נושא שמטריד אותי זה זמן מה....אנונימי (פותח)

מן הסתם כתבו פה זה לא מכבר על הנושא אז מי שנמאס לו יכול לפרוש....

נתחיל מהרקע... אני בתנועה כבר זמן לא מועט, אני הייתי מבין מקימי הסניף שלי, אפשר לומר שאף שתי ידיי הדלות עזרו בבניתו (הרוחנית... גשמית בעז"ה בקרוב...). למדתי איפה שרובו של הסניף למד ובסה"כ הייתי די בעיניינים. עברתי ללמוד במקום אחר שאפשר לומר במילים עדינות שהוא פחות אליטסטי/מתנשא ויותר פתוח ותיכף אפרט את השוני. פשוט הרגשתי איך חייתי בצביעות וראיתי איך חברותיי ממשיכות לחיות כך. תשימו לב בדיוק על מה אנחנו מדברים בדיוני העומק של חבריא ב', למשל: אנחנו רוצים לעזור לעמ"י, אבל לא להיות באותו מקום איתם, "לעזור להם ולתת להם מהטוב והשפע שזכינו לו..מבלי להתקלקל ח"ו  יש כאן בוודאי כמה אנשים שזה לא יישמע להם מוזר האמירות האלו, אז בואו אני אתן לכם את הדוג' הבאה שזה אותן בנות למשל שאומרות את המשפטים לעיל, בשנת שירות, אני במקרה לומדת עכשיו בעיירת פיתוח ויש שם הרבה בנות שירות, ואם יש סוג מוגדר של בנות שירות שלא סובלים אותם זה הבנות שבאות מהאולפנות ה"חממות" של הציבור הדתי, ולא מתביישות להגיד בפה מלא שבאנו לפה כי אנחנו מעולות, ואנחנו צריכות לעזור לכם המסכנים שלא זכיתם....   גיליתי שגם אני הייתי כזאת! גילתי שאני הייתי בתנועה ובסניף מתנשא, שכול ההורים למשל אכפת להם בדיוק מהחינוך של ילדיהם ולא שום דבר אחר, והתאכזבתי,      וד"א גילתי שזה גם משפיע על הדברים הנעשים בתוך הסניף, על ההתנשאויות החוסר כבוד לבני אדם, השקרים שרצים, המריחות  ודי לחכימא.... נשמע מבולבל אבל חכו שאתם תגיעו לנק' שתגלו את זה... יכול להיות שזה יהיה בעוד שנה חמש ואולי אפילו עשרים...

שלא תבינו אני מודה לתנועה על כל מה שנתנה לי וגם לסניף, אבל עכשיו מה לעשות, קצת מביך אותי להשתייך לכאן....

אכן דברים קשים..אנונימי (פותח)
אך את לא חושבת על הקטע של "אם אני לי מי לי" שבא להגיד שקודם כל שההורים והילדים ידאגו לעצמם.. ורק אחרי זה יראו מה קורה אצל אחרים..
כי את יודעת יש את המשפט "קשט עצמך ואחר קשט אחרים.." או "נאה דורש , נאה מקיים"
את לא יכולה מצד אחד לבוא בטענה לאלה שהתחנכו בחינוך יותר טוב ותורני שהם מתנשאות, נכון שהם גם לא צריכות להרגיש מעל השאר..
אבל מה העלאת קובץלעשות שהחינוך שהם קיבלו היה טוב יותר..?
תגובהsaroosh

ב"ה                          ה' הוא המלך!

בקשר למה שאמרת על השחצנות וההתנשאות שיש אצלנו, את צודקת במאה אחוז ואני שונאת את הגישה הזו! (ע"ע שרשור "לקרב או לרחק" /Forum.aspx/t12559   
 והכתבה "כמה קטן-ככה שחצן/מיכל קפלן, מ"טל שמיים"-לוזוכרת איזה).

אבל יחד עם זה צריך לשים לב לא להיות יותר מידי מעורבבים, כי אנחנו אומנם יכולים ללמוד מאחינו הרבה, ויש דברים שבהם הם מעלינו, אבל יש דברים שאנחנו לא רוצים ללמוד מהם, והחינוך הוא אחד מהם! ילדים הם עם שאין לו יותר מידי חוש ביקורת, ומה שתביא לילד-זה מה שהוא יקבל. ולכן החינוך בנותנים לילד צריך להיות חינוך טוב. חינוך שבו הוא לא ילמד דברים שאנחנו לא רוצים שהוא ילמד, שבו הוא לא ימצא בגיל קטן חברים שאנחנו ממש לא רוצים שיהיו חברים שלו! וכמה שזה נשמע מתנשא-תחשבי על זה רגע-ותביני שזה נכון. אדם בוגר יכול להתקרב, ויכול גם לקרב, ובד"כ הוא יצליח לא להדרדר (כן! זה דרדור!), אבל כשאנחנו מדברים על חינוך, פורמאלי ובלתי פורמאלי-זה פשוט סיכון יותר מדי גדול שחבל לקחת.

אני מסכימה עם חלק ממה שאמרתאנונימי (פותח)
אבל גם מחנכים אותנו ואת השאר, בגישת ההתנשאות הזאת, אני לא אומרת שכל ילד בכיתה ד' הולך לפעול, ממש לא! אני חושבת שרק אנשים שמרגישים מספיק בוגרים בשביל זה יכולים לפעול. אבל גם ביסודי אם תשימו לב, לא בדיוק מחנכים אותנו על דרכי ה"ענווה" במילים עדינות..... ואתם יכולים לשים לב לזה בדיונים אצלנו של חבריא ב' על חילונים, רוב הבנות מתחילות את הדיון מתוך הנק' הברורה שהחילונים כל החיים שלהם זה סמים, בנים-בנות, ועל ערכים בכלל לא קשור לחילונים.... יש בהחלט משהו במה שאמרתם לגבי רמת הפתיחות, אבל לא התייחסתם לזה שזה לא סותר את הסנוביות...
וואלה אני הבנתי אותך!אנונימי (פותח)
שתדעי לך שממש הבנתי אותך..... הרבה זמן חשבתי על הדבר הזה..שקצת קשה להסביר אותו אבל את באת והסברת את זה לענין ובטוב טעם.....שכויח!!! זה גרם לי לחשוב שוב עם עצמי ולהבין את הבעיה....תודה!!
זה רק מראה כמה אתם\ן (דתיים מלידה) לא מביניםפנאט2 המשודרג

אני שלמדתי רוב שנותיי במוסדות חילוניים והייתי בעצמי חילוני(מחלל שבת וכד') יודע יותר טוב מכולכם שבלי חנוך טוב(יענו תורני)  האדם יגדל עקום (אני עדין רואה את הצלקות שהחינוך הזה הותיר בי... גם גשמית וגם רוחנית) ולחר שחזרנו בתשובה הייתי חניך בסניף בנ"ע ראשל"צ מרכז (לא כבוד בהחלט לא) וראיתי שגם זה לא מתאים

אנו לא מתנשאים כלל אנו מחנכים בדרך אחרת --- זה שאת מרגישה שיש אצלך\ן התנשאות בסניף זו בעיה שלכן שאתן צריכות לעבוד על זה וזה כלל לא קשור לדרכה של התנועה

כי כמו שיש אנשים שהאידאלים שלהם הם מתאימים לבנ"ע יש כאלו שהם מתאימים לאריאל

אני מקווה שזה לא יישמע יותר מידי נוראאנונימי (פותח)

אבל דווקא בגלל שלא למדת והיית מגיל צעיר במוסדות האלה, אתה לא מבין עד כמה ההתנשאות הזאת נמצאת בכל מקום,אתה לא מבין עד כמה האכזבה מהמערכת ומהתנועה גדולה. אני יודעת שאין ברירה ואלה המוסדות והתנועה שיש לנו,

אבל אולי גם לגדול באוירה כזאת זה לא בריא...

ואני רק רוצה להגיד לך שיש אנשים שלא תופסים את זה בזמן וממשיכים עם כל ההתנשאות הזאת שזה ממש מבחיל! וד"א זה לא רק בסניף שלנו ממש לא,זה בכל התנועה רק אמרתי שכל הגאווה הזאת בהחלט משפיעה על העיניינים שם.

קודם כל תאמיני לי שאת לא יכולהפנאט2 המשודרג

להגיד שכל התנועה ככה (גובל בלשון הרע)

זה יעזור אם תסבירי יותר בפירוט במה ה"התנשאות"הזו(אלק) באה לידי ביטוי

קודם כל טעות שליאנונימי (פותח)

לא הייתי צריכה להגיד שההתנשאות הזאת היא נחלת הכלל של כל התנועה,  מה שניסתי להגיד שזאת האוירה הכללית שאני מרגישה, כל הדברים שכתבתי אלו דברים שאני מרגישה יכול להיות שאתה לא רואה את זה ככה, וזה לגיטימי,(ד"א יש מצב שאצל הבנים זה לא ככה).  ההתנשאות הזאת (אלק*) באה לידי ביטוי בהתנהגות של החניכים בבתי הספר שלהם---ע"ע האמרה "אנחנו דוסים תפסו מרחק שלא נתקלקל"-שזה יוצר מצב של ריחוק מאוד גדול והתפתחות שממש גובלת בשנאה ל"ע. היא באה לידי ביטוי בזה ששמה של התנועה יוצא כתנועה סגורה לחבר'ה הטובים ביותר- שזה יכול להתפתח לשני כיוונים(כביכול), לכיוון1- תנועה מעולה שכולם רוצים להיות בה, כיוון 2- תנועה מסוגרת שלא מקבלת כל אחד לשורותיה....ולכן יוצרת ריחוק. אתה יכול לבחור איזה מהם היא הדרך שמתקיימת התנועה כרגע, (אני אגלה לך סוד, דרך 2). זאת ההתנשאות, יש מי שיגיד שזאת פשוט "גאוות יחידה" שצריך שתהיה לכל תנועה, אני מרגישה שזה הרבה יותר מזה...

*בעניין האלק, בנחת, בנחת, למה אלק? זאת דעתי אני אסביר לך אותה, אתה לא חייב להסכים, וגם לא חייב לזלזל, בנחת....

תהילה-saroosh

ב"ה                ה' הוא המלך!

תקשיבי-אני חושבת שמה שאמרת בקשר לחינוך התורני שמחנך להתנשאות-זה בדיוק מה שאמרתי בתגובה הקודמת! שאנחנו באמת יותר מדי מתנשאים. אבל זה לא סותר את החינוך התורני1 פשוט בחלק (בחלק!) מהציבור שומר המצוות מחנכים להתנשאות הזו.

סתם ד"א-היתה לי השבת פעולת חב"ב על ההתנשאות הזו ועל זה שיש גם מה ללמוד מאחינו החילוניים.

השאלה היא מה את מעדיפהפנאט2 המשודרג

לחזק ולא להתקלקל  או לנסות לחזק ובטוח להתקלקל

אדם שיוצא לחזק את עמ"י צריך שיהיה חזק ושלם בנפשו כדי שלא יתקלקל

אך אם את מעדיפה "לחזק" למרות שאת לא שלמה בנפשך אז את צריכה להיות מוכנה לשאת בתוצאות

ברורsaroosh

ב"ה                       ה' הוא המלך!

אדם שלא מספיק סגור על עצמו, אסור לו ללכת לקרב, כי חשש מאוד גדול שהוא יתקרב יתר על המידה!

יפה מאודפנאט2 המשודרג

אני יודע שכאשר חניכים שלי מדברים על חילוניים אני ישר אומר להם לא לדבר לשון הרע על עמ"י 

אך לדעתי כאשר חניכים (קטנים) לא רוצים להתקרב לחילונים זה מצויין כי הם יכולים להתקלקל אך כאשר החניכים מתבגרים צריך להראות להם שאפשר ללמוד מכל אחד וצריך לקרב את החילונים ליהדות

בדיוק! ובקשר למה שאמרת על הלשון הרע-saroosh

ב"ה                     ה' הוא המלך!

זה דבר שמכעיס אותי נורא. זה מזעזע אותי שכל מי שלא נראה בדיוק כמוני, ואני לא מדברת כרגע רק על אחינו החילוניים, אלא גם על הפילוג בתוכינו-כל אחד כזה-מותר לי להשמיץ אותו, ולפעמים גם לשנוא אותו!
אנשים! תקלטו!---כשם שפרצופיהן שונים כך דעותיהן שונות!!!!!

טוב,אנונימי (פותח)

כנראה שלא הבנתם בדיוק את שורש הבעיה שלי, אני לא חושבת שיש סתירה בין חינוך דתי טוב, לבין חוסר התנשאות... בלי קשר כן חילונים לא חילונים וכו'....                          החינוך של תנועת אריאל והמוסדות שדומים,כן גם בביה"ס יסודי, כשמחנכים אותך להסתכל כרגע על עצמך ואך ורק על ההתפתחות שלך, ולא על אחרים זה בעייתי כי אתה ממשיך עם זה הלאה,ואני אישית כמישהי שעברה את כל תהליכי החינוך הזה, חושבת שיש פה משהו מאוד בעייתי,שצריך לשנות!

ביסודי - זה מה שצריך להיותפנאט2 המשודרג
כי אם היו מחנכים ילדים בגיל קטן שגם החילונים צודקים ו"אלו ואלו דברי אלוקים חיים" אז הילדים היו אומרים : "יופי אחלה באו נחזור בשאלה גם זה אותו דבר כמו שהמורה אמרה וגם יותר קל, לא צריך לקיים מצוות" אך כמו שאמרתי ככל שמתבגרים אז גם בביה"ס וגם בתנועה מחנכים אותם שיש מה ללמוד מהחילונים וצריך לקרבם ליהדות  אבל בד בבד צריך לשמור על מרחק קטן כדי שהמחזק לא יתקלקל
אני אסביר עוד פעם.אנונימי (פותח)

אני לא מדברת על חינוך כמו שאתה אמרת "צריך ללמוד מהחילונים" אלא כמו שכתבתי בהודעתי הקודמת, אין פה קשר לחילונים וכו', זה משהו הרבה יותר שורשי בחינוך, שוב פעם ללא קשר לדרך שבה מתייחסים לחילונים, הדרך שבה אפילו לדוג' מתייחסים לב"ע או לכל תנועה דתית אחרת, לאנשים שסביבך כמו שכתבתי בהודעה הראשונה,שזה מתבטא ביחס של אדם לחברו גם בסניף עצמו!

אז את אומרת שאין לך חברות מבנ"ע???!!!פנאט2 המשודרג
אם ככה אז את שרוטה לגמרי יש לי הרבה חברים מבנ"ע ואני בכלל לא מתייחס אליהם בהתנשאות לא אני ולא חברי
לענ"ד..פלפלתי

זה קשור לאדם עצמו - ולא יותר..

אצלינו כשהתחיל כזה דבר נתנו להם להרגיש יפה מאוד

שזה לא לעניין - וזה נפסק...

וזה הרבה עבודה עצמית - לא יותר..

אפשר להבין בבקשה, איך הגעת למסקנה הזאת?אנונימי (פותח)
זה היה מכוון לפאנט ^^^^אנונימי (פותח)
אמרת שאנחנו כ"כ מתנשאים על דתיים אחריםפנאט2 המשודרג
שאנו לא מדברים איתם ואנחנו חושבים את עצמנו יותר מהם --- ככה אני הבנתי אותך
טוב, דבר ראשון יש לי דווקא הרבה חברות מב"עאנונימי (פותח)

ומה שאני מנסה לרמוז לך, שאני לא בדיוק מסוג של הרוב מהסניף שלי...

וחוצמזה, ציטוט מדוייק שלי-                                                                         "הדרך שבה אפילו לדוג' מתייחסים לב"ע או לכל תנועה דתית אחרת,"                       איך הגעת למסקנה שאין לי אישית חברות מב"ע, יכול להיות שהם נמצאות איתן בכיתה וכו' אבל מנסיון יש תחושת זלזול... בפחותים(כביכול!) ממך...

אז לצערי לסניף שלך יש בעיה של אהבת ישראלפנאט2 המשודרג
עזוב, ניסית... לא נורא....אנונימי (פותח)
חמודה,אנונימי (פותח)
את כ"כ מקפידה על לשון הרע ובמיוחד על לשון הרע על ציבור שלם,אז זה בהחלט לא לעניין שאת מכלילה ככה סניף.

"לא כבוד בהחלט לא.."
מורכבותהדרדק
כמו כמעט כל דבר בחיים המצב מורכב. לא ניתן לומר המצב גרוע לחלוטין, וכן לא ניתן לומר שהמצב מושלם.
מה לעשות, אבל התנשאות, גאוה, זה מידה באדם. זה לא תלוי בתנועה, תנועות הנוער מחנכות, עוזרות לעבוד על המידות ולתקנן, אבל זה לא מכונה, אם האדם מחליט לעבוד על עצמו אז לאט לאט, ושיחות מוסר, פעולות וכו' יכולים רק להדליק ניצוץ ולא לעשות את העבודה (עייני ערך בפרק יט במלכים א- איך אליהו לאחר מעמד הר הכרמל הולך להחזיר את התורה, ועייני במלבים שם על הפסוק "קול דממה דקה"- מסביר הרבה מאוד על הדרכה).
אני אביא דוג' אחת מיני רבות להמחיש העניין. הרב מרדכי אלון. למד בישיבה גבוהה, אני לא בטוח איפה הבנים שלו לומדים אז אני לא אכתוב סתם, אבל אני חושב שמובן לאיפה הוא שולח אותם (ולא, אני בטוח שהוא לא שולח אותם לתיכונים). מצד שני איזה השפעה, תנועת מבראשית, עשרות אלפי "חילונים" הולכים לכותל בעיליאדה! למה? כי הוא בא בענווה. אפשר (ולרוב זה מה שקורה) לצאת מאריאל ומאלפנות נחשבות עם המון ענווה, עם המון אידאלים ואהבת ישראל, ולכן גם להשפיע. כדברי רבנו הרב צבי יהודה "אוהב את הבריות", ומתוך כך "ומקרבן לתורה".
יש ופעמים אדם שם חוצץ כדי לא להיות מושפע, הרבה פעמים זה אף הכרח. האם אנחנו מעדיפים את המצב בקום המדינה, שאומרים שרוב הילדים (כמדומני 80%) נשרו? לא שזה מה שיקרה אם נהיה בבנ"ע, או בבתי ספר פחות טובים, כי אנחנו במצב טוב יותר, ההורים שלנו בנו לנו אפשרות לפרוח ולגדול. אבל יש גבול. הגבול שונה בין בני אדם, אולי מישהי שחייבת לשמור קצת מרחק כדי לא להיות מושפעת עדיף שלא תלך למקומות קשים (בלי להיכנס לסוגיה של ש"ל), אבל זה לא אומר שלא להיכנס לחממות.
יש צדדים לכאן ולכאן, (בקשר של האולפנות בכלל שאין לי מושג, מסיבות ברורות...)
נ.ב. לא כל החניכים באריאל צריכים לבוא מבתים "אריאלניקים", ויש הרבה סניף שמקבלים גם נוער חלש ומחזק אותם. אריאל אינה תנועה אליטסית, היא תנועה אליבא דהילכתא. יש מרחק רב בין שני המושגים.
יפה אמרתָ , בדיוק אתמול היתה לי פעולה ובפעולהפנאט2 המשודרג
השתתף ילד לא כ"כ דתי
תאמת זה שיא הלא נכוןyoel_s4
יש בכל מקום "גאוות יחידה", ובכל מקום מתגאים איפה שהם- בני עקיבא מתגאים בזה שהם בבני עקיבא ואם יש יום תנועות נוער הם עושים מורל לבני עקיבא, כנ"ל לעזרא וכנ"ל לאריאל...
אכן, חארטות הכתובות בצורה יפה,(וסליחה על הביטוי)האריאלניקהנאמן
האם אנו מתנשאים, אכן שאלה עתיקת יומין, השאלה היותר נכונה היא האם לשאוף לשמור תורה בשלמות כאשר רוב העם לא שואף למטרה הזאת, האם זה נקרא התנשאות?

אולי רוב חברי התנועה (הבנים) לומדים במוסדות 'אליטסטיים' כלשונך, אני לא, אני לומד ב''ישיבה'' של מיזרוחניקים שלהנהלה אכפת יותר מלמודי החול מאשר מההתגדלות הרוחנית של תלמידיה(רק לשם השוואה לנו יש 7 שעות גמרא שבועיות, ובמכון לב יש 30)

אני לא יכול לתאר במילים כמה הייתי רוצה לגדול בשנים הללו במוסד 'אליטיסטי' מוסד שרוב חברי כיתה יב' מתפללים שחרית(לאפוקי ...)

יש משל של רבי נחמן- ראובן ושמעון(לא הירש) הלכו בדרך שמעון נפל לתוך בוץ טובעני, ראובן נשאר בחוץ, הדרך היחידה שבו ראובן יוכל להציל את שמעון זה ע"י שיושיט לו מקל אם הוא יכנס לתוך הבוץ וינסה להוציא את שמעון כששניהם בתוך הבוץ הוא כמובן לא יצליח'

וזו המחלוקת העקרונית ביננו לבין בנ"ע- האם להשפיע מבפנים או להשפיע מבחוץ, נכון להיום בפרספקטיבה הסטורית הדרך של בנ"ע לא הובילה ולא תוביל אותנו לגאולה(וזה לא המקום לפרט)

לא סובלים את החממות? זבש"ם! בגלל שאני חסתי על חיי לא אוהבים אותי? מה עדיף ללמוד בישיבה שבערב רוב חברי הכיתה שלי יוצאים עם בנות? לא תודה

את צריכה להבין שלהורים לא כ"כ אכפת מאנשים אחרים הם רוצים להשקיע בחינוך ילדיהם ואם יש אפשרות קטנה ביותר שילדיהם יתקלקלו הם לא מוכנים לקחת את הסיכון או כמו שאמר לנו אבא של אחד החניכים 'אם אני שולח את הבן שלי ל'נועם' אולי הוא יצא דתי, אם אני אשלח אותו לממ"ד אני רוצח את הנפש של הילד שלי!'
אופס..האריאלניקהנאמןאחרונה
זה הקפצה מי שהקפיץ אמור לדעת שאסור להקפיץ
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך