ברצוני לשתף אתכם במקרה עצוב שהתרחש לפני מספר דקות.
הוכרתי כנכה עם 52 אחוזי נכות לפני כשנה. מאותו זמן לא קיבלתי קצבת נכות בטענה שלא איבדתי 50 אחוזים מכושרי להשתכר.
בצר לי פניתי לאחת מחברות הכנסת אתמול וקיבלתי תשובה מפתיעה,
היא ביקשה שאצור קשר עם יועצת שלה, כמובן שמיהרתי לשלוח לה הודעה. אתמול שלחתי ההודעה והיום הכל הסתיים במפח נפש גדול.
כמובן שלא אשים את שמה של היועצת או את שמה של חברת הכנסת שלדעתי לא אשמה כלל. ובכל זאת, אשמח שתראו את זה. אבקש מכם גם לא להגרר לדיבורים של לשון הרע וכדומה. אני רק משתף אתכם ואשמח לדעת מה דעתכם.
פניתי כאמור ליועצת שנטעה בי תקווה וביקשה אם אפשר לשוחח איתי למחרת בפלאפון. אמרתי לה שאיני מתבטא היטב בשיחת דיבור ואני מעדיף התכתבות. היא אמרה שאפשר לעשות את זה דרך התכתבות. לאחר מכן הבטיחה ליצור קשר בתוספת אייקון של הזדהות - כזה 🙏🏻 . למחרת, קיבלתי הודעה ממישהי בשם יעל (שם בדוי, אני בכוונה לא אומר את שמה למקרה שיזהו) וישר הבנתי שהיועצת הראשונה פשוט העבירה אותי כי לא היה לה כח אלי או לא היה לה זמן. לא התרגשתי כי הבנתי שהם מאוד עסוקים בעבודה שלהם (קראתי בכתבה מסוימת שיש להם המון עבודה)
יעל כתבה לי שהיא תשמח לדבר איתי ולהבין לעומק מה ההצעה שלי לשינוי החוק בביטוח הלאומי . שמחתי מאוד והודיתי לה, ולאחר מכן פירטתי ארוכות את המצב כיום ואיך ניתן לשנות את החוק למשהו תקין ושפוי. לאחר מכן חיכיתי במשך 6 שעות ולאחר שהתייאשתי על כך שהיא לא הגיבה, כתבתי לה - ״אשמח לתגובה״ ולאחר כמה דקות קיבלתי תשובה. ״היי מאיר אני התחלתי לחקור על הנושא עקב פנייתך, אעדכן כשאתקדם. תודה על השיתוף״ . אמרתי לה אוקי.
יום לאחר מכן, לאחר שהתאכזבתי מתגובות אחרות שקיבלתי מיועץ אחר של ח״כ אחר , כתבתי לה הודעה שאני מתוסכל מאוד והרחבתי לה עד כמה אני משווע שלפחות מהם תבוא הישועה. וכאן הכל התחיל להיות עצוב: כעבור דקות אחדות קיבלתי תשובה שזעזעה אותי עד עמקי נשמתי. מי שהציגה עצמה כעובדת עם חברת הכנסת הודיעה לי ללא היסוס שהיא רק ״מתנדבת״ כלשונה. כאילו כל הסיפור של ההיתכנות לעזור לי במצוקתי נעלמו בשניה. ״לכן לצערי לא אוכל להמשיך את המחקר..״ ״אבל תודה רבה על השיתוף״ .. הוכתי בהלם. מעובדת היא הפכה רק למתנדבת שכלל לא יכולה לעזור לי, אבל פה רק מתחיל העלבון.
שאלתי אותה ״האם היועצת הראשית העבירה אותי אליך בכדי לדחות אותי?״ והיא ענתה ״לא, אני פניתי אליך בכדי לסייע במקביל״
ויש המשך שתראו בתמונות.
לאחר מכן בתוך צערי כתבתי במהירות ליועצת ששלחה את יעל ״המתנדבת״ לדבר איתי. כתבתי לה שאני מרגיש עלבון גדול שהעובדת הזו התבררה פתאום רק כ״מתנדבת״ . ואז השקרים השקופים שלה התחילו לצוץ.
״ שלום מאיר, צר לי על עלבונך.
המתנדבת המקסימה שלנו עושה בדיקה ויוצרת קשר עם הגורמים הנוגעים בדבר כדי שנוכל לבחון איך ניתן לסייע.״
הבנתם? היא מתנדבת שעושה בדיקה ויוצרת קשר עם גורמים .
שאלתי אותה מי הם הגורמים? אחרי הקלדה ארוכה שלה קיבלתי תשובה קצרה שלא ביטאה את אורך הכתיבה שהוצג בפני על צג הפלאפון : ״ לשכה משפטית, גורמים מקצועיים בביטוח לאומי וכו׳״
ישר הרגשתי שהיא משקרת. וזה רק הלך והחמיר.
מה מטרת הבדיקה שאלתי? לבדוק אם ניתן לשנות החוק? ״נכון״ היא ענתה. ואז הדבר הכי מכעיס שיש בעולם קרה :
כתבתי לה : את טוענת שהיא עושה את זה אבל היא אמרה לי שהיא כרגע לא עובדת בלשכה..
התשובה שלה: נכון
אתם מסוגלים להבין את רמת הזילזול? היא אפילו לא מנסה להסביר איך מישהי שלא עובדת כלל בלשכה בודקת עבורי את הנושא . פשוט בשיא הזילזול: ״נכון״
בצר לי כתבתי לה: ״ אם אתם לא מעוניינים לשנות אז אשמח אם תגידי לי את זה. זה רק מחמיר את התחושה הנוראית ממלא שיש לי .. קשה לי להתמודד עם כל זה.. ״
לאחר מכן ענתה אחרי דקות ארוכות: מאיר כפי שציינתי הנושא בבדיקה נודיעך בכל התקדמות🙏🏻 . כששאלתי אם יש צפי כמה זמן זה יכול לקחת? היא כבר לא ענתה, נכון לשורות אלו לפחות שעה או שעה וחצי לאחר מכן.
הנושא בבדיקה, אבל מי שבודק, קרי ״המתנדבת״ כלל לא עובדת בלשכה לדבריה. צירפתי להבנה טובה יותר את התמונות מהשיחות . שלא נזדקק למתנות בשר ודם ולא לידי הלוואתם.
חותם בדמעות, מאיר (כפי שציינתי בתחילה זהו לא שמי)