ילדתי בשערי צדק בשבת. הלכתי לשם מהסיבה שכתבת.
רק מה, כנראה אני לא הייתי היחידה שחשבה כך....
היה שום עומס מטורף. הגעתי עם פתיחה 10!! ובכל זאת למרות הלידה המהירה (20 דק מההגעה לביה"ח) לא נתנו לי להניק אחרי הלידה כי רצו לפנות מהר את החדר ליולדת הבאה... אמרו לי תנקי במחלקה, רק מה, העבירו אותי למסדרון. אז שעה אחרי לידה, בלי מקלחת בין לבין, הושכבתי לנוח ולהתאושש במסדרון. בשעות היום כשמלא אנשים מסתובבים ובאים. לבעלי היה רק כיסא לשבת לידי ולא יותר. אין מרחב תזוזה וכל מי שעובר במסדרון דוחף עליו את המחיצה ששמו מסביבנו.
בשרותים לא היה נייר חתוך. והאוכל חומם על הפלטה, אז הגיע רק בצהריים. ללולא בעלי שהביא לי מביהכנ"ס של ביה"ח יין ורוגלעך, הייתי צמה עד הצהריים (התעוררתי ב6 ורבע. ילדתי ב9:20).
ולעומת זאת בעין כרם, ילדתי בחמישי אבל נשארתי לשבת. אחרי הלידה היינו יותר משעתיים בחדר לידה להתאוששות, רק בעלי, אני והתינוקת. לפני העליה למחלקה נתנו לי להתקלח בחדר לידה. שמו אותו בחדר של שתיים אבל בפועל הייתי בו לבד רוב הזמן. רק לכמה שעות ביום השני הןכנסה אלי מישהי לחדר ובהמשך גם היא הועברה לחדר אחר. לפני שבת עברה האחות וביקשה שנשאיר אורות איך שנוח לנו כי הם לא מדליקים לנו בשבת. בכניסה לתינוקיה יש לחצן של צומת עם פתיחה מושהת. דיווחים ומעקבים נרשמים במחשב מיוחד של שבת (באישור מכון צומת). אני גם הלכתי עם עוד כמה נשים מהמחלקה לסעודת שבת גדולה שהיתה בביה"ח, וכשרצינו לחזןר באמצע הסעודה למחלקה, הביאו לנו ערכות לסעודת שבת.
עד כאן חוויותי... מציינת שמהלידה בשע"צ עברו 8.5 שנים. ומעין כרם כמעט 7 שנים. לא יודעת מה השתנה מאז.
ד"א מיילדות מצויינות היו בשניהם.
דבר אחרון לגבי שבת, איפה שלא תלדי, ממליצה לא להיות תלויה באף אחד, ולהביא איתך לפחות: בקבוק יין, כוס, נרות שבת וגפרורים, טישו חתוך.