כדאי להתחיל לדבר ולעשות יח"צ על חזרה לגוש קטיףנוגע, לא נוגע
והיית רוצה להיות מאלו שיהיו בכוח הצבאי שיפטרלו בסמטאות עזהכינוי-לרגע
אני כן. ואני בטוח גם הוא כן.הָיוֹ הָיָה
מכל מקום, שנינו היינו מעדיפים שלא היה צורך בכך.
את כל מי שמאיים עלינו אפשר לקחת בספינה עשרה ק"מ מהחוף, ולהאכיל בו את הכרישים.
חג שמח
אז יאללה… קודם שבחורים דתיים יתגייסו בהמוניהם למשטרה ויעזרוכינוי-לרגע
לא רואים השתלבות של דתיים וחרדים בכוחות המבצעיים במשטרה.
זה נראה שהגעת לכאן מאיזה כוכב מרוחק. חי סנדלי.הָיוֹ הָיָה
תסביר.כינוי-לרגע
תקראי חדשות.הָיוֹ הָיָה
נו, ברצינות. תסביר.כינוי-לרגע
בואי נתחילהָיוֹ הָיָה
מהיחס בצבא באמת להחבר'ה האלו. בסדר?
די כבר עם תרבות-האשה-המוכה הזו, של להאשים את עצמינו בכל הרעות החולות של אויבינו ושל אחינו-התועים-חסרי-הביטחון-בצדקת-דרכנו
אשמח לתגובה עניינית ולא סיסמאות.כינוי-לרגע
מה לא ענייני במה שכתבתי? באמת הגעת מכוכבהָיוֹ הָיָה
"ממלאים את חלקם"..
ובטח לא שמעת כלום על עצירת הקידום שלהם בקצונה
ואת הדחיפה שלהם לפלוגות מעורבות
ואת הרדיפה של כל מי שמביע עמדת ימין
ממש, אפשר לקרוא אותך ולחשוב שהמדינה פשוט מתחננת שסמוטריץ ימלא לה את הצבא והמשטרה במלא מלא מלא כפילים קטנים שלו.
אבל ברור. אני לא ענייני.
בהכל אשמים הדתיים, שלא עשו לך ריקודגלים ברעננה.
הערבים לא אשמים, המשטרה לא אשמה, הפיקוד הבכיר, המדינאים, ההנהגה הפוליטית. אף אחד
רק ההסדרניק הצעיר שקורע לעצמו את הגוף כדי לשרת בצה"ל עם כל הצרות שעושים לו, הוא אשם בהכל, שהרי לא הלך למשטרה.
את עניינית. לגמרי.
גם המצב בצבא, לחיילים דתיים, נגזר מהכוח הפוליטי של המגזר הדתכינוי-לרגע
הרי ברור שהכל פוליטיקה במדינה שלנו.
וזה גם מחלחל ליחסי הכוחות בצבא, ובין השאר, כפי שציינת, לבעיית היחידות המעורבות.
המצב הפוליטי של הציבור הדתי לאומי על מגזריו השונים, מהיותר ליברלים ועד היותר חרד״ליים - באמת ״על הפנים״. פיצולים ופילוגים שמחלישים את הכוח הפוליטי והייצוג בכנסת.
פשוט אין מספיק כוחות גם בשביל זה וגם בשביל זה. שניהם אידאליםרדיאק2עצשן
אבל לצבא יש אנשים אחרים שמתגייסים, ולהתישבות אין אנשים אחרים שבאים.
אם אנחנו רוצים לדאוג לבטחון המדינה, צריך להכנס למשבצות הריקות ולא למלאות:
התיישבות (כן. זה יביא לבטחון המדינה).
לימוד תורה (כן. זה יגרום לאנשים להבין מה הדרך הנכונה לחיות ולהתיחס לאויב).
ומי שלא מתאים או לא יכול לתרום יותר לשני סעיפים אלו ומחפש עדיין לתרום לבטחון המדינה - רעיון טוב! שיתגייס לצבא או למשטרה.
אני לא חושבלומד ללכת
בעולם אידאלי אתה צודק. בפועל, להסתובב בלב אוכלוסיהכינוי-לרגע
קודם שהמשטרה תרצה להשליט שם חוק וסדרנוגע, לא נוגע
והחיילים בעופרת יצוקה ובצוק איתן רצו להיכנס לעזה?נוגע, לא נוגע
וגוש קטיף זה חלק מהפתרון. לא מהבעיה.
כשנחזור לשם והם יבינו שזה שטח שלנו ואנחנו נחושים לשמור על ארצנו, ומי שירים את הראש בעזה וינסה לארגן פעילות טרוריסטית מחדש נגדנו דמו בראשו, הם ירתעו. הבעיה היא שהרגלנו אותם שאנחנו מבליגים.
בדיוק כמו ביושמישהו איתי
בשניהם צריך לחזור למצב לפני אוסלו, יהודים הסתובבו בכיף בשכם ועזה
השאלה אם זה מציאותי .נפש חיה.
כןמישהו כל שהוא
בשביל שקט זמני של כמה שנים בהם חמאס מתעצם אני לא רוצה להכנס לעזה. זה בזבוז מיותר של חיי אדם . אפשר לגבות מחיר מבחוץ ...
(בתכלס אני גובניק אבל בא נגיד הייתי מוכן לשלוח את הבנים שלי כשיגדלו לקרב שכזה)
אין שום היתכנות לחזרה לגוש קטיף בעתיד הנראה לעיןפשוט אני..
החטא הקדמון הוא יציאת צה''ל מעזה כחלק מהסכמי אוסלו, מאז שזה קרה - ימיה של גוש קטיף היו ספורים וקצובים. אם היום היו יהודים בתוך רצועת עזה, כמות הפצמרים והחדירות שהם היו חוטפים היו גורמים ממילא לכולם לעזוב.
יש הבדל בין לגור במקום עם מעט סכנה, כמו נניח בישובים מסוימים ביהודה ושומרון או עוטף עזה, לבין לגור במקום שבו הסיכוי לחיות שואף לאפס. לא סתם אין היום אפילו פוליטיקאי או מנהיג אחד שקורא ברצינות לחזור לגוש קטיף.
אם המציאות בעזה תשתנה מן הקצה אל הקצה, צה''ל יכבוש את הרצועה, יאסוף את כל הנשק, יסתובב חופשי ברחובות וכו', כמו שהיה טרם אוסלו, יהיה על מה לדבר.
הכל תלוי ברוח.הָיוֹ הָיָה
"כמות הפצמרים והחדירות שהם היו חוטפים היו גורמים ממילא לכולם לעזוב" - ?? כנראה שאינך מכיר את החומר ממנו קורצו המתיישבים החלוצים והצדיקים בשטחי הגוש יבב"א.
הרי גם אתה יודע שהגזמת במשפט "לגור במקום שבו הסיכוי לחיות שואף לאפס" הגזמה החורגת מגבולות המותר...
הסיבה שאף אחד לא קורא לזה היא כי התרגלנו, לצערנו. התרגלנו שזה המצב, והוסללנו לחשוב שלחזור לשם זו הזיה, כפי שאתה מתאר זאת.
אני כמובן בעד לחזור אף אחורה מהסכמי אוסלו. אבל גם עד אז - עלינו לשוב אל הרצועה, לחזק ולהכפיל בה את אחיזתו, אכן - תוך יד נוקשה כלפי טרור והשקעה ביטחונית מסיבית. זה השלב הראשון, ויפה שעה אחת קודם.
ממש לא הגזמתיפשוט אני..
גם האנשים שגרו שם, שאני בהחלט מכיר כמה מהם, לא חיפשו להתאבד. יש הבדל בין סכנה לבין מוות בטוח.
מה השתנה היום מאז?הָיוֹ הָיָה
גם אז היו חדירות, ופצמרים, ופיגועים.
אבל היתה רוח, ושליחות. וחלוציות. ותורה. והן גברו.
פשוט לא נכוןפשוט אני..
..הָיוֹ הָיָה
זה שיש להם יותר נשק לטווח רחוק לא אומר כלום.
ובאמת באמת, בשביל לחשוב שתושבי הגוש היו מתפנים היום מבתיהם מרצון - זה באמת חוסר הכרות בסיסי עם רוחם של המתיישבים.
זאת ועוד, התפתחותו של חמאס התאפשרה בדיוק בגלל הנסיגה, זה מה שהקפיץ אותו. חזרה לגוש תחזיר אותו למימדיו דאז.
וכמובן, שלישית, שאכן - צריך למגר את כל אפשרויותיו החימושיות. אף אחד לא חושב שאת זה אנחנו לא דורשים.
צריך גם לכסח להם את הצורה, ברמה שלא ישאר להם ולו קפצון לפורים. וגם לחזור לשטחי מולדתנו הנבגדים.
הנסיגה לא עזרה להם להתפתח, לא באופן משמעותיפשוט אני..
מה שעזר להם להתפתח זה יציאת הצבא בהסכמי אוסלו.
וההתעצמות של חמאס היא לא רק בנשק לטווח ארוך. קשה אפילו להתחיל להסביר כמה הם שונים היום לעומת מה שהם היו לפני 20 שנה.
בין היתר:
*מקבוצה של אנשים חמושים בקלצ'ניקובים, הם הפכו לצבא של ממש מבחינת הארגון, האימונים, הדרישות וכו'.
*היכולת לבנות מנהרות התקפיות והגנתיות.
*רקטות קצרות טווח עם 150 ק''ג חומר נפץ. זה פי 30 ממה שהיה למחבל במלון פארק. השוואה בין הנשק הזה לבין הפצמרים שהם ירו על גוש קטיף בעבר, תהיה דומה להשוואה בין סכין מטבח למטוס קרב.
*רחפנים ממולכדים, עם שליטה מלאה של המפעיל עד לרגע הפיצוץ.
*יחידות קומדו מיומנות היטב, כאמור זה כבר לא סתם צעירים עם נשק שבקושי יודעים לתפעל מעצור.
*טילי נ.ט. וטילי נ.מ..
אגב, משפט יפה של דנה וייס עכשיופשוט אני..
"צה"ל הפך בשבוע האחרון את חמאס לארגון טרור".
אני כבר חשבתי לעצמי מה זה השטויות האלה, חמאס הוא ארגון טרור מיום הקמתו, איך אפשר להאשים בכך את צה"ל? ואז היא המשיכה (ציטוט מהזיכרון שלי):
"במשך כמה שנים חמאס תחזק יכולות של צבא אמיתי, מבחינת ידע, כוח, תחמושת, כלי נשק אסטרטגיים ועוד. בשבוע האחרון צה"ל פגע ברוב הדברים האלה, והשאיר את חמאס עם יכולות של ארגון טרור - שיכול להטיל טרור עם הרקטות שלו אבל לא יותר מזה."
אני מקווה שהיא צודקת...
תקרא קצת על כמות הפצמרים שהייתה לפני הגירושרץ-הולך
כלל לא דומה לנשק שיש לחמאס היוםפשוט אני..
אל תגזיםבינייש פתוח
יקח שנים לטהר את עזה מהטרור שצמח בה כל השנים, אבל זה אפשרי בטח בעתיד הנראה לעין
כל הגורמים הבטחוניים דאזשושיאדית
לא נכוןפשוט אני..
א. היו המון אנשי ביטחון שאמרו שההתנתקות דווקא תהיה טובה לביטחון ישראל.
ב. גם אלה שהתנגדו להתנתקות מסיבות בטחוניות (ולא מסיבות אידאולוגיות של יישוב הארץ וכו'), בדרך כלל התנגדו רק לעזיבת ציר פילדפלי ולא לעזיבת היישובים היהודיים.
א. תלוי למי קראת "איש ביטחון"שושיאדית
אני מניח שרמטכל לשעבר ועוד עשרות אלופים ותתי אלופיםפשוט אני..
ברור.שושיאדית
יעלון, שהיה אז רמטכ"ל הזהיר את אריאל שרון מפני ההתנתקות.
וכל אנשי הביטחון (לא משטרה) בישראל, הודו בינם לבין עצמם שזו טעות.
מאיפה הביטחון לכתוב "כל אנשי הביטחון"?פשוט אני..
כי מי שבאמת דואג לביטחון המדינהשושיאדית
מבין שזה צעד כושל בהבטחה. טפשי ומפליא.
מרב שזה כל כך לא הגיוני, מעניין אותי מה הביא את הדרגים העליונים להחלטה הזו, מה היו השיקולים והברירות האחרות.
שוב, לא נכוןפשוט אני..
הרבה אנשים שבאמת דואגים לביטחון המדינה, חשבו שזה צעד נכון. הרבה אנשים שבאמת דואגים לביטחון המדינה עדיין חושבים שזה היה צעד נכון.
להגיד "כל מי שדואג למדינה התנגד לתוכנית הזאת" זה רידוד השיח.
מה הביא להחלטה הזו?
המציאות בגוש קטיף הייתה מציאות של אינספור פיגועים, מספר לא שפוי של נרצחים ביחס למספר התושבים (אזרחים וחיילים), וכמובן הצורך של גדודי צבא שלמים לאבטח הסעות לבתי ספר וכו'.
בגלל הפסקה הראשונה שלךשושיאדית
כתבתי שבאמת מעניין אותי למה בסופו של דבר החליטו להוציא את זה לפועל, מן הסתם עמד מנגד משהו מאיים במיוחד.
והם ראו במסירת שטחים נזק אסטרטגי פחות גדול.
משהו מאוד מאייםמישהו כל שהוא
בבקשה-שושיאדית
לא תכננתי לחפש, אבל פתאום ראיתי את זה-
האזהרה של בוגי יעלון לאריאל שרון
מ- 0:30 בסרטון מה הוא אמר? "אף אחד לא התייעץ עם מערכת הביטחון כששרון החליט להתנתק".
שמע.
מ''אף אחד לא התייעץ'' ועד ''כולם התנגדו'' יש מרחק רבפשוט אני..
..קולמוס הנפש.אחרונה
מה אתם חושביםהתלמיד העייף
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
עצוב ממשכְּקֶדֶם
אופייני לג'ן זישבורת,לב
והלוואי שיתעוררו מחשבות
תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
יישר כוח לכם!!נחלת
זה לא המקרה...התלמיד העייףאחרונה
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה
קפיץ
אממ… בנותבנות רבות עלי
מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
שלכן*בנות רבות עליאחרונה
שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום
לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה
עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון
ונועד להיות כזה.
את מבלה הרבה בקיונים?משה
אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.
לא הרבהעשב לימון
אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה
נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם
אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה
אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.
מה זה חיות כיס אאלט?נחלת
אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,
לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים
הרצים כמטורפים על הגלגלת....
חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון
ואאלט זה "אם אני לא טועה".
התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.
כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.
סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח
ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון
מנשים מצפים יותר
מצפים יותר כלומר בקניון?משה
מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון
ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב
אה. כן. ציפיות מגדריותמשה
אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.
(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).
אני כן. אבל בתנאים שלי
עשב לימון
נכון מאודפ.א.
אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
הממחתול זמני
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
אפשרoo
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת
כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…
אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה
והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).
ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.
והופס, עברו שעתיים.
אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.
אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.
שעה טוויטר צריך.
שעתיים?
שלוש שעות?
ארבע?
אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?
אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.
ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.
גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.
בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה
נכון. לזה התכוונתיפ.א.
הזכרת לימשה
שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...
שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.
נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת
ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי
אני לא נמשך לויזואלימשהאחרונה
רק לקריאה.
יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד
להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.
אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.
גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת
אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.
תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.
לכל הפחות screenzenשבורת,לב
נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת
אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי
הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
נדמה לימשה
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.