אבל היום אני מרגישה שאני אולי צריכה את עזרת החכמים ממני
אז ככה
אני בת 23 נשואה כמעט 4 שנים + 2 מהממים ב''ה
הזוגיות שלי ושל בעלי נראה לי די טובה אם לשפוט לפי הפורום, אנחנו אוהבים אחד את השני, יש שאיפות חיים דומות, מעריכים אחד את השני, וכו
הבעיה שלי היא שקשה לי שבעלי יוצא עם חברים, או נהנה בלעדיי
אני יודעת שזה נשמע תינוקי להחריד אבל אני מוציאה את הפיל מהחדר ומעיזה להסתכל לעצמי בעיניים ולומר את האמת כפי שהיא
כל פעם שבעלי אומר לי (וזה לא לעיתים מאד קרובות) שיש לו איזושהי יציאה מתוכננת עם חברים מהשפה ולחוץ אני מפרגנת לו, אבל בתוך הבטן מקללת נמרצות את מי שיזם את היציאה ואיך שהוא ב80 אחוז מהמקרים בסופו של דבר יש גם איזה פיצוץ או מריבה (אני מדי חכמה בשביל לריב על עצם הדבר אבל תמיד יש מה שנגרר כמו למה אמרת שתחזור בx וחזרת הרבה אחרי והשארת אותי לבד עם הילדים בלי לעדכן וכל מיני דברים כאלו שברור שסתם כך לא היו מעצבנים אם נגיד זאת הייתה יציאה בשביל עבודה או משהו כזה)
עכשיו אני יודעת מה אולי הסיבות לזה, היה לנו איזה משבר רציני בתחילת חיי הנישואין שבעלי גילה משהו על העבר שלי שבהוראת רבנים אמרו לי לא לספר לו, והוא ישב עם חברים במסעדה ומישהו שהכיר אותי מהעבר פגש אותו ובטעות או בכוונה כמעט הרס לי את החיים, ב''ה הצלחנו לשקם את האמון וכו' אבל מאז נהיה לי אנטי מטורף ליציאות עם חברים בהתחלה זה היה פשוט פחד משתק שיקרה שוב מה שקרה (למרות שלכאורה כבר לא היה מדי משנה אבל בכ''ז, לא רציונלי) ואיפשהו האנטי הזה נשאר לי עד היום
עכשיו כדי לפשט את השאלה אני אפרט עוד קצת, שאני עובדת במשרה מלאה 9 שעות + שעתיים נסיעות, הקטנטנים בני 2.5 ו1 ורבע, גם בעלי מהצד שלו עובד בעבודה רק שהיא יותר דינאמית, יש פעמים שכמעט אין עבודה ויש חודשים שהעבודה בפול ווליום וכשזה ככה זה בדרך כלל יוצא בערבים, רק עכשיו סיימנו תקופה כזו בעבודה שלו שקצת הביאה אותנו למשברים בזוגיות בסופה (בקטנה, התגברנו על זה) מעצם המצב הלחוץ שיצא שאני 10-11 שעות על הרגליים ואז נמצאת לבד עם הקטנים כל הערב וזה ערב אחרי ערב, עכשיו לשנינו היה קשה
והיום חברים של בעלי קראו לו להצטרף לסאונה, הם לא יוצאים הרבה ומצידי פרגנתי לו ואמרתי לו שברור שילך אבל זה אשכרה הרס לי את הערב ואני פה עצבנית, עכשיו אני יודעת שהעצבים שלי לא רציונלים, ושאסור לי סתם לריב על שטויות ואני אתחרט על זה בסוף, אבל נמאס לי מהלופ הזה, ואני חייבת כבר להתנרמל
למה אני חייבת להרוס לבעלי כל יציאה? למה לא להיות אישה נורמלית שמפרגנת לבעלה? לפעמים אני חושבת שאולי אני לא באמת אוהבת אותו אלא את עצמי אבל תכלס תמיד אדם יותר אוהב את עצמו ואני מתחילה להסתבך בפילוסופיות מה זה אהבה אבל חא נראה לי שזה ככה, כי אני מאד אוהבת את בעלי ורוצה שיהיה לו טוב
אז למה כשזה מתנגש ברצונות שלי קשה לי מאד לפרגן?
ועוד משהו, בעלי טיפוס מאד חברותי, עם הרבה חברים והוא ממש מרכזי ומנהיגותי ובחיים לא היה חסר לו חברים,
אני בעיקרון גם טיפוס סופר חברותי אבל בגלל נסיבות חיי אף פעם לא יצרתי קשר מאד קרוב וחברותי עם אף אחת אף פעם, אז כשהייתי בלימודים זה פחות הפריע כי הייתי פשוט חברה של כולם עד גבול מסוים, אבל מאז שהתחתנתי- והתחתנתי די צעירה אני ממש בודדה, כיום אני עובדת במקום חילוני ואין לי בכלל אופציה ליצור קשר מדי קרוב עם מישהו שם אבל גם בלי קשר לזה כמה שאני מנסה אני אף פעם לא מצליחה ליצור קשר חברי אמיתי, ומה שיוצא זה שאין לי עם מי לצאת, והחיים שלי זה רק המשפחה, וזה ממש מתסכל אותי כי אני מתה לצאת עם חברות מדי פעם, לנשום אוויר, כמה שאני אוהבת את היציאות עם בעלי אני לפעמים מרגישה שחייבת משהו אחר ואין לי,
ממש אשמח לעצות
א. איך להיות אישה מפרגנת ובאמת לשמוח שבעלי נהנה גם אם זה קשה לי
ב. איך למצוא חברות ולהתחיל לחיות את החיים
רבאק אני בת 23 ומרגישה בת 100