סליחה שאני פולשת לפורום לא ליבבקשה..
אני חושבת שכאן יוכלו לעזור לי.
ככה, אני רווקה נמצאת בקשר מתקדם עם בחור טוב, יש בינינו מחלוקת בנוגע לשאלה אם כן או לא להתחסן. אני בחרתי להתחסן (בעיקר כדי לא לסכן את הורי שבסיכון..) והוא מהחוששים שמטילים ספק ומעדיפים שלא להתחסן. הוא שמע איפשהו מישהו טוען שמי שמתחסן צריך לערוך בדיקה אם הוא נדבק באיידס או שהוא הפך לעקר/ה.
איידס זה לא בעיה לבדוק בבדיקת דם פשוטה
השאלה איך בודקים אם החיסון לא גרם לעקרות..
אני לא חוששת מזה אבל הבחור כן ואין לי איך לשכנע אותו.. כל מה שיגידו וכל הוכחה שלא יציגו הוא יקח בערבון מוגבל..
השאלה שלי היא:
האם יש כאן נשים שנכנסו להיריון אחרי החיסון לקורונה שיכולות להעיד שהוא מפחד משטויות?
איך אני מרגיעה אותו? .... אררר

תודה לעוזרות!
כאמור סליחה שפלשתי לכאן.
אני אענה בצורה מבאסת: לא נראה לי שתצליחי לשכנע אותוקופצת רגע
לא מכירה את הבחור, אני מהכרות עם אנשים שטוענים טענות דומות, אין שום טעם לנסות לשכנע, זה פשוט לא יעבוד.

מותר לשאול בני כמה אתם וכמה זמן אתם יוצאים?
יוצאים כמה חודשיםבבקשה..
אנחנו בשנות ה20 המאוחרות.

באמת מבאס.. נשמע שאתה מנתחת אותו נכון לפי התרשמותי. מתסכל הדבר הזה.
תראי אם היית בתחילת שנות העשריםקופצת רגע
כנראה הייתי ממליצה לך לעבור הלאה. אני אישית התחתנתי בגיל שלושים וקצת, אז לא כותבת בשיפוטיות, ומבינה את המורכבות של המצב אני חושבת.

תראי, אני לא רופאה, אבל למיטב הבנתי קשה מאוד 'להוכיח' שאישה היא פוריה על סמך בדיקות. קיים מצב שכל הבדיקות תקינות, אצל שני בני הזוג, ועדיין אין הריון. זה לא מצב כל כך נדיר.
זאת אומרת, אם היתה לו טענה קונקרטית, למשל - שמעתי שהחיסון פוגע ביכולת לבייץ- היה אפשר ללכת לרופא נשים ולוודא שאכן מתרחש ביוץ. כנ"ל לגבי תהליכים אחרים - רמות הורמונים במהלך החודש, עובי הרירית וכו'- ניתן לבדוק ולוודא.
'להבטיח' מראש שאישה היא פורייה-לא נראה לי שניתן.

במצב הקיים, מה ישכנע אותו וירגיע אותו? האם הוא בעצמו יודע?
אם באמת ירגיע אותו שתמצאו אישה אחת שהרתה אחרי שהתחסנה- אז מעולה, באמת חושבת שיהיה קל למצוא, וככל שיעברו החודשים יהיו עוד ועוד כאלה...
אם הוא מחפש הוכחה רפואית - לא נראה לי שאפשר. אין טעם שתלכי לנסות להוכיח משהו בלתי ניתן להוכחה.
אני חושבת שאת צריכה לשאול אותו מה ירגיע אותו ויגרום לו להיות שלם באמת עם העובדה שהתחסנת. אפילו שייקח כמה ימים לחשוב על זה ברצינות. לא כדאי לגלות אחרי החתונה, במידה וייקח 'זמן' להכנס להריון ( כמובן לא מאחלת אבל מאוד נפוץ שלוקח כמה חודשים עד שנה וזה תקין לגמרי ולא מעיד על שום בעיה) שהוא עדיין חושב שחיסון גורם לחוסר פוריות ומאשים אותך שהתחסנת...
מה הקשר איידס????אבי גיל
מה הוא שוכב עם אחרים סליחה? מחליף רוק נוגע בדם?
מה הקשר? זה חיסון לא מועדון ריקודים בשנות ה90.
סליחה אבל זה מטורף.
אני התחסנתי כשהנקתי. להגיד שאני רגועה לא יכולה להגיד אבל בנתיים החיסונים מוכיחים את עצמם. לא ניתן לדעת מה יהיה.
הוא לא רוצה להתחסן במקום להקשיב לכל מיני שטויות שיכנס לאינטרנט לאתר של ה FDA יקרא מאמרים ויחליט בעצמו.
הגבתי בהתרגשות אבל ברור שלא התכוונתי לפגוע.אבי גיל
רק שאם הוא נותן החלטה כזאת עדיף לו לשמוע בעצת רופאיו ובכוחות עצמו ולהגיע להחלטה.
הוא אמר שבמדינה מסויימת מצאו בחיסוניםבבקשה..
איידס שהוזרק למטופלים.
בסדר.אבי גיל
יש תיאוריות קונספירציה מכאן ועד הודעה חדשה.
זה חששות שנובעות מבורות? יכול להיות?
אתם יוצאים אז לא נעים לי להגיד דבר כזה אבל שיבדוק קודם מה זה איידס ואיך נדבקים.
אז שיראה לך הוכחות, תביא אותן לכאן, ונראה לך כמה זה שטויותבאורות
ותחזירי לו את הממצאים.
בכללי האמת הייתי מבררת איך הוא בנושאים נוספים בחיים. אני מכירה מישהו שנשמע דומה לבחור שאת יוצאת איתו, והחיים של אשתו לא פשוטים בכלל. הוא לא מאמין לרופאים, כל טיפול בילדות שלהם זה סאגה, הוא בכללי לא בוטח בממשלה ובממסד וזה ממש קשה.
באוסטרליה הפסיקו את החיסון של אסטרה זנקהלהבת-כוח
בגלל שהנסיינים יצאו חיוביים לאיידס. לא פירטו למה וכיצד. את יכולה לקרוא על זה. התפרסם הכי במיינסטרים.
עוד מאמר שמתנגדי חיסונים תרגמו בפרשנות מוטעה לחלוטיןבאורות
קראתי על זה קצת עכשיו, העניין הוא כזה:
חלבון הספייק שנגדו מכוון חיסון הקורונה דומה לחלבוני המעטפת של נגיף הhiv. ולכן ראו שאנשים לפעמים יוצאים עם false positive לבדיקת איידס סטנדרטית (בה בודקים המצאות של חלקים של הוירוס בדם) לאחר קבלת החיסון לקורונה, למרות שבדיקות אחרות של איידס יצאו שליליות והראו חד משמעית שהם אינם נשאים באמת של hiv. לכן החליטו באוסטרליה לא לחסן בחיסונים הספציפיים הללו כי הם לא רוצים שתהיה אי וודאות על הבדיקות הסטנדרטיות לאיידס.
הדבר היחיד שזה אומר בנוגע לאיידס וקורונה זה ששני הוירוסים מתנהגים דומה באופן בו הם נכנסים לתא ומדביקים אותו.
האמת שלא התעמקתילהבת-כוח
אבל התייחסתי לזה שזה קונספירציה. זה התפרסם בניו יורק טיימס.
זה אכן לא חיסון שניתן כאן ולא התעמקתי מה העומק של הסיבה.
הקונספירציה היא שהחיסון גורם לאיידס....באורות
והוא לא כמובן.
החיסון האוסטרלי שהפסיקו הוא לא החיסון של אסטרה זניקה,מ.א.
אלא חיסון שהם פיתחו, והחליטו להפסיק את הפיתוח בגלל שהוא גרם לבדיקות איידס לצאת חיוביות, למרות שהאדם בריא.
הוא לא גרם לאנשים לחלות באיידס בשום אופן, אבל גם לבלבל בדיקות זה לא טוב, ולכן הפסיקו לפתח אותו.

(למה זה קרה? כי היה שם קטע דומה לקטע מהגנום של האיידס. לא מסוכן בשום צורה, אבל דומה.
תארי לעצמך עולם שבו כל הערבים לובשים כאפיות, וכך מבדילים בין ערבים ליהודים. יום אחד יש התראה על חדירת מחבל ליישוב, ומסתבר שזה היה יהודי שלבש כאפיה. הכאפיה לא הופכת אותו למסוכן, היא רק סימן זיהוי. אם יהודים לובשים כאפיה, סימן ההיכר הזה כבר לא יבחין בין יהודים לערבים, ויהיה צריך למצוא סימן אחר.
באופן דומה, בדיקת איידס בודקת נוכחות של רכיבים מסוימים, שהם לא מסוכנים, הם פשוט סימן היכר נוח לזיהוי. אם סימני ההיכר האלה נמצאים גם בחיסון, הוא יגרום לתוצאות שגויות של הבדיקה.)

הסיפור הזה מראה כמה תהליך ייצור החיסונים זהיר וקפדני, וכמה לוקחים ברצינות אפילו בעיות קטנות ומוכנים להפסיד סכומי ענק כדי למנוע אותן.
גם אם זה נכוןבת 30
זה לא היה בחיסונים של פייזר. ירגיע אותו?
עונהטרוטרו
1. מאיפה השטויות האלה של האיידס השם ישמור מאיפה כל השטויות האלה מופצות!!!!
2. יש עכשיו מחקר ישראלי שבדק נשים שחוסנו או חלו שלא נםגע להן הפריון, ד"ר גיא רופא פרסם בעמוד האינסטגרם שלו
3. אם הוא לא רוצה להתחסן לא ממקומך לשכנע אותו
לא סליחה אבל איך הוא חושב שנדבקים באיידס בחיסון??????????? המחט מוחפלת כמו בכל חיסון
אין איידס בחיסון מאיפה הדברים האלה צצים ואו
אני מכירה..חצילוש
אבל מאיפה הוא הביא עקרות? לא מבינה איך יכול להיות קשר.. בכל מקרה, שיקבע תור לאורולוג שיסביר לו קצת. ברצינות, אני לא צוחקת.. אולי רופא שעוסק בתחום יעזור לשכנע. אלא אם כן הוא טוען שזה מעקר את האישה? לגבי נשים יודעת בוודאות על כמה שנקלטו אחרי חיסון.
הוא טוען שעל כל רופא שירגיעבבקשה..
ימצא רופא אחר שיסתור אותו.
אז הבעיה היא אצלו סליחה כן?טרוטרו
חוסר אמונה במערכת ואמונה עיוורת בדברים לא מבוססים
יש בדיקה שאפשר לערוך שתשלולבבקשה..
את החששות שלו?
שתשלול מה? החשש לאיידס?טרוטרו
זו המצאה
אנשים לא נדבקים באיידס בביצוע חיסון הקורונה! זו המצאה!
לגבי העקרות- יש מחקר שבוצע עכשיו שמוכיח שלא נפגעו הפוריות אצל האישה מוזמנת לראות אצל דר גיא רופא באינסטגרם הוא פרסם את המחקר
שתשלול עקרות.בבקשה..
כתבתי לך, יש מחקר שבוצעטרוטרו
מוזמנת להסתכל אצל דוקטור גיא רופא באינסטגרם שלו את המחקר שמתקיים
שוב, לא מעוניין שלא יתחסן
וסליחה אבלאני לא ממשיכה את השיחה כאן כי הדברים האלה מרתיחים אותי
כל טוב ובהצלחה
אצלך? לא. אין בדיקה כזומיואשת******

יש המון נשים שנכנסו להריון אחרי החיסון.

בדיקות פוריות לך תמיד אפשר לעשות אבל זה לא מוכיח כלום וממש לא בריא באופן כללי להיכנס לזה.

השאלה אם את מוכנה לקשר איתו בלי שהוא יתחסן והאם הוא מוכן לקשר איתך למרות שהתחסנת.

מבחינת שכנוע תצטרכו להסכים שלא מסכימים וזהו.

מוסיפה על השאלה שלך בסוףאנונימיות
אתם לפני חתונה, אפשר להסכים שלא מסכימים. רק כדאי ללבן את נושא החיסונים באופן כללי ולאו דווקא בקורונה.
מחסנים ילדים בהכל? או לא?
אני מכירה מישהי שנכנסה להריון אחרי חיסוןבאורות
לא חושבת שמישהו יתן לו לעשות בדיקות פוריות (ספירת זרע וכד') סתם ככה. הוא יכול לעשות את זה באופן פרטי ולבזבז אלפי שקלים, אבל אם הוא כבר יעשה דבר כזה, הוא חייב לבדוק *לפני* החיסון, ואחרי החיסון. כי אם הוא יבדוק רק אחרי החיסון, להרבה גברים יכולה להתגלות פתאום ספירת זרע נמוכה, זה לא דבר כזה נדיר. ואז הוא לא ידע אם זה היה מולד או שתאורטית נגרם מחיסון. בתור ביולוגית אני יכולה להגיד שאין לחשש שלו שום בסיס. אין לי מושג מאיפה הוא הביא את העניין של האיידס, הקשרים היחידים הם שנשאי איידס יותר רגישים לסיבןכים מקורונה ושהחיסון שרוצים לפתח עבור איידס נעשה בטכנולוגיה דומה לחיסון לקורונה. לגבי פוריות, ה"חשש" הופרך מזמן.
אז הוא תקוע בקונספירציות...חצילוש
בכל מקרה, לשכנע אותו להתחסן זה לא תפקידך אם הוא לא מעוניין, לגבייך תנסי, לא ישתכנע- בעיה שלו..
אז נראה שהוא כבר החליט ששום דבר לא משכנע אותוקופצת רגע
אין צורך לחפש שכנועים. זה לא יעזור.
עכשיו תחליטי מה את עושה.

עם כל הכאב, ויש הרבה כאב, לו אני הייתי במקומך מניחה שהייתי חותכת עכשיו.
צר לי לומר לךבית חלומתי
לא תשכנעי אותו
אני עובדת עם מישהי ברמה יום יומית קבועה
אמאלה אין לשכנע
כולם נגדנו
כולם לרעתנו
כמה שאני מוכיחה לה כלום לא עוזר
חוסר אימון מוחלט בכל המערכת
אני אגיד את זה בבוטות עדינהמקרמה
סביר להניח שלא תצליחי לשכנע אותו,
הוא ניזון מקונספירציות ומקורות מידע שתמיד יגידו משהו, גם אם אין להם בסיס, העיקר להפחיד
ואז לכי תוכילי שאין לך אחות.

השאלה היא לא איך בודקים שהחיסון לא גורם לעקרות,
אלא מה ההוכחה שהחיסון כן גורם לעקרות,
כי זה טענה מנותקת מהמציאות

אז האם את מוכנה לתת לפחד לנהל אתכם?
ואני בכוונה מדברת ברבים,
כי היום זה החיסון שלו (שיש לו השפעה ישירה על הסובבים)
ומחר זה החיסון של הילד
לא יודעת למה משליכים את זה תמיד לחיסונים של הילדיםפה לקצת
בעלי לא התחסן ולא מתכוון להתחסן בקרוב
וברור לו שהילד שלנו יתחסן בכל החיסונים של הילדים.

יש הבדל גדול בין חיסון שהומצא השנה לחיסונים של הילדים ובכלל חיסונים שיש אותם כבר כמה שנים
חושבת שזה די נדיר לרוב זה לא המצבשירה רננה
אנשים שמתנגדים לחיסון הזה הם בדכ אנשים שפחות סומכים על משרד הבריאות ועל המלצותיו גם בעוד הרבה דברים
ממש לא חושבתמיואשת******
אנחנו התחסנו בחשש גדול בשיקול של סיכון מול סיכון. מחסנים חיסוני ילדים בשגרה תמיד
אם החיסון יאושר לילדים ברור לי מעכשיו שלא אחסן אותם.
לא חושבת שכל מי שחושש מחיסון חדש שהומצא השנה ועבר תהליך מהיר של אישור שייך לקטגוריה של מתנגדי חיסונים ותיאוריות קונספירציה. מותר לחשוש חששות סבירים בהחלט ולקבל החלטות על פי שיקולים שלנו.
נכון אבל הוא כן מאמין לקונספירציותשירה רננה
מה שהיא כתבה על עקרות וכו'. הם אנשים שבעוד הרבה דברים לא מאמינים למשרד הבריאות. אם זה מה שהוא טוען עכשיו סביר להניח שיהיו גם בעיות עם חיסוני הילדים
האמת שהייתי צריכה לדייק יותרשירה רננה
אנשים שמתנגדים לחיסון ומאמינים לתיאוריות האלו
תלוי איזה סוג של מתנגדיםפשיטא
יש אנשים שמתנגדים לחיסונים כי הם באמת חוששים בגלל שהחיסון חדש וכו',
ויש אנשים שמתנגדים לחיסונים כי הם מאמינים שמישהו זומם להם רע עם החיסון ושאין כוונות טובות מאחוריו, ושרוצים לדפוק אותנו, ושהכל זה סתם תירוץ לשלל כוונות זדוניות, והם אנשים שלא מאמינים במערכת בשום צורה ולא מוכנים לקבל מצב שמישהו רוצה בטובתם, רק לדפוק אותם (מכירה מקרוב כמה כאלו)
אלו אנשים שאני אישית מתרחקת מהם ובטח ובטח שלא הייתי מתחתנת עם בחור כזה...
וואוו לא הייתי ממליצה לבחורה להיפרד מבחור על זה!דיקלה91
חברה הכי טובה שלי מאמינה בקונספירציות והיא בן אדם הכי טוב בעולם ! ואין שום קשר בין האמונה הזו לכל ההתנהלות שלה בחיי היומיום
ממש ממש לא הייתי לוקחת את זה למקום כזה של להיפרד מבחור
טוב אבל עם חברה טובה לא מחליטים החלטות גורליותמיואשת******

ואפשר להסתובב מסביב לנושא

עם בעל צריך להחליט למשל לחסן ילדים כן או לא וזה בהחלט נקודה ממש קריטית

היא אמא מצוינת ושקולה ולבעלה אין תלונות ממה שאני יודעת.דיקלה91
נראה לי שלא הובנתי נכון. לא באתי לומר שמשהו לא בסדר איתהמיואשת******

אלא שזו נקודה שצריך לשקול במערכת נישואים לעומק אם רוצים ואם אפשר להסתדר, לעומת חברה שלא צריך להחליט איתה החלטות כאלו ולכן זה לא אמור להפריע במערכת חברית, לעומת מערכת זוגית שמגדלים בה ילדים.

או שבעלה באותו ראש איתה או שהם פתרו את הקונפליקט בדרך אחרת. הכל טוב.

אבל זו בהחלט נקודה חשובה לשקול בכניסה למערכת מחייבת עם בחור\ה

מתנגדי חיסונים יכולים להיות אנשים טוביםYaelL

זה לא הופך אותו לאדם רע, אבל בתור בת זוג פוטנציאלית זה קשר שונה מקשר עם חברה והיא צריכה לברר איך זה יכול להשליך על הזוגיות ועל גידול ילדים משותפים, לא צריך למהר להחליט להיפרד בגלל זה אבל כן דורש בדיקה. 

עם חברה טובה זה משהו אחרפשיטא
אני כנשואה רואה שהאמון במערכת מובנה על תכונות בסיסיות שחשובות לי. ושוב, יש להאמין לקונספירציות ויש לפעול מתוך תחושת רוצים לדפוק אותי תמיד ואני לא יכול להאמין לאף אחד שרוצה בטובתי.
ובהחלט לא לכולן מתאים לקשור את חייהן עם אדם שפועל מתוך מחשבה כזאת.
ויש לי גם חברות טובות כאלו וגם בני משפחה..
ואני ממש רואה איך זה מושפע ומשפיע...
יש אנשים שמושפעים מזה ברמה היומיומית ויש כאלה שלאדיקלה91
על סמך זה להמליץ למישהי להיפרד מהבן זוג שלה ולהכניס אותה לסרטים זה ממש להיות עם האצבע קלה על ההדק. על דברים הרבה יותר גרועים אנשים לא נפרדים אז על זה?
המלצתי לה להיפרד?? תגידי, קראת מה שכתבתי?פשיטאאחרונה
כתבתי שאנשים כאלה שזה משפיע עליהם ברמה היומיומית בהתנהלות מול הממסד- הם אנשים שהייתי מתרחקת מהם ובטח לא הייתי מתחתנת עם מישהו כזה. כי לי זה מפריע.
שאלה מה דעתינו- עניתי. ובצורה מאוד עניינית על עצמי, מה דעתי, מה הייתי עושה לו הייתי נתקלת במצב כזה.לא המלצתי לה שום המלצה.
עדיין לא מסכימהפה לקצת
מכירה המון אנשים שחוששים מהחיסון הזה ומחסנים בכל החיסונים האחרים.

אולי הדיוק שהוספת קצת יותר נכון, שרק מי שגם מאמין לתיאוריות.
לא בגלל החשש מהחיסוןמקרמה
זה משהו אחד לטעון שההשלכות מהחיסון לא ידועות
ולהעדיף לחכות
וזה משהוא אחר לגמרי להאמין לקונספירציות הזויות שאין להם שום אחיזה במציאות
ואגב,באורות
את יכולה להחזיר לו באותו מטבע ולהגיד שאת חוששת שלא יתחסן, כי לעומת הטענה שלו, יש בהחלט הוכחות שמראות שתחלואה בקורונה גם מורידה פוריות משמעותית אצל גברים וגם פוגעת במערכת החיסון וגורמת לרגישות בתחלואה נלווית.
שמעתי הרבה דברים...אהבתחינם
על איידס לא שמעתי.

ויש לי חברה טובה מאוד שבהיריון אחרי החיסון.
ב"ה הכל בסדר+
תשובה אחרת לגמרי - את לא חייבת להרגיע אותו. וגם לא לבדוקרעותוש10
לא לבדוק שום דבר.

שיקבל החלטה בוגרת האם הוא מוכן להתחסן עם בחורה שהתחסנה או שמבחינתו זה נורא ואיום סוף העולם.

כדי להתחתן הוא חייב להסכים לקבל אותך- על כל מה שאת.
גובה
רוחב
צבע שיער מידת נעליים
מידות
אופי
ו-מחוסנת.

מעולה שזה עלה ביניכם.מ.א.
זו הזדמנות לבדוק נקודות שיכולות להיות משמעותיות בהמשך:
מה היחס שלו לטיפולים רפואיים באופן כללי?
הוא יסכים לחסן את הילדים?
מה יקרה אם תרצי להתחסן בחיסונים שונים בהמשך החיים? ואם תרצי להתחסן בהריון והוא יחשוש שזה יזיק לעובר?
מה יקרה אם ילד שלכם יצטרך טיפול רפואי והוא יתנגד?

אני מכירה זוג שבו יש פערים גדולים בגישה בין האיש לאישה, והם מסתדרים (אצלם הצד שמתנגד לרפואה מקבל את ההחלטות בפועל). זה לא שאי אפשר לנהל זוגיות כזו, אבל את צריכה לחשוב מראש אם זה מתאים לך.
כל מילהחצילוש
היה לי דיון דומה אבל שונה עם בעליאמאשוני
גם על רקע החיסונים.
כמו שכתבו לך פה כנראה שלא תגיעו לשכנוע ממשי.
צרחך להבין שגם כשמתחתנים ויש השפעה של כל אחד על בן הזוג שלו, יש גבול עד כמה אפשר "להתערב" בחיי האחר.
אם הקשר ביניכם חזק הוא יחזיק מעמד גם על רקע הדיון הזה. אין צורך לשכנע.
תדברי איתו בצורה רגועה ונעימה שזה הגוף שלך והחלטות שלך שמתבססות על המלצות רופאים ושהוא יצטרך ללמוד לכבד את זה. יהיו עוד המון דברים כאלו בחיים.

המקרה שלנו היה שהחיסונים התחילו כשהייתי בסוף ההריון ורציתי מאוד מאוד שבעלי יתחסן כדי שיהיה מוגן בזמן הלידה ואחריה,
דבר ראשון כדי להגן על התינוק, דבר שני כדי שלא נקלע לבעיית בידוד, דבר שלישי, שאם אחד הילדים יצטרך בידוד, בעלי יוכל גם להיות איתו וגם לצאת ולעזור לי עם התינוק והילדים האחרים כשאני מתאוששת מהלידה.

בעלי החליט שהוא מתנדב לניסוי הישראלי ככה שלא יכל להתחסן בניסוי של פייזר והתהליך שם ממש ארוך.
דיברנו על זה המון ובסוף לא הצלחנו להגיע להסכמה.
האמת, שאם היה קורה משהו הייתי כועסת מאוד. מאוד מאוד.
ועדיין לא הייתה לי ברירה אלא להשלים עם העובדה שזה הגוף שלו ואני לא יכולה לכפות עליו מה לעשות.

אגב, אותו דבר לגבי עישון, אופנוע, אורח חיים בריא ושאר סוגיות חמות בין בני זוג. מעצבן, אבל זה מה יש.
לכל אחד זכות ראשונים להחליט על גופו.

בכל מקרה, אם אתם מתכננים חתונה בקרוב בעיקרון החיסון עשוי לגרום לדימומים בין וסתיים במשך שלושה חודשים מאז החיסון השני, אז שימי לב אם זה שיקול שלא יהיו בעיות בטהרה.
אם עדיין אין חתונה על הפרק אולי כדאי להתחסן בלי להתמהמה, כדי שזה יהיה מאחורייך בהקדם.
התלבטתי אם להגיב... בסוף החלטתי שמאנונימיהריון ולידה
נושא החיסונים באופן כללי הוא נושא מורכב, והוא כמעט כמו הנושא של השקפת עולם.
אני באתי ממשפחה שלא מחסנת בשום חיסון, וכשהתחלתי לצאת הבנתי שכנראה אצטרך לוותר על הדבר הזה, כי יותר חשובה לי השקפת העולם התורנית.
וזה באמת מה שקרה. בעלי בא ממשפחה הפוכה לגמרי, ואת הילדים הראשונים שלנו חיסנו כרגיל.
אח"כ עלו לנו כל מיני תהיות וחששות, והתייעצנו עם רופאה מומחית בתחום, וכרגע החלטנו לחסן חלקית.
עד שהגיע החיסון לקורונה.. אני מתנגדת לו ובעלי חושב שהוא חשוב. כרגע בעלי מחוסן ואני לא, ואין לי מושג מה יהיה כשיחליטו לחסן ילדים...

מה שאני רוצה לומר בהשלכה למקרה שלך ש:
א. אפשר להיות עם שתי גישות שונות לגבי החיסונים, ולחיות בשלום
ב. זה קשה מאוד... במיוחד כשזה מגיע לחיסונים לילדים...
ג. אז אם את מוכנה למורכבות הזו (בהנחה שבאמת הוא מתנגד לכל החיסונים) ואם הקשר ביניכם חזק כבר- אז מצוין. את לא צריכה להוכיח לו כלום והוא לא צריך להוכיח לך. תסכימו ביניכם שזה נושא שלא מדברים עליו, ותתעמקו בשאר הקשר ביניכם.
ד. אם יש עדיין מקום לומר שהקשר ביניכם לא מתאים, אז אולי עדיף ככה.. בסופו של דבר את בצד ה"נכון" מבחינת היחס לחיסונים, לא תתקשי למצוא בן זוג שחושב כמוך בנושא הזה..
ה. אם בכ"ז אתם ממשיכים בקשר, אז זו דווקא הזדמנות מצוינת ללמוד איך אתם מתנהלים כשיש חילוקי דעות. כי חילוקי דעות בין בני זוג כנראה שתמיד יהיו קיימים (מודה שביני לבין בעלי לא היו חילוקי דעות עד הנושא הזה..) וצריך לדעת להתמודד איתם. אני אישית חושבת שדרך ההתמודדות היא לא להתנצח ולהוכיח לשני שהוא טועה, אבל אולי כדאי להתייעץ עם יועץ זוגיות בנושא.

המון הצלחה!
היי לךדפני11
מצטרפת לקודמותיי בכמה דברים
א. לא חושבת שיש מה לשכנע אנשים כאלו... בדכ כל הוכחה שתביאי לא תספק אותם והם יעלו ספק נוסף....
ב. מציעה באמת לבדוק את התפיסות עולם שלו לגבי כל עולם הרפואה והממסד, ועד כמה הוא נעול במחשבתו. ואחכ לחשוב האם מתאים לך לחיות עם אדם כזה... גם אדם קיצוני מאוד- יכול להיות שתצליחו להתמודד עם הנושא הזה. אבל זה שווה בדיקה משמעותית לטעמי כי לפעמים חיים עם אדם שלא מאמין בממסד וספקן בכל דבר הם יותר קשים...
ג. באמת שזה מורכב ואם הוא בחור ממש טוב ומקסים ורק קשה בתחום הזה- הייתי מתייעצת עם יועצת זוגית טובה. חבל לפרק קשר רק בגלל נקודה כזאת... שווה לברר ולמצות את כל האפשרויות.
ד. אין שום בדיקה שיכולה לברר בוודאות שאישה/איש הם לא עקרים. שהרי יש זוגות שהכל אצלם תקין ואעפ יש להם בעיית פוריות בלתי מוסברת.. אז רק לוודא שלא יתחיל להאשים חס וחלילה אחרי חתונה את החיסון אם משהו "לא דופק".....

ולשאלתך.. אני התחסנתי וב"ה כרגע בהריון...(שלושה חודשים אחרי החיסון נקלטתי)
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך