ב"איחוד הצלה" תוקפים את מנהל מחוז הדרום במד"א, יהודה שושן, לאחר שלטענתם מנע מפראמדיק המתנדב באיחוד הצלה לטפל בחייל שנפצע אנושות באירוע הירי בקניון.
הפרמדיק יובל ירמיהו, הוזעק בצהריים לקניון בבאר שבע לאחר שקיבל הודעה כי צעיר פתח באש בקומת המזנון. הוא החל לטפל בפצוע בשיתוף עם כוחות מד"א אך בשלב מסויים הופתע לשמוע כי מנהל אזור מד"א מבקש ממנו לעזוב את המקום. "בעת שהתכוונתי לבצע עירוי לפצוע הגיע ששון וחטף ממני את הערכה, משך אותי לאחור וסובב אותי על מנת להראות שעל הווסט שלי יש סמל של מד"א. הוא החל לצעוק עלי ואני המשכתי לטפל בפצוע. בהמשך הוא ניגש אלי שוב ואמר שלא אעז ללבוש את הווסט שעליו הסמל במקרים הבאים".
המתנדב שעבד עשר שנים במד"א נגב ציין בדבריו כי הוא מעריך ומוקיר את עבודת הארגון. "כואב לי שבגלל מלחמות פוליטיקה ואגו דברים כאלו קורים וחבל שדבר כזה צריך לבוא על חשבון הצלת חיים", אמר.
יובל הגיש תלונה למשטרת באר שבע בגין תקיפה והפרעה בטיפול בפצוע. לדבריו, "היום זה היה משהו מעבר לכל דבר שאני יכול להעביר בשתיקה ואני מקווה שהדברים כאלו לא ישנו בעתיד כי המטרה שעומדת לנגד עיני זו הצלת חיים".
מנהל מחוז הנגב במד"א, יהודה ששון אמר בתגובה לערוץ 7 כי "המתנדב הפריע לטיפול ללא סמכות תוך שהוא נוגע בציוד של מד"א ומנסה לעשות פרוצדורות. כלשונו, "לא יכול מצב שעל פצוע אחד יהיו 20 אנשים. אם היה מדובר באירוע רב נפגעים היינו נעזרים בהם".
"המתנדב עושה דברים שאסור לו לעשות- מסתובב עם ביגוד עם סמל מד"א בלי אישור לכך. בנוסף, כדי להיות פראמדיק פעיל הוא חייב לעשות שש משמרות בחודש על אמבולנס. אנחנו לא יכולים להיות אחראים עליהם כאשר אני לא יודע מה הכשירות שלו. יש לי אחריות כלפי האזרחים".