הצלחתי לגרום לדודה שלי לעשות שינוי קל בחייהלחם מלא
סיפרתי לה שבשמן קנולה יש סודה קאוסטית, ובאותו יום היא עברה לשמן זית
מסקנות:
אפשר לגרום לשינוי אצל אחרים
תבדקו טוב טוב מה אתם מכניסים לגוף שלכם
זה נכון?The Lion

הסודה בקנולה..

בכל שמן מזוכך מוסיפים סודה קאוסטית, חומר מאוד רעיללחם מלא
וואלה..The Lion

נשמע כמו קישקוש.מזמור לאל ידי
רק היום כמעט מתה תינוקת כי אימה סירבה לתת לה ויטמין k כי היא "קראה באינטרנט שזה חומר מסרטן"...🤦‍♀️
מעולה. אל תאמין למה שלא נוח לך לחם מלא
נכון מאד!נחשון מהרחברון

אממה מוציאים אותו משם

כמו שבמיץ ענבים מוסיפים גופרית. ומוציאים אותה

לא ביג דיל.

נכון אין לו יתרונות של שמן לא מזוכך אבל הי, אין לו שום תכונה או חיסרון של סודה קאוסטיק

אני לא הייתי רוצהלחם מלא
לטגן בשר עם סבון או אקונומיקה גם אם היו מוציאים אותה לאחר מכן במעבדה
וזה לא השוואה מוגזמת. סודה קאוסטית היא חומר בסיסי ביצירת אקונומיקה
אם מוציאים את כולו? זה דמגוגיה...נחשון מהרחברון

אז מה אם זה חומר בסיסי להכנת אקונומיקה. נשאר ממנו משהו? יש עדות מדעית כלשהי על תופעות שקרו לאחר שימוש בשמן שהם תופעות של חשיפה לסודה קאוסטיק? לא. אז זה בלבול שכל.

אם לטגן סטייק עם סבון ואז להוציא ממנו את כל הסבון ולתת לו טעם טעים יעשה לי את הסטייק זול פי 6-7 בלי שום טעם או סיכון של סבון  - אני אוכל סטייקים כל יום

בדיו כמו הגופרית במיץ ענבים שאני בטוח שאתה כן שותהנחשון מהרחברון

אגב גופרית רעילה יותר מסבון...

גופרית היא נוגד חמצון מאוד חזק שמנקה רעלים מהגוףלחם מלא
"מנקה רעלים", נו באמתפשוט אני..

אין דבר כזה "ניקוי רעלים" (במובן שאליו אתה מתכוון), זה בולשיט שהמציאו רופאי אליל שרלטנים.

די נו אתה יודע שאתה מחרטטבנות לא לריב ‎ ‎ ‎ ‎
ראית פעם איש מדע שממליץ על "ניקוי רעלים"?פשוט אני..

זה קשקוש של שרלטנים.

אגב, לפעמים כדאי להקשיב לשרלטנים.

למשל, תראה מה כתוב באתר של הנטרופתית שאתה הבאת לכאן כדי "להוכיח" ששמן קנולה רעיל:

מזה קשורבנות לא לריב ‎ ‎ ‎ ‎
גם אם לא נקרא לזה ניקוי רעלים, יש לזה שם מדעי אחר . זה לא משנה איך הגדרת את זה.
אין לזה שם מדעי, וזה פשוט לא קייםפשוט אני..

יש לנו בגוף איברים שמיועדים לסנן חומרים (בעיקר כבד וכליות), ושינוי תזונתי או דיאטה למיניהם לא גורמים ל"רעלים" לצאת מהגוף*. 

*ברור שמי שיאכל אוכל בריא יהיה בריא יותר, מי שאוכל פחות יהיה רזה יותר וכו', אבל אין לזה קשר ל"ניקוי רעלים" של שרלטנים.

הגוף שלנובנות לא לריב ‎ ‎ ‎ ‎
משפר ומתקן את עצמו כל הזמן .
הוא מרפא את עצמו. כך שהמושג הזה של ניקוי רעלים יכול להיות רלוונטי להכל. נקודה. לא משנה כמה תתווכח עם זה
אם זה רלוונטי להכל, אז למה לא לשמן קנולה?פשוט אני..

כי שמן קנולהבנות לא לריב ‎ ‎ ‎ ‎
דומה מאוד בתכונות שלו לשמן גריז.
משמן גריז יוצרים כל מיני ווריאציות של ״חומר אפל״ תקרא קצת על החלקיקים הקטנים שמרכיבים את האטום ואז תבין על מה אני מדבר.
בבקשה תגיד לי שאתה עושה פה פארודיה על משהופשוט אני..

"שמן קנולה דומה לשמן גריז" - יש לך מקור כלשהו לדברים האלה?

"חומר אפל" - מושג באסטרופיזיקה, שאי אפשר לייצר אותו בעזרת חלקיקים של שום חומר ידוע. לכן הוא נקרא "חומר אפל", כי לא יודעים ממה הוא מורכב.

אז אתה החלטת שאפשר ליצור אותו משמן גריז?

אין מילים. באמת.

ברור שלא התכוונתיבנות לא לריב ‎ ‎ ‎ ‎
לחומר אפל במושג האסטרופיזיקאי שלו. התכוונתי ששמן גריז (שאגב נאס״א השתמשה בו בחלק מאוד מסוים שלו,להניע את המעבורת הראשונה) הוא דומה בתכונות* שלו לשמן קנולה.
הו לא, התניעו עם שמן גריזפשוט אני..
עכשיו אני אפסיק לאכול שמן קנולה

🤦🏼‍♂️
האמת שאני חושבבנות לא לריב ‎ ‎ ‎ ‎
ששמן קנולה בריא .
רק רציתי לדעת מה דעתכם על עניין הסודה
אני חוזר בי, מצאתי מאמר על כך שגופרית באמת מנקה רעליםפשוט אני..
מעתיקה מפוסט של מישהי:
ומי שלא יודעת מיהו הרב ניסים החתום על המכתב המביש הזה:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

כעת לרב בן שמעון ישנם 30 יום להגיב להחלטת השרה לבני.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

יצוין כי הרב בן שמעון, הינו גיסו של נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן.
הרב נסים בן שמעון יועמד לדין - כיכר השבת

ומעתיקה עוד מהפייסבוק- בצילומי מסך פה ששיתפה מישהי בשם רויטל.

קבל נוק אאוטלחם מלא

אין ניקוי רעלים? הנה תיאור שלו באתר כללית.
גופרית לא בריא כי נטורופתית אמרה ההפך? הנה ראיה מאתר כללית שהוא בריא.
אני מקווה שאם נטורופט יגיד שלשתות הרבה מים זה חשוב אתה לא תחליט בתגובה להפסיק לשתות מים.
שנאת המוות שלך לרפואה המשלימה מעבירה אותך על דעתך.
הרפואה המערבית למדה דברים מהרפואה המשלימה כי בדקה אותם באופן רציני כמו שהיא תמיד עושה. איזהו חכם הלומד מכל אדם. ויש דברים שמקובלים על כל בר דעת
זה לא כללית, אלא כללית רפואה משלימהפשוט אני..
אגף בכללית שמטרתו להרוויח כסף, ולא לרפא אנשים.
בשביל מי שרוצה להתרפא יש רופאים.

חוץ מזה, למה אתה מסתיר את השם והתפקיד של כותבת המאמר? במה אתה מתבייש?

הנה:

אסתר מנחם, נטורופתית בכללית רפואה משלימה
תראהפשוט אני..
אתה פתחת את השרשור הזה כדי ללמד אותנו ששמן קנולה רעיל.

הזמנתי אותך להביא מאמרים התומכים בכך, ואפילו התחייבתי במשך שבוע לשבח את רפואת האלילים אם תצליח במשימה.

בינתיים אתה ממשיך להתפלפל, אבל עוד לא הבאת אפילו מאמר אחד.

האם אתה מתכוון להודות שטעית, ולהתקשר לדודתך כדי לתקן את מה שאמרת לה?
המקור שלך זה דף של נטורופתית?פשוט אני..

ויקיפדיה:

נטורופתיה היא סוג של רפואה אלטרנטיבית הכוללת מגוון של פרקטיקות פסאודו-מדעיות שממותגות כ"טבעיות", "לא פולשניות", או מקדמות "ריפוי עצמי".

האידאולוגיה והשיטות של הנטורופתיה מבוססות על ויטליזם ורפואה עממית, ולא על רפואה מבוססת ראיות[1].

מטפלים נטורופתיים בדרך כלל ממליצים כנגד הפעלת שיטות רפואיות מודרניות, כולל, אך לא רק, בדיקות רפואיות, תרופות, חיסונים וניתוחים[2][3][4][5][6].

במקום זאת, הפרקטיקה הנטורופתית מסתמכת על מושגים לא מדעיים, ולעיתים קרובות מובילה את המטפלים הנטורופתים לאבחנות וטיפולים שאין להם אחיזה בעובדות[7][8].

נטורופתיה נחשבת על ידי המקצוע הרפואי כבלתי יעילה ועלולה להזיק, ומעלה סוגיות אתיות הנוגעות לביצועה[7] [9][10].

בנוסף להאשמות מצד הקהילה הרפואית, דוגמת החברה האמריקנית לסרטן לפיה "העובדות המדעיות אינן תומכות בטענות שרפואה על בסיס נטורופתיה יכולה לרפא סרטן או מחלה אחרת כלשהי, זאת משום שלמעשה אין שום מחקר על נטורופתיה כשיטה מלאה שאי-פעם פורסם[11][12], נטורופתים הואשמו שוב ושוב כי הם שרלטנים ועוסקים ברפואת אליל

אני צוחק בקול לחם מלא
אתה סולד מנטורופתיה על חוסר המקצועיות שלה ומסתמך על ויקיפדיה
מוזמן להיכנס לערך הזה, ולכל המחקרים והמאמרים שהוא מביאפשוט אני..
לא, פייק ניוזפשוט אני..

שמן קנולה הוא יחסית שמן סבירמישהו כל שהוא
הוא לא בריא בגלל שומן טרנס וכו'
אבל סודה קאוסטית אין שם...
אין בקנולה שומן טרנס, למה להוציא לעז?פשוט אני..

^^^ וגם לא הרבה שומן רווי.someone
צודקים יש ממש ממש קצתמישהו כל שהוא
אחד אחוז בערך של טרנס
ו6 אחוז רווי
לפחות לי גב האריזה שאצלי בבית
שומן טרנס זה רק במרגרינה ושומנים מוקשים-לא?ארלט

שים לבעשב לימון

זה יפה שהיא הקשיבה לך

אבל לא בטוח שהיא תתמיד בזה.

יש לנו השפעה על אחרים.

אבל מכאן ועד שינוי לגמרי- זה לוקח זמן

יכולה לספר שמלא זמן שמעתי מסביבי שקמח לבן הוא לא בריא, ועדיף קמח מלא.

ולא הקשבתי ישירות.

ורק אחרי הרבה זמן שחשבתי על זה באמת ומה יכול להיות ההשפעות וכו'- אז עברנו לקמח מלא.

פייק ניוזפשוט אני..

בשמן קנולה אין רעילות כלשהי, ואין הגבלה ריאלית על צריכתו (מעבר לעובדה שהוא משמין, ככל שמן).

בנוסף, יש לשמן הקנולה יתרונות לעומת שמן הזית, כמו אומגה 3.

שמן קנולה יותר עשיר באומגה 6 ומה שחשוב הוא היחס לטובת 3לחם מלא
אני מזמין אותך לאתגרפשוט אני..

תביא 3 מאמרים* שבהם נכתב ששמן קנולה רעיל, ואני בתמורה במשך שבוע אפרסם בפורום שבחים בדבר רפואה סינית ונטורופתיה.

*מאמרים שנכתבו על ידי אנשי מקצוע: רופאים, דיאטניים, רוקחים וכו', ובתנאי שהם למדו את המקצוע במקום אקדמי ולא במכללת שקר כלשהו, ובנוסף - הם לא "עברו צד" מרפואה מבוססת ראיות לרפואת אליל/נטורופתיה וכו'.

ועד שתיענה לאתגר, אני מצרף מאמרים על יתרונותיו של שמן הקנולהפשוט אני..

שומן טוב | שירותי בריאות כללית

כללית (נכתב על ידי ד"ר מיכל גילאון, דיאטנית קלינית במרכז שניידר לרפואת ילדים וד"ר דנה פלורנטין, מומחית ברפואת משפחה ורופאת הבית של אתר כללית):

מקורות במזון לחומצות שומן חד בלתי-רוויות:
שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, טחינה, שקדים, בוטנים, אגוזי לוז.

מקורות במזון של אומגה 3:
דגים מהים הצפוני כמו: מקרל, טונה, סלמון והליבוט. מקורות צמחיים: אגוזי מלך, זרעי פשתה ושמן קנולה.

שימו שמן - מדריך מקוצר לסוגי שמנים

מכבי (נכתב על ידי הדס רבינוביץ, רולאן אבראהים ומיכל סוקמן, דיאטניות מכבי שרותי בריאות):

מומלץ שילוב של שמן קנולה ושמן זית.

מחקרים אחרונים מראים ששמן זית איכותי ושמן קנולה הם סוגי השמנים העוזרים להפחתת רמות הכולסטרול הרע בדם (LDL). בנוסף, שמן קנולה הוא היחיד מבין השמנים הנפוצים שמכיל אומגה 3.

לאפייה מומלץ להשתמש בשמן קנולה, שלו אין טעם דומיננטי המשנה את טעם המאפה, הוא אינו נשרף בקלות ואינו מכיל שומן רווי כמו חמאה או מרגרינה.

לטיגון עמוק, השמן המומלץ הוא שמן קנולה, תירס או כותנה. הרכב חומצות השומן שלהם הוא המתאים ביותר לטמפרטורות גבוהות.

הכל על השמן: נס של בריאות או אגדה שיווקית? | איכילוב

איכילוב (נכתב על ידי נורית גריאני, סגנית מנהל מחלקת תזונה ודיאטה):

שמן המופק מזרעי צמח הלפתית (מסוג מסוים, שהושבח) ושמו נגזר מראשי התיבות שלCANadian Oil Low Acid . בעקבות השם נקשרו לשמן הקנולה אגדות וסיפורים שליליים.  למעשה, מדובר בשמן בעל תכולה טובה של חומצות שומן, הוא מכיל אחוז גבוה של חומצות חד בלתי רוויות (הנחשבות בריאות ומומלצות), חומצות שומן רב בלתי רוויות - ביניהן גם מעט אומגה 3 ומעט מאד חומצות שומן רוויות. שמן הקנולה הוא שמן בריא, בטוח לשימוש, והוא מתאים לתיבול ולטיגון .

*צרצרים*פשוט אני..
מצטער חבר, לא אמרתי ששמן קנולה רעיללחם מלא
אני רק אומר שזיכוך פוגע באיכות כמו שמתארים על הקנולה כאן:

והנה באתר של כללית (לא כללית משלימה ממנו אתה כל כך מפחד) שאומר שבשורה התחתונה שמן זית עדיף:

לא כתבת שזה רעיל?פשוט אני..
כתבת שמוסיפים לזה חומר מאוד רעיל, כלומר..
זה מאוד רעיל
זה כבר פרשנות שלך לדבריילחם מלא
כל עוד ציינתי משהו נכון (ששמים סודה קאוסטית, באמת עושים את זה כחלק מזיכוך שפוגע בערכים תזונתיים) אתה לא יכול להחליט בשבילי מה המסקנות שלי מכך
פרשתי, צר לי...פשוט אני..
בסוף גם הסבלנות שלי נגמרת 🤭
צודק. שמן שחומם וזוכך מאבד מערכו ולכן גם בשמן זית צריך לחפשארלטאחרונה

מכבישה קרה

והנה עוד מאמרלחם מלא
השמן שאתם מטגנים בו לביבות מגדיל את הסיכון לאלצהיימר - וואלה! בריאות
אין לי מושג מי עומד מאחורי המחקר והאם הוא אמין, אבל יש קישור למחקר המקורי ומצוין שם הד"ר שחוקר אותו, אני סומך עליך שתדע לבדוק האם הוא אמין ועומד בסטנדרטים שלך
(רק תשתדל לא לשים דברים בפה לאף אחד, אני לא כתבתי בשום מקום ששמן קנולה רעיל)
כן יש לזה מקורקלמנטי

לא רוצה להיכנס לויכוח אבל קראתי כמה מאמרים על מחקר שקושר בין הפרעות קוגנטיביות לשמן קנולה

20210421211015.pdf 

לא יודעת אם אפשר להיכנס לקישור

עבר ביקורת עמיתים?פשוט אני..
לא יודעתקלמנטי

נראה לי שלאקלמנטי

לא ראיתי שכתוב

תנו את הדעת!! יש כאן מתחזה אלי!!!לחם מלא
לא כל ההודעות החתומות בשם לחם מלא באות ממני, אפשר להבדיל ביניהם ע"י החתימה שיש לי ואין לו
(מדובר אגב בבנות לא לריב שכידוע יש לו בפורום יותר ניקים מהודעות)
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך