להפסיק או לא להפסיק זו השאלה?שמחה תמיד
הנקה כמובן הבת שלי בת כמעט 9 חודשים ,אני ובעלי ממש רוצים להיכנס להריון שוב,אני מקבלתמחזור בהנקה מאוד לא סדיר ואב גושי ודימום 6 ימים עד שאני מתנקה ,אני עושה בדיקתביוץ כבר עברתי את הימים שהיתה אפשרותלביוץ ואכן אין ביוץ..אני רוצה להפסיק להניק כי אנחנו ממש רוצים עוד ילד ות'כלס הבת שלי מפסיקה מעצמה היא בלי עיןהרע אוכלת פרות ירקות עוף ביצה בלילה דיסה יוצא שאני מניקה מלא בבוקר קצת צהרים ואחרהצהריים וזה בגלל שאני מציעה לה היא לא מבקשת רק לפעמים וזה די בשביל הפינוק ,בעלי רוצה שאני יפסיק להניק כדי שנמשיך ואני רוצה לא שלמה 100 אחוז מה לעשות ואיך מייבשים חלב???
מה דחוף בהריון שוב?שושנה1
סליחה על הישירות אבל למה לא לתת לטבע לעשות את שלו?
אני לא בעד לקחת אמצעי מניעה כשאין סיבה אבל הגוף שלך צריך להתחזק בין הריון להריון.
אין פה מה להילחץ ולהפסיק הנקה בשביל זה כל עוד זה טוב לך ולילדה.
נראה לי לחץ לא מוצדק- מה, יש איזשהי תחרות ילודה?
לדעתי, ומנסיון אישי...אמאקנגורו
תגובתך אינה במקום.
את לא יודעת כלום על הרקע של הכותבת. את לא יודעת את גילה, או מה היא עברה כדי להשיג הריון אחד.
את לא יודעת על מה היא חולמת וכמה ילדים היא רוצה.
הרבה פעמים, גם כשאין כל בעיה, זה לא קשור לתחרות אלא לחלומות/רצונות/ הגשמה עצמית.
את לא יכולה לקבוע מה המניע שלה, וגם אם כן, זו לגמרי בחירה של כל אשה עפ"י אופיה וטבעה ומה שמתאים לה ולמשפחתה.
ועניינית לשאלה:
אני אישית גם הייתי לחוצה על הריון נוסף, בעיקר כי היתה לי תקופת עקרות ממושכת, והגיל התחיל לדחוק..
הבחירה שלי היתה להניק שנה (זו ההמלצה המינימלית...) ואז להפסיק ולתת חודשיים-3 לטבע לעבוד, ואח"כ רצתי לקבל קצת עידוד מרופאת הפוריות שלי. בתכל'ס הריתי פעמיים חצי שנה אחרי שהפסקתי הנקה.
לגבי איך לייבש חלב- אני לא ייבשתי. גמלתי די בזבנג, ואחרי שבוע קצת גדוש, פשוט נרגע העסק.
המשכתי לייצר חלב  כל פעם עד להריון הבא... אבל רק כשממש לחצתי להוציא. זה נורמאלי ולא הפריע לי.
בהצלחה
אני חושבת שבמקרה כמו שלך לא היית מעלה כזאת שאלהשושנה1
לדיון בפורום.
ברור שאחרי שנות ציפיה וחיכיה רוצים להביא כמה שיותר וכמה שיותר מהר,
אבל נראה לי מההתלבטות שזה לא המצב, ואני מתנצלת אם היה פה מסר פוגע חס וחלילה
אני מכירה הרבה זוגות שהבעל לוחץ וכאילו אין שום משמעות לשיקום של הגוף אחרי הלידה,
ואפילו לאיזשהו מרווח נשימה שנוצר באופן טבעי, בגלל ההנקה. בעיני זה חלק מהסדר שהאלוקים ברא בנו בגוף,
(מי כך ומי אחרת), אם האלוקים ברא אותנו כך שהנקה מונעת הריון באחוזים מסוימים, זה לא סתם אלא ההפסקה הזאת היא טובה לאישה, לזוגיות למשפחה וכן הלאה.
ואני חס וחלילה לא באה לעודד הפסקות "מלאכותיות" שצריכות כמובן אישור של רב.
לגבי ה"איך מייבשים חלב"קיפי.
מורידים הנקות בהדרגה.
רק לא בבת אחת שלא יתחיל לך פתאום גודש מעודף חלב שהגוף מייצר ואת לא מוציאה.
כשלא תניקי הגוף יבין שאין תינוק שזקוק לחלב הזה ויפסיק לייצר אותו.
אני תמיד בעד הריון נוסף...raka
בטח ובטח כששניכם רוצים ומרגישים מוכנים.
לגב ההנקה-היא סה"כ כבר די גדולה אבל לפי דעתי את יכולה להמשיך ולהיקלט תוך כדי הנקה (לי זה קרה כמה פעמים שהנקתי ונכנסתי להריון תו"כ הנקה). ההנקה לא מונעת ביוץ ב100% ואם את כבר מקבלת אז ייתכן גם ביוץ(אולי לא כל חודש אבל בהחלט ייתכן). וחוצמזה-אני חושבת שאם את רוצה, מוכנה ויכולה אז הגוף כבר יעשה את שלו לגבי ההנקה ויפחית את החלב מעצמו... כשתיכנסי להריון בע"ה ועדיין תניקי-זה כבר סיפור אחר...
תגידו איך מגיעים לרצות הריון נוסףאשה של בעלי
 אולי חיכיתם הרבה זמן לבת הראשונה אז אתם רוצים עוד??
יש לי ילדה בת 7.5 חודשים ואני מונעת ולא יכולה לחשוב על הריון נוסף לפני שהיא בת שנתים אז איך זה קורה לרצות הריון???
זה משהו לא ברור לי איך זה קורה לאנשים ואצלי זה אפילו לא בקטע?
אולי אצלי כי אני נכנסתי שלוש חוד' לחתונה להריון אז קשה לי לחשוב על עוד אחד???
סתם מענין לדעת...
אממשמחה תמיד
נכנסתי 4 חודשים אחרי החתונה אני בת 23 הייתה לי לידה מאוד ארוכה אבל סה"כ יצאתי עם חוויה די טובה ואנחנו רוצים להגדיל את המשפחה בעז"ה מאוד אוהבים ילדים זה לא שאנחנו בלחץ אנחנו פשוט מאוד רוצים..
עשיתי בדיקת ביוץ ואין ליאולי שכשאני יפסיק זה יחזור אני מאוד רוצה לתת לטבע לעשותאת שלו אבל צריך השתדלותלא?
עכשיו היא מאוד מצוננת שהיא תבריא מקווה להפסיק בעז"ה.
אישה של בעלי אולי היתה לך חוויה טראומטית מהלידה ומההריון בגלל זה את לא יכולה לחשוב על זה?אתלומדת אולי?
האמת...raka
יש לי ב"ה כבר 5 והשישי בדרך והם מדהימים...
נכנסתי להריון 5 חודשים אחרי החתונה בגיל 21.
התחלתי לחשוב על עוד אחד כשהמחזור חזר להופיע עם או בלי גלולות...
והאמת-היו גם שלבים(אצל הקטנים יותר) שממש התפללתי לרבש"ע שייתן לי את הכוח לרצות עוד... וב"ה-התפללתי ורציתי. גם על הרצון הייתי צריכה להתפלל-אחרת לא היו לי היום 5+
בהצלחה ורק בשורות טובות
לאישה של בעלייעל -ND
שלום.
כל אדם שונה מחבריהו. מה שעובד לאחד - לא עובד לשני.
לי אישית מאד מובן רצון להביא ילדים.
לשאלתך, איך זה קורה, אני יכולה להגיד רק בשם עצמי, כמובן. אז אצלי היו כמדומני 2 סיבות: 1.אני אוהבת ילדים; 2. כל הריון נתן לי הרגשה שאני מקרבת את הגאולה.  אפשר לוותר על זה??
אני חושבת שזה הורמונלייוקטנה
כלומר, שה"רצון" מגיע ממצב הורמונלי מסוים, ושכל ההסברים הראציונליים, גם אם הם מאוד יפים ונשמעים ממש טוב, הם בסך הכל תירוץ, בסך הכל "בדיעבד", לאחר שאצל אותה אישה קיימת התמונה ההורמונלית המתאימה למצב פוריות גבוה, שמזמין ממילא הריון נוסף (סליחה בנות - מקווה שאני לא מעליבה אף אחת!!!). כל זה באופן כללי ולא אישי או פרטני. כלומר, זה לא נכון לכל אישה, כמובן (או בכלל - מה אני יודעת בעצם?! אולי אני סתם מקשקשת?!). 
ובהתאמה אישית אליך - בדרך כלל אישה עם תינוק בן 7.5 חודשים עדיין איננה פוריה, ועל כן את חסרה את המצב ההורמונאלי שגורם "לרצות עכשיו עוד ילד". אני ממש רואה ברצון לעוד ילד מנבא של הריון גם מבחינה פזיולוגית. על כן אני יכולה גם להבטיח ל"שמחה תמיד" שהביוץ שלה קרוב מאוד! אצלי אני ממש רואה קשר בין הרצון לילד, לחזרה של המחזור והביוץ (וההריון הבא ב"ה). במילים אחרות - כשתרגישי פתאום רצון לעוד ילד, תתחילי להסתובב עם אמצעי הגיינה בתיק 
יוקטנה את חמודהנעמונונונה
מסתבר שיש יוצאים מן הכלל לכלל שלך...
אחרי לידת בני הבכור, מאד פחדתי מלידה נוספת, אבל לא מנעתי, היה לי ווסת גם בהנקה מלאה, ו-5.5 חושדים אחרי הלידה נכנסתי שוב להריון... כמה שפחדתי, ולא רציתי...
היום אני כ" צוחקת על עצמי, הילדה הזו כ"כ מתוקה ומדהימה...
קודם כל, ברור שאצלי הרצון לילדים לא קשור להורמוניםמירושלים
ככה אצלי, לפחות.
כי אני נכנסתי להריון כשלא רציתי בכלל...
האמת שאף פעם לא רציתי. יש לי שני ילדים ושלישי בדרך, וכל פעם כשנודע לי שאני בהריון זה הלחיץ אותי פחד - איך אני אסתדר ואין לי כוח לכל הבלגן הזה וכו'...
אגב, בפעם השנייה נכנסתי להריון מתוך הנקה (הגדולה הייתה כבר בת שנה וחצי, אבל עדיין ינקה).
חוץ מזה היו לי בדרך גם שלוש הפסקות הריון טבעיות בחודשים שני-שלישי, ואפילו לא לקחתי את זה נורא קשה כי לא כל כך התלהבתי להיות בהריון.
אמנם תיאורטית ואידיאולוגית אני מאוד אוחזת מגידול משפחה גדולה ותמיד חשבתי שארצה הרבה ילדים, לכן אני גם לא מונעת, אבל למעשה אני מרגישה שאין לי מספיק סבלנות לילדים ואני מפונקת מדי, רוצה יותר שקט ושלווה ולא לעבוד כל כך קשה...
לשמחה תמידיעל -ND
קודם כל, איני ממליצה לך להפסיק הנקה, אלא להמשיך כמה שיותר, כי הנקה - זהו הדבר הטוב ביותר שאת יכולה להעניק לבריאות ילדיכם. זה גם טוב לנפשם, אבל איני פסיכולוגית, לכן לא אוהבת לדון על זה.
הנקה גם עוזרת לשמירת בריאותך - וזה גם חשוב, גם לך, גם לבעלך, גם לילדיך.
אם בכל זאת תחליטי להפסיק הנקה - שתי תה מרווה, תריחי שמן מרווה - מרווה מאד מייבשת. לא תהיה לך חלב. אבל שוב - מאד לא ממליצה.

רבות מחשבות בלב איש(ה)אם הבנים12
אני מכירה מאוד את הרצון שוב להיות בהריון    (אפילו זמן קצר אחרי הלידה...מזל שהם כאלה קטנים ותלותיים שאנחנו מבינים למה צריך את הזמן לגדול)
 וחשבתי על זה ואפילו שאלתי רב אם להפסיק להניק בגלל זה והוא אמר שלא להפסיק,
ד' הוא זה שמחליט מתי הזמן להריון נוסף.

בשורות טובות!

אני שוב לא מבינה את זהאשה של בעלי
לא עברתי שום טראומה בהריוון היה לי הריון מהמם בלי שום תופעות אפילו לא בתחילה
גם הלידה היתה יחסית לכל לידה בסדר ברור כואב אבל ממש ממש לא תראומטית
חוץ מזה אני חולה על ילדים ואוהבת מאד את הבת שלי וקודם לפני שילדתי והתחתנתי הייתי זו שתמיד מטפלת בכל התינוקות של אחיות שלי
לדעתי ברצון להביא ילדים יש איזה אני לא רוצה להגיד בעיה אבל אפשר להגיד שלפעמים הצורך בהרבה ילדים נובע מאיזה שהיא מצוקה מסוימת או של בדידות או של חוסר סיפוק וחושבים שהילד ימלא את הסיפוק זה יכול להיות מהמון דברים
אני לא פסיכולוגית וגם לא מתימרת להיות אבל תסתכלו בעולם ותראו שבכל מקומות של מצוקה יש המון ילדים לכל משפחה
אפשר לחשוב ילד בן תשע חוד' חכו תתרגלו לזה שיש לכם עוד ילד
תראו אני לא מתערבת ושכל אחד יעשה ככל העולה על רוחו אבל לי זה נראה מאד מוזר שכבר רצים להביא ילד נוסף שבקושי ילדו את הקודם גם הגוף צריך איזה שהיא מרווח נשימה

זו הרגשה אימהיתאם הבנים12
שפתאום הלב מתרחב!! (נראה לי מתוך שמחה גדולה והודיה לקב"ה על הנס)

(ככה אצלי לפחות)

אני סומכת על הקב"ה שעושה את הכי טוב!

ונותן לנו את הכוחות לגדל ולחנך את ילדינו בצורה הטובה ביותר בשבילם.

את כותבת "לי זה נראה מאד מוזר שכבר רצים להביא ילד נוסף" - ילד לא רצים להביא מה"סופר" יש מנהיג לבירה והוא נותן את המתנות היקרות  הללו.

אני מכבדת אותך אך לא מסכימה איתך.
אשה של בעלך...שירק
אני מאד מזדהה איתך, אני מרגישה ממש כמוך, אני רוצה לפחות חמישה ילדים כי אני לא רוצה משפחה משעממת, אבל לא יכולה לחשוב על אחד אחרי השני בלי הפסקה, ואני שואלת את עצמי מי פה לא בסדר? אולי אצלי חסר משהו נשי בסיסי שיש לכולן. יתכן שזה תלוי בהמון דברים, כמו מיקום במשפחה, או סתם אופי. אמרת שטיפלת באחיינים שלך, אז את הקטנה במשפחה? כי אני הקטנה במשפחה שלי ונראה לי שאצלי בכל אופן זה קשור.
ושכחתי להוסיףאשה של בעלי
שאני באה מבית של 12 ילדים אמא שלי ילדה כל שנה וחצי מקסימום שנתיים ילד
ושלא תחשבי כיף לי אם אחיות שלי אבל אמא שלי נהיתה חולה בגיל 49 ונפטרה שנה לאחר
והרבה יגידו שזה בגלל כמות הלידות והקצב שלהם
אבל לא תמיד זה נכון יש אשה עם ילד אחד שיכולה חס וחלילה ...
ברור לי שהקב"ה מחליט כמה ילדים ומתי
אבל מוזר לי לראות משהו שהוא ממש שונה ממני
ואגב כל אחיות שלי מונעות ועד שנתיים ויש יותר
אולי מי שבא ממשפחה ברוכת ילדים לא רוצה הרבה ילדים???

רק לעניין הבריאותיפצקרשת
אם אני לא טועה ארגון הבריאות העולמי הגיע למסקנה שהכי בריא לאישה ללדת כמה שיותר ילדים במרווחים של כשלוש שנים. זה מבחינת סרטנים נשיים לא עלינו. למשל לסרטן השד אני חושבת שכל היריון מוריד סיכוי בכ7%, וכל שנת הנקה מורידה סיכון בכ4%. ואני חושבת שגם לסרטן הרחם, השחלות וכו' מספרים דומים.

כמובן, השיקול הבריאותי הוא לא היחיד ולא המכריע, אבל טוב לדעת אותו ולשקלל אותו עם שאר הנתונים שכמקבלים החלטה.
אשה של בעלי- נראה לי שאני במיעוט כאן אבל אני איתך.חמסה עלינו
גם אני אחרי הלידה של הגדול לא רציתי ולא יכולתי לחשוב על עוד ילד. היה לי אחד חמוד ומתוק ככל שיהיה שמלא את כל עולמי לטוב ולרע. נהנתי מכל רגע איתו יחד. היינו יחד עד גיל שנתיים, הוא ינק עד גיל שנה ושלושה ואחרי זה אכן הרגשתי שאני זקוקה לקצת מנוחה גופנית ופיסית וכנראה שגם הגוף שלי הרגיש איתי אותו הדבר. לא מנעתי אבל גם לא השתדלתי שזה יקרה. עד שלאט לאט התחלתי להרגיש ש"בא לי" עוד אחד. ואז אכן נכנסתי להריון שהפסיק להתפתח בשבוע 10 ולאחר מכן לקח לי כחצי שנה להכנס שוב להריון.
מה אומר לך? היה יאוש (למה זה לא מצליח? למה לוקח הרבה זמן יחסית..) היתה תקוה. היה שם הכל.
 ובהפרש של כמעט 3.5 שנים לגדול נולדה אחות. בדיעבד הדבר הכי טוב שקרה לנו כמשפחה- הוא קיבל אותה בשמחה (ללא שום קנאה- הוא כבר חיכה לאח/ות) לי היתה הרבה סבלנות ואורח רוח בשבילה וגם בשבילו. אין ספק שפער הגילאים הוא משמעותי אבל אפילו עכשיו כשהיא בת שנתיים והוא כמעט5.5 הם כאלה אחים שבא לי לאכול אותם מהמשחקים שלהם יחד והקואליציה שהם מפתחים יחד נגדי... ואני רק מחכה לעוד כשלושה חודשים למה שהם יעשו לי ולצאצא הבא שאמור להגיע...
כן, כן  הפעם יהיה לי הפרש קטן בין הילדים. למה? כי הפעם זה הרגיש לי נכון (וגם כי הגיל מתחיל לצלצל בפעמון......שלי כן?!

אין ספק שאין כיף גדול מלראות אחים משחקים יחד ולפעמים צר לי שלגדול אין אח יותר קרוב בגיל לשחק איתו) אבל אני חושבת שהכי חשוב זו ההרגשה שלך ושל בעלך. המוכנות לעוד אחד, המוכנות לעוד הריון (אצלי זו לא תקופה קלה) והגידול שאח"כ. כי אז הרבה יותר קל להתמודד.

אני לא חושבת שזה קשור לפינוק או אהבת ילדים הכל תלוי בתחושה הפנימית והפיסית האישית שלך.  (ולפעמים גם הכלכלית)

לכי אתה ואל תתביישי או תדווחי חשבונות לאף אחד!!!

התחושה של לרצות עוד ילדraka
היא מדהימה בעייני ולדעתי זה הרצון האמיתי של האישה להגשים את עצמה ואת ייעודה בעולם. אני לא אומרת ללדת בלי גבול ובלי להתחשב בנפש האישה,הבעל,הילדים,בגוף וכד' אלא מתוך רצון אמיתי וכמיהה להוליד דור ישרים מבורך... בוודאי שצריך לתת לגוף ולנשמה לנוח-זה מעל הכל, להיות קשובה לגופי ולנפשי. ואני חושבת שאישה בריאה בנפשה תשכיל להבין מתי היא מוכנה ולא חו"ח מתוך מצוקה או בדידות.
אשה של בעלך,עוד 2 נק' לדיון...אמא קטנה
1-לגבי הקשר בין הלידה למחלות,אני לא מסכימה איתך כלכך,אם כי יכל להיות שבמקרה הזה ספציפי של אמא זה השפיע.אבל סטטיסטית,אומרים שככל שיש יותר ילדים האשה יותר בריאה.בזמן ההנקה האשה ממש מחוסנת,אומרים שזה גם מונע סרטן .ותסתכלי על הרבה נשים שילדו הרבה ילדים שהן נראות תמיד צעירות ורעננות לעומת אמא שרודפת רק אחרי ילד אחד וכלב.

2-אני רואה בעניין הרצון ללדת הרבה ילדים -את מהות הגישה היהודית .
לא סתם הגענו לעולם.יש לנו מטרה ברורה מאת ה' ללדת.-פרו ורבו...
וגם כיום חשוב שיהיה רוב יהודים כשרים בארץ שלנו, אז למה שלא נזכה אנחנו ללדת אותם?

בעז"ה יגיע הזמן שבו מתאים לך להוסיף עוד נשמה לעולם,וכשהקב"ה יראה שמתאים לך הוא ישלח לך אותו .
אבל דעתך הגיונית,באמת קשה לרצות מהר עוד ילדים במיוחד כשנראה שהפיצית רק עכשיו נולדה.

אני לא הייתי מתנגדת להריון נוסף עכשיו..בשבילי זאת תהיה אחת המתנות הכי משמחות שבעולם!
אשה של בעלי...veredd
אני מרגישה כמוך. אני כ"כ כ"כ קשורה ואוהבת את הקטן שלי, אבל הוא בן שנתיים וקשה לי לחשוב על עוד אחד... התחתנו כשהייתי בת 19 ובעלי בן 20, ותוך חודש נכנסתי להריון, בלי עין הרע. והיה הריון קשה ומתיש ולצערי לא משעשמם, ולידה עוד יותר קשה, וזה, לצערי, הוריד לי קצת את הרצון. 
אני לפעמים מסתכלת במראה, כשאני בלי כיסוי ראש, ואני נראית לעצמי כמו אותה בחורה בת 18 שהייתי לא מזמן, ואני אומרת "אמאל'ה, אני אמא!!!". 
זה קשה. אני לא אומרת את זה מתוך ביקורת (שהרי גם אני כזאת...) אבל אנחנו דור מפונק. וזה בסדר. זה עובד טוב עם עצם היותנו דור שיש בו גלולות... 
אגב, אני כן הכי קטנה במשפחה, אבל אנחנו רק 2.... אמא שלי מאוד רצתה עוד ולא יכלה. היא מנסה לדחוף אותי עכשיו להביא עוד...
לאשה של בעלךנעמונונונה
מבינה אותך, אבל לא מסכימה איתך. לגמרי לא.
א. הגעתי ממשפחה ברוכת ילדים, אמנם הייתי שואפת לאיזה רווח בין הילדים, אבל אני רוצה הרבה ילדים, משפחה גדולה!
ב. הרצון לעוד ילדים, גם כשהקטן עדין לא בן שנה לא נובע משיעמום או מחסר או מצוקה. ממש לא. ההפך הגמור. אני לדוגמא עסוקה עם העבודה והילדים עד צאת הנשמה, ויודעת שילד נוסף- זה יהיה קשה, אבל זה אושר שלא נגמר, ואי אפשר לתאר במילים.
לדעתי, וזו דעתי האישית, ככה ראיתי מתוך הסביבה שלי, שכמה שהזוג בנוי יותר, קשור יותר, מאוחד יותר, וכמה שהבעל נותן יותר שכם, ונותן לאשתו את ההרגשה שהיא לא לבד במערכה, אז האישה רוצה מהר יותר עוד ילדים.
טוב, אל תתנפלו עלי, זה מה שנראה לי...
יפה!ממש נכון לדעתי!אמא קטנה
אפשר לבחון את זה ע"י הצצה בתמונה משפחתית...ולחשוב על מי היינו יכולים לוותר אילולי היינו מחכים עם ההריון...לא חבל על כל נשמה כזו מתוקה?
זה אולי נכון להסתכל אחורהאשה של בעלי
 אבל במבט לקדימה זה קצת אחת......
להיפך!ישתבח המשובח
דווקא במבט קדימה - דיברת פעם עם זוגות אחרי גיל 60?
כמעט תמיד הם מתמקדים דווקא במשפחה, בילדים ובנכדים שלהם.
ובהרבה מאד (ומדי) מקרים, הם מביעים צער רב על כך שלא הביאו לעולם עוד ילדים. זה חוזר על עצמו בראיונות עם מפורסמים, בבתי אבות, בבתי כנסת...
כתבת על כך שלדעתך הרצון בילדים נוספים נובע מאיזו מצוקה - חבל לי שלא שמת לב שאת עלולה לפגוע ברבים שגדלו במשפחות גדולות, למשל כמוני. לפי דעתי ההיפך הוא הנכון - במשפחות גדולות יש בחירה להתרכז בעיקר, במה שבאמת חשוב בעולם, גם אם לפעמים זה אומר לחיות קצת יותר בצניעות. למרות שגדלנו 12 ילדים במשפחה, היו לנו בגדים יפים, אוכל טוב ואפילו חוגים - אם בזה נמדדת רמת החיים... אבל מה שהכי חשוב, ידענו כולנו שכל ילד הוא מתנה מלמעלה, ובכל לידה היתה התרגשות מיוחדת וכל ילד קיבל את המקום שלו, השיר שלו שמלווה אותו שנים, החיבוק והאהבה גם של ההורים וגם של המשפחה.
לדעתי, אם אכן יש יותר משפחות גדולות אצל אנשים שפחות מבוססים כלכלית - זה או בגלל שהרבה משפחות בחרו להסתפק בפחות ולחיות ברמת חיים קצת יותר נמוכה, או בגלל שכשיש פחות כסף אנשים מגלים את מה ששוה זהב ואי אפשר לקנות בכסף...

זה דווקא נראה לי הגיוני שיש נשים שרוצות כל כך ילד נוסף, ולעומתן אחרות שזה נראה להן מעמסה וקושי עצום - ה' ברא אותנו שונות בכוונה, לא צריך לעשות השוואות ואין אמא אחת יותר "נכונה" מהשניה. ה' מרגיש אותנו ממש במדויק, ויודע מה לתת לכל אחת, ובדיוק מתי.
ודרך אגב, הצטערתי לשמוע על אימך. אימי, תבלחט"א, אכן נראית צעירה מגילה, והיא עסוקה בימים אלו בסיוע לבנותיה ההרות - יולדות - מניקות, אין לה זמן לספור את הנכדים, רק לבקר אצלם. וכך אני מכירה גם משפחות גדולות נוספות, שעם הילדים יש רק יותר מרץ וחשק לעבודה. חבל לי שלא היכרת מציאות כזו בביתך - גם זה, כמו כל דבר, הוא רצון ה'.
וואי איך עשית לי חשק...veredd
זאת את, דבורי?
ברצינות, עשית לי חשק. 
ואלה גם אני ישר חשבתי שזו דבורי...האמנם.?!אמא קטנה
תקשיבי לעצמך ולזוגך ולאף אחד אחר לא...אנונימי (פותח)
תראי,רק את צריכה את הכוחות והסבלנות עבור הילד החדש,את תאכילי,תקומי בלילה ותעצרי לכמה חודשים את החיים לצורך השקעה ברך הנולד וזה צריך להתאים רק לך.
אני אומרת דברים שיש כאלו שיחשבו שהם חמורים אבל הדעה הזאת הגיעה בעקבות התייעצות עם רב... שהתייעצתי איתו לגבי ילד נוסף ,אחרי 2 צפופים,ומשבר רפואי שהוביל למשבר כלכלי קשה ,הרב בכלל לא הקשיב ולא שאל כלום אלא אמר אני אתיר לכם לחכות שנה ,יצאנו ממנו בהלם,והחלטנו בנינו שאף אחד לא יכנס לנו לתכנון המשפחה ,ואנחנו נביא את הילדים בכמות ובקצב שמתאים לנו מבחינה פיזית ,נפשית וכלכלית.
אגב-אני היום בהריון שישי,והבכור יהיה בע"ה בן 14 בלידה וזאת הבחירה שלנו.אף אחד גם לא הרב לא יקום בלילה ,לא יטפל ולא יפרנס ולא יעניק לך כוחות..
צריך לדעת גם לבחור את הרב לרוב. יש ויש...אמא לשניים
בהמשך לדבריה החכמים של קנגורויוקטנה
במקרה שלך לא הייתי מפסיקה הנקה (אלא אם את כבר מטפסת על הקירות מרוב טירוף לעוד ילד...). ארגון הבריאות הלאומי ממליץ להניק לפחות שנתיים, ושמעתי גם על מקורות דומים ביהדות. אני לא אומרת שזה צריך להיות "חוק", חלילה (כל מקרה לגופו, ואני יודעת שאני עוד לא הצלחתי לעמוד בהמלצה אפילו פעם אחת ויש לי כבר חמישה יונקים ב"ה). 
נראה שהגוף שלך עוד לא מצא משאבים להזין ילד נוסף, ועל כן, במקום "להעביר" את המשאבים מילד אמיתי לילד שעוד לא קיים, הייתי עובדת על לחזק את עצמי ואת הגוף שלי. כשהגוף ירגיש שוב כשיר להזין עוד ילד, בוודאי תחזרי לבייץ. את יכולה לשמוח על העיכוב, ולראות בו הזדמנות והזמנה לטפל בעצמך 
בראש ובראשונה שימי לב אם את אוכלת נכון: המון המון פירות וירקות (בחורף יש המון ירוקים טעימים עם המון סידן וברזל), קטניות (חלבונים), ובמידה ואינך צמחונית, גם מעט חלבון מין החי. כדאי להמעיט בסוכר לבן וקמח לבן, וגם לא להגזים עם החלב. להחליף משקאת ממותקים ומשקאות עם קפאין בתה צמחים (ואם הוא קנוי, צריך להיות כתוב עליו בפירוש שהוא נטול קפאין. 
בנוסף, אני ממליצה פשוט לנסות ולמצוא את הזמן לנוח! בעלך רוצה עוד ילד? קדימה - שישים כתף! הוא יכול לחזור מוקדם יותר מהעבודה (לפחות פעם בשבוע, ביום קבוע), הוא יכול להתחיל לקום בלילה, והוא יכול לעזור יותר בעבודות הבית. תסבירי לו שכהכח שלך יופנה פנימה במקום החוצה, יהיה מספיק בשביל להתחלק עם עוד יצור חי 
שיהיה בהצלחה ובקרוב!!! 
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרוםאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34אחרונה
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזה
כנ"ל חחחשמ"פאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקו

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
יש לי נעל לבנה חגיגית בצבע לבן מידה 19שושנושי

אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.

הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.

אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה. 

קוראת שאת מבנימין, באסה. כותבת לך בפרטישושנושי
ולי יש תכלת לקDoughnut
גם במצב מצוין ממש ויקרות מעור, גם במידה 19. אם מעניין אותך יכולה לשלוח לך תמונה שתראי.
אם היו במידה 20-21 הייתי לוקחת. נשמע מתוק!!!שושנושי
😘Doughnut
מתוק ממש, ויוניסקס, ועם תמיכה טובה לרגל- גבוה מאחורה ותומך. אם יש מישהי שמעוניינת- באהבה.
וואי היא לובשת שמלה תכלתרקאניאחרונה

אני אשמח לתמונה

מתאים גם לבנות?רקאני

אולי יעניין אותך