מבואסתבדרך 123
יש לנו מחר טקס לסיום התואר
ובעלי אמר שהוא לא יבוא איתי
בגלל שזה טקס מעורב

התייאשתי כבר
מהכל
אין לי כוחות כבר להכיל את הדת הזאת
אין לי .. פשוט אין לי
נמאס לי מהכל
נמאס לי מהפערים בנינו
נמאס לי שאני לא יכולה להיות עם בעלי בצורה נורמאלית
לא רואה כלל בעיה הלכתית..קל"ת
בגלל שזה מעורבבדרך 123

אבלקל"ת
גם להיות ברחוב זה להיות במקום מעורב, זה לא מה שהתורה התכוונה. זה לא שעומדים להיות ריקודים בטקס הזה.
במקסימום אם הוא חושש לשבת במקרה ליד בחורה אז הוא יכול לעמוד בצד.
מובן בין השיטיןהעני ממעש
שבעלך 'מתחזק' באופן חד צדדי

זה בגדול לא אסור לו ללכת. אבל זו לא התשובה שירצה לשמוע..

זה דיי דקה 90 לכזה תיק.. וחבל.. נשמע שיש לכם עוד דברים לא פתורים..
מה זא בגדול לא אסור לו ?בדרך 123

שזה לא אסור ללכתהעני ממעש
ניתן לאסור.. אבל זה לא אסור.
חבל. אולי כדאי לדבר עם הרב שלו?היום הוא היום
השאלה אם יש שם בעיות צניעות ואז זה יותר מורכב.

כמו שאמרו אם הוא מתחזק, אולי הוא עושה טעויות של מתחזקים, שמחמירים במקום הלא נכון. זו לא התורה, אלא טעויות שלו כנראה.

יש פה גם עבודה זוגית, מציע להיעזר ברב פיקח שיהיה מקובל על שניכם וידע לעזור לו להיות איתך ביחד ובמקביל להתחזק זה טוב, למה לא.
דיברתי עם הרב שלו הבוקרבדרך 123

הוא אומר שזאת ההלכה והוא לא יכול להגיד לו לא ללכת לפי ההלכה 

שלא ירבו רבנים כאלה בישראל.פרש בודד
😳 זה אמיתי??חולת שוקולד
אכן אמיתי לצערי . .בדרך 123
אוי. עצוב, אז לפי מה שאת מספרת הבעיה מתחילה מהרבהיום הוא היום
מציע להתייעץ עם רב השכונה/היישוב/העיר או עם רב גדול אחר שאת מעריכה. למצוא פתרונות, גם אם לא לעכשיו אז להמשך. לפעמים הרב הזה יכול לדבר עם הרב שני או הבעל ולכוון אותם נכון. אפשר לפסוק כמו הרב הזה כהלכה יבשה, אבל הוא גם צריך לחפש איך לתת לך תחושה נעימה.

הטקס חשוב, אבל הוא לא נורא כמו זוגיות שלימה שיש חריקות כאלה.

למעשה, לגבי הטקס, אפשר להציע לבעל פשרה שתלכו למסעדה ביחד באיזור של הטקס לפניו או לאחריו.

בהצלחה!

הרב הזהבת 30
הסברת לו את כל המסביב? את מה שזה עושה לך ולשלום בית שלכם?
השאלה איזה תואר את מקבלת?הגיבן מנוטרדהם
אם זה תואר במחול וכדומה אז מה השאלה? אני מבין את הבעייתיות.
אם זה תואר באווירונאוטיקה והנדסת החלל וחקר הגלאקסיות וכדומה אני לא מבין מה בעייתי הרי יושבים בקהל לפי משפחות ומה זה שונה מסתם אוטובוס שהוא עולה עליו והוא מעורב?
תואר במערכות מידעבדרך 123
ברמת תחושות קשותאין לי הסבר
קראתי את התגובות, נשמע שבעלך ממש לא מוכן לבוא. הגיוני שהאווירה לא מתאימה לו, או כל דבר אחר, אבל זה פשוט לא משנה לעניין!!

מה שמשנה זה העובדות ומה שאת מרגישה.
העובדות-
יש טקס סיום מעורב.
בעלך לא מוכן לבוא.

מה שאת מרגישה-
כעס.
תסכול.
אכזבה מבעלך.

עכשיו, בואי נתרכז בדברים שבשליטתך ובדברים שלא בשליטתך.
מה שלא בשליטתך- אלו העובדות.
את לא יכולה לשנות שהטקס יהיה נפרד.
את לא יכולה להכריח את בעלך לבוא (אם הוא יחליט מרצונו החופשי לבוא, מעולה, אבל את לא יכולה לשכנע אדם לעשות משהו שהוא לא רוצה).

אז מה כן בשליטתך?
התחושות.
הכעס, האכזבה, התסכול!
וזה תחושות מובנות כ''כ❤️
אבל את הרגש *שלך* את יכולה לשנות, כי האדם היחיד שאת ''שולטת'' עליו- זו את.

לכן, נראה שיש לך 3 אופציות-
1. בעלך לא יגיע. ואת תיהי מתוסכלת. הטקס יראה לך אפור, ועצוב, ואת תבכי במקום לשמוח שסיימת.

2. בעלך לא יגיע. ואת תחליטי ש- לא נורא. מבאס, אבל חבל שזה יהרוס לך את כל הטקס. תהני עם החברות, תצחקי, ותשמחי שסיימת עם התואר סופסוף!!

3. האופציה הכי לא נעימה אבל- להתגרש.
כן כן, אל תזדעזעי, אבל היהדות זו לא חתונה קתולית. אם את מרגישה שזה קו אדום מבחינתך, שאת לא מוכנה לחיות עם בעל שיש ביניכם כל כך הרבה פערים, אז זהו. את לא מוכנה.
(אני אישית לא ממליצה על אופציה 3, נשמע שאת אוהבת את בעלך. הבאתי את האופציה הזאת רק כדי להקצין, אבל זו תמיד אופציה🤷)

חשוב לי להוסיף שאני מבינה את הקושי שלך, רק מהצד ההפוך ביני לבין בעלי יש פערים מאוד גדולים מבחינה דתית, וזה באמת קשה!!
אבת כל המאמץ הזה שווה את האהבה הגדולה שיש ביננו

המון בהצלחה❤️
מה שהיא אמרהפרש בודד
אבל אני אוסיף,
שבזמן אחר צריך לשבת ולדבר על הדברים. לקבוע גבולות להחמרות ולהקפדה.
(ואני הייתי גם מתעקש שימצא רב סביר יותר אבל זה יהיה קשה אני מניח)
תודהבדרך 123
תודה על המילים החמות.
ברור שהכל בחיים זה עניין של תפיסה
אבל לפעמים בא לי שדברים פשוטים ישארו פשוטים
לפני שהוא חזר בתשובה 90 אחוז מהבעיות האלו לא היו קיימות
וזה מרגיש מפעם לפעם שהדת פשוט הורסת הכל
נראלי שזה מתחיל מפהיהודה224
שלשיטתך הדת הורסת הכל ואז בכל הזדמנות את מנסה להוכיח לעצמך שמה שאת חושבת על הדת זו האמת אבל לטעמי את ממש טועה.
אין לי מושג אמיתי מה אופי המסיבת סיום הזו ולמה הרב אסר לו, לא חושב שכל טקס של סיום תואר או משהו כזה אפילו שיהיה מעורב יהיה אסור בגלל העירוב יש כאן משהו שונה
בקיצור תלמדי לשחרר אותו לחייו ותלמדי לשאת לפעמים קושי עם אורח חייו של בעלך (הדברים נכתבים גם אליו) רק תצאי מנקודת הנחה שלא צריך להתייאש מזוגיות ממסיבה של תואר של פעם בחיים
הדתבדרך 123
התחתנו כזוג דתי מסורתי
הוא התחיל ללמוד כולל ולהתחזק
כל פיפס מהאורח חיים שחייתי בו כבר לא נשאר בצורתו
אז כן , הדת וההלכות מגבילות
אז אני צודק..??יהודה224
לא מגבילות. מאתגרותהעני ממעש
אבל אכן. אם זה לא שניכם בקטע, זה קשה.
יש מטפלים לכאלו מצבים
כשאתה מאמין בדרךבדרך 123
מסויימת זה מאתגר אותך ..
אני כבר לא מאמינה בדרך הזו
בטח לא בקיצוניות הזאת
את מאמינה בזוגיות.. תמצאו ייעוץ.. בהצלחההעני ממעש
מי אמר שזו קיצוניות?יהודה224
זה מובן מאליוקל"ת
שזה קיצוני לגבר להדיר רגליים מכל מקום בו נמצאים גם נשים. כי אם כך הוא גם צריך להימנע מלהסתובב ברחוב, להיכנס לחנויות וכו'
אז בעינייך זה לא לגיטימיאין לי הסבר
אבל לא את זו שקובעת אם זה לגיטימי או לא...

קחי לדוגמא אדם שמאחר כרונית. בעיניו זה לא לגיטימי להגיע בזמן. מי לעזאזל מגיע בזמן?
לעומתו קחי אדם דייקן. בעיניו זה לא לגיטימי לאחר. למה קובעים שעה אם לא עומדים בה???

אותו הדבר כאן.
בעינייך זה לא לגיטימי לא להגיע לחתונה, אירוע, כנס אם הוא מעורב.
אבל בעיני בעלה של הפותחת זה לא לגיטימי להגיע!!

את לא חייבת להסכים איתו, אבל את לא יכולה לשלול ממנו את היכולת להחליט מה לגיטימי ומה לא...
לא השתמשתי במילה לגיטימיקל"ת
אלא השתמשתי במילה קיצוני.
אז אל תגידי בשמי דברים שלא אמרתי
את כתבת ''זה מובן מאליו''אין לי הסבר
אז לך זה מובן מאליו.
לא לכולם...
מובן מאליו שזה קיצוניקל"ת
לא לצאת לרחוב לדוגמא.
אבל האם זה לגיטימי- כן, אני לא אמנע מאף אחד להישאר בבית ולא לצאת החוצה
כשאת כותבת על משהו 'קיצוני'אין לי הסבר
הסאבטקסט זה - זלזול בדבר ההזוי, והמוזר, והלא פרופורציונלי הזה. משמע- לא לגיטימי.
זה הרמז העבה ששלחת כאן (בטוחה דלא מתוך כוונה, אבל כך זה התפרש..)

מעבר לזה, לא מדובר כאן על מקומות שאין ברירה כמו רחוב, אלא ללכת במודע למקום מעורב.
כן, אני לא הייתי עפה ללכת לאירוע מעורב.
לא רואה את זה כךקל"ת
זה שמשהוא קיצוני לא אומר שזה לא לגיטימי שהצד השני יעשה אותו. השימוש במונח לגיטימי לא רלוונטי כאן.
ונכון, מדובר ללכת במודע לאירוע הזה ואני חושבת שזה אפילו הדבר הנכון והראוי לעשות. שלום בית והכבוד לאישה הרבה יותר חשוב. מילא אם זה היה אירוע שלא קשור לאיזה אז אני יכולה להבין שידבוק בערכים שלו, אבל כשזה על חשבון האישה ופוגע בה , אני חושבת שזה אפילו מצווה הבאה בעברה. אלא אם כן לאשתו אפילו לא אכפת מהאירוע, אבל זה לא נשמע כך מפותחת השרשור
טעות מסויימת..ד.

זה לא להדיר רגליו מכל מקום שנמצאות נשים - אלא לא להשתף באירוע מעורב, בגלל חוסר לגיטימציה מנקודת השקפתו הדתית לאירוע כזה.

כבר ציין בזמנו הרב אבינר שליט"א את ההבדל הזה, כשאמר שבמסעדה, כל אחד בצלחת שלו, לכן אין בעיה. לעומת אירוע שכולם בעצם סביב אותו ענין. אירוע שהוא משותף לכולם.

על כן, לפי תפיסה זו, קיומו של אירוע כזה, אין לו מקום. זו לא תפיסה "קיצונית" ביהדות, אלא מקובלת.

השאלה מתעוררת מה עושים כאשר יש מציאות כזו, שלא הוכתבה דווקא על פי דרכה של תורה, ויש אילוצים לכיוונים אחרים.

כנראה שאצלם, הבעיה אינה מתחילה מזה. אלא מצורך תיאום כללי ביחס לשוני ביניהם כעת בעניינים אלו.

אם היה דבר כזה, סביר שהיו מוצאים פיתרון ששני הצדדים היו מרוצים..

אהה... אז כאן הבעיה..ד.

הקיצור, הענין אינו הטקס הזה או פרט אחר.

אם רב מוסמך ות"ח אמר לך שזה אסור - אז כל מיני "ידענים" שיגדפו אותו, זה לא ישנה. אכן יש רבנים שסבורים כך. ולעיתים בגלל שמתקוממים נגד תרבות כזו, לא יאמרו למי שאינו רוצה להשתתף בה שהוא צריך.

זו שאלה קצת "נזילה".

ולכן, כלל לא שייך כאן "חוות דעת" של אנשים שאין השקפת עולמם כך, או שמביעים דעה לפי הרגשתם האישית.

הרי ברור, שאם שניכם הייתם בקרבת רוח וכבוד הדדי בכללי, אז הייתם מוצאים פיתרון נוח לשניכם, כמו שכבר כתבו כאן. למשל שיחכה לך אחרי הטקס ותלכו ביחד לחגוג באיזשהו מקום או כד'. זו לא הבעיה - ושפיכת שמן על המדורה ע"י הבעת דעות "דתיות" לכיוונים שונים, על המדורה הזו, לא תועיל לכם בכלום. אולי רק לצורך פריקה למי שמביע את זה.

נראה לפי דברייך המעטים, שיש כאן תהליך שיש לו הזנה מתוכו...

שניכם שיניתם עמדות עם הזמן - הוא נהיה יותר לכיוון "חרדי", את נהיית יותר לכיוון של פחות ממה שבתחילה...  ודי סביר, שיש גם דינמיקה פנימית לכך. כלומר, מה שלא מוצא חן אצל הזולת בשינויו - מוביל גם ליותר הקצנה לכיוון השני. אולי מצד אחד - אולי הדדית.

ממש לטובתך - שבו על כל העניינים הללו מחדש.

תקחי את בעלך לשיחה. באוירה נינוחה. תזכרו זה לזה חסד נעוריכם.

תסקרי את השינויים מאז שהתחתנתם. לא בתלונה - אלא כרקע. תסבירי שאת מכבדת את רצונו להתחזק מבחינה תורנית, אבל את ההרגשה שזה עושה מבחינת הפערים. תסבירי שיש יחס בין בני הזוג, שהוא אינו תלוי רק בזהות השקפות, אלא ביחס האישיות לאישיות. באהבה, בכבוד. זה יכול לגרום להכיל גם פערים מסויימים.

ותשאלי אותו, מה הוא מציע. איך לגרום לכך שתרגישו יותר נוח אחד עם השני למרות השוני המסוים. הרי גם לאהוב את אשתו כגופו ולכבדה יותר מגופו זו "הלכה"...  לא בתלונה, אלא בהדגשה שגם מבחינת הענין ה"דתי", יש צורך לשכלול היחס הטוב ביניכם.

אולי תגיעו לסיכומי כלשהם. ותוכלו להחזיר את הלב אחד לשני. ואז גם יהיה קל יותר לראות את זה עצמו, בניית הקשר ביניכם, כ"אתגר" ששווה להשקיע בו, גם אם האתגר ה"דתי" נטו כבר פחות מלהיב אותך...

ואם משום מה לא תצליחו ממש להגיע לסיכום ביניכם, אולי תחליטו להתייעץ עם מישהו מבין ענין שמקובל על שניכם.

הצלחה רבה.

אם מישהי מרגישה שהדת הורסת לה את החייםפשוט אני..

לא הייתי מאשים אותה, אלא מאשים את מי שגרם לה להרגיש כך...

לא בכל דבר אפשר להאשים את הדת..יהודה224
זה פשוט טרנדי בדורינו..
זה בדיוק מה שכתבתיפשוט אני..
הבעיות האלו לא היו קיימותאין לי הסבר
אבל היו בעיות אחרות🤷

בזוגיות יש שני בני אדם שונים! עולמות שונים! שני עולמות ומלואם!!
תמיד יש ויכוחים, תמיד יש מחלוקות. תמיד!!
הכי חשוב זה אהבה וכבוד הדדי.

אני מרגישה קצת הפוך ממך, מאז שבעלי נהיה פחות ''דוס'' נוצרו הרבה בעיות שקשורות לדת, אבל אין מה לעשות. זה סגנון החיים שהוא בחר, ועכשיו תורי לבחור האם אני מוכנה לקבל אותו *באמת*, בלי כעס ושיפוטיות, או להחליט שלא מתאים לי...
את בעלי אני לא יכולה לשנות, רק את עצמי.

משהו יפה ששמעתי מאמא של חברה-
''זוגיות זו עבודה. קודם כל- על עצמי''
אז כן, זוגיות זו עבודת המידות מאתגרת במיוחד
יש לך הסבר...מופאסה
כתבת כ''כ יפה! 👏👏
כתבת יפה ואמיתי! מוסיפה-בארץ אהבתי
אני רוצה להוסיף משהו.
אם אני מתעלמת לרגע מהאפשרות השלישית שהעלית (כי זה נושא לדיון אחר), את בעצם, מציעה שתי אפשרויות - ללכת ולהישאר בכעס ובעצב, או ללכת וליהנות. ובעצם את רוצה להגיד שגם אם את המציאות אי אפשר לשנות, את העמדה הפנימית שלנו אנחנו בוחרים.
אני ממש מסכימה עם הנקודה הזו.
ואני רוצה לפרט קצת על הדרך לעשות את זה (מה שאני עושה, ועוזר לי המון בכל מיני סיטואציות).

הנטיה שלנו היא להרגיש שאין לנו שליטה על הרגשות שלנו. אם עצוב לי, אני עצובה. אם משהו מכעיס אותי, אני כועסת.
וכשאני מלאה ברגש של כעס או עצב, אז גם אם יגידו לו שאני יכולה לבחור ליהנות מהערב, זה נשמע בלתי אפשרי לעשות את השינוי הזה. כי ככה אני מרגישה, איך אני יכולה לשנות את זה?
ככה לפחות אני חשבתי והרגשתי פעם.
עד שלמדתי, שכן יש לי שליטה על הרגשות. אבל בדרך עוקפת. את הרגשות עצמן מאוד קשה לשנות באופן ישיר.
אבל מה שיוצר את הרגשות, זה המחשבות שלי, שאני מעבירה בראש על פי הפרשנות שיצרתי לעצמי על מה שקורה.
ומחשבות יכולות לבוא בלי תכנון ובחירה, אבל גם אפשר הרבה יותר בקלות לבחור לחשוב אחרת.
אז אם אני רוצה ליהנות בערב למרות שבעלי לא איתי וזה מכעיס אותי, אני אצטרך לבחור במחשבות שמובילות אותי לרגשות אחרים.
במקום להעביר בראש את המחשבות הכועסות שוב ושוב, מה שגורם לכעס רק להתגבר, אפשר להחליט לחשוב על השמחה שלי בסיום התואר, על הכיף לסיים עם החברות שלי, על זה שאני שמחה להיות פה בכל מקרה, לא משנה מי מגיע איתי.
ואולי גם מחשבות על זה שאני שמחה שיש לי בעל, גם אם הוא לא מגיע איתי. או על כל הטוב שכן קיים בינינו, ושיכול להיות ביננו (אם הכיוון הוא כן להמשיך ביחד וללמוד לחיות ככה למרות הפערים). או לשמוח על זה שההתנגדות של הבעל היא מסיבה חיצונית ולא משהו שהוא אישי מולי, ולהחליט לשמור את הכעס שלי על הדת שהביאה אותנו למצב הזה לזמן אחר, שלא יהרוס לי את הערב.
צריך לבחור פה מחשבות אמיתיות. לא מדובר ב'לעבוד על עצמי'. אלא פשוט לבחור מחשבות אמיתיות, שאני מאמינה בהן, ולהביא אותן לקדמת הבמה, שהן אלו שיובילו אותי.
וזה מדהים כמה שזה עושה שינוי אמיתי לרגשות.

מן הסתם כותבים על זה בהרבה מקומות, אני למדתי על זה בספר 'אוצרות פנימיים', וזה ממש שינה לי הרבה בחיים כשהצלחתי ללמוד לעשות את זה.
מהמם!!אין לי הסבר
תודה על התוספת!
אבל זו לא גזירת גורלפשוט אני..

אם אחד מבני הזוג עושה משהו שפוגע בצד השני (וממילא גם השני עושה או רוצה דברים שפוגעים בראשון), אז עדיף לדבר על הדברים ולהגיע להבנות, במקום בכל פעם מחדש לעבוד על המידות בשביל לא לכעוס, להיפגע או להתאכזב.

כמובןאין לי הסבר
אני מדברת על השלב שבא אחרי הדיבור.
במקרה הזה היא דיברה איתו, ביקשה, הסבירה, פנתה לרב, אבל הוא פשוט לא מוכן לבוא...!
אם הוא היה מוכן לבוא לא הייתה לה בעיה
שאלה אחרת. בעלך מעריך את התואר וההשקעה?העני ממעש
אם הוא מעריך?בדרך 123
שאלה טובה ..
הוא ראה כמה עמלתי כדי ללמוד
גם בתקופות לא טובות שזה תפס אותי
יכול להיות שהוא בכלל לא מעריך את המאמץ שלי
אם הואהעני ממעש
לא מעריך- אז כאן הבעיה
...

אם הוא מעריך- אז שלא יגיע לטקס
במקום זה שייקח אותך למסעדה
זה לא יושב על נושא הערכה . .. תודה רבהבדרך 123
יש כאלה שלא באים לטקס של עצמםאאב
אבל כדאי להגיע להסכמה במישור העקרוני
שבעלך יבוא איתך לטקס. אבל יחכה בחוץ באוטוסיה
מקיסמום אם זה הקראה לפני סדר א ב אז את יכולה לכתוב לו שיכנס כשאת רואה שמגיעים לשם שלך
בכל אופן אין סיבה שלא תלכו ילד תחזרו יחד , הוא יחכה בחוץ אחכ יכולים לקנות גלידה או פיצה או מסעדה לחגוג
אין קשר לדתנפשי תערוג
שלא יאשים את הדת בגלל זה.
מאות ואלפי דתיים מגיעים כל שנה לטקס כזה
מסכימה איתך אבלאנונימת123
אם גבר מרגיש שזה יכול לעשות לו לא טוב אז שלא יגיע
אני מרגיש שלא עושה לי טוב לשטוף כליםפשוט אני..

ועדיין, אני שוטף...

רק חייבת לומר- זה לא היהדות שאוסרת.מיקי מאוס
יש לכם פה בעיה זוגית, בעלך בחר לעצמו דרך חיים שונה מאוד משלך ויש לזה הרבה השלכות עליך.

אתם מלווים בייעוץ?
זה תהליך קשה. של טלטלה בזוגיות.
לא כדאי לנסות לעבור את זה לבד...
יש המון מטפלים דתיים. כי בטח יהיה לבעלך קשה עם מטפלת או עם מישהו לא דתי.
אבל לא כל רב הוא מטפל זוגי! גם אם הוא מציע עזרה בנושא... חשוב לבחור מישהו מקצועי בתחום הזוגיות ועדיף עם נסיון בזוגות מעורבים

וברור שזה כואב לך! במיוחד שזה שינוי שנעשה אחרי שהתחתנתם ולא הכרת ובחרת בו ככה. וחשוב לגעת בנושא ולעבד אותו נכון ולהבין איך להתמודד

חשוב לי להדגיש שזו החלטה יותר ספציפית שלו איזה רב הוא בחר ואיך הוא מפרש את דבריו.
(וכדאי לך להבין קצת יותר, כי נשמע שהוא הגיע למקום לא כ"כ בריא, אולי אני סתם שופטת על בסיס כ"כ מעט מידע אבל כדאי להכיר קצת יותר ולהתייעץ אם זו קהילה בריאה )
אבל זה לא ה-יהדות. חבל ולא נכון שהכעס יצא על הדת. הדת היא משמחת ומאפשרת לבנות זוגיות ומשפחה שלמים ובריאים.

בעז"ה גם הוא ילמד יותר, יתמתן, וידע איך להתקרב לאלוהים ולדת ומתוך זה לכבד אותך ולשמח אותך יותר

בהצלחה לכם!

וספציפית במקרה הזה, בינתיים -
האמת שבעיני טקס הסיום הוא לא כזה בעל משמעות. אולי תחגגו את ההצלחה שלך בקרב המשפחה?
תנסי לחשוב מה הצורך או הרצון הרגשי שלך בזה שיבוא למסיבה ולנסות למלא אותו בדרך אחרת שתתאים לו
איזה סיוט..Lia
הרבה מתחזקים חושבים שהם מינימום הבבא סאלי עם שמירת העיניים שלהם.. התורה נעשית להם סם המוות עד שלא אכפת להם לפגוע באחרים בשם הדת. לא רואים כלום בעיניים עד שהחיים שלהם נהרסים לאט לאט.. לצערי ראיתי משפחה כזו שבסוף התפרקה, הבן אדם התחרפן, אפילו לא הסכים לקלח את הבת שלו בת ה3
זה נכון. בינינו, בגלל זה יצאתי די שרוטדי שרוט
העיקר שהתפכחתLia
עכשיו השריטה דיי נחמדה
במקום לטקס צאו לחגוגבוריס
ותעשו תיאום ציפיות אפשר עם רק המוסכם על שניכם או עם יועץ זוגי.
צריך ללמוד לחיות עם השינויים האלה חבל שזה יאפיל על הזוגיות שלכם
מוזר.גפן36
מבינה הלכתית די ברור ששלום בית אמור להכריע את הכף כאן..

אפשר למצוא למה לאסור הגעה מבחינה הלכתית, אבל מול שלום בית....
נשמע שיש ביניכם הרבה פערים וכדאי ללכת ליועץ זוגי44444
שמתמחה בעניין.

אגב,
למה הכוונה זוג מסורתי?
שמרתם שבת, כשרות וטהרת המשפחה?
שמרתם רק יוה"כ?
חברתית, כבר הייתם בתוך העולם הדתי?

מה ההבדלים בין התקופה בה התחתנתם לבין היום?

לגבי התואר- האמת לא נשמע לי נורא. אנחנו בעצמינו לא טרחנו לבוא לטקס שלנו. טקס משמים, היה בעיר שכבר היינו פחות נגישים אליה.
לא נשמע לי כזה נורא.....
הכוונהאבודה 123
אני הייתי היותר דתיה כביכול
כשהתחתנו שמרנו שבת
הוא פשוט חיפף יותר
לא הקפיד על תפילות
שמרנו כשרות ברמת רבנות בבית ובחוץ
והיום הוא נוטה לכיוון החרדי
אם הבנתי נכון אז שניכם דתיים מבית ...44444
איך הרב של בעלך נראה לך?
אדם נורמטיבי עם אידיאולוגיה ומנטליות חרדית?
ההתנהלות שלו מולו בכללי נורמטיבית?

הרבה פעמים "רבנים" שהם אנשים שרלטנים ומניפולטיביים מתחברים לחוזרים בתשובה ועושים להם הרבה רע שהוא לא יהדות.
אם שניכם מרקע דתי (או מסורתי) אז אני מאמינה שכבר יש לכם היכרות עם רב או שניים....

איך הרב הזה נראה לך?
מניסיוני הדל...פשוט אני..

דודה שלי התחתנה עם חוזר בתשובה. 

יום אחד סבי ז"ל ראה את חתנו הצעיר מהלך בשבת ברחובה של עיר, עטוף בטלית.

-"למה אתה הולך ברחוב עטוף בטלית, ולא מכניס אותה לתוך התיק שלה?"

-"כי אני לא סומך על העירוב".

סבי עצמו היה חרדי, חסיד גור, וככזה המילה "חומרה" ממש לא הייתה זרה לו (וכן, אני יודע שעבור חלק מהדעות הימנעות מטלטול הטלית זו לא חומרה אלא ממש הימנעות חילול שבת). עם זאת, באזור שבו הוא גר אשכנזים לא נהגו ללכת עטופים בטלית.

סבא שלי אמר אז: מי שלפני שבועיים עוד אכל נבלות וטרפות, והיום כבר לא סומך על העירוב של הרבנות הראשית - הוא לא אדם יציב, ואחריתו מי ישורנו.

איך זה נגמר? בצורה הכי כואבת שיכולה להיות. אוהו כמה שסבא צדק.

אז כמובן זאת דוגמה של אדם אחד בלבד והיא לא מייצגת כלום, ואולי באותה המידה סבא שלי היה יכול לטעות והחתן שלו היה מתגלה כבעל מושלם. 

ובכל זאת, לדעתי אם מישהו חוזר בתשובה ונהיה כ"כ קיצוני - צריך מהר מאוד להרגיע אותו, בנחת ובנועם, ולהסביר לו שאפשר להיות אדם דתי גם בלי לפגוע ביקרים לך מכל, ושיש ערך *דתי* גם בשלום בית. 

(את אותם הדברים אני אגיד גם לאדם שעושה את המהלך ההפוך, מדתי/חרדי לחילוני. גם במקרה הזה יש כמה קיצוניים, שמנסים לשנות את כל הרגליהם בפעם אחת מתוך איזו אדיקות ומחשבה ש"לא יכול להיות שחיי החדשים יהיו דומים לחיי הקודמים", ועל הדרך פוגעים בהרבה אנשים בגלל הקיצוניות הזאת).

רוצה לכתוב כיוון אחר מכולם (או רובם)מתואמת
בתור דוסית שנשואה לדוס...
כן, גם בעלי לא היה מגיע לטקס כזה. זה לא "אסור" ממש, אבל יש עדיפות שלא להשתתף באירועים מעורבים. ואם יש אירוע ממש חשוב, שאנשים ייעלבו אם הוא לא יגיע, הוא מגיע ומוצא פתרונות (נגיד, יושב בצד).
באופן אישי אירוע סיום התואר לא מרגיש לי משהו משמעותי עד כדי כך (אני בכלל לא הלכתי לאירוע סיום התואר שלי... סיימתי את התואר כמה שנים אחרי סיום הלימודים...) אבל מבינה שאצלך זה אחרת.
ולכן, כמו בכל חיכוך בזוגיות, אין ברירה אלא לשבת ולדבר על זה, ולמצוא איך כל אחד יכול לבוא לכיוון השני. אולי הוא יכול להגיע ולשבת איפשהו בצד ואפילו להיות רק ברגע שאת מקבלת את התואר? אולי הוא יכול "לפצות" אותך במשהו אחר, ובאמת ללכת איתך למסעדה כדי לחגוג לבדכם, כמו שכתבו פה?
ובאופן כללי נשמע שכדאי לכם לברר את דרככם המשותפת מבחינה דתית. אולי אפילו שייך להתייעץ עם ארגונים שמסייעים לזוגות מעורבים?
בהצלחה.
גם המסעדה היא מקום מעורב.סופי123
כל יציאה מהבית כרוכה בלראות את בני המין השני. כך היה מאז ומעולם, זאת לא המצאה חדשה. אין לי פתרון או עצה לפותחת אבל המחשבה ששהייה בטקס שיש בו נשים היא לא צנועה ממש לא בריאה בעיני
אנחנו באמת לא הולכים למסעדות...מתואמת
אבל במסעדה אפשר למצוא יותר בקלות מקום צדדי מאשר באירוע.
הרב אבינר שליט"א, חילק בזמנו בין הדברים הללו.ד.

בין מסעדה, שכל אחד בענין שלו,

לבין אירוע, שזה משהו שמשותף לכולם, כולם ממוקדים באותו ענין, ולארגן אירוע כזה מעורב, שם הבעיה. כך דבריו. כלומר, "אירועים" שהם מעורבים, זו לא האוירה שהיתה מקובלת "מאז ומתמיד".

כך שזה לא כפי שכנראה חשבה קודמתך, שהבעיה היא בעצם נוכחות נשים באזור. שזה דבר שכמובן נמצא גם ברחוב.

נכון, מסכימה.מתואמתאחרונה
בהחלט מאכזב, מבאסצפורה
נשמע שההתחזקות שלו גורמת לך להרגיש רחוקה ממנו. שלעיתים נדמה שהוא מעדיף את המצוות על הרצונות שלך.

כדאי לשקף אחד לשני את הציפיות התחושות והרגשות.
ללבן בזמן מתאים מתוך רצון להתחבר ולשמוח בזוגיות.
לכל זוג יש פערים. צריך לדעת לנהל אותם בחכמה וברגישות.
תמיד לתת יחס הכי מפנק ומחבר. גם אם לא מסכימים האושר שבביחד ממלא הכל באור חיובי.

כרגע מבחינתו אלה המגבלות, הוא לא יכול להגיע אבל הוא באמת אוהב אותך ומעריך את ההשקעה וההצלחה שלך
מה ישמח אותך? איך הוא כן יכול לחגוג איתך את הסיום? להסיע אותך לטקס ואח"כ לאסוף אותך ולצאת יחד? פתק, מתנה.

תוכלי להגיד לו שהיית מאוד שמחה אילו הוא היה משתתף בטקס ומלווה אותך ברגע מכונן מבחינתך אבל במצב הנוכחי חשוב לך שתציינו יחד את ההצלחה שלך בדרך אחרת. בטוח אם את חשובה לו ואהובה הוא ישמח למלא את הבקשה.

מי כן יכול ללוות אותך? ההורים שלך?
זאת לא התורהסוסה אדומה
זאת הפרשנות המעוותת שלה...

אם גם הרב שלו בעייתי, אני לא יודעת מה לייעץ לך.
אולי רק שתגידי לו כמה זה חשוב לך וכמה הוא חסר עבורך בטקס הזה. כמה זה כואב לך ומה זה גורם לך להרגיש ביחס ל"דת".
פשש איך פה כולם שופטיםיהודה224
אם זה לדוגמא תואר במחול?? מי אמר שמותר הלכתית
כולם פה נהיו רבנים ופוסקי הלכה שמעבירים ביקורת על כל העולם הדתי אמוני בלי בכלל בירור של העניין לעומקו ....
אין צורך להעלות ספקולציות ולנסות לתרץ תירוציםקל"ת
היא כתבה במפורש שמדובר בתואר במערכות מידע.
אז כן, אפשרי בהחלט להעביר ביקורת על ההתנהגות שלו
גם "תואר במערכות מידע"ד.

לגיטימי שיפריע לאדם להשתתף בטקס מעורב של נתינתו.

קהל מעורב מבחורות ובחורים. אוירה שאינה מתאימה לו.

ומי שכתבה פה ש"זו הפרשנות המעוות של התורה" (וגם "ידעה" שאם גם הרב שלו אומר כך, אז גם הרב "בעייתי"..) מוטב ללמוד קצת יותר תורה לפני שמסבירים מה "פרשנות מעוותת" שלה.

זו דעה לגמרי לגיטימית וגם מקובלת - גם אם יש הסוברים אחרת.

צריך לכבד את זה.

כפי שכבר כתבתי, לא קראתי דברים אחרים שכתבה בשירשור, אבל אני מניח שכפי שציינה "הפער", זה לא מתחיל מהנושא הספציפי הזה.

זה שזה מפריע לו זה משהוא אחדקל"ת
אבל זה שהוא טוען שיש בזה בעיה הלכתית אז זה משהוא אחר ולא נכון ובאמת עיוות והקצנה של עיקרי ההלכה.

ואגב, אמור גם להפריע לו שזה פוגע לו בשלום בית.
זה לא נכוןד.

בוודאי לא נכון שיש בכך "עיוות והקצנה של עיקרי ההלכה"..

ממש לא.

זה נכון, שבעניינים כאלה, לעיתים קשה לסמן בדיוק את הקו של "ההלכה", ומה שייך להנהגות צניעות טובות.

ויש גם דעות לגבי מקרים שונים.

אבל בוודאי יש מקום לסברא שזה בעייתי לנכוח ולצפות בטקס כזה. אי אפשר לקרוא לזה "עיוות והקצנה".

בזמנו הרצי"ה קוק זצ"ל יצא נגד צעדות גוש אמונים האידיאליסטיות, כי התקיימו בתערובת...  נו הוא לא בדיוק היה מ"קיצוני העדה החרדית". אז יש דבר כזה.

לגבי ה"שלום בית", זה הדדי. ענין של הבנה האחד את השני. הרי יש נשים שתקבלנה דבר כזה לגמרי בהבנה.

היא כבר כתבה על "הפערים ביניהם".. אז, כפי שציינתי, כנראה זה לא מתחיל מהסיפור הזה.

צריכים כנראהלעשות "תיאום כוונות וציפיות" כללי...

למדתי מספיק תורה בכדי לדעתסוסה אדומה
שהתורה מתחשבת במערך הכללי, האישי, התקופתי והזוגי, והיא לא "דת" של שחור ולבן כמו שנח לאנשים מסויימים לחשוב.

זאת לא הלכה, גם אם יש כאלה שנוהגים ככה.
וכמובן שצריך להכיר את סוג הטקס כדי להחליט שזה בעייתי הלכתית גם לאלה שנוהגים ככה ולא להיות חסיד על חשבון הצער של אישתו.

ואם הדת מאוסה עליה, כנראה שזאת לא בדיוק התורה.
התורה לא יכולה להיות מאוסה על מישהו, היא תורת חיים. אלא אם כן מעוותים אותה.
כי חלק מהעיוות שלה זה לא להתחשב בכל הנתונים. לא פשוט להיות רב, רק שהיום כל אחד עם כיפה חושב שהוא ראוי להיות.

אבל זה בסדר, זה ידוע שדתיים לפעמים עובדי דת לפעמים יותר ממה שהם עובדי ה'.

בגלל שאני מכירה את הנפשות הפועלות, אני מודיעה מראש שאני לא עומדת לדון מעבר למה שכתבתי פה.
ובגלל זה את דנה וקובעת מראש שהרב שלו הוא הבעייתייהודה224
ואין סיכוי שהבעיה היא בה.
כתמיד צד האישה מספיק לך כדי להאשים את כל העולם חוץ ממנה.
זה לא קשור לענין.ד.

כנראה שבאמת לא למדת מספיק בשביל זה.

אף אחד לא היה מעז "לפסוק" בשום תחום מדעי אחר בצורה כזו.

רק "התורה" נהייתה כביכול משהו כזה, שכל מישהו/י שלמד קצת, כבר חושב שיכול לומר שהנהגות מסויימות הן עיוות של ההלכה וכו'.

זה שהתורה מתחשבת גם - בתוך תחומים מסויימים - בכל מיני נתונים, אינו קשור לענין. לומר שהאמירה שהוא אינו רוצה להשתתף בטקס מעורב היא "עיוות של התורה" - זה עצמו עיוות של התורה.

גם האמירה "זו לא הלכה", אינה מדוייקת. לפעמים כן. תלוי בנסיבות המדוברות. מכל מקום, בוודאי לא "פרשנות מעוותת של התורה", קל וחומר שלא שאם הרב שלו אומר, אז הכותבת הנכבדה "יודעת" גם יותר מהרב..

אם ה"דת" ל"ע "מאוסה עליה", זה לא בהכרח בגלל שזו אינה תורת חיים.. יש כאלה שהלכות נידה מאוסות עליהן בגלל הקושי, ועדיין זו תורת חיים. יש כאלה שכיסויי הראש. יש כאלה שהלכות אחרות. התורה זה לא "ממתק" שעל המקום "מרגישים" כל הלכה שבה. כמו שנאמר על דברים מסויימים, "אפשי ואפשי, אבל מה אעשה ואבי שבשמיים גזר עלי"..

זה תלוי באנשים, בגישה שלהם לתורה ולמצוותיה, בחינוך, במה שלמדו, במידות וכו'.

לפעמים אכן יכול גם להיות שמישהו "ימאיס". כמו שציינתי באחת הודעות, גישה אובססיבית לקיום מצוות או כד'.

את זה איני יודע לגביהם, לכן לא דיברתי על המקרה הספציפי שלהם, אלא על הענין הכללי.

וכבר אמרה האשה משהו על "הפערים ביניהם", אז כנראה שזה לא מתחיל מהענין הזה. 

כפי שכבר כתבתי, או בעיה אצלה, או אצלו, או בתיאום-עמדות כללי של שניהם. אינני מכירם.

את טוענת שאת "מכירה את הנפשות הפועלות", יתכן. אני אינני מכיר אותן (אותי בוודאי אינך מכירה מעבר להתכתבויות קצרות כאן).

לגבי "התחשבות של התורה בכל הנתונים" -

מלבד שמה שאת משיבה עליו כעת, היתה התגובה על דברייך, שלומר שייש לו בעיה בהשתתפות בטקס מעורב, "זאת לא התורה, זאת הפרשנות המעוותת שלה" ושאם גם הרב שלו אומר כך אז הוא "בעייתי".. שזה בוודאי דבר מעוות בעצמו - 

הרי שגם לגבי מה שאת כותבת כעת על "התחשבות בכל הנתונים", הרי המשמעות היא שרצון לא להשתתף בטקס מעורב כזה אינו עיוות של התורה, אלא שיתכנו עוד נתונים. זה נכון. אבל זה יתכן לכל הכיוונים. לא יעלה על הדעת שמישהי כאן "תפסוק" שבנידון זה בהכרח ההלכה כמו האשה ואחרת התעוותה התורה... צריך בדיקה לגופו של ענין. לפעמים שאלת חכם.

"לא פשוט להיות רב, רק שהיום כל אחד עם כיפה חושב שהוא ראוי להיות"...  אהה.. אבל כל אחת עם כיסוי ראש יכולה להיות, ו"לפסוק" שזה עיוות של התורה על סמך מה שכבר הספיקה ללמוד,  ושהרב שלו "בעייתי" אם הוא פוסק אחרת ממנה?..

והכתיבה הרתחנית והיהירה ש"דתיים לפעמים עובדי דת יותר ממה שהם עובדי ה' " (וכאילו שעבודת ה' אינה ה"דת" שהוא ציוה עליה..), אינה מכבדת את כותבתה בלבד. כאילו היא כבר למעלה מ"הדתיים" האלה. וכאילו כל מי שכותב כאן שאינו מקבל את אמירותיה הקיצוניות על "עיוות התורה" ו"הרב הבעייתי", ו"כל אחד עם כיפה" ו"הדתיים", פשוט יש לו בעיה בעבודת ה'...

אוירה דווקא מאוד מכובדת בטקסים האלהבוקר אור
זה טקס מאוד רשמי. לא פחות מכובד מחידון התנ"ך או לצורך העניין חתונה שהישיבה בה לא נפרדת
בעיניי זה קיצוני לא ללכת כי יהיו שם גם בנים וגם בנות. לא חייבים להסתכל על כל הבנות שמגיעות לקבל את התעודה, ואפשר גם למצוא פתרונות אחרים
השאלה אם רוצים..
אני אכן מכיר את הטקסים האלה,ד.

רשמיים (כבר הצעתי לבחורה כלשהי, שכאשר מקבלת את התעודה, תחווה איזו קידה לכיוון מי שנותן - במקום לחיצת היד שהוא מצפה לה... ראיתי פעם תמונה כזו, משעשע למדי).

ואתה צודק, שמי שנניח ילך לצפות בחידון התנ"ך, סביר שאין סיבה שלא יהיה גם שם.

אבל זה לא "מאד קיצוני". האוירה אינה רק מי שניגש לקבל את התעודה באותו רגע. יש עוד מרכיבים, אין טעם להיכנס לזה. והדברים פשוט תלויים בהנהגתו הכללית של האדם המדובר.

לכתחילה, בוודאי שגם טקס כזה, וגם חידון התנ"ך.. לא היו אמורים להיות "מעורבים". וגם מי שקבע את התנהלותם זה לא מועצת חכמי התורה. השאלה היא בדיעבד, שכבר יש דברים כאלה. 

לפעמים זו שאלה של רצון - לפעמים של הבנה מהצד השני.

כפי שכבר ציינתי, לא מכירים את המדוברים, לכן קשה לדעת ספציפית.

מה שכן, בהיות שהאשה מלינה על "פערים" ביניהם, אז זה לא מתחיל מהסיפור הזה. מצדיק שיחה עם רצון טוב משני הצדדים, לתיאום עמדות כללי, ליותר הבנה הדדית (כנראה במפורש הדדית. אם אל שיש בעיה אובססיבית או משהו דומה)

לא הגבתי למקרה הספציפיבוקר אור
אני הייתי ממש בזמן האחרון בטקס, והרבה מאוד בנות לא לחצו את היד למי שנתן להם את התעודה, וגם אם כן אפשר לא להסתכל
אם מגיעים לטקס עצמו ולא לפני ואחרי זה ממש סבבה גם לממש דוסים. אין שירת נשים, אפילו הלבוש סבבה כי יש גלימות, אפשר לשבת בצד ליד גברים. אז יש שם נשים? גם ברחוב יש..
זה נכון..ד.

אוקיי לא ראיתי.יהודה224
לא כ"כ הבנתיד.

מה את רוצה מ"הדת הזו"...

אם למישהו מפריע להיות בטקס מעורב, האווירה לא מתאימה לו וכד', זה יכול לקרות. 

למה "הדת הזו" אשמה?.. אולי מה שאשם זה דווקא התרבות שאינה כך?

יש מקום לכבד את הגישה הזו, לא פחות מגישה הפוכה.

אלא מה? את אומרת "מהפערים בינינו"... אז זה כבר משהו אחר. משמע, זה לא הנקודה של הטקס הזה בלבד, אלא משהו שמופיע בעוד דברים בחיים. מבחינת בעלך, זה הנורמה - מבחינתך, כנראה, לא מאפשר להיות "בצורה נורמלית"...

אז כמובן, חוץ מהשתתפות בצערך שאת חשה במצב כזה - ללא קשר לטקס - אי אפשר לומר הרבה (לא ראיתי עוד הודעות בהמשך, כך שאינני יודע אם פירטת עוד).

לפעמים דברים כאלה באים מגישה אובססיבית של צד אחד לקיום המצוות - ואז הבעיה יותר שם. לפעמים באים כי צד אחד לא כ"כ רוצה לדקדק במצוות גם במה שצריך - ואז הבעיה שם. לפעמים סתם מפער בהשקפת העולם. שהיה מראש או שהתפתח.

בשביל לעשות משהו מועיל - מלבד עצם הפריקה - צריך לדעת מה הענין ולפי זה להתייחס ולטפל..

נשמע קשה ממשאמא וגם
נדמה לי שיש להידברות איזשהו דבר שאפשר להתייעץ אולי זה יכול לעזור לכם???

ולגופו של עניין.
קודם כל נשמע כואב ומאכזב מאד.
בפרט כשמהצד ככה נשמע לי ואולי אני טועה, שאת מרגישה שכאילו בעלך מעדיף את הדת על פנייך
ואת פחות חשובה לו.
ואיזה אישה רוצה להרגיש במקום שני?
מהצד השני בעלך יש לו גם אמונות שחשובות לו.
לא נראה לי שמפריע לו שהטקס מעורב כמומשאולי חשוב לו לשמור את העיניים ויש מקומות שבקיץ הם סוג של חוף ים מבחינת הלבוש.

לדעתי האישית מאד חשוב לדבר.
קודם כל להגיד לו שחשוב לך שהוא יבוא
שפוגע בך שהוא לא מגישקשה לך עם המגבלות של הדת שאת מרגישה לא מספיק חשובה בשבילו
ושאת רוצה לדעת שאת חשובה עבורו.

וכן, זה קונפליקט ידוע שיש כשמישהו מתחזק או לחילופין נחלש ובקיצור משנה אורח חיים...
ישמי שיודע ליעץ בתחומים האלה ואולי כדאי לםנות יחד אבל זה צריך להיעשות מתוך מקום שחשוב לו להשאר יחד ולהיות אוהבים וקרובים אחרת זה פחות רלוונטי...
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לילדים טוב הורים שסומכים אחדים השניתוהה לעצמי
ולא מנסים לחנך אחד את השני על חשבונם. לא נשמע שהוא אבא אלים או מזניח, אלאשזו התנהגות תקינה גם אם פחות מצוקת ממה שאת אוהבת. נשמע שזה הזמן לשחרר קצת ולדעת שה' שלח לילדים האלו את האבא הזה, כנראה שזה מה שנכון להם בחיים ויש להם הרבה מה לקבל ממנו.

גילוי נאות, אצלנו קם כשאני עם הילדים לגמרי יכול להיות בלגן כמו שתיארת בהתחלה ועדיין הכל בסדר.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטובאחרונה

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעשאחרונה
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך