טוב נו ביקשו אז נראה לי משהו שאני זוכר שהרבה נפלובנדא מצוי!!
בו!

אדם מבוגר על רקע ללבבי אתה מפנה אותו בדרך לבית חולים
פתאום הוא איבד את הכרתו
מה תעשה מיד?

לא זוכר את התשובות אני יודע מה רובם ענו כולל אותי ואני יודע מה התשובה הנכונה!
קדימה בואו נראה אותכם!
ברור!!!ב.ש.
מיד אני שולף דפיברילטור בלי לחשוב אפילו שניה!!!
לפני הזמנת נט"ן, לפני פתיחת תיק החייאה לפני בדיקת דופק/נשימה וכל דבר אחר!!!
מי עוד חושב ככה??בנדא מצוי!!
אניאליש123
הבנ"א לא סתם החליט לאבד הכרה הלב שלו פשוט קרס מרוב עומס
וזה קרה לנו מול הפני לכן זו הפעם היחידה שמותר לנו לתת שוק בלי לבדוק שום דבר קודם
רק כשהבנ"א מאבד הכרה מול העניים שלך (כמובן שעל רקע לבבי ולא על היפו וכד)
התשובה..נ.מ.ל
קוראים לזה התמותתןת נצפת ועושיטם יש לייפ פק.
גם אני**נאוה**
כמו שנ.מ.ל אמרה- זו התמוטטות נצפית. ישר מחברים לייפק ומבטלים 2 דקות החייאה!
שאלתי חובש והוא אמר לי...שני-ציפורה
בס"ד

שצריך קודם לבדוק הכרה ורק אז לתת שוק!

צריך להמנע מסיבוכים מיותרים.

ברור...נ.מ.ל
שאם הוא בהכרה לא ניתן שוק....נ.מ.ל
אז זהו כולם במבחן כתבו ישר לחבר דיפריבלטור!בנדא מצוי!!
אבל כולם טעו!

תשובה א. הייתה לחבר דפריבילטור מיד
ב. לא זוכר
ג. לבדוק דופק
ד. לא זוכר

ואמרו לנו שהתשובה הנכונה היא ג. הוו אומר לבדוק דופק ורק אז אם צריך דפריבלטור!
אם אתה שואל אותי אז לאב.ש.
פשוט מאוד. הבנאדם הזה כרגע(!) בהכרה מלאה או מעורפלת או אפילו ח.ה. זה לא משנה אבל מול עיני הוא מתמוטט. למה לחכות עד שאני לא ארגיש את הדופק? למה לחכות שהוא יהיה ח.ה.? למה לחכות לזה שימות? אני אחבר לו כבר מעכשיו דפיברילטור. אם אתה רוצה תפנה אלי ואני אוכל לספר לך סיפור שקרה לחבר שלי בדיוק על זה. שום בדיקת דופק ושום כלום ותוך שניות הבנאדם חזר לעצמו ובהכרה מלאה!! בסיפור הזה היה אחד הפרמדיקים המנוסים יותר של אזור ירושלים. ככה שגם אם נגיד שבמבחן הייתי רושם תשובה כזו זה ממש לא נכון בשטח. 
מסכים איתך מאוד!בנדא מצוי!!
מה לעשות זה מבחן לחבר'ה שרק הרגע גמרו קורס חובשים!
ובכן... העדר דופק הינו תנאי גורף לחיבור AEDהדרכה
ע"פ פרוטוקולי מד"א וכן AHA. זהו תנאי בטיחותי (safety first!) כיון שהמכשיר לא נועד לעבודה בחולה עם דופק. (המכשיר יכול לזהות VT עם דופק ולהמליץ על שוק לא מסונכרן, דבר שעלול להביא ל VF במקום לקצב סינוס)

ובכל אופן במבחן יש לענות ע"פ הפרוטוקול גם אם בשטח פועלים מעט אחרת...

אני מניח שהסיפור עם הפרמדיק היה בנוכחות מוניטור + דפיברילטור ידני כך שהפרעת הקצה היתה צפויה מראש.

לסיכום: התמוטטות פתאומית נצפית => ודא העדר דופק מרכזי => חבר דפיברילטור חצי אוטומטי ובצע analyze מיידי (בטל 2 דק' החייאה בלייפפק 500 ע"י לחיצה על החץ ימינה). תן שוק במידת הצורך והתחל מיידית בהחייאה מלאה של עיסויים והנשמות במשך 2 דקות.
...ב.ש.
ובכן. לוקח לו זמן עד שהוא עושה את ה-analyze. בזמן הזה חברי אותו כבר עכשיו לדפיב'. אדם עם כאבים בחזה שהתמוטט... נו באמת... אני צריך לחכות שיאבד דופק ואז לחבר אותו? הסיפור עם הפרמדיק לא נעשה בשימוש מוניטור + דפיב' ידני. הוא נעשה והצליח בזכות תושייתו של הפרמדיק (שכאמור, הוא ותיק ומנוסה מאזור י-ם) שלא המתין לאיבוד דופק. כאשר המכשיר מזהה VT שכמובן קיים הוא ימליץ על שוק בכל אופן. הוא לא מתחשב בנסיבות בהשפעות וכו'. לכן בכל אופן אני מייד אחבר דפיב' לאדם שהתמוטט לי מול העיניים למרות שלכאורה זה "שובר" לי את הסכמה (נכון, אמנם זה חריג - אבל הכרחי מכיוון שההצלה יכולה להיות מידית. בדיוק כמו אדם בהכרה שנחנק שאני לא אעבוד עפ"י סכמת החייאה ואפילו לא אזמין נט"ן).
חשוב לזכור: החכמה ברפואת חרום היא לפעול עם ראש פתוח ותושייה, וכל בע"ה נוכל כולנו לתת מענה הולם ומיידי לאדם שנזקק לעזרה. בהצלחה! 
נשגב מבינתיהדרכה
איך ללא מוניטור אותו פרמדיק "ניבא" את ה VF המתקרב. עלסמך מה?כאבים אנגינוטיים בחזה? האם לדעתך צריך לחבר לכל חולה ב ACS מדבקות דפיברילטור בסטנד-ביי? מעבר לזה שוידוא של העדר דופק מרכזי לא אמור לעכב את השוק ביותר מעשר שניות של הבדיקה. את האנלייז צריך לעשות בכל מקרה. לסיכומו של דבר אין לחבר דפיברילטור חצי אוטומטי לחולה עם דופק נימוש, ע"פ הנחיות היצרן, הנחיות איגוד רופאי הלב האמריקנים (AHA) ופרוטוקולי מד"א המחייבים.
דרך אגב... לגבי ההשתנקותהדרכה
בודאי שלא תזמין נט"ן אלא תתחיל בפעולות לפתיחת דרכי האויר, זה לא בניגוד לסכמה אלא דוקא בהתאם לכלל האומר, חשד לארועלבבי (מבוגר, התמוטטות פתאומית נצפית) הזעק עזרה ואז התחל בהחייאה. חשד לאספיקציה (ארוע על רקע נשימתי) התחל בשתי דקות החייאה ולאחר מכן הזעק עזרה.
...ב.ש.
א. נראה לי שמצאתי סתירה בין הדברים שלך בענין ההתמוטטות..
ב. המקרה עליו דיברתי מדבר על השתנקות בהכרה.
ג.  אם יש מקרה על רקע נשימתי והגעתי להחייאה אני לא אתחיל שתי דקות החייאה אלא אזמין נט"ן.
ד. אם את לא יודעת מאיזה רקע בא ה-ח.ה., גם אז תתחילי שתי דקות החייאה? 
חברה, אתם בכיף יכולים לדבר על זה בפרטי... שני-ציפורה
אין מקום לדיונים מקצועיים ב"פורום מד"א"?הדרכה
רק לשרשורים האינפנטיליים שמסביב? אתמהה
...הדרכהאחרונה
העקרונות הם כאלה:
- מצב החייאתי על רקע אספיקציה יכול להפתר ברמת BLS - פתיחת נתיב אויר וחמצון / הנשמה יפתרו את הבעיה. לפיכך הזעקת עזרה היא בעדיפות משנית: יש לנסות ראשית לפתור את הבעיה כנ"ל (שתי דקות החייאה) ולאחר מכן להזעיק עזרה (כמובן במידה ואין אפשרות להתחיל טיפול ולהזעיק עזרה במקביל.)

- מצב החייאתי על רקע קרדיאלי דורש ALS לצורך הטיפול בשורש הבעיה - מוניטור, שוקים וטיפול תרופתי. החייאת BLS לא פותרת את הבעיה אלא מגדילה את סיכויי ה ALS. לפיכך יש עדיפות ראשונה בהזעקת עזרה ולאחר מכן התחלה מיידית ברצף החייאה עד לשילוב ALS. (גם זאת כמובן במידה ואין אפשרות לעשות זאת במקביל.)

- רוב רובם של מצבי ההחייאה במבוגרים הינו על רקע קרדיאלי - VF.

- רוב רובם של מצבי ההחיאה בילדים הינו אספיקציה - חנק, הרעלות, אסטמה, אנאפילקסיס, מחלות בדרכי הנשימה וכו'.

- התמונה הקלינית המאפינת איבוד הכרה על רקע קרדיאלי היא התמוטטות חדה ופתאומית.

- התמונה הקלינית המאפיינת אספיקציה היא שקיעה והדרדרות מדורגת בהתאם לגורם.

לאור כל העובדות הנ"ל, הגו בארגוני ההחייאה בעולם (AHA, מד"א) את הסכמה הבאה לצוותים רפואיים:

בהתמוטטות פתאומית, ראשית הזעק ALS, והתחל ברצף החייאה.
בהתמוטטות הדרגתית או חשד לאספיקציה, ראשית התחל בהחייאה שתי דקות ואז הזעק עזרת ALS.

כשאיננו יודעים את הרקע לחוסר ההכרה, נניח שמדובר במצ"ח קרדיאלי במבוגר, ובמצ"ח נשימתי בילד.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך