1. והנה הוא חוזר, הטור של The Lion המכונה ליאון האריה הגדול, המכונה הרוזן ממונטה-כריסטו, המכונה אסלן, נומה, פנג, קאלי ועוד שמות וכינויים רבים מספור.
לכאורה למה לי לכתוב טור, שהרי איבדתי את הסיכוי לנהל את הפורום הנחמד הזה, מכיוון שג'יימס פוטר המכונה גיימס הוא (כנראה) נבחר להנהלה?
אז קודם כל ברכות, גיימס היקר. מי יתן ותנהל את הפורום הזה בהצלחה, פעילות וטוב-לבב. מזל"ט אחשלי.
שנית, רבויסי, ברצוני לשפוך את צקון-ליבי כאן בטור הזה, או אם נדייק צקון-לבו של The Lion כאן בטור הזה, והטור הזה הוא במה נחמדה למדי - בהתחשב בנסיבות.
שלישית, ברצוני להפריך את טיעוניו של סוורוס סנייפ המכונה סנייפ המכונה סוורוס, ש"אני פעיל רק כדי להיות מנהל ובלה בלה בלה". אני בהחלט רוצה להיות מנהל, אבל לך אין שום דרך להוכיח את טענותיך.
2. לטור עצמו (היינו הקטע המשתנה בטור ולא הקטעים הקבועים):
נושא הטור (כנ"ל) היום הוא טעויות. אילו מין טעויות, אתם שואלים? שאלה טובה. טובה מאוד מאוד. כי הרי אם לא הייתם שואלים לא הייתם יודעים, נכון? - כמו הבדיחה הנדושה ההיא על הילד והאבא, וד"ל.
אז כמובן שטעויות בשפה זה הכי קל - יש מלא ואני יוצא חכם בטירוף על גבול החנון, אבל לא. אגב טעויות בשפה, אני שם לב שהטעות עליה דיברתי בטור הקודם (שם, שם) הולכת ומחמירה. לא, אנחנו לא נישן בחדר עם שלושה מיטות, כי אין כזה דבר שלושה מיטות! אפילו שמעתי ערס אומר לחבר שלו שהוא בן "17 ושלושה חודשים. הזוי. זאת בנוסף שאנשים מקפידים להגיד בתפילת שמונה-עשרה "הטוב כי לא כלו רחמיך, המרחם כי לא תמו חסדיך, וגו'" מה שגם כמובן נחמד מאוד, אבל לא להגזים ל"...המרחם כי לא תמו חסדיך." שוין.
מחילה עם הפיסקה הזו שעממה אותכם.. פטפוטים של אנשים כמוני.
אז אחרי המריחה הזאת נמשיך לטור סוף-סוף:
3. פסוקים שהוצאו מהקשרם//The Lion
טעויות בכללי יש מלא, ויש את הספר של הרב חיים נבון על 101 טעויות ביהדות ('חווה לא אכלה תפוח'), אבל ברצוני לדבר על טעויות בפסוקים. 3 פסוקים שמכניסים בפלאייר או סרטון וכו' אבל בפועל אין שום קשר בינהם.
א. "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם..."
משתמשים בפסוק כדי להזהיר על קדושת החיים והמצווה לשמור על הגוף, אבל, רבותי, אין שום קשר. הפסוק מופיע כאן:

היינו הפסוק נאמר בשני ציווים: לאהוב את ה' ולא לעבוד ע"ז.
לא בדיוק העניין המדובר.
ב. "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק..."
פסוק זה נפוץ פחות, אבל הוא בהחלט תופס את המקום הראשון והמכובד ברשימת הפסוקים שניתן לשים על פלאיירים של ירידי חסד וכיו"ב.
אז הנה זה:

נו נו, נו נו.
ואחרון: ט"ו בשבט. תחשבו ט"ו בשבט. תחשבו על פסוק של ט"ו בשבט. נכון יצא לכם את זה?

והפירוש הידוע המתאים להפליא לט"ו בשבט, ר"ה לאילנות - האדם הוא כמו עץ השדה, וכו' וכו' וכו'. אז זהו שלא, רבותי. ההיפך הגמור. אני אפילו לא צריך להביא פירוש כדי להוכיח את זה, זו הבנת הנקרא פשוטה. אם עמ"י צר על עיר לכבשה, יש איסור להשחית סתם את העצים, כי "כי האדם עץ השדה לבא מפניך במצור?!" ולחיזוק רש"י על הפסוק:

טוב... זהו. סתם הרגשתי צורך ליידע את הציבור בזה.
הבהרה חשובה:
אני לא אומר שח"ו אין מצווה לשמור על הגוף, לעזור אחד לשני ולא להשחית עצים סתם. שלא יבינו אותי לא נכון. רק רציתי להראות את כוונת הפסוקים הספציפיים ההם, סבבה? לא משהו מעבר לזה.
3. האקטואלי של The Lion - נתחיל מזה שהממשלה הושבעה. תראו, רבותי, זו ממשלה איומה. מאוד. אבל, בא נזכיר, עד לפני שנתיים היינו תקועים בסיבובי בחירות שלא נגמרים. האם זה מצדיק את הקמת הממשלה הזו? מובן שלא, אבל בכל זאת, כן יצא לנו משהו ממשענת הקנה הרצוץ הזאת.
השאלה הגדולה שואלת האם הממשלה הזאת תחזיק לאורך זמן? או במילים אחרות האם חברי ימינה שבקואליציה הזאת יעמדו על שלהם? ימים יגידו.
משהו שגרם לי למיני-בחילה-קטנטונת: מיקי זוהר קרא לביבי בטעות 'אדוני ראש הממשלה', ואז אמר ש"אתה תמיד תהיה ראש הממשלה שלי." בחייאת בחייאתקום.
ביבי הוא עוד שאלה גדולה. מה הסיפור של הבנאדם הזה? הוא ימין? אדם מושלם להנהיג, אבל האם טוב מבחינת הימין? מבחינת הציונות הדתית - יצא שכרו בהפסדו או ההיפך? שימו לב, אני מדבר על כ-ל קריירת הפוליטיקה שלו, לא רק על השנתיים האחרונות.
ועוד פוליטיקאי: בנט. האם בנט פוליטיקאי מוצלח? תחשבו על זה, מצד אחד הוא מצליח להוריד צפי של במקרה הטוב 17 ובמקרה הגרוע 12 מנדטים ל-6 מנדטים, אבל מצד שני עם אותם ששה מנדטים הוא מביא את ראשות הממשלה.
שתי השאלות האחרונות לאו"ח.
4. זה הקטע של הספורט, בהתמקדות על ריאל מדריד. אבל מכיוון שכרגע קיץ, אני אסכם את הקיץ של ריאל מבחינת רכש ולקראת העונה בפתיחת העונה הבאה, כי כרגע אין ממש על מה לדבר. אז יורו. ובכן, נתחיל מזה שאני לא ממש מת על היורו (ובכללי על כדורגל נבחרות) כנראה בניגוד לרב העולם. כן, זה מדינות, אז יש יותר אמוציות, וכולם ביחד, ואת מי יזמנו וכו' וכו' וכו'. אבל מה לעשות - לא מת על זה. למה? כי זה קצר, אין משהו רציף, אין נבחרת שאני אוהד, ו... לא יודע. אני פשוט לא מת על זה. מאידך גיסא, אין להכחיש שזה באמת קצת מפיג את השעמום שבקיץ ואף אומנם שזה לא מעניין אותי במיוחד, יש בזה איזה אקט מעניין. אחד היתרונות הגדולים של היורו זה שיש משחקים כל יום, זה ממש טירוף, אנשים מתים על זה. בעצם רק בשלב הבתים. בנוק-אאוט לא, אבל זה נוק-אאוט, אז מצדי שיהיה משחק כל שנה. אין לי נבחרת אהודה, אבל יש כמה שאני מחבב: ספרד - די אפורה, לא שמה גולים אבל מחזיקה הרבה בכדור. קרואטיה: בעיקר בגלל לוקה מודריץ' האגדי, קפטן הנבחרת אבל גם סתם בגלל שאני מחבב אותם, ואין ספק שהם נחלשו משמעותית מאז הגמר מונדיאל ב-2018. חבל. בלגיה: זה כבר יותר שחקנים שאני מחבב - טיבו קורטואה (שוער ריאל כמובן), קווין דה-בריינה ורומולו לוקאקו. ופורטוגל: יש כמה חבר'ה טובים (כמובן כריסטיאנו) ואני מקווה שהיא תיקח. אני לא הולך לסכם את מה שקרה בשלב הבתים כי זה יותר מדי ואני לא עקבתי אחרי הכל, אבל בשלבי הנוק-אאוט נראה לי שכן. זה כרגע.
בי אנשים
יום טוב, תעשו טוב
The Lion
יש מצב שהטור הזה היה משעמם במיוחד, אם כן תסלחו לי.
אשמח לתגובות על הטור. גם אם אין לכם מה להעיר תכתבו שקראתם, סבבה?
תודה על הברכות