התלבטות לגבי קורס חובשיםעוגת שוקולד
אני מעוניינת לעשות קורס חובשים בלי להשתלב בהתנדבות אלא לצורך ידע עצמי ואולי השתלבות בעבודה במקומות שצריכים חובשים (טיולים, מכוני כושר וכדומה)
השאלה שלי היא מה ההבדל בין הקורס של מד"א לבין הקורס של איחוד הצלה, הבדל מבחינת מקצועיות ומבחינת תעודה. האם התעודות שלהם מקבילות ומקובלות בכל מקומות העבודה.
תודה רבה
עכשיו קראתי שיש עוד קורסיםעוגת שוקולד
מגופים שונים. אשמח להבין מה ההבדלים מבחינת מקצועיות ומבחינת תעודה
אהלן!תודה

נתחיל בקל - תעודה.

מד''א מכירים רק בתעודה שלהם, במקרים חריגים מאוד יש אפשרות לעבור 'הסבה' עם תעודה ממקום אחר לצורך התנדבות. לגבי גופים אחרים, הם הרבה יותר גמישים עם התעודה שמגיעים איתה, כל עוד יש תעודה ממקום מוכר, לרוב אין עם זה בעיה.

מקצועיות - אין ספק שעל הנקודה הזאת יש ויכוחים בין האיחוד למד''א, כמו כל נושא אחר בעולם. עברתי קורס רק במד''א, אז אני לא יכול לומר מה קורה אצלם (חוץ מזה שיש גישות שונות לכמה נושאים, אבל זה עניין אחר). אני יכול לומר שכמו בכל תחום, יש מקצוענים וסנדלרים בשני הצדדים, אז כנראה שלפחות הרוב תלוי ברמה האישית שלך.

לגבי הקורסים האחרים - מאוד תלוי מי המדריך. באופן כללי הרמה שם נמוכה יותר, הרבה בגלל שהם פשוט לא יוצאים לשטח אח''כ. נובע מזה כל היחס ללמידה ולתרגולים.

ואתייחס לנקודה של קורס ללא התנדבות - קצת כמו שחייה בהתכתבות. זה לא סתם שבארגונים צריכים לעבור לא מעט משמרות עם חונך וכו', יש פער עצום בין הכיתה לשטח. אז גם אם רוצים 'רק' ללוות טיולים או מכוני כושר, בעיני חשוב להתנדב אפילו במינון נמוך בשביל להיות מסוגל לתת מענה בעבודה כשצריך.

בהצלחה!

תודה על התשובה המפורטתעוגת שוקולד
יש כזה דבר התנדבות רק במקרים "קלים" יותר? כמו חנק או פציעות יותר שטחיות, לידות, איבוד הכרה וכדומה
העניין הוא כזה, אני מתפקדת בצורה יוצאת דופן במקרי לחץ ולכן מרגישה שזה ממש עוול שמישהו לידי יזדקק לעזרה ראשונה ודווקא אני שמתפקדת מעולה בסיטואציה לא אהיה עם הידע המתאים..
אבל מצד שני, כמו לרבים, יש לי פוביה די מטורפת מדם... גם את השיעורים על חסימת עורקים וכדומה אני עוברת בקושי רב.
אף על פי כן, אני יודעת די בוודאות שאם אקלע לסיטואציה שתדרוש ממני לתפקד גם במקרים כאלה, אני אתפקד מצוין ואתן את המקסימום, אבל רוב הסיכוים שייקח לי ממש הרבה זמן להתגבר על זה.
לכן אני מעדיפה לא להתנדב במקום שמלכתחילה יקפיץ אותי למקומות כאלה, אז בקיצור, יש איזושהי אופציה להתנדבות יותר "עדינה"?
השטח מאוד שונה ממה שנדמה...תודהאחרונה

רוב המקרים הם לא אף אחד מהמקרים שציינת, רוב המקרים הם מטופלים שפשוט לא מרגישים טוב, ואין לחובש בשטח מה לעשות חוץ מלפנות לבית חולים עם חיוך, ולוודא שלא מפספסים אבחנה משמעותית שכן דורשת התייחסות.

המקרים של חנק פציעות לידות החייאות תאונות קשות וכו' הם יותר נדירים, אבל עצם זה שיש אותם מדי פעם משאיר את הכשירות ברמה גבוהה יותר.

מעניין שבשבילך איבוד הכרה וחנק הם מקרים קלים... כל אחד הוא אחר, אבל קחי בחשבון שיכול להיות שתגלי שגם המקרים האלה קשים. לומדים להתמודד ולאוורר עם הצוות וחברים.

בקיצור ההתנדבות היא סלט של מקרים, מקרים עם כמויות של דם הם לא מה שקורה ביומיום...

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך