הורדת המחירים - אין בזה שום כלל.אניוהוא
יש אנשים זורמים וגמישים שיורידו מחיר
יש אנשים מקובעים שלא יורידו שקל. (השבוע דיברתי עם מוכר של רכב שאמר לי, בשבילך אני גמיש 15@ לפה או לשם...)
יש אנשים עם עזות שיתמקחו, ואח'כ עוד יתמקחו
ויש אנשים בישנים.

ויש שיגידו שכל זה תלוי בעדות...🙈

ויש אנישם
חח... מובן לגמרי.ד.

אולי כדאי:

א. לראות אם הדירה באמת מוצאת חן בעיניכם, מצד עצמה - גודל, מראה, מבנה, סביבה - ומצד המחיר.

ב. אם  מוצא חן, לזכור שאף אחד כאן לא עושה גמ"ח.. זה עסק.. אפשר לשאול בנימוס בטלפון: הדירה מוצאת חן בעינינו, המחיר קצת גבוה. אפשר (נניח ביקש שני מליון) לרדת קצת - מליון תשע מאות אלף?.. אם יגיד כן, מעולה. אם יאמר שזה יותר מידי, תשאלו, כמה אפשר?

ואז - או שינקוב מחיר מינימום, או שיאמר שזה סופי. תגידו, בסדר, נתייעץ רגע בינינו ונחזור. ואז תחזרו אחרי כמה דקות ותאמרו שהחלטתם ללכת על זה.. (כמובן בהנחה שמראש חשבתם שזה גם כן מחיר בסדר).

ג. מה שיכול להעזור להחלטה, ביחוד במקום שערך הידירות עולה - זה לזכור שעם דירה לא מתחתנים...

זו גם השקעה. יהיה לכם טוב שם - מעולה. אם לא - תוכלו בעתיד למכור, אפילו להרוויח מזה משהו, ולחפש משהו מתאים יותר. אלו מעשים לא נדירים.

אהבתי את נקודה בשושנושי
אולי ננסה את זה.
גישה יפה.
תודה לך שהקדשת זמן כדי לענות
לא מבקשים הנחה, פשוט אומריםנירה22
אני מוכן לקנות רק במחיר איקס.
אבל נראה שיש שם ביקוש עצום, אז לא באמת בטוח שיבואו לקראתכם. מקסימום אם לא הולך חוזרים למחיר המקורי.
תודה על המענה.שושנושי
הוא מבקש 1,590,000

רוצה להוריד למיליון 5 בעגול. הגזמנו?

לא נראה לי.

שמעתי מבירה שאצלה הורידו באותו איזור במאה אלף, אבל זה קרה בגלל שממש עברו עם זכוכית מגדלת וציינו כל חסרון שיש בדירה.
לא מתחברים לגישה הזו.
אנחנו אנשים חיוביים. לא אוהבת להתמקד בשלילי....

לתרץ את זה אולי בקושי בקבלת משכנתא?
לא. למה שמישהו ירצה לעשות עסקים אם מישהו שלא יצליח לשלם לונפשי תערוג
אם יש לכם קושי לקבל משכנתא, אף מוכר לא ירצה למכור לכם

הוא מוכר כדי לקבל כסף
לא כדי לקבל סיפורים

גם לא צריך לשחק על הרגשות
הוא לא ביטוח לאומי או לשכת הרווחה

להגיד לשדעתכם המחיר יקר מדי
ומהו לדעתכם המחיר שאתם מעוניינים לשלם
אל תדאג, יש לנו אישור למשכנתא מלאה.. סתם רצון לחסוךשושנושי
כן. אני יודענפשי תערוג
אבל אם תספרו למוכר שיש בעיות. הוא עלול לחשוש
לכן לא כדאי לספר סיפור כזה
אם יש מתווך בתמונהרוממה
אתם יכולים להגיד לו - אנחנו מוכנים לשלם עד x כולל דמי תיווך. ולתת לו לעשות את העבודה.

לדעתי להוריד 90000 בסכום כזה זה הרבה. צריך בעל דירה שמאוד לחוץ למכור.
מבינהשושנושי
תודה על המענה
הוא לא לחוץ בכלל למכורשושנושי
הפוך, חייגתי אליו הבוקר,
רק שאלתי אם הדירה עדיין אקטואלית( כי כולם נמכרים ממש מהר)
אז אמר שהם עדיין לא בטוחים שאכן עוברים ולכן לא רוצה עדיין לדבר על קווים מעשיים

...

עוד לא הגעתי לשלב הזה של המחיר...

חבל, רציתי לנסות פעם ראשונה איך מתנסחים בשאלה כזו.

חייבת לומר תודה לכולם.

חיינו קצת באשליות,
עשיתם לנו קצת סדר.

תודה 🙂 🎵 🎶
אם יש מתווך הוא אמור לנהל את המשא ומתן עבורכם.סופי123
אתם נותנים הצעת מחיר, הם מחזירים הצעה נגדית ובסוף מגיעים לפשרה כלשהי. אם האזור מבוקש יש כמובן סיכוי שהם יקבלו מה שהם רוצים ולא יבואו לקראתכם.
אנחנו חיפשנו זמן ארוך דירות דרך מתווכים. בסוף קנינו ללא תיווך שזה גם חיסכון משמעותי בכסף על הוצאה מיותרת ומרגיזה וגם לעיתים שוק קצת שונה של דירות עם אופציות אחרות (הדירה שקנינו נניח לא היתה בתיווך ולכן לא ידענו עליה זמן ארוך)
אנחנו מחפשים גם עם מתווך וגם לבד.שושנושי
גם עם מתווך, הוצעה לנו בעבר דירה.
המתווך הצליח להוריד 60 אלף, לא יותר.
אבל כמובן שנמכרה בשנייה.
וזה מאוד מתסכל.
אתה לא מצליח לישון על זה לילה, עד שמתחברים לרעיון, היא כבר נעלמת 😢😭
60 אלף זה לא רע. באמת, זה נחשב לא רע.סופי123
לא יודעת מי אמר לכם שתמיד יורדים מאה אבל זה ממש לא נכון ורחוק מאד מהמציאות בשטח, וודאי וודאי באיזורים שיש בהם ביקוש
בעניין החלטות, נראלי שחשובsimple man
כשבאים להחליט משהו כזה
זה לא לבוא לראות דירה, ואז לחשוב וואלה מתאים לי או לא
אלא את עיקר העבודה לעשות לפני בעצם, לשבת ולחשוב טוב טוב בדיוק מה מחפשים, ובדיוק את הדרישות שלך עד הפרט הכי הכי קטן, ככה אתה אמנם כאילו מגביל את עצמך, אבל רק ככה אתה יכול לבוא מראש עם ידיעה ברורה, או שזה כן מתאים לדרישות או שלא.
גם ברגע שמגיעים לדירה ואז מנסים לחשוב אם מתאים, אז כל הזמן יש לך למה להשוות וכולי מה שמסבך את ההחלטה, הצרכים שלך צריכים להיות מוגדרים לגמרי במאה אחוז קודם, ורק אז אפשר לגשת להחלטה
אם יש דירה שהתחברתם אליה, ללכת על זהנפשי תערוג
100 אלף שח זה הרבה כסף.
לא מאמין שיורידו לכם בהינף יד מחיר כזה (אלא אם כן הדירנ היא 3 מיליון )

אבל 20-30 אלף, זה הגיוני
וזה לא כסף קטן, זה שיפוץ מטבח/שיפוץ מקלחת

אבל מנגד, עבור דירה שאתם אוהבי9, לא שווה לוותר עליה בגלל 30-40 אלף

מנסים להתמקח,
הצליח, נפלא
הצליח חלקית, גם נפלא
לא הצליח, לא נורא.

העיקר ללכת לדירה שמוצאת חן בעינכם
לא חייב דירה מושלמת
יש דוד או אח ממולח שיכול ללוות אתכם?רוממה
ולא חושבת שמקובל להשיג הנחה של 100000 ש"ח.
תלוי במחיר הדירה ביחס לשוק. תלוי בביקוש. תלוי בכמה לחוצים למכור.

אנחנו קנינו ב1250000 כשהמוכר רצה 1300000. זה ממש תלוי באזור.
הבנתישושנושי
שמענו מחברים שמורידים 100 אלף..
אני עכשיו שומעת פעם ראשונה שזה לא אכן כך..
טוב שאתם מציינים את זה, שלא נחיה באשליות
אנחנו לא הורדנו שקלאמאשוני
עבר עריכה על ידי אמאשוני בתאריך א' באייר תשפ"א 13:09
ומאוד מרוצה מהקנייה. (גרים בה כבר 3 שנים, ורק יותר מרוצים מהעסקה)
המחיר היה מאוד סביר ואפילו נמוך ביחס לשוק.
כן ניסינו, אבל לא רצינו לפספס את הדירה.
בעבר המתווך הוריד לכם 60, כמה הייתם אמורים לשלם לו על התיווך? בערך את הסכום הזה. אז למעשה הוא לא עזר לכם לחסוך. סתם פסיכולוגיה של מתווך שרוצה שתרגישו שעשה לכם טובה.
בנוסף, בזמן שהתבזבז ההצעה נחטפה. הפסדתם הכל.
לא כדאי ללמוד לקח???

ראיתם 30 דירות ולא הצלחתם להגיע לקנייה, אתם עושים משהו לא נכון.
קודם כל הכי חשוב זה להחליט על גבולות גזרה של איזור המגורים שאתם מעוניינים בו. בדקתם את השטח? איזה שירותים ניתנים? קהילה, מוסדות חינוך, בית כנסת שכנים, מתנ״ס, חוגים וכו'? כל מה שמשפיע על איכות החיים.
אח"כ תעשו רשימה ברורה של סגנון הדירה שאתם מעוניינים לראות. איזה קומה? עם מעלית או גם בלי? מה שנת בנייה הכי מוקדמת שרלוונטית?
האם אתם רוצים דירה מוכנה או דירה שצריך לשפץ? עם אופציית בניה או בלי? מה המ"ר שאתם רוצים ביחס ליכולת?
ראיתם הרבה דירות. מה אהבתם ומה לא אהבתם? יש התקדמות בתובנות או שאתם עומדים באותו מקום כמו לפני חצי שנה? האם אתם בוחנים היטב את הרחוב בו שוכנת הדירה?

לדעתי ברוב רובן של הדירות, מראה עיניים לא אמור להשפיע כ"כ על ההחלטה, אלא הנתונים החשובים ניתנים לבירור עוד לפני. יחסוך לכם הרבה כאב ראש בלאגן ובלבול.
קומה מינוס 5 למשל, זאת דוגמה מצויינת. נתון שאפשר לדעת מראש ולהחליט אם זה מתאים לי או לא. מה הסיבוב בדירה נתן לגבי הדילמה הזאת?
אתם צריכים לדעת מה טוב לכם עוד הרבה קודם. לא מפתיע שהדירות נחטפות לכם, אתם מגיעים לא בשלים לשלב שבו המתחרים שלכם כן מגיעים מוכנים.
אולי אתם משדרים את חוסר הבשלות שלכם לבעל הבית, שכמו שכתבו פה, אין לו זמן לפטפוטי ביצים. הוא רוצה למכור לראשון שסוגר.

שלא תביני לא נכון- יש מקום לאינטואיציה, לכן יש חשיבות לראות ו"להרגיש" את הדירה. אבל נשמע שאצלכם זה הרבה מעבר.

עוד נקודה שחשוב להדגיש, מחיר שוק משתקף בנתוני אמת ולא מהצעות מחיר. לכן כדי לדעת את הדירה שהוצעה לכם שווה 1.5 או 1.6 ומנסים לעשות עליכם סיבוב, תבדקו ביחס לנתוני אמת שמתפרסמים ע"י מס הכנסה.

דבר נוסף, מחיר הדירה נקבע לפי ביקוש והיצע. כלומר המוכר מנסה לקבל כמה שיותר, הקונה מנסה כמה שפחות. הנקודה שבה הרצונות יפגשו- זה יהיה מחיר הדירה.
לכן השיטה הזאת של ללכת ולחפש חסרונות בדירה היא לא רלוונטית. המוכר יודע בדיוק מה הוא מוכר. מה הקשר לבקש הנחה בגלל שזה קומה מינוס חמש? המחיר שהוא מבקש זה בהתחשב בעובדה שהדירה בקומה מינוס חמש. אתם לא חייבים להסכים איתו כמובן.
וואו, איזו תשובה מחכימהשושנושי
קוראת. מפנימה. ו-
שוב מההתחלה.
את רוב השיעורי בית אכן עשינו מראש.
מצבנו לא כלכך גרוע . בס"ד.
שנינו עוברים על השרשור, מהודעה להודעה עושים סוויץ בראש.
זו גם שאלה, עד כמה אנחנו מוכנים להתפשר על מרחק מהמקום המועדף, בשביל דירה חדשה יותר בהרבה..?
ויש עוד כמה שאלות שעלו לנו בקריאת ההודעה.
הבאת לנו הרבה כיווני מחשבה.
תודה לך.
מעריכה מ או וד את הזמן שהקדשת לכתיבת ההודעה( באמת!!! )
כמה נקודות למחשבהכלכלן

כתבת כמה נקודות שונות - אשתדל להתייחס לחלקן:

1. קושי בקבלת החלטות. כאן זו בחירת דירה, לפעמים מה ללבוש בבוקר.

2. חוסר התמצאות בענייני נדלן וקניית דירה שמקשה על הרכישה (ומן הסתם גם על הצעדים אחרי הרכישה. אבל בטוח שתצליחו להתמודד כמו רבים אחרים..)

לגבי העניין של רכישת הדירה, הערה קטנה: 

1. ממש לא חשוב כמה המוכר מוריד לכם במשא ומתן. השאלה מה שווי הדירה ומה המחיר המבוקש. לדוגמא: הדירה שווה מיליון, המוכר מבקש בהתחלה 1.2 מיליון ומוריד 100 אלף לאחר מו"מ. מול מוכר שעל דירה דומה מבקש מראש 950 אלף.

אז שיעורי הבית שלכם בהיבט הזה זה לדעת מה המחיר הנכון של הדירה (או טווח. שמשתנה במצב הדירה/כיוונים וכו) את זה כדאי לדעת בגדול לפני שבאים לראות את הדירה. כך, כשתשמעו את המחיר תדעו מיד אם הוא גבוה/נמוך/בסדר. 

פעם קניתי דירה כשלא הורידו לי שקל, והמתווך רצה 4% תיווך. ודרש לסגור תוך יום או שהיא עוברת הלאה. בגלל שבדקתי את עניין המחיר קניתי. זו היתה עסקה מצוינת. 

2. בגדול המוכר לא מוריד מחיר כי את נחמדה/מסכנה אלא בגלל ששווה לו. כי הוא רוצה למכור ולא רוצה לאבד את הקונה. אם המצב הוא שהוא ביקש 1.5 מיליון, ויש לו הצעות במחיר הזה, אין סיבה שיסכים להוריד. אלא אם יש לכם יתרון אחר, (כגון אתם משלמים מזומן). כשאין קונים אחרים, ומוכר לחוץ, אפשר לפעמים להוריד יותר.

3. האם זו דירה להשקעה או למגורים? מבין שלמגורים. אז ברור שצריך שהדירה תמצא חן בעיניכם.

באופן עקרוני, את ההחלטה כדאי להחליט לפני שרואים את הדירה. מה מחיר דירה באזור בגדול? מחיר שכירות? תשואה בגדול באזור? צפי לעליית מחירים באזור? אפשר להתייעץ עם חברים/משפחה/יועצים אובייקטיביים מומחים יותר. ברגע שמוצאים משהו טוב- בגדול רואים את האפשרויות הקיימות כעת - האם זו הטובה ביותר? במידה וכן, וזו ההחלטה בהתייחס לנקודות שהבאתי קודם, אז אפשר לסגור. כמובן להתפלל לפני זה לה' שישלח ברכתו.. ולהתייעץ. ולהיות בטוח שזו לא העסקה הכי טובה שהיתה בעולם. אלא רק עסקה טובה. מי שמחפש את הכי הכי טוב, עלול לא למצוא כלום, ואז בסוף, לפעמים מפסיד הכי הרבה (אם במקרה עלו המחירים. זה לא חייב להיות כך).

4. בענייני החלטות, אפשר לפעמים לחשוב לעצמנו, כמה זה כבר חשוב מה נלבש/איפה ניסע לשבת? חשוב איך נרגיש. נבחר מה שבא וזהו. גם בעניין דירה, שזו החלטה גדולה, עדיין מול החלופות שלכל אחת יתרונות וחסרונות, זב לא החלטה בלתי ניתנת לשינוי בעתיד..

וצריך הרבה אמונה בקב"ה, שמזמן לנו את הדירה הנכונה, בזמן ובתנאים הנכונים.. אח"כ לא חייבים להמשיך לבדוק את העסקאות הבאות אולי הן טובות יותר. לא כל הזמן לחזור אחורה במחשבה..

בהצלחה! 

תודהשושנושי
עיקר נושא האמונה!
הכי צודק בעולם
גם אנחנו פספסנו דירה כי ניסינו להשיג מחיר יותר זולרוממה
והיה קונה עם הצעה יותר טובה.

זה היה נטו חוסר הבנה של כמה הדירה חמה. זאת היתה דירה שלא היה מה להיכנס בכלל למשא ומתן אלא לשלם את מה שרצו.
כתבת יפהכל היתר חולף
אין לנו ממש משהושושנושי
חמי מנסה לתמוך ולסייע מהצד.
אבל לא מעבר.
סוג של, הם לא רוצים לקחת אחריות על מה שעלול לקרות..
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך