איפה מאבחנים התפתחות תינוקות?שירק
התינוקת שלי בת עשרה חודשים ועדיין לא יודעת לזחול על 6, היא כבר נעמדת וזה נורא מדאיג שהיא תעקוף את הזחילה. בטיפת חלב אמרו שהכל בסדר, אבל אני רוצה ללכת בכל זאת למישהי, יש המלצות?
אני לא מכירהחבילת טישו
אבל גם הבן שלי זחל על 6 מאוחר יותר.

לדעתי אין מה לדאוג (ואם הטיפת חלב אמרו לך אז ממש אין מה לדאוג...)

בהצלחה רבה
יונתן שלי לא זחליוקטנה
והיום הוא ילד בריא לגמרי ובעל יכולות ממש מרהיבות בתחום הפיזי (למרבה האימה שלי, הרבה פעמים... ). 
(אני לא מכירה אנשים מהתחום, אז אני רק מנסה לעודד )
יש מה לדאוג!!!אנונימי (פותח)
מחקרית הוכח שדילוג על השלב הזה גורם לבעיות בקריאה בהמשך, רק שבטיפת חלב לא מעניין אותם ההמשך! גם לבת שלי היה אותו דבר ולחצתי עליהם בטיפת חלב שישלחו אותי לטיפול, ורק אחרי לחץ מסיבי ונודניקיות הם הפנו אותי לפיזיותרפיסט שהיה מזועזע מכך שהם אמרו לי שזה לא נורא והוא נתן לי שיעור שלם על כמה חשוב השלב הזה, הוא עשה עבודה מדהימה והוריד את הבת שלי חזרה לרצפה כדי שתזחל, היה קשה אבל משתלם (אני מקוה , נדע עוד כמה שנים...)
בהצלחה
הזחילה מחזקת את הגב, ועוזר במתמטיקהmp4
למה?
מסבירים, בזחילה התינוק צריך למצוא מטרה ואת הדרך
כמו במתמטיקה,
מעניין
אבל לא יודעת אם נכון
לכי לפיזיותרפיהveredd
רופא ילדים יכול להפנות אותך. אני שמעתי שזה כן יכול לפגוע אם מדלגים על השלב הזה...
כל עוד שאת מטפלת בזה, אל תילחצי, ואל תראי לה שאת לחוצה...
קצת סדר בדבריםאמא מסורה
יש הבדל בין לא יודע לזחול בכלל לבין לא זוחל על 6.
יש תינוקות שלא עולים על 6 בזחילה וזה בסדר, אבל זוחלים כמו חייל מיומן בחי"ר.

הבת שלי כזאת  והיא אוטוט בת שנה, לפעמים היא מרימה את האגן ונשארת ככה כמה שניות, אבל אם היא רוצה להגיע למשהו היא חוזרת לזחילת גחון (והיא כבר עומדת).
הבן שלי (הגדול יותר), התחיל לזחול בגיל מאוחר (10 חודשים) ורק אחרי חמישה חודשים, בהם הוא הספיק גם לשבת/ לעמוד/ ללכת עם תמיכה הוא פתאום למד לזחול על 6.

יכול להיות שזה יבוא לה מאוחר יותר, ויכול להיות שבכלל לא, גם בזחילת גחון הם מפעילים את שרירי הכתפיים, אז אל חשש.
תנסי את לזחול על גחון ועל 6- תראי איפה צריך להפעיל יותר את הכוח ואת השרירים.

אם בכל זאת את רוצה לבדוק, את צריכה ללכת לרופא ילדים שיוציא לך אישור לפיזיוטרפיה התפתחותית (עד גיל 3 מקבלים את כל הטיפולים אצל פיזיוטרפיסט התפתחותי), את האישור המרפאה שולחת למוקד הקופה שיאשרו ורק אחרי שיש לך אישור מהמוקד לקבל את הטיפול, את יכולה ללכת לטפל בזה.
יתכן שהרופא ילדים בכלל לא יתן לך אישור שכזה, ואין לך מה לדאוג.

אני יודעת שזאת הביוקרטיה בכללית ולאומית, לא יודעת לגבי שאר הקופות.
ארחי ששלחתי שמתי לב שלא הבהרתי מספיקאמא מסורה
לא יודע לזחול בכלל= חייבים לטפל, ואם רופא ילדים לא נותן לך אישור את צריכה להתעקש על כך.

לא זוחל על 6- יש מצבים כאלה, לא צריך להדאיג, ולא חייבים לטפל. יש רופאים שחושבים שאין צורך לטפל בזה ואם בכל זאת את רוצה תנסי להפעיל לחץ אולי הוא יסכים בכל זאת לתת לך אישור
אז גם אני אבהיר...אנונימי (פותח)
הבת שלי היתה זוחלת על הישבן, באמת שאין לי כ"כ מושג לגבי זחילה על גחון.
בכל אופן היינו אצל אחד הפיזיותרפיסטים הטובים בכללית והוא אמר לנו שזה ממש לא בסדר שההפניה הגיעה מצד לחץ מאיתנו ולא מצד הרופאים.
אגב, עד כמה שידוע לי הזחילה עובדת על תאום עין יד וזה יושב במח בדיוק איפה שהחלק של הקריאה.
זחילת גחוןאמא מסורה
זו זחילה על הבטן כשכל הגוף על הרצפה והאגן לא מתרומם למעלה (בזחילת 6 יש יותר נשיאת משקל של הידיים).
גם בזחילת גחון יש תיאום עין-יד ותיאום בין יד לרגל וגם בהמשך התינוק מפתח תיאום עין- יד, זחילה זו אחד מהשלבים הראשונים של התפתחות תיאום עין-יד.

איך היא זחלה על הישבן, שכבה על הגב וככה התקדמה?!

אני לא אומרת שהפיזיוטרפיסט לא צודק, אני מגיעה מתחום של חינוך מיוחד ויודעת את החשיבות הרבה של התפתחות תקינה ושהפיזיוטרפיסטים עושים עבודה טובה (כמובן שיש יוצאים מהכלל כמו בכל תחום שיש כאלה שמחפפים), רק שכל מקרה לגופו ויתכן שאצל הבת שלך המצב היה חמור יותר ממה שמתארת מי שפתחה את השירשור, היא נתנה מידע חלקי ולא את כל התמונה.
הבת שלי...אנונימי (פותח)
פשוט ישבה על הישבן וככה התקדמה לאט לאט (בעצם היא ממש פיתחה את זה כך שבשלב מסויים היא זחלה כך ממש מהר...), את צודקת שמחברת השרשור לא נתנה תמונה מלאה אבל שימי לב למה שהיא כתבה למטה, שהרופא שלה אדיש ולזה בדיוק התכוונתי, היום הרופאים מצפים מאיתנו לדאוג להתפתחות של ילדינו יותר מהם, לכן הכי טוב זה ללחוץ כדי להגיע לפיזיותרפיה ומקסימום שם יחזירו אותה הביתה, כך לפחות לי נראה...
תמונה קצת יותר מלאה:שירק
היא זוחלת גחון סימטרי יפה מאד, ומצליבה. מתרוממת על שש רק כשבא לה להתנדנד או לטפס על משהו. אבל אם היא רוצה להתקדם היא מיד יורדת על הבטן. ניסיתי להחזיק לה את הרגליים במצב של 90 מעלות אבל זה נורא קשה, כי משום מה הרגליים שלה לא אוהבות להיות צמודות במצב הזה - וזה מה שנראה לי הבעיה שלה.
עכשיו, יש לי תור מחר לרופא, ואני מרגישה שאין לי הרבה סיכויים לקבל ממנו הפנייה, כי בכל זאת היא כן זוחלת. ואני בכל זאת לחוצה למרות שאני יודעת שהרבה ילדים ככה והם בסדר גמור, בכל זאת הרי יש אחוז מסויים של ילדים בחינוך מיוחד שלא זחלו. אולי הם לא זחלו כי היה להם בעיות מלכתחילה, ואולי יש להם בעיות כי הם לא זחלו, ואת זה אי אפשר לדעת בבירור.
עכשיו, אם הוא לא יתן לי הפנייה, והוא לא ייתן, בטח יש מקומות פרטיים לפיזיותרפיה, זה עולה הון? יש המלצות?
תבואי מראש בגישה שאת מוציאה ממנו אישור ויהי מה!אמא קטנה
אם ציהי נחרצת ו"נודניקית" כמו שצריך ,ועם כל המידע והסיבות שלך בשביל לדרוש ,רוב הסיכויים שהוא לא "יעמוד" בפניך...
בהצלחה!
אם חשוב לך אז תלחצי על הרופאאמא מסורה
ואגב, בד"כ ילדים שהם בחינוך מיוחד ולא זחלו, הם כאלה שיש להם עוד בעיות ולא רק דילוג על שלב הזחילה.

מה שמשיגים בזחילה על 6, תינוק רגיל שלא עשה את זה בד"כ ימצא בהמשך דרכים אחרות לחזק את חגורת הכתפיים (זה הדבר העיקרי שמתחזק בזחילה על 6 לעומת זחילת גחון).

ולפי מה שתיארת, הבת שלי בדיוק כזאת והיא עוד מעט בת שנה, אני אישית לא לחוצה על זה.
אם את רוצה לעזור לה, עד שתקבלי את ההפניה בעז"ה, צריך להחזיק את האגן למעלה ובכל פעם לדחוף רגל אחת קדימה, תוך שמירת האגן למעלה, אם את תופסת את שתי הרגליים ביחד, אין לה אפשרות להתקדם ונשמע שמה שקשה לה זה להחזיק את האגן למעלה ולא להתקדם עם הרגליים.

הרגליים ממש לא צריכות להיות צמודות ובכל שלב של התפתחות בהתחלה הבסיס הוא רחב (כלומר יש מרחק גדול בין הרגליים או הידיים) וככל שהתינוק מיומן יותר, המרחק מצטמצם אבל אף פעם לא צמוד. ניסית פעם ללכת עם רגליים צמודות לגמרי?! (השאלה, חלילה, לא באה כהתרסה, אלא כהסבר על זה שהרגליים לא צריכות להיות צמודות)

בהצלחה רבה!!
נכון, לא צמודות לגמרישירק
אבל במצד שנוח שלה, על הבטן, תמיד הרגליים של מפוסקות יותר מדי, כמעט כמו שפגט.
קודם כל...אנונימי (פותח)
לא התכוונתי שעד כדי כך צריך לדאוג, לא מגיעים בגלל זה לחינוך מיוחד, דילוג על זחילה מקסימום גורם לבעיות בקריאה.
שנית, לנו הפיזיתרפיסט המליץ להעמיד אותה על 6 ואז לעמוד מעליה עם רגלים מפוסקות צמודות למתניים שלה חזק כך שאין לה אפשרת ליפול, כך עשינו 5 פעמים ביום במשך 20 דקות, בשבוע הראשון היא רק צרחה בשבוע השני היא התחילה להזיז את עצמה אחורה וקדימה, זו היתה התחלת הטיפול, את ההמשך כבר יותר מסובך לי להסביר לך במלל...
בהצלחה
מ ק ס י מ ו ם בעיות בקריאה?????שירק
בעיות בקריאה זה נורא! אני רוצה שהיא תאהב לקרוא, שתהנה מספרים! ילד שמתקשה בקריאה גם אם ילמד בסוף לקרוא הוא אף פעם לא יהיה מת על הדבר הזה.
זה מעניין התרגיל הזה שאמרת, אבל הוא נשמע לי אכזרי, לא? אני לא מצליחה להחזיק מעמד אפילו שתי דקות, אז איך 20 ?
הדיון על הקשר בין זחילה לקריאהאמא מסורה
עניין אותי בתור מורה לחינוך מיוחד, לא זכרתי שלימדו אותי שיש קשר, אז הלכתי לחפש באינטרנט וזה מה שמצאתי (יש עוד דברים אבל מתוך מה שראיתי זה היה נראה לי הכי ברור ומפורט)

למי שאין כוח לקרוא, את התשובה כותבת מדריכה להתפתחות תינוקות.
היא אומרת שזחילה על 6 מחזקת את ההצלבה וזה מעודד קשרים של הצלבה במוח (הערה שלי- הפעילות הפיזית גורמת לקשרים מוחיים מעבר לתנועה הספציפית). כאשר תינוק מדלג על שלב התפתחותי מסוים, הוא מפסיד אבן דרך הכרחית להתפתחות, זה לא מחייב שיהיה לו קושי מוטורי ויש כאלה שמפצים על כך בדרכים אחרות, כמו שבני אדם שונים זה מזה. קיים קשר סטטיסטי בלבד בין דילוג על זחילה לבעיות בקריאה ולכן ממולץ לטפל,  אבל זה לא צריך להיות מתוך לחץ.

ושירק- היית כבר אצל הרופא, הצלחת להוציא הפנייה?
אם עדיין לא היית, יש לך כמה טיעונים טובים שיתכן שיעזרו לך להוציא ממנו את האישור המיוחל.
סיבה ותוצאהיוקטנה
אולי ילד שמתקשה בקריאה מתקשה גם בזחילה כי לשניהם גורם זהה? כלומר, לא הדילוג על הזחילה גורם לקושי, אלא הוא רק מנבא את הקושי, כי לשני הדברים מחולל זהה. 
יוקטנה- כתבת משפט מענייןאמא מסורה
אבל עדיין לא הוכיחו שילד שהתקשה בזחילה, יותר מאוחר התקשה גם בקריאה. רק ראו סטטיסטית שאחוז הילדים שהתקשו בזחילה ובהמשך התקשו גם בקריאה, היה יותר גבוה מילדים שלא היה להם קושי בזחילה ואח"כ היו להם בעיות בקריאה.
זה לא מחייב שילד שהתקשה בזחילה יתקשה בקריאה, הוא נמצא בסיכון גבוה יותר שיהיה לו קושי. אבל כמו כל דבר שהוא סטטיסטי בסיכון גבוה יותר, לא תמיד מתתמשת התחזית כלפיהם.

זה לפחות מה שהבנתי משיטוטי באינטרנט.
לא אמרתי ש...אנונימי (פותח)
בעיות בקריאה זה לא נורא ואיום אלא שמדילוג על זחילה לא מגיעים לחינוך מיוחד (שזה הרבה יותר נורא מבעיות בקריאה!)
אכן התרגיל לא נעים בכלל, אז חילקנו אותו: פעמיים אני, פעמיים בעלי ופעם אחת המטפלת. כך זה לפחות נתן קצת לנו כוחות לעמוד בזה...
לא כדאי לדאוג אבל שווה לנסותs83
שלום,
אני חדשה כאן בפורום (למרות שצפיתי הרבה זמן מהצד ולא העזתי להגיב...)
אצלי הוא זחל רק על הגחון וחמותי בערך בגיל 10 חודשים פשוט לימדה אותו לזחול. החזיקה לו את הבטן וקידמה אותו יד אחרי יד (הוא היה רגיל לזחול עם שתי הידיים קדימה) וב"ה זה עזר...
(סליחה על חוסר הנימוס וההתפרצות מבלי שהצגתי את עצמי)
מקווה שהעלתי נקודה נוספת למחשבה.
בהצלחה!! 
אל דאגה!אנונימי (פותח)
שלום!
תמיד היה ידוע שזחילה היא קריטית להתפתחות שכלית... היום הגישה היא קצת שונה ויש עוד פרמטרים שיכולים לעשות את העבודה במקומה.. אז דבר ראשון את לא צריכה להילחץ מזה..

ישנם מכונים להתפתחות הילד בבתי החולים ובקופ"ח ששם יוכלו לתת לך הדרכה ועצות מה כדאי לעשות..

רק בריאות!
תודה על כל העצותשירק
אני רק מקווה שאצליח לשכנע את הרופא ילדים להפנות אותי לאן שצריך, הוא כזה אדיש! ואי אפשר ללכת לרופא אחר באמצע רבעון.

שיטת ורדי!בוזי נוזי
שירק, כתבתי לך משהו חשוב מאוד, בסמוך לשאלה שלך, למעלה.
אני דווקא רואה את זה למטהשירק
תודה, זה מעניין! קראתי קצת מה שמצאתי ברשת.
יש לי תור לרופא ביום ראשון, אח"כ נראה מה.
ישבתי לידה המון ביומיים האחרונים ושיגעתי אותה, והיום היא עשתה פסיעה אחת בזחילה, אולי זה כבר יבוא לבד, ה' יעזור...
שיטת ורדיבוזי נוזי
הכי טוב שיש!
הבן המתוק שלי , גם לא זחל על 6 וכבר התחיל  לעמוד, ולא רק זה, הוא גם היה זוחל רק על יד אחת, ולא בהצלבה, כמו שצריך.
אחרי שהתייאשתי מלחכות לכל הטפסים בקופת חולים, לקחתי אותו למטפלת מעולה בשחיטת ורדי, ותוך 2 פגישות הילד זחל נ-ה-ד-ר1!

ורק 2 פגישות....
כדי לברר על מטפלת באיזור מגורייך , כדאי לחפש באינטרנט, נדמה לי שנתקלתי אז ברשימה כזאת.
אל תזניחי! כדאי לטפל.
הזחילה חשובה לבנייתה תאים במח, ולפיתוח השרירים!
בהצלחה!
אם כבר מדברים על שיטת ורדי...אנונימי (פותח)
הם שולחים הביתה דיסק "פשוט להתפתח" למי שמבקש (אני קבלתי בחינם).
איזה מצחיק אנישמחה תמיד
בדיוק נכנסת לפורום ובאה לשאול על זה...ביתי בת 8 וחצי עוד שבוע 9 חודש קיצר יש לה גמישות יתר באמת זה מגניב אבל בזמן האחרון זה כבר לא מגניב יש לה טיקים בעיקר מהידיים והיא לא זוחלת מרימה אתהתוסיק או את הראש והחזה אבל קשה לה את שניהם יחד..מדי פעם שזה אומר פעם בשבוע היא דוחפת קצת אחורה זה לא נראה רצוני, על הגחון היא גם לא הרגליים שלה כל הזמן בפיסוק היא לא מצליחה להתקדם אבל היא יושבת ומיום ליום יותר יציב מה לעשות?
לשירקיעל -NDאחרונה
שלום,
ניתן לאבחן התפתחות ילדים במרכזים להתפתחות הילד, ישנם מרכזים כאלה לצד כל קופת חולים.
עליך לבקש מרופא ילדים שלכם הפניה מתאימה.
אל תיכנסי ללחץ, כל ילד מתפתח בקצב שלו ויש גם ילדים שמדלגים על שלב הזחילה - וזה בסדר.
אבל עדיף שיזחל, כי נמצא קשר בין זחילה למיומנויות הכתיבה בהמשך.
בהצלחה! יעל
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך