שילוב הורות והוראהבלדרית
אוף אוף אוף.. הייתי היום בראיון עבודה שהמנהלת בו הוציאה לי את כל הרוח מהמפרשים. אני אימא ל3 ולמדתי את המקצוע כדי להיות עם הילדים ולטפח אותם, בשנתיים האחרונות לא עבדתי כי נשארתי עם שני הקטנים בחינוך ביתי.
היום הייתי בראיון והמנהלת ממש נאמה לי שאני חייבת סידור לילדים, שאם ילד חולה זה לא מקובל שלא אגיע ונשארים בבית ספר עד שלוש להדפיס דפים ולהכין מערכי שיעור ולעשות ישיבות. ובכלל, שזו עבודה של 27/7 (מה עם שבת??) ושאני חייבת להיות מחוייבת ב100%. עכשיו, אני יודעת שלוקחים עבודה הביתה, הייתי מורה בחטיבה שנה אחת ושם כשהיה צילצול הילדים היו מזנקים החוצה ביחד איתנו ושמתי את הילדים בלי צהרון בגן.
רציתי יסודי כי אני מתחברת יותר לגיל, אבל אם ככה היחס בכל בית ספר אז אני אוותר.
(לבית הספר הספציפי ממילא לא אלך, לא אהבתי את הגישה של המנהלת באופן כללי והיא אשכרה איימה עלי שלא תעביר אותי סטאג' תוך כדי ראיון עבודה..)
מה דעתכן?
דעתיבת 30
שלא בכל בי''ס זו הגישה.
אז תחפשי בי''ס עם גישה נוחה יותר.
בבי''ס של הבנות שלי בהחלט המורות לפעמים לא מגיעות כי יש להן ילד חולה.
זו דרישה משונה, מה בדיוק את אמורה לעשות עם הילד החולה?
מבחינת המנהלת, למצוא לו סידור שאיננו אני ולעבוד כרגילבלדרית
השאלה הראשונה ששאלה אותי בראיון היא בני כמה הילדים ומה אעשה אם יחלו. זה חוקי בכלל?
יש חוקי עבודה..ד.

אני חושב שעקרונית אפשר להגיש תלונה על דבר כזה.

כבר ננקטו צעדים נגד מנהלי עבודה שהתנו דברים כאלה.

לא יודעת אם זה חוקי- אותי שאלו את זה בכל ראיון עבודה44444
לא בהוראה בתחום אחר.
גישת המנהלת לא מקובלת.העני ממעש
מסכימה עם כל מה שכתבומבשרתת
יכול להיות שזו רק גישה של בי"ס ספציפי
רק חשוב לי לציין עוד נקודה, בלי קשר ךדבריפ ההזויים שהמנהלת ביקשב אבל זה נורא תלוי איזה מקצוע את מתכננת לקחת על עצמך..
אם זה חינוך כיתה אז זה דורש הרבה מאוד מאשר מורה מקצועית..
הייתי מעדיפה להיות מקצועיתבלדרית
לפחות בשנים הראשונות, אבל בתי הספר באיזור מחפשים בעיקר חינוך ביסודי.
אני מודעת לאינטנסיביות של הקשר עם ההורים והישיבות, אבל מחנכת כן יכולה לאסוף את הילד מהגן בשעה נורמלית לא?
אצלינו הרבה מורות שמות בצהרונים44444
גם אם רק לחלק מהשבוע.
יש גם את זמן הנסיעה.

זה בא אולי בין היתר כבומרנגהעני ממעש
ממורים שמרשים לעצמם להיעדר ביד קלה
בין היתר בהיותם מקבלים שכר בכל ימי המחלה
טעות ללמוד את המקצוע הזה מהסיבה שמניתגיל העצה
היום הוראה לא מאפשרת לאסוף את היךדים בסוף הגן ועוד ללא צהרון. ממש לא. אלא אם המשרה שלך ממש קטנה.
מורה שמלמדת ביסודי 21 שעות פרונטליות מחוייבת בעוד 8 שעות שהייה ופרטני.
29 שעות על 5 ימי עבודה לא מאפשר יציאה מוקדמת. יש המון מחוייבות.
אולי כדאי לך כבר עכשיו לעשות הסבה.
כי ברב המקומות יתנו לך הרגשה רעה על היעדרויות. ויסתכלו בביקורתיות.
ועוד דברגיל העצה
בתור מי שמראיינת מןרים חדשים- לא שואלת ישירות כזה דבר. ברור לי שמי שיש לב ילדים קטנים תעדר.
מה שחשוב לי זה לשמוע את הרצון ללמוד כל הזמן, האפשרות לזהות קשיים של תלמידים ולהצמיח אותם. יכולת של שיתוף פעולה.
מי שאני לא מזהה את הדברים האלה- לא עוברת מסך.
29 שעות אי אפשר לאסוף? אולי אם גרים ממש רחוקאור123456
ממוסדות החינוך.
8 עד 3 זה 7 שעות כפול 5 35 ועם עובדים בשישי אז בכלל..
אני עובדת 7.5 שעות ביום ומפזרת ואוספת...לא רואה שום בעיה.
המנהלת חוצפנית אין ספק!
פקקים בדרך בהחלט מאריכים את זמן ההגעה וזמן החזרהגיל העצה
במקום שאני גרה רב התושבים עובדים מח6ץ לישוב. יוצאים לפני 7 בבוקר מהבית.
נשמע שהיא מחפשת בלי צהרון.44444אחרונה
המנהלת לא בסדרבוקר אור
אבל אולי כדאי לשקול אם הולכים למקצוע הזה מנוחות אח שהוא באמת מתאים
יש בתי ספר עם גישה נוחה יותראורי8
תלוי כמובן במנהלת.
מתי נגמר הגן אצלכם?
השאלה כמה משרה תהיה לך? משרת אם מלאה היא 34 שעות ביסודי( חישוב השעות הוא לפי שעות מערכה לא שעות עגולות, כך שיוצא שברוב בתי הספר 8- 15:10 זה 8 שעות).
בדרך כלל לא יתנו לך משרה מלאה מייד בהתחלה, אז כנראה שזה פחות שעות. אולי אפשר לאסוף מהגן, אם אין לך נסיעה , אבל קחי בחשבון שכשבונים מערכת ישבצו אותך איפה שנח לבית הספר, גם שעות אחרונות. וגם ששעות השהיה מנוצלות לישיבות, וברוב בתי הספר יש יום ישיבות אחד, אחרי שהתלמידים הולכים הביתה.
רוב המורות , שאני מכירה משאירות בצהרון, אבל אולי אני לא מכירה מדגם מייצג, כי בעיר שלי הצהרון הוא חלק מהגן וכולן משאירות.
לגבי ימי מחלה, ברור שהגישה של המנהלת בעייתית מאוד, עבדתי פעם עם מנהלת כזו, לא מומלץ. אבל גם בבית ספר מאפשר מאוד, כדאי לחשב על עוד פתרון לילדים חולים ולא שבכל הימים שהם יהיו חולים , את תישארי.
זה עלול להיות הרבה, ואפילו במקום מאפשר מאוד, כמו בית הספר הנוכחי שלי, כדאי שיהיה גיבוי כלשהו, כי לפעמים זה כבר לא נעים לך, להעדר כ"כ הרבה.
בעלי ואני מתחלקים שוה בשוה בימי המחלה, גם הוא נשאר כשצריך. יש לנו ימים חופשיים בימים שונים , כדי לצמצם ימי מחלת ילדים.
באופן כללי , נראה לי שמאז שיש אופק חדש ועוז לתמורה עבודת ההוראה היא כבר פחות - עבודה נוחה לאמהות.
ממש לא תקיןשירוש16
היא לא יכולה להתנות את העבודה שלך במחויבות של 100%. יש לך משפחה ובעל והמחויבות הראשונה, אמצעית ואחרונה היא אליהם - לא לעבודה.

עבודה זה פרנסה - לא החיים עצמם.
את זה הבהרתי לבוס כבר בראיון והוא הסכים לחלוטין עם הגישה הזאת.

את צריכה למצוא מקום שתומך במי שאת- אמא ורעיה.
אחרת זה מלחמות אינסוף וקושי שלא נגמר.
דעה קצת שונהבוריס
ברור שמבחינת המנהלת היא רוצה אותך במשרה לא כדי שיהיה לך נח להוציא את הילדים אלא בשביל שתדפקי עבודה ותהיי שם.

זהלא חוקי לדרוש ממך לא להיות עם ילד חולה בבית (לפחות כשיש לך ימי מחלה לתת, לא סגור במה קורה אחרי)
לא בכל בית ספר זאת הגישהנפשי תערוג
למרות שב10 שנים האחרונות, מאז שנכנסו הרופרמות, זה הלך הרוח ברוב המקומות.
נדירים המקומות שמסיימים ב1 וחצי.
בדרך כלל גם אם כן, יש שעות שהיה, השתלמויות בית ספריות וכו'
תחפשי מקום עם מנהלת טובה.הוראה זה חשוב אבל לא בכל מחירהיום הוא היום
על פי חוק, זכותך לקחת ימי מחלה ומחלת ילד.לפניו ברננה!
עבדתי בבית ספר אחד שבו המנהלת עשתה פרצופים.
עכשיו אני עובדת בבית ספר שזה מתקבל בהבנה ובנורמליות. (כן יצא להם לומר לי שממש מבקשים שאמצא פתרון אחר כי הרבה צוות לא מגיע ביום מסויים, אבל כשהם מחוייבים אלי ובאים לקראתי גם לי יש רצון לבוא לקראתם.)

בקיצור - תחפשי מקום עם מנהל/ת שיש לו/ה גישה הגיונית נורמלית..
לא תוכלי למצוא עבודה בהוראה במשרה מלאה בלי צורך בצהרון124816
מאז עידן אופק חדש מורה אמורה להיות בב"יס 34 שש, בפועל זה קצת פחות כי מדובר בשיעורים לא בשעות של שישים דקות.
זה בלתי אפשרי להספיק לאסוף את הילדים בלי צהרון.
אם את עובדת במשרה חלקית ויש מנהלת שבאה לקראתך אולי תוכלי בלי צהרון לרוב הימים.
בכל אופן מבחינת יחס נשמע שתוכלי למצוא מקומות יותר טובים, ברוב בתי הספר ולפי החוק מורה יכול לקחת חופש למחלת ילד (יש הגבלה כמה ימים אפשר אז כדאי שיהיו גם פתרונות חלופיים).
ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.

בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.

יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.

כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.

אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.

לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.

אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך