היי,
הנה עובדות:
מדי שנה נכחדים מינים שלמים של בעלי חיים ולפי מה שאני משער גם צמחים.
בשנים האחרונות היו שריפות ענק שאולי לא היו כמותן שנים רבות מאד מאד (אוסטרליה, ברזיל, אמריקה).
המים הולכים ונעשים יותר ויותר מתועשים.
הזיהום אויר עולה ברחבי העולם.
כל שנה כמעט אני קורא ששיא מידת החום שנמדדה נשברה.
לפי ההתרשמות הסובייקטיבית שלי, איכות כל המזון - פירות, ירקות, לחמים ירדה פלאים בעשרות שנים האחרונות. שמעתי מקצב שהבשרים שמוכרים היום לא מה שמכרו פעם מכל מיני בחינות.
אוכלוסיית העולם הולכת ועולה ועולה ועולה, כיום 7.8 מיליארד אנשים.
אני לא רואה שום סיבה שכל מדינה שטיפה מכבדת את עצמה לא תתחמש בנשק גרעיני. למה למשל שמדינה כמו מצרים תהיה "פראיירית" ולא תתחמש, אם לא בגלוי אז בסתר. אין בזה שום היגיון. כנ"ל לגבי מדינות רבות באסיה, אירופה, אפריקה וכן הלאה. פשוט אין שום הגיון בעולם שמנהיג מדינה לא יעשה כל מה שהוא יכול כדי לקבל נשק גרעיני. כמובן שיש מדינות שלא יכולות מסיבות שונות, גם פוליטיות. אבל יש עשרות רבות של מדינות שכן יכולות (עליהן אני מדבר).
מחלות פיזיות מתרבות וכל מי שטיפה עם עיניים פתוחות רואה שגם מחלות נפשיות מתרבות. אני קורא פה ושם שאחוזי הגיוס לצה"ל יורדים בגלל פטורים נפשיים (אפשר לחפש על זה בגוגל).
אם המשיח יבוא ב-50 או עד 100 שנים הבאות אז השאלה הזאת מתייתרת כמובן. אבל אם חס וחלילה לא - מה יהיה פה עוד 100 שנה?
גם מבחינת הדיור - כל מי שטיפה מבין בנדלן יודע שהמצב הרבה יותר חמור מקטסטרופלי בכל איזור המרכז, אלא אם כן יש לבן אדם הרבה כסף מאיזשהו מקום. עוד 100 שנה יהיו פה עוד עשרות מיליוני אנשים. איפה כולם יגורו? איך בדיוק יזוזו ממקום למקום? איך יתפרנסו? איפה יהיו פארקים??? נחלים??? איפה בדיוק יעשו טיולים למשל???
כמו כן, כל העולם המודרני - מהחלליות הכי משוכללות, דרך מטוסים, רכבות ורכבים, דרך סמארטפונים, מחשבים ועד מקררים, מיקרוגלים, מכונות כביסה וכן הלאה וכן האלה - הכל בעצם מתבסס על הנחה מסויימת שכמות חומרי הגלם שלהם פחות או יותר בלתי מוגבלת. הרי כל שנה מיוצרים ברחבי העולם עשרות מיליארדים של מכשירים מודרניים. בכולם יש סוג מסויים של מתכת ורכיבים אחרים. איך מתישהו המשאבים האלו טכנית לא ייגמרו?
אפשר מן הסתם לכתוב עוד הרבה, זה ככה על קצה המזלג.