עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ט בסיון תשפ"א 11:05
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ט בסיון תשפ"א 11:02
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ט בסיון תשפ"א 10:46
אל תשווי את עצמך כי את מיוחדת בדיוק כפי שאת. על כל מעלותייך הגלויות והנסתרות יותר. תני לו להתאמץ ולהינות מהגילוי
בנוסף
אני מאמינה שככל שאדם אוהב את אישתו הוא ממש לא מחפש להשוות אותה לאחריות כי איתה הוא בחר לכרות את הברית הזו של הנישואין.
אותה אישה בחרה לכרות את הברית הזו של הנישואין עם הגבר הזה שבאמת ובתמים אוהב אותה כפי שהיא, מכבד ומעריך אותה כפי שהיא.
ממילא כל ההשוואות ורעשי הרקע מסביב, מפריעים ליצור את הסיפור הנקי של שניהם, שמתחיל מרגע נתינת הטבעת.
האמירה "הרי את מקודשת= מיוחדת, מובדלת לי= ולא לאף אחד אחר" ואני כחתן, ממש מתכוון לזה. את מיוחדת לי כי יחידתי אותך ברצון, במחשבה ובמעשה נתינת הטבעת- שמדגיש זאת לעין כל, כדי שלא יהיה אפילו בדל ספק שמא הקידושין מבוססים על משהו חיצוני וראיה- טבעת הקידושין צריכה להיות חלקה. ללא אבנים וכד' שמייקרות אותה ו"מחצינות" את יופייה ויש סיבה נוספת הלכתית.
המהות הפשוטה של הקידושין- אצבע, כלה, חתן, רב ושני עדים
מבטאת את הרעיון הזה ביתר שאת.
זוג זה שניים.
עבודה זוגית זה דבר שנעשה בשניים, כדי לשמר את התחושה של שייכות ומיוחדות של השניים האלו אחד כלפי השני, בדרך להקמת בית יציב ושמח בע"ה עם השנים וכך נבנית משפחה יציבה ומלוכדת.
לגבי החשש שהבחורה תערוך השוואה לגברים אחרים
זה חלק מהעבודה וההבנה הזוגית. לא להשוות למישהו אחר כדי לאפשר מיקוד ועבודה אישית אמיתית כדי להצמיח את הקשר ולהעמיק אותו ובכל ליצור את העומק המיוחד לקשר ההולך ונרקם לבית יציב בשרשרת בתי ישראל.
כזכור
עוד מעט
פרשת בלק.
אחד השבחים שיצא לו מהפה היא "מה טובו אוהליך יעקב, משכנותיך ישראל... "
והתועלת הצומחת מזה לעם.
רשי מסביר שם שהייתה הנהגה של צניעות.
פתחי האוהלים לא היו מכוונים אחד כלפי משפחת השני.
אולי ניתן לומר
שממילא
לא היה פתח להשוואת, לצרות .
כשאני מרוכז בבית שלי ומשקיע רק בו,
אני יכול להצמיח אותו.
הבחור בוחר באישה שהוא אוהב, מעריך, רוצה כשותפה בגלל מעלותיה ומידותיה!
היופי נוכח ומשמעותי, אבל קצת פחות משחק תפקיד. כשמחפשים יופי ולא אופי - לפעמים מסתבר שמגלים דברים שונים ממה שחשבנו בהתחלה. אני יכולה לומר לך כאישה נשואה - "חן אישה על בעלה" שאמרו חכמינו, זה משהו שבאמת קורה ומאפשר גילויים חדשים והנאות חדשות או עמוקות יותר , בהיכרות ולאחר מכן
בבניית הקשר כזוג נשוי.
בניין עדי עד= בניין שהבנייה בו היא תדירה. תמידית. לדורי דורות ישרים ומבורכים בע"ה.