אנחנו משפחה גדולה ואוכלים אצלנו המוווון ירקות ופירות ב"ה.
קונה לפי המחיר:
עשיתי לי מין "סקאלה" בראש:
ירקות:
פחות מ 3 ש"ח לקילו - ממש זול וקונה המון ובשפע.
3-5 - מחיר סבבה וקונה ברווח לפי הצורך.
5-10 - קונה רק מה שממש נצרך ובכמות יחסית מצומצמת.
מעל 10 - לא קונה אא"כ יש סיבה ממש הכרחית.
(מוצרי גוש קטיף: כרוב, חסה, פטרוזיליה/כוסברה, סלרי, עלי מנגולד - קונה לפי הצריכה המשפחתית - הערך התזונתי חשוב לי יותר מהמחיר.
ירקות מיוחדים ויקרים יותר: כרובית, ברוקולי, בזיליקום, עשבי תיבול נוספים, עלי תרד/בייבי - קונה רק לאירועים מיוחדים או חגים או אם יש ממש מבצע)
פירות:
תמיד קונה כמות די קבועה.
הילדים אוהבים, לוקחים כל יום פרי לארוחת פרי בגן/בביה"ס, מנשנשים בין הארוחות.
הגדרתי לי את הכמות הכללית שאוכלים אצלנו בשבוע.
אבל מחלקת אותה לפי המחירים:
פירות שעולים פחות מ 5 ש"ח - קונה הרבה ובשפע (בעיקר פירות הדר בחורף ולפעמים בננות, אבטיח ומלון)
בין 5-10 - מחיר די טוב וקונה כמות יפה (אגסים, לפעמים תפוחים, פירות קיץ בשיא העונה)
10-15 ₪ - משתדלת לא לקנות אלא אם אין מספיק מבחר במחירים זולים יותר ואז קונה את המינימום שחייב, וממה שיחסית יותר זול והיחידות יותר קטנות. (קורה בחלק מהזמן בקיץ ובתחילת הסתיו)
מעל 15 ש"ח - ממש לא רואה סיבה לקנות, אולי פעם אחת בעונה כמות מינימלית כדי לטעום לשהחיינו..
רק כדי לסבר את האוזן:
השבוע באושר עד העגבניות המלפפונים, הגזר והחצילים היו ממש זולים - אז קניתי מהם הרבה ומכינה יותר דברים שמשתמשים בהם. הגמבות למשל היו יותר יקרות אז קנתי פחוץ מהרגיל, רק כמה שצריכה לסלטים של שבת.
קניתי גם כמות יותר קטנה מירקות אחרים שאוכלים אצלנו בשבת.
(אבל לפני כמה שבועות כשהמלפפונים והעגבניות היו הרבה יותר יקרים קניתי מהם הרבה פחות אבל השלמתי עם יותר פלפלים, גמבות, גזר וירקות אחרים שהיו אז יותר זולים..)
פירות השבוע קניתי: אבטיח ומלון (משניהם כמות גדולה במיוחד כי המחיר טוב והילדים מתלהבים עליהם כי זאת תחילת העונה), אגסים, בננות, וסלסלה אחת של תפוחים (מ-3 האחרונים כדי שיהיו יחידות פרי שאפשר לקחת לגן/לביה"ס)