פירות וירקותברוקולי

 

מעניין אותי המחשבות שלכם/ן

 

קשה לי המחשבה לשלם על פירות  וירקות אותו מחיר של בקר / דג 

האם אתם מכניסים את זה לשיקול?

האם קונים רק לאירועים מיוחדים? 

איפה עובר קו הגבול?

 

רק לשם ההסבר- לא מדברת על דברים שנמצאים בשגרה (מלפפון, עגבניה, בצל וכדומה) 

 

 

אשמח לתובנות 

 

@נחשון מהרחברון @טארקו @יעל מהדרום 

 

לא הבנתי.... למה שפירות וירקות יעלו כמו בקר?יעל מהדרום
לק"י

בכל מקרה, יש פירות וירקות בסיסיים אצלינו. ולרוב פחות מתחשבנים עליהם... רק יקרים ממש קונים מידי פעם.

בקר- לא קונים. מקסימום בשר טחון. אז אין לי מושג במחירים.

ודג- לרוב פילה אמנון, שהמחיר סביר.
ערכתי קצתברוקולי

 

לא יודעת איך אצלכם 

אבל אצלנו בתחילת העונה למשל ענבים עלו כ 40 שקלים 

 

ועלים ירוקים כמו סלק , מנגולד

 

 

אהה.. פירות יקרים אולי קונים פחותיעל מהדרום
לק"י

אבל אני פחות מתחשבנת על זה.
אם כבר, נקצץ בדברים אחרים. זה לא שאנחנו חיים בקיצוצים גדולים.
מממ שאלה מעניינת בדיוק הייתי בסופרנחשון מהרחברון

והיו נקטרינות ואפרסקים ב18 שסק ב20 אננס ב40 ענבים ב28 והתלבתטי אם לקנות. לא קניתי כי תחילת העונה לא כזה טעים.

 

עכשיו אני כן קונה נתחים יחסית יקרים די הרבה פעמים (לא נדיר שיש בשבת נתחים של 80-100 שח לקילו. כנ"ל למנגל אני קונה סטייקים ובשרים שווים להמבורגר.

 

אני משווה את זה בראש שלי לממתקים... ארטיקים וכו.

אם ארטיק של 90 גרם עולה 7--10 שח זה אומר שלקילו זה 88-110 שח. ואני קונה. כנ"ל כל מיני שוקולדים נחמדים. פירות זה תחליף לשוקולד. אמנם בריא ואוכלים יותר אבל זה לא תחליף לבשר ולכן זה לא בר השוואה בעיני.

 

כן חושב שמי שצריך להצטמצם כדאי שיחכה לרמת מחירים השפויה. אגב כבר ים זמן תפוחים אצלנו עולים 9-12 שח לקילו. אני קונה כל פעם איזה 10 וזה יקר. (20-25 שח) כל עוד יש זה יותר זווה מממתקים. כשאין זה אכן הוצאה שאפשר לוותר עליה

 

לעניין דברים לבישול כמו פטריות טריות ירוקים שווים (עירית, בזיליקום). כשאני מחשב אני מתמחר בגדול את המנה שאני רוצה להכין על שלל מרכיביה ומחליט טם בא לי להוציא על זה X כסף או לא.

 

ושוב, ההשוואה היא לא למנה עיקרית בגלל שזה נאכל בכמות קטנה הרבה יותר. גם אם אני קונה 2 סלסלאות של שמפיניון ב15 או 20 שח (שזה שוקל איזה 250 גרם כולה) זה משמש אותי ל2 סלט חסה גדול, ולבקר ברוטב פיטריות/פסטה שמנת פיטריות למשל ובסופו של דבר כל מנה לוקחת פיטריות ב5 שח. לעומת בשר ודג שנאכלים בעלות הרבה יותר יקרה...

נתת כיוון מחשבה מענייןברוקולי

 

ואני קונה, זו לא הייתה שאלה פרקטית מבחינתי - דווקא הענבים עכשיו ממש מוצלחים חצי חיוך (לפחות של טלי. ולא זה לא פרסומת) 

ועדין זה מפריע לי 

 

מניח לי את הדעת ההשוואה "למותרות" אחרות. 

 

ואולי זה בכלל דיון על צריכת מוצרים - 

למשל לקראת שבועות (לא מתייחסת להיבט הבריאותי) יש עוגת גבינה שתכיל ביצים וגבינה לבנה פשוטה 

ויש עוגה שתכיל גבינת שמנת, מסקרפונה וכדומה

 

 

תודה לך 

 

 

אכן. גבינות וחלבי זה יקר פחדנחשון מהרחברון

אני משתדל לא להגזים. כן קונה גבינות שטעימות שלי איך שהם. מכין גבינות שמנת בעצמי ומסנן גבינות לבנות פשוטות בשביל עוגות

 

לא כי אין לי אלא כי מעצבן אותי לשלם על מרכיבים של עוגה 60 שקל (שמנת ומסקרפונה וביצים ווניל  וגבינת שמנת וריקוטה)

 

ב"ה יש. ולא כל מה שיש  חובה לבזבז.

 

אבל למשל היה ערב שהחלטנו לעשות דייט אני ואשתי להכין טורטליני אז קניתי ריקוטה ובולגרית ופרמז'ן ומוצרלה וצ'דר ותכלס רק הגבינות עלו איזה 70 שח. הכנו פסטה מקמח דורום וביצים ורוטב רוזה תכל'ס עלה מאה וקצת אבל יצא המון והקפאנו וב' זה דייט, אני מוכן לשלם על זה.

אני קונה גבינות רק מהמעדניהטארקואחרונה
המחירים הרבה יותר סבירים ואפשר לקנות כמות מדויקת.

בולגרית אני לא קונה ביותר מ4-5 ל100 גרם(אתמול קניתי ב1.9)
ריקוטה יש בדכ באיזור ה4 ל100 גר(אתמול עלה פחות, נראלי 2.5), של יעקבס שהם מעולים
צהובה של רמי לוי היה אתמול ב25 לקילו. וזה מגוררת אפילו.
מוצרלה במעדניה זה גם בערך 7 ל100 גרם ויש מבצעים
פרמזן יקר אפילו במעדניה, וגם צ'דר. אבל אפשר לקנות כמות קטנה בדיוק כמה שצריך בשביל שייתן טעם ולא לקנות חבילה גדולה כי ככה זה מגיע.

ספציפית אני מעדיפה את המעדניה של רמי לוי על של שופרסל.

וברור שיותר משתלם לסנן שמנת ולא לקנות גבינה. כנל גבינה לבנה. זה הפרש ענק במחיר ודוגרי גבינת שמנת ביתית זה יותר טעים🤭
זה בהחלט בשיקוליםטארקו
אבל גם אני לא כזה פריקית של ירקות מראש, ושל פירות עוד יותר.


אז אולי אני לא הבנאדם הנכון לשאול.....
פחות שיקולט'

כי אני לא קונה מוצרי חלב, דגים ובקר.

אז מרשה לעצמי לקנות פירות וירקות גם אם יקר כי הם עיקר התזונה בבית שלנו.

 

קונה כשהמחירים מתאזניםבימבה אדומה
לא משווה לבשר או משהו כזה. אבל זה חשוב ובריא גם. לא הכי הבנתי את השאלה. ענבים עכשיו ראיתי ב30 לקילו ברמי לוי באינטרנט. לא קונה עדין...
לא קונה את הפירות בתחילת העונהפה לקצת
כי אז הם באמת ממש יקרים.
כן קונה כשהמחירים נהיים יותר שפויים.

שנה שעברה בתחילת העונה ההורים שלי קנו אבטיח ב100 שקל! בחיים לא אקנה אבטיח בכזה מחיר
כשיקר לא קונה!באר מרים
אנחנו משפחה גדולה ואוכלים אצלנו המוווון ירקות ופירות ב"ה.

קונה לפי המחיר:

עשיתי לי מין "סקאלה" בראש:

ירקות:

פחות מ 3 ש"ח לקילו - ממש זול וקונה המון ובשפע.
3-5 - מחיר סבבה וקונה ברווח לפי הצורך.
5-10 - קונה רק מה שממש נצרך ובכמות יחסית מצומצמת.
מעל 10 - לא קונה אא"כ יש סיבה ממש הכרחית.

(מוצרי גוש קטיף: כרוב, חסה, פטרוזיליה/כוסברה, סלרי, עלי מנגולד - קונה לפי הצריכה המשפחתית - הערך התזונתי חשוב לי יותר מהמחיר.
ירקות מיוחדים ויקרים יותר: כרובית, ברוקולי, בזיליקום, עשבי תיבול נוספים, עלי תרד/בייבי - קונה רק לאירועים מיוחדים או חגים או אם יש ממש מבצע)

פירות:
תמיד קונה כמות די קבועה.
הילדים אוהבים, לוקחים כל יום פרי לארוחת פרי בגן/בביה"ס, מנשנשים בין הארוחות.

הגדרתי לי את הכמות הכללית שאוכלים אצלנו בשבוע.
אבל מחלקת אותה לפי המחירים:

פירות שעולים פחות מ 5 ש"ח - קונה הרבה ובשפע (בעיקר פירות הדר בחורף ולפעמים בננות, אבטיח ומלון)
בין 5-10 - מחיר די טוב וקונה כמות יפה (אגסים, לפעמים תפוחים, פירות קיץ בשיא העונה)
10-15 ₪ - משתדלת לא לקנות אלא אם אין מספיק מבחר במחירים זולים יותר ואז קונה את המינימום שחייב, וממה שיחסית יותר זול והיחידות יותר קטנות. (קורה בחלק מהזמן בקיץ ובתחילת הסתיו)
מעל 15 ש"ח - ממש לא רואה סיבה לקנות, אולי פעם אחת בעונה כמות מינימלית כדי לטעום לשהחיינו..

רק כדי לסבר את האוזן:
השבוע באושר עד העגבניות המלפפונים, הגזר והחצילים היו ממש זולים - אז קניתי מהם הרבה ומכינה יותר דברים שמשתמשים בהם. הגמבות למשל היו יותר יקרות אז קנתי פחוץ מהרגיל, רק כמה שצריכה לסלטים של שבת.
קניתי גם כמות יותר קטנה מירקות אחרים שאוכלים אצלנו בשבת.
(אבל לפני כמה שבועות כשהמלפפונים והעגבניות היו הרבה יותר יקרים קניתי מהם הרבה פחות אבל השלמתי עם יותר פלפלים, גמבות, גזר וירקות אחרים שהיו אז יותר זולים..)

פירות השבוע קניתי: אבטיח ומלון (משניהם כמות גדולה במיוחד כי המחיר טוב והילדים מתלהבים עליהם כי זאת תחילת העונה), אגסים, בננות, וסלסלה אחת של תפוחים (מ-3 האחרונים כדי שיהיו יחידות פרי שאפשר לקחת לגן/לביה"ס)
ודרך אגב, עושה אותו דבר גם לגבי בשר..באר מרים
אנחנו מאוד מקפידים על הכשרים, אז לכתחילה טווח המחירים אצלנו יותר גבוה:

עופות:
מתחת ל 20 שח לקילו - זול וקונה בשפע. (בדר"כ יש רק כנפיים במחירים כאלה, אבל לפעמים יש מבצעים על עופות שלמים..)
20-30 - מחיר רגיל וקונה מה שצריך, משתדלת ממה שיותר זול (כמובן קצת משתנה לפי איזה סוג ובאיזה חיתוך..)
מעל 30 - מאוד משתדלת לא לקנות אא"כ אין שום דבר אחר זול יותר ואיו לי במקפיא וחייבת משהו לשבת הקרובה.

אנחנו משפחה גדולה אז לארוחה אחת אני צריכה בערך 3-4 מגשים של עוף.. (כמעט כל שבת אנחנו צספר דו ספרתי כולל מתבגרים רעבים..)

מכינים בשרי בעיקר לשבת.
אמצ"ש - רק כשהעופות במבצע במחיר שמתאים לי..
(נגיד לא מזמן היו באושר עד שניצלים בהכשר שלנו במחיר כ 20 שח לקילו אז "התפנקנו" בשניצלים באמצע שבוע, היתה תקופה שהיו כרעיים 4 ב100 אז מילאתי את המקפיא,
כשיש מבצעים על עופות שלמים קונה כמות ומפרקת: כרעיים לארוחת שבת, חזה לשניצלים ואולי למוקפץ, כנפיים והעצם המרכזית למרק.
וכן הלאה..

בשר בקר:
בשר טחון קונה בערך לארוחת שבת אחת בחודש(3 קילו נגמר אצלי בארוחה אחת). עולה כ 40 שח לקילו בהכשר שמתאים לי.
בשר ממש - קונה רק לחגים, בחורף קונה גם חתוך לקוביות לחמין ומשתדלת שהמחיר לא יעלה על 40 לקילו. שמה רק 2-3 חתיכות בחמין בשביל הטעם. לפעמים קונה מראש עצמות לחמין שיותר זולות.

לחגים לפעמים מפנקת במחיר קצת יותר גבוה וקונה פרגיות או נתח בשר יותר רציני...

דגים:
כמעט תמיד אוכלים מושטים. קונה בלא יותר מ 25 לקילו. הרבה פעמים יש במבצע זול יותר.
לאחרונה היו מבצעים על סלמון במחירים יחסית זולים ( נדמה לי בין 35-40 לקילו - אז קניתי לפסח ובע"ה לשבועות)

אני מכירה משפחות שמצמצמות הרבה יותר מאיתנו ומשפחות שמוציאות הרבה יותר..
סתם לגבי הבשר טחוןאיכה
מה את מכינה ממנו?

אם את מכינה קציצות את יכולה להגדיל את הנפח שלהם בעזרת ירקות ...

לגרד תפו''א / גזר / בטטה / קישוא.

אני אישית יותר אוהבת ובטוח שזה יוצא יותר זול.
קציצותבאר מרים
זה מה שהילדים שלי אוהבים..
רק רוצה לציין-בערך 40% מהכנפיים זה עצמות...שמואל5
ומשוקיים וירכים- +-30%
זה משהו שצריך לחשב במחיר...
עוף טחון עולה יותר זול...כתר הרימון
אפשר להתחיל להכין גם ממנו.
בשר טחון טרי או קפוא? זה יקר לקפוא פשוט (גם בכשרות מהודרת)יעל מהדרום
בהכשרים שאנחנו אוכלים זה לא יקר..באר מרים
(לא אוכלים עטרה ולא הרב מחפוד..)
אהה... אז לא מכירה כנראהיעל מהדרום
חייבת להגיד שממש התרשמתי מהתכנון והתשומת לב.מטרי
כל הכבוד!
מוערך בעיני, למרות שאני בכלל לא ככה, אולי כי אנחנו מעט נפשות עדיין.
אשרייך!!
כל הכבודבימבה אדומה
רק רציתי לציין שכדאי לחשוב כמה עולה מנת בשר משביעה.
כלומר
אם 4 קציצות זה מנת בשר וה4 קציצות האלה הם 4 חלקי 40 מקילו בשר שלם שעלה נניח 40 לקילו (סתם לצורך הקלה על החישוב) אז המנה עלתה 4 שח
ובכרעיים מנה משביעה למשל זה 2 שוקיים שיש בקילו כ10 שוקיים וזה עולה 30 שח לקילו. אז זה עולה 6 שח למנה.

ככה בעיניי צריך לחשב. לא רק כמה כסף לקילו. קילו לא אומר לי כלום...
אותו דבר פרגית... פרגית זה ירך נקי מעור ועצמות. ברור שזה יעלה יותר... אבל קיבלת יותר בשר לקילו...
דווקא אני בגישה של אם זה המזון העיקרי-מקום בעולם
אז למה זה שונה?
למה על קליק אשלם 7 שקל, ועל אשכול ענבים יכאב לי הלב?
מוציאים המון, הם עיקר התזונה שלנואמא יקרה לי*

קונים פחות את היקרים ומחפשים מבצעים...

אצלינו בבית -תפוחית 1
ההורים בגישה ששווה להשקיע באוכל בריא. ושווה להוציא על זה גם אם זה יותר יקר. ודווקא על חטיפים ושטויות יותר חוסכים (נגיד בתור ילדים היינו אוכלים את החטיפים של החרדים ולא של אוסם)
~אבל ב"ה יש את היכולת לכך. מניחה שאצל זוגות צעירים זה אחרת

האמת שמי שאוכל באמת בריא חוסך על הרבה דברים אחרים למשל חטיפים שתייה מתוקה טבעול אז אולי זה קצת מתקזז


נקודה למחשבה - מעבר למחירמודדת כובעים

קראתי פעם באיזה פוסט בישול:

 

כבדו את עונות השנה!

 

וזה נכנס לי לתודעה.

 

אפרסקים בתחילת העונה לא שווים הרבה...

 

שסק תמיד יקר, והעונה קצרה.

אז קנו בתבונה.

מבחינת כמות - בלי חשבוןמיקי מאוס
מבחינת סוג- אז בהחלט משתדלת לקנות את הזולים יותר, מתוך המגוון שיש אבל אם אין- אקנה יקר.

אם נגיד בננות יקרות אני לא יכולה להחליף אותם בתפוחים כי זה מבחינתי משהו אחר לשימוש אחר
או אם רק אגסים זולים אז אני אוסיף עוד פירות יקרים יותר

כנ"ל אבוקדו- אני קונה גם כשיקר יחסית כי זה ממש ארוחה מעולה ובריאה לילדים

ירקות - אז אם הכוונה לדברים מיוחדים כמו פטריות או כרישה שהעיקר הטעם ולא הבריאות (ולא פלפלים) אז מתייחסת לזה כמותרות, לכבוד שבת או חג נניח
קונים את פירות העונה, ככה גם המחיר וגם האיכות יותר טובים.כל היתר חולף
לא קונים פירות יקרים בתחילת העונה...
על ירקות פחות מתחשבנים ומדי פעם מתפנקים על משהו טעים
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך