מישהו פה מכיר מקרוב את ההתנדבות במד"א?
עד כמה זה יכול להיות בעייתי מבחינה דתית? ובכללי מומלץ/לא מומלץ לדעתכם...
אשמח ממש לשמוע את דעתכם
מדובר על התנדבות בגיל 15...
התנדבות במד''א (ברוב מוחלט של המקרים) היא התנדבות בחברה מעורבת וחילונית, וזה מגיע עם האתגרים שקיימים בכל סביבה כזו.
בנוסף, בגלל ההילה/מצבי החירום/שעות לילה מאוחרות וכו' וכו' יש אווירה יותר משוחררת מאשר במקומות התנדבות אחרים.
אני אישית חושב שלא מתאים להתנדב כנוער במד''א מהבחינה הזאת (מבחינת חשיפה למצבים קשים זה דיון אחר...), אא''כ המתנדב בונה לעצמו דרך התנדבות בסביבה די דתית ודי נפרדת. למשל משמרת מוצ''ש בירושלים, או להתנדב רק עם צוות מתנדבים מסויים וקבוע. לא בכל מקום זה אפשרי.
לצערי אפשר לראות הרבה מקרים של התדרדרויות בכל מיני תחומים. ב''ה גם אפשר לראות הצלחות.
מי שהולך - שיידע לאן הוא הולך, שיידע שזה דורש ממנו ליצור גבולות ואווירה בעצמו, ושיבחן את עצמו מדי פעם לראות שהוא עומד בגבולות וביעדים שהוא הציב לעצמו.
ותמיד אפשר להתחיל התנדבות כשנשואים כבר - ההתמודדות היא אחרת...
בהצלחה בהחלטה ובדרך!
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה