נשל"ד- הכרות עם החניכים קודם ההדרכה.פגזניקית גאה!
אהלן, כפי שידוע לרבים פה בקרוב אכנס להדרכה, בעקבות זה נתקלתי בבעיה, כל פעם שאני באה לסניף ואין פעולה לשבט שלי [הגבורה] אז אני משוטטת כזה בין השבטים, אומרת שלום, מדברת פה ושם.. נו, אתם יודעים איך זה.

בקיצור, עם חניכותיי לעתיד יש לי קשר מצויין, עוד לפני שנקבע שאני אהיה מדריכה שלהן.. אז הלכנו ושיחקנו יחד איזה משחק [כחלק מהפעולה!!] וצחקנו מעט, אח"כ עברתי לשבט אחר..
במוצ"ש קיבלתי טלפונים נזעמים מהמדריכה שלי והקומונרית, והמדריכה של חניכותיי בהווה קבעה איתי שיחה ליום אחרי. כולם אמרו לי להתרחק מהשבט, לתת ת'מקום למדריכה בהווה וכו' וכו'.
עכשיו מה?
לא הרגשתי שעשיתי משהו לא בסדר, כי זה לא שהייתי רק עם חניכותיי לעתיד, הייתי עם כל השבטים..
הרגשתי מאויימת אחרי כל הטלפונים והפסקתי ת'קשר עם החניכות [הם לפעמים היו באות אליי, היינו מדברות.. עכשיו בקושי שלום שלום.]
אחת החניכות ממש נפגעה, והיא כל הזמן זורקת לי משפטים ציניים, וכל השאר כזה שלום-שלום.
אני ממש לא רוצה שזה יבוא על חשבון זה שכשאני אהיה מדריכה שלהן, הן ישנאו אותי.

מה אתם אומרים? מה המינון הנכון, אם בכלל? להגיד לחניכות ת'שיקולים?
ובכלל, על כל העניין של להתרחק מהחניכות.
החניכות חושדות שאני שלהן, אבל אף פעם לא אמרתי אתזה באופן גלוי.

תודה ושבת שלום
טוב...נקודת חן
אני מקווה שאני יוכל לעזור...

נראה לי שאת צודקת בקטע שאת מפחדת שישנאו אותך..זה באמת לא אידיאלי
להיכנס להדרכה במצב כזה... לכן אני חושבת שאת צריכה ליזום שיחה עם המדריכה הנוכחית
 של השבט  ועם הקומונרית ולהסביר להם את המצב מחדש...(לפי מה שסיפרת זה לא נראה שניסית להסביר...)
אני חושבת שהמדריכה אמורה להבין...

ולגבי הקשר עם החניכות..אסור לך לתת לקשר להתדרדר ככה... זה  לא יפה לומר רק שלום...
נראה לי שאין בעיה שתדברי עם החניכות מידי פעם ..אבל אל תהיי קרירה כלפיהן!

הרבה בהצלחה...וש"ש.
אנ'לא מאמין שאני מגיב כאן..!~אהרלה~!נתניה
אבל אביה זה אביה..

טוב, תראי.

לענ"ד, אין לך מה לחשוש שהקשר עם חניכותייך לעתיד, יפגע בגלל שאת נמצאת איתם פחות זמן עכשיו.

כי - יש עניין של דיסטאנט שזה מאד עוזר לבניית מערכת יחסים של מדריכה-חניכה..

אמנם, לא צריך להתרחק מהם לגמרי, אבל אני חושב שזה טוב שאת לא נמצאת איתם כל הזמן..
בואי נחשוב על מציאות שונה:
את איתם כל היום, משחקת איתם, צוחקת איתם וכו'..
פתאום, יום אחד, את הופכת להיות המדריכה שלהם..
לא בטוח שהם יקבלו את זה בצורה הנכונה, מה שיגרום לזילזול מצידם..
כל הקווים האדומים שאמורים להיות בין מדריכה לחניכה - לא בטוח שיהיו..

לכן, לא צריך להתעלם מהם, אבל אולי כן צריך לשמור מרחק בזמן הזה..
לדעתי, זה יבנה את מעמד המדריכה שלך, בצורה טובה יותר.

הכל לטובה!!! ה-כ-ל! פשוט ה-כ-ל! כן כן!
~~הסנה-בוער
בס"ד
אני דווקא חושבת על המדריכה הנוכחית- 
אחד הדברים הפוגעים זה שהחניכות שלך כבר לא שלך ברוחן.
אני במקומך הייתי משתדלת להנמיך פרופיל. לא תוך כדי פגיעה בחניכות [הן מספיק בוגרות כדי שתסבירי להן?]
אבל לתת למדריהכ הנוכחית את המרחב שלה.
אביולה!!קינמון
די, איזה צחוקים שאתן נכנסות להדריך!! אני מרגישה כה קשישה.. |מניד בראשו בחוסר אמון|
בכולופן- תנסי למצוא את האיזון. כן להיחס אליהן, את לא חייבת להגביל את עצמך לשלום שלום מסכן, תנסי להתנהג אליהן כמו שאת מתנהגת לכל שאר החניכות התותחות של הסניף המעולה והשווה והמושלם הלז להיות נחמדה ולשאול מה נשמע, אבל לא יותר מדי, לנסות לשמור על פרופרציות...
אני לדוג' הייתי ממש חברה של חניכות שלי לפני שנכנסתי ואפילו עשיתי להן מלא פעולות, ואני לא רואה שזה פגע אח"כ בדיסטאנס ביננו..
ואם המדריכה\קומו' עושות לך בעיות תשלחי אותן אלי
ואת מוזמנת לצנתק אלי.. אני עם הגרופ (;
ב"הצלחה נשמה!!!
אם במילא בקרוב את נכנסת להדרכה ...אפוש
בס"ד
ובמילא אין לך פעולות שלכם (הגבורה)..
אז פשוט אל תגיעי בינתיים לפעילות של חב"א...עד שתכנסי...
ככה תחסכי לך יסוריי מצפון...למדריכות שלהן יהיה שקט..והכל יבוא על מקומו בשלום!
בצלב"א
אפוש
אני משתדלת לא להגיע,פגזניקית גאה!
אבל הן גם איתי באולפנא..
לא חסר מקומות לפגוש אותם, בקיצור.
אז בסבבה...אפוש
בס"ד
תגידי להן שלום והכל כרגיל באולפנא....אבל אל תאריכי...
מנסיון...לפעמים לחניכות קשה להבין את המעט (ואני מאמינה שצריך להיות מעט) דיסטאנס...הן חושבות שאם את באה בתור מדריכה-חברה (כמו שאני הייתי ומאמינה שצריך להיות) הן חושבות שהן יכולות לזלז בך כמו בחברות שלהן...וזה דבר שאסור שיקרה...ולצערי הבנתי שמאוד קשה לחניכות להבין את ההבדל הקטן הזה...אלא אם את שמה להן אותו בבירור..
לכן עכשיו טיפה תרחיקי..ותראי זה רק יעזור ;)
ב"הצלחה רבה!
אפוש
אולי זה קצת ארוך, אבל חשובאנונימי (פותח)

קודם כל- זה לא אישי, פונה לא רק לאביה, אלא לכל מי שעומד/ת בבעיה דומה.
            אם יש דברים דוגרים, אין מה להבהל. זו אמת. אין טעם למחוק.

לדעתי- זה ממש לא אמור להיות ככה וזה לא מצב שנוצר לבד. צריך לגרום לו לקרות.

דבר ראשון- כולם בטוחים/ות שעוד לפני שאמרו להם לאיזה שבט הם נכנסים/ות, היה להם קשר מצויין עם אותם חניכים ושום דבר לא השתנה.. ממשיכים הדיבורים כמו תמיד, והכל ממשיך כתמיד.
דוגרי- את באמת חושבת ככה?! אם כן, אז את צריכה לחשוב על השאלה הזאת עוד ועוד.
אין כזה דבר שהיחס לא ישתנה, עכשיו את יודעת שהולך ללהיות לך איתם קשר אחר, לא כמו של סתם עוד איזה חניכים מהסניף.. את כבר מדברת אים לא רק כדי לדבר, אלא גם כדי לבחון. גם אם זה לא בא לך במודע- זה בתת מודע, ואין לי בכך שום ספק. ותאמיני לי, כי לא רק את עוברת את זה. הרבה עוד מלפנייך עברו באותה הדרך, עם שאלות כאלו ואחרות. את בוחנת כי את כבר מעכשיו (או עוד מהרבה לפני..) מתכוננת להדרכה ומנסה לראות איך זה מהצד השני- לא של החניך.. את מסתכלת עליהם כמו שמדריכה מסתכלת על החניכות  שלה. היא אוהבת אותם ומשתדלת להכיר כמה שיותר. תחשבי על זה טוב טוב, ותגידי לי אם זה לא נכון.
העובדה שזה כבר קשר אחר מוכחת בזה שאת עצמך אמרת שהם חושדות שאת אמורה להיות המדריכה שלהם עוד כמה חודשים (...).

מהרגע הראשון שחניכות יודעות או חושבות שמשהי שהן מכירות תהיה המדריכה שלהם, הם ישר מתחילותץ לבחון אותה ומנסות להכיר אותה, ומנחשות איך יהיה להם איתה בשנים הקרובות.. יאהבו אותה?? תאהב אותנו?? ושאלות מגוונות אחרות.
לא, זה לא מצב טוב כלל.
הכירות עם דיסטאנס לא מוגדר, היא היכרות כושלת.
הם רואות אותך ומסתכלות עליך גם במצבים שאת לא יודעת שהעיניים שלהם שם.. או לא שלהם, אבל שילכו ויעדכנו אותם בראיות הכי פיקנטיות שיש.. ואני מקצינה כדי שכל הדגש הראוי יהיה על זה.
הם מפענחות מצבים ומעשים לא בדיוק כמו שנראה. זה גורם להתפתחות דעות קדומות, סטיגמות והמון המון לשון הרע, שלא רק יזיק להם, אלא גם לך.
חוץ מהפרט -שאולי לך נראה מעט שולי, והוא בכלל לא כזה- כשאת באה לסניף כשהשבט שלך לא נמצא, מדברת ומשחקת עם החניכות שלך לעתיד, את ממש, אבל ממש מזיקה לאיכות השבט עם המדריכה הנוכחית. וחבל אחד גדול, כי המעט זמן שעוד נותר לה להיות איתם הולך לזבל. ומי את שתעשי לה את זה?! אין לאף אחד את הזכות הזו לקלקל לאחר את היצירה שלו. ובמקרה הזה- כן, זוהי ממש היצירה של המדריכה הנוכחית. הבלעדית שלה, כל עוד היא מדריכה.

לדעתי, הפתרון הוא פשוט להנמיך פרופיל.
בזמן שאין לך בעצמך פעולה- אל תהיי בסניף. נקודה. ואני לא מתכוונת להיות כ"כ בוטה, זה ממש לא אישי. יש לך כוחות, רק תשימי לב שהם כל הזמן בדרך הנכונה שתועיל לא רק לך, אלא- ובעיקר לחניכות, לצוות ולסניף.
פשוט אל תסתבכי במצבים כאלה, בשביל מה לך? חסרות לך צרות בחיים? מאמינה שלא..
בקשר לחניכה שלדעתך נפגעה- אל תפרשי את זה ישר בצורה כזו. היא פעם אמרה לך את זה? אם כן, אז את באמת יכולה לשאול אותה למה בדיוק.. רק מה שאני לא מאמינה זה שהיא נפגעה מזה שאת פחות מתייחסת אליה- כשאת לא בסניף. צאי מזה. לא כולם נפגעים כל רגע. וגם אם כן, תסמכי עליה שהיא תשרוד עוד כמה חודשים גם בלעדיך, וכשתהיי מדריכה שלה, תסבירי לה שלא הייתה לך ברירה, וזה היה המצב. היא מספיק גדולה  בשביל להבין כזה מצב. וחוץ מזה, את יכולה- וצריכה לעשות את זה בצורה נבונה ולא להתעלם מהם פתאום.

וזה שפתאום במוצ"ש התקשרו וצעקו עליך, מי אמר שזה לא היה בצדק? אולי פשוט הגזמת? וזה קורה לכולנו כי אנחנו בני- אדם.

אז בנתיים- כשיש לך עוד זמן, תשבי ותחשבי על זה. זה לא כל- כך נורא להיות לא זה שתמיד צודק או זה שמחליט מה עושים ואיך עושים.
נקודה למחשבה חיונית ממש למצב הזה- שצריך לפתוח ראש גדול, אבל גם לזה יש גבול.

תשבי, בבית, תחשבי טוב טוב. ואם יש לך מה לומר, נשמח כולנו..

בהצלחה.

נופך~פגזניקית גאה!
אני מסכימה עם מה שאמרת, ברור שעכשיו אני בוחנת את התגובות שלהן. היום הייתה לי שיחה עם אחת החניכות [שחדשות בסניף] ופשוט ראיתי איך מה שאמרת נכון.

לא אמרתי שאני רוצה שידעו שזו אני, אחרת הייתי אומרת להן בבירור. הן יודעות כי כבר רוב השבט שלי נכנס להדרכה, ומהשבטים שנשארו הם השבט הכי פוטנציאלי להדרכה בשבילי.
אני מכירה את המצב שאת מתארת מהמדריכה שלי, שנכנסה אחרי שידענו, ושברנו כל דיסטאנס.

את צודקת לגבי הנמכת הפרופיל. אני מתכוונת באמת ליישם אתזה בעזרתשם בקרוב.
החניכה נפגעה. אין פה משחק. היא לא אמרה אתזה מפורש, אבל בפעם הקודמת שהיא נפגעה ואמרה, זו אותן התגובות. ונשמה, עם כל הכבוד, אל תוציאי אותי דפוקה. אני לא חושבת שכולם נפגעים כל רגע. [יצרת תחושה שאת באה להגיד אמת, ולא אכפת לך לדרוס בדרך. אני זורמת עם זה ממש, אבל יש דברים שהם פשוט לא אמת לגביי.]

זה שבמוצ"ש התקשרו אליי, אכן לא היה בצדק. הן הודו בזה. טלפון אחד היה מספיק לי. אני לא עד כדי כך קשת קליטה.

תודה בכ"ז על הרצון, הארת לי כמה נק'.
חומד..אנונימי (פותח)
ידועים לי כמה פרטים על הסיפור שלך, פרטים רלוונטיים ממש..
וסורי על הפעירות.
המצב תלוי באיך שאת מציגה אותו, ואם תעשי איזה שהו שחזור בזכרון, אולי תזכרי בעוד כמה פרטים שישנו במעט את התמונה הכללית...
נופך~פגזניקית גאה!
איזה פרטים ידועים לך על הסיפור שלי, נבצרו ממני פרטים אלו כנראה.
[מתגובתך נראה שאת מעורבת בסוד העניינים בסניף. אשמח אם תזדהי בש"א/מסר"ש.]

תודה!!
אני חושב שאת צודקת..דאץ
דבר ראשון, אני לא חושב שהקומונרית שלך צריכה להיות נזעמת.
דבר שני,
את צריכה שהחניכות לעתיד יכירו ואתך, אבל בתור דמות בוגרת.
אז תני את הדוגמא אישית (בתפילה? אם יש אצליכן..), כשאת מדברת, תתני את הדמות הסמכותית של בערך מדריכה.
ואני לא חושב שזה פוגע בסמכות של מדריך..
אני כבר לא מגיעה לסניף כ"כ,פגזניקית גאה!אחרונה
וגם אם כן זה רק לביקורים קצרים.
ב"ה הסיפור עם אותה ילדה הסתדר ממש

תודה לכולכם על העצות!
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך