מה אתם אומרים?? זה נכון???שירה =)

מד"א
מד"א
צילום: פלאש 90

ב"איחוד הצלה" תוקפים את מנהל מחוז הדרום במד"א, יהודה שושן, לאחר שלטענתם מנע מפראמדיק המתנדב באיחוד הצלה לטפל בחייל שנפצע אנושות באירוע הירי בקניון.

הפרמדיק יובל ירמיהו, הוזעק בצהריים לקניון בבאר שבע לאחר שקיבל הודעה כי צעיר פתח באש בקומת המזנון. הוא החל לטפל בפצוע בשיתוף עם כוחות מד"א אך בשלב מסויים הופתע לשמוע כי מנהל אזור מד"א מבקש ממנו לעזוב את המקום. "בעת שהתכוונתי לבצע עירוי לפצוע הגיע ששון וחטף ממני את הערכה, משך אותי לאחור וסובב אותי על מנת להראות שעל הווסט שלי יש סמל של מד"א. הוא החל לצעוק עלי ואני המשכתי לטפל בפצוע. בהמשך הוא ניגש אלי שוב ואמר שלא אעז ללבוש את הווסט שעליו הסמל במקרים הבאים".

המתנדב שעבד עשר שנים במד"א נגב ציין בדבריו כי הוא מעריך ומוקיר את עבודת הארגון. "כואב לי שבגלל מלחמות פוליטיקה ואגו דברים כאלו קורים וחבל שדבר כזה צריך לבוא על חשבון הצלת חיים", אמר.

יובל הגיש תלונה למשטרת באר שבע בגין תקיפה והפרעה בטיפול בפצוע. לדבריו, "היום זה היה משהו מעבר לכל דבר שאני יכול להעביר בשתיקה ואני מקווה שהדברים כאלו לא ישנו בעתיד כי המטרה שעומדת לנגד עיני זו הצלת חיים".

מנהל מחוז הנגב במד"א, יהודה ששון אמר בתגובה לערוץ 7 כי "המתנדב הפריע לטיפול ללא סמכות תוך שהוא נוגע בציוד של מד"א ומנסה לעשות פרוצדורות. כלשונו, "לא יכול מצב שעל פצוע אחד יהיו 20 אנשים. אם היה מדובר באירוע רב נפגעים היינו נעזרים בהם".

"המתנדב עושה דברים שאסור לו לעשות-  מסתובב עם ביגוד עם סמל מד"א בלי אישור לכך. בנוסף, כדי להיות פראמדיק פעיל הוא חייב לעשות שש משמרות בחודש על אמבולנס. אנחנו לא יכולים להיות אחראים עליהם כאשר אני לא יודע מה הכשירות שלו. יש לי אחריות כלפי האזרחים".

מה לכם יש לומר להגנתכם???
אני חושב...אספישר
וחושב... וחושב...
וחושב... וחושב...
וחושב... וחושב...
וחושב... וחושב...
סתם-זה נכון שיש "בעיות" בין מד"א להצלה- מד"א לא מוכן שיקחו חבר'ה שהם לימדו למתחרים {חותמים על זה...} והצלה זה בעצם ארגון של חבר'ה ממד"א {שנשארים במד"א ועושים משמרות וכו'} והם בעצם גם כוננים של הצלה שזה אומר שיש יותר ציוד ויחס...

אני חושב שהבנאדם ממד"א ממש הגזים! אני הייתי באבטחה בגן הפעמון והיו שם ממממלא מהצלה והנהג שלנו היה חבר שלהם!!!{הם היו ,ועדיין,עושים איתו משמרות!!!}

ראיתי את זה באותו ערב עודב.ש.
אתם מעדיפים לא לדעת מה אני רוצה להגיב ככה שזה לא משנה.
דווקא אני די מסכימה עם זהתהילה=]...
שכאשר יש פצוע אחד אין צורך להיעזר בכוננים.
לא עוזר מיליון מטפלים על פצוע אחד
ואת זה חוויתי על בשרי כאשר מבוגר מסכן התעלף ואיזה כונן רופא או לא יודעת מה הוא היה התחיל להנשים אותו כשכולנו יודעים שזה לא מה שעושים בעילפון...וכמובן לא לפני שבודקים נשימה ודופק.
אני מסכימה עם הטענה שאין צורך בכוננים כאשר יש צוות אמבולנס אך מצד שני יש צורה להגיד את זה.
ובגלל שבמקרים אנשים בלחץ ולא יודעים לדבר כמו שצריך צריך לקבוע איזשהוא חוק בקשר לזה.
.
גמרתי לנאום.

וב.ש.- אני יודעת מה אתה רוצה להגיד בערךתהילה=]...
אבל עדיין תחשוב קצת מעבר לפוליטיקות ולהצלה-מד"א.
אתה עדיין באותה דעה?
יש לי דעה ברורה. ובכל זאת-ב.ש.
אני עדין לא מתכוון להכניס את האף שלי לפוליטיקות מצחינות בצורה של כסף וכבוד!
אני לא מדברת על פוליטיקות...תרגע....תהילה=]...אחרונה
מעבר לפוליטיקות-
מה באמת נכון וראוי לעשות.
מה הכי יעזור בשטח ולא מי הכי יעזור בשטח.
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך