לכן כל אחד מאיתנו (גברים ונשים כאחד) חייב לקרוא את מה שכתב Liron Hai Nativ ולעשות הכל כדי שהאפליה הזאת תיפסק.
(וכן, אנחנו יודעים שיש גם לא מעט אפליות מגדריות הפוכות וגם הן כמובן צריכות להיפסק).
————
אפליה מגדרית 2021
בחמישי האחרון קיבלתי טלפון מרגש ממשרד העבודה והרווחה בעניין רישום ביתנו הקטנה למעון לספטמבר (התרגשתי כאילו נלי שלי עולה כבר לכיתה א׳).
כול כך שמחתי שככל הנראה נקבל את האופציה הראשונה שבחרנו ואז הנציגה אומרת לי ״ אוי אני מצטערת הייתי בטוחה שהתקשרתי לאמא אני כבר אצור איתה קשר״.
אז אמרתי לה ״אבל את כבר מדברת איתי וזה מעון ששנינו מן הסתם הסכמנו עליו אז תגידי לי מה את צריכה ונסדיר את עניין ההרשמה שחלילה לא נפספס את ההזדמנות״ ואז הגברת טוענת בפניי:
״מצטערת אדוני זה לא אפשרי שאתה תרשום את הילדה שלך כבר הסברתי לך שהתקשרתי אליך בטעות. רק אם התינוקת יכולה לבצע את ההרשמה״.
לקחתי נשימה עמוקה כי בלי שידעה היא לחצה לי על נקודה רגישה וטענתי בפניה: ״אני לא מבין את ההתנהלות הרי לילדה יש שני הורים שעדיין נשואים ובעלי זכויות שוות ,וטפסים גם אני יודע למלא ,עובדה שהתקשרת.ואגב תתפלאי גברתי לשמוע שחוץ מהעובדה שאני מתפרנס ומפרנס אני גם מחתל , מקלח,מרדים,מכבס,מאכיל ,מטייל ,עוקב אחרי זמן ערות ושינה ,מקפיד על בייבי יוגה .אפילו בזמנו רשמתי לבד את נלי שלנו לקופת חולים וגם לקחתי אותה בעצמי לצילום פרקי ירכיים. אני גם מצליח לעשות כמה פעולות במקביל.ונלי (שזה שם שאני הצעתי ברשימות ושנינו אהבנו) בכלל מבסוטה. אפילו שהיא רק בת 5 חודשים היא כבר יודעת להראות שטוב לה ״.
״אני מבינה״ ענתה לי באופן מונטוני ״תמתין״.
המתנתי על הקו וחשבתי לעצמי ״לפחות יש עם מי לדבר .כול הכבוד לה .איזה מזל שלא ניתקה לי ישר בפרצוף, ואז באמצע מחשבה 22 היא חוזרת אליי ואומרת:
״בדקתי אדוני זה לא אפשרי רק אם התינוקת יכולה לרשום את הילדה שלך״ .
הפעם כבר לא לקחתי נשימה אלא ישר התקוממתי ״זאת אפליה, חוצפה ,החלטה מנותקת ואני דורש שמעכשיו ובעתיד תהיה שקיפות מלאה בעניין נלי שאגב היא לא רק שלי היא גם שלי״.
ואז סיכמה את זה במשפט ״ מצטערת מהרגע הזה כול המידע חסוי רק אם התינוקת שלך תקבל מידע ותתעדכן מולה בהצלחה ״
באמת משרד העבודה והרווחה?? אתם אשכרה נותנים יד וחותמת שלאבות נשואים, פרודים או גרושים אין זכויות??
שלא לדבר על קהילת הלהט״ב שאתם והמדינה מפלים יום יום.
אתם אשכרה התקשרתם אליי בטעות רק כי ״לירון״ זה שם גם של בנות וברגע שגילתם שאני גבר וגרוע מכך האבא אז שם זה נגמר??
אז אכן עשיתם טעות ואם נראה לכם שתזרקו אותי בטלפון התבלבלתם.
אני דורש שנציגה או נציג מטעמכם ( בהנחה שאתם מעסיקים גם גברים במחלקת רישום מעונות) יצרו איתי קשר לתקן את העוולה כי אם נראה לכם שזה יעבור מבחינתי לסדר היום אז שוב טעיתם.
נ.ב
כבר שנים שלא רק אמא היא לביאה ,אבא הוא גם אריה.
אשמח לשיתופים וחיבורים ואולי יחד נצליח להוכיח שכולנו שווים