טיפים לריהוט דירה, זוג מאורס שישמח לתובנות (:בינה.

איפה לחפש דברים יד שניה חוץ מאגורה? האם באמת משתלם למרות מחיר של הובלה?

מה חשוב לקנות יד ראשונה?

מה דחוף שיהיה בהתחלה, ומה "מותרות", ואפשר למשוך ולא שיהיה לפני/מייד אחרי החתונה?

מכירים דברים בסגנון "קרן בני הישיבות", עם כל מיני מבצעים לדוסים?

בכללי - דעות, תובנות, המלצות - נשמח לשמוע!

לדעתימישהו כל שהוא
מכשירי חשמל (מקרר מכונת כביסה וכו') עדיף יד ראשונה ככה זה מחזיק הרבה זמן ומקבלים מוצר טוב.

ריהוט עדיף יד שניה גם ככה עוברים דירות בהתחלה ולפעמים גם נחמד להחליף ולגוון סתם ככה

תנור זה התלבטות, כי בבתים חדשים יש בילדאין אז זה תלוי מה התוכניות הלאה.

אתר יד 2 וקבוצות למסירה בפייסבוקאין לי הסבר
מה שכדאי יד ראשונה לדעתי:
מיטה זוגית- נשמע לי מוזר ולא נחמד לישון במיטה זוגית של מישהו אחר ...
מוצרי חשמל(מקרר, מכונת כביסה)
מיקרוגל- לחפש בחנות עודפים. צריך לצאת פחות מ200.

מה שלדעתי *לא* כדאי לקנות חדש:
ארונות- עם כל מעבר דירה הארון נדפק בפירוק וההרכבה שלו. חבל להשקיע כסף מלא בארונות שלא יישארו טובים אחרי 2 מעברי דירה.
ספות- אתם לא יודעים אם בעוד 5 שנים אלו הספות שיתאימו לכם לגודל של הבית ולסגנון שלכם.
שידות- כנ''ל
פינת אוכל- כנ''ל
תנור- כשתעברו לבית שלכם אתם תרצו בטח תנור בילדאין. מה שכן, צריך לחפש תנור משומרי כשרות, וכדאי למצוא תנור משולב עם גז...
ממה שאני זוכרת תנור זה לא יקר ככ, אז אולי כן שווה להשקיע...

אם יש הרבה ספרים כדאי שתהיה ספרייה, אבל אני לא יודעת אם כדאי לקנות או לא.

לגבי הובלה- יש מישהו במשפחה עם רכב גדול שאפשר לסחוב ספות?
בעיקרון, ארון אפשר לסחוב ברכב רגיל. אצלנו 2 ארונות מפורקים נכנסו יופי במזדה 3 של אבא שלי

יש את יד תרצה נראה לי בשכונת הר נוף בירושלים, שמספקת כלי בית, מצעים סדינים, סירים, לזוגות מאורסים ועד שנה מהחתונה, ממש ממש בזול וממש איכותי.
ממליצה לבדוק ולברר...

המון מזל טוב!!!
למה הסיכוי שכשיעברו לבית שלהם ירצו תנור בילד אין?!יעל מהדרום
כי זה מה שהולך היום...🤷אין לי הסבר
אבל כמובן שזה תלוי בהם ובהעדפה האישית שלהם...
אהה. זה גם תלוי בבית שקונים..... לא בכולם יש מקום לבילד איןיעל מהדרום
הרבה אנשים מחליפים מטבח כשהם קוניםאין לי הסבר
ואז הם מכינים מקום לבילד אין...

בכ''מ, אני חושבת שכן כדאי להשקיע בתנור, כי המחיר לא גבוה כ''כ וזה שימושי מאוד...
מסכימה. אני בכלל בעד לקנות מוצרי חשמל חדשים אם אפשריעל מהדרום
ברוב הבתים שנבנו ב-20 שנה האחרונות יש בילד אין44444
כשקנינו את הבית תרמנו את התנורשלנו וקנינו בילט אין כי לא היה מקום לשים אותו....

ואפילו שיפוץ קל כבר יעלה יותר מתנור......
כדברי מישהו ו אין. בשעה טובההעני ממעש
מאוד תלוי בכם.בסדר גמור
קשה לענות בלי להכיר
אנחנו בהצחלה חיפשנו דירהאנונימי....!
מרוהטת, כי ידענו שלא נגור שם הרבה זמן, וגם ריהוט נהרס הרבה פעמים בהובלות.
לגבי יד שניה- בקבוצות בפייסבוק יש מלאאא ובמרקט פלייס שם
^^כנ"לברגוע
(וגם בגלל שהיה סגר ולא ידענו מתי החנויות יפתחו..)
מצטרפת להמלצה על דירה מרוהטת/מרוהטת חלקיתPandi99
תבדקו גם בקבוצות ווצאפ של השכונה/קהילה
הרבה פעמים מוסרים חפצים מצוינים
כמה הצעותכלכלן

כמובן זה תלוי בכם ובתקציב שלכם..

אבל, מעבר להמלצה לקנות מכשירי חשמל איכותיים חדשים ככל הניתן (מקרר, מכונת כביסה, תנור וכו) שיחזיקו בע"ה הרבה שנים, 

רהיטים כמו ספות, ארונות, פינת אוכל, ספפה וכו' הייתי ממליץ לבדוק באתר יד 2. יש שם המון דברים ממש כמעט חדשים בחמישית/רבע מחיר. כך אפשר לקנות דברים הרבה יותר איכותיים ובזול. 

אפשר להחליט על אזור, לסמן כמה מודעות רלוונטיות של הרהיטים שרוצים, ובפעם אחת לעבור בכל המקומות, להחליט בבית מה מעדיפים מכולם או באיזה מחיר, ולסגור כמה דברים ביחד. ולסדר הובלה אחת שתיקח הכל.

בהצלחה ומזל טוב

אנחנו קנינו יד ראשונה רק מוצרי חשמלמצטרפת למועדון
בחבילה של קרן בני הישיבות וזה יצא מאד משתלם(לא זוכרת כמה), וריהוט של חדר שינה שיצא די יקר!
ספה האמת גם קנינו יד ראשונה אבל משהו זול ממש. ספריה קנינו עמודה אחת מאיקאה ושולחן סלון קבלנו משהו עגול וחמוד מקרובי משפחה.
לגבי התנור אני קניתי כזה של שתי תנורים עם גז למעלה ומתחרטת. לא יצא לי לפתוח את זה מהחתונה כי גרתי בדירה שיש בה בילד אין. התנור עומד בחדר סגור עם הקלקל עליו עדיין.. עכשיו אני עוברת דירה ושוב כנראה שלא יהיה לזה שימוש וזה באסה.. לא מאמינה שכשאני יעבור לדירה משלי כן יהיה לזה שימוש כי זה ממש לא הולך היום במטבחים החדשים.
מה שאני ממליצה זה לקנות טוסטר אובן אחד או שתיים בשביל בשרי וחלבי אם יש מקום(לי יש רק חלבי ומשתמשת לבשרי רק בגז) וגז. יוצא לך יותר זול וזה תמיד שמושי גם אם יום אחד יהיה לך תנור נורמלי.
לגבי הרהיטים עדין בהתלבטות אם מה שעשינו היה חכם. למשל הספה עכשיו לא עוברת אתנו לבית החדש כי היא כבר לא במצב טוב, כנל העמודה מאיקאה לא תעבור ונקנה כמה חדשות. ואני שואלת את עצמי אם לא שווה השקעה חד פעמית על ריהוט טוב מאשר כמה וכמה פעמים להוציא על רהוט זול. למרות שברור לי שיש בזה מעלה של לא להתקע עם ריהוט שלא קשור אליכם ולבית החלומות שיהיה לכם בסוף.
מצד שני בחדר שינה מתבאסת שהשקענו כל כך יקר בארונות ושידות(על מיטות לא מתבאסת-זה חשוב!) כי כבר עכשיו עוד לפני המעבר יש קצת חריקות.. אז מה יהיה אחרי?
לא חייב לקנות הכל על ההתחלהנפשי תערוג
אפשר לאט לאט להתאבזר
אנחנו למשל היינו עם שולחן מתקבל וכסאות כתר כמעט 4 שנים.
אחרי שרכשנו בית והצלחנו להגיע לקצת רווח קנינו פינת אוכל.
כנ"ל ארונות שהיו לנו יד שניה (שלקחנו מדוד שעבר דירה)
מזנון לסלון לקחנו מאגורה
מכונת כביסה ומקרר קיבלנו משומשים
מזל טוב!קפה הפוך

באופן כללי העקרון שלי הוא שבית יפה, נעים עם רהיטים יפים עושה אוירה טובה ושכיף להיות בבית, 

ולכן כדאי להשקיע בזה (יותר מאשר נגיד בשמלת כלה מאד יקרה...), ולא לקחת בהכרח מה שהכי זול או למסירה אם הוא מכוער / מרופט וכו'. או סתם את לא מתחברת אל הרהיט.

צריך לחזור הבית ולחייך. (כולנו יודעות מה זה שיש לנו משהו מכוער שמציק לנו כל הזמן בבגדים או דברים אחרים...)

הבית שלכם הוא לא דירת שירות / דירת בנים ושוב בעיני לא צריך להראות כמו אוסף רהיטים.

(אבל שוב מודעת לכך שיש אנשים שלא רואים את זה ולא אכפת להם, אבל יכולה להגיד לך שלבעלי לא היה אכפת והוא לא מפסיק להודות לי שהתעקשתי לא לקנות רהיטים מסויימים ולקח עוד זמן עד שמצאתי מה שאני אוהבת והבית כיפי ויפה והרוב יד 2!)

אם כמובן יש יכולת - לדעתי מכשירי חשמל כדאי לקנות חדש, (אם את אוהבת לאפות ולבשל אל תוותרי על תנור חדש זה כל כך כיף ועושה חשק לאפות דברים שווים שהמכשירים עובדים כמו שצריך והכל מוכן מהר...)

וחדר שינה ולפחות מזרונים בעיני לקנות חדש, זה חשוב מאד בעיני.

לקנות כמה סטים של מצעים יפים (אחרי החתונה מתקמצנים...) - שיהיה כיף להיות שם. ומצעים ומיטות יפות מוסיפות מאד לאווירה. (והמלצה - תקני סטים שחלק די מתאימים אחד לשני לפעמים צריך להחליף רק סדינים או רק ציפות לשמיכות ואז כיף שאפשר לשלב בין סטים שונים וזה נראה עדין מהמם)

ושאר ריהוט  - יד 2 ובהמשך לראות מה צריך ובהתאם לקנות או חדש או יד 2.

אנחנו קנינו יד 2 ספה, שולחן אוכל, שולחן למטבח, שטיח.

ובהמשך כמה מוצרים קנינו באיקאה, והלכנו לאיקאה לא הרבה אחרי החתונה להשלמות (עם כסף שקבלנו בחתונה...) ובאמת גם ידענו מה חסר לנו ואנחנו צריכים. (ההמלצה שלי היא ללכת לאיקאה אחרי החתונה כי אז קצת גרים בבית ומבינים מה חסר, למקססטוק הלכנו לפני החתונה לקניית ציוד כמו מטאטא, יאה, מיבש כלים, סמרטוטים וכאלה, ושבוע לפני החתונה גם לרמי לוי לקנות מוצרים בסיסים תבילים, פסטות, שמן, וכו')

וחלק הבאתי איתי מהבית (כמו מראה, שעוני שבת חח וכו')

אה, ולדעתי, תתרחקי מ"קרן בני הישיבות" ומבצעים לדוסים -לרוב זה סחורה דפוקה וסטנדרט נמוך....  

כמובן, שהכל בהתאם לכך שיש תקציב.

יש אתר "יד שניה" משם קנינו וגם בפייסבוק כל מיני קבוצות.. אבל זה דורש זמן ושיטות יומיומי באתרים עד שמוצאים.

בהצלחה וקניות טובות

לא תמיד מסירה זה דברים מרופטיםאין לי הסבר
לנו יש בית מהמם ממש והרבה ממנו מסירה. אנשים מוסרים לפעמים דברים במצב ממש איכותי!!

אין לי מושג מה זו קרן בני הישיבות, אבל מה שאני המלצתי, על הגמ''ח בהר נוף, זה דברים איכותיים ממש, כמו סירים של סולתם, כלי מיטה של פריד... אז ממש לא מחייב שדברים בגמחים יהיו סחורה לא טובה...
לא כתבתי לא לקחת מסירהקפה הפוך

אלא לא לקחת ממסירה דברים מרופטים, רק כי זה "חינם" או יד 2 "כי זה זול".

בוודאי שיש דברים טובים! ואז הכי שווה לקחת.

אוקיי, אז לא הבנתי אותך😅אין לי הסבר
היה נשמע ששללת מסירה לגמרי.
תודה על ההבהרה😌
לא מסכימה לגבי קרן בני הישיבותאורי8
קנינו מהם הרבה, יש להם גם דגמים וחברות טובות ואנחנו ממש מרוצים.
לי יש דיס המלצהבוקר אור
בפרטי
גם לא מסכימה לגבי קרן בני הישיבותזיקוקים
קנינו מספר מוצרים שהחזיקו יופי
וגם במשפחה שלי קונים שם
ככה שלא מדובר בקניה בודדה שבמקרה הצליחה
הבעיה בקרן בני הישיבות - שהם יבואן מקבילאניוהוא
ואז האחריות פח אשפה.

במה שאין יבואן מקביל - דברים מהארץ, אין בעיה
יש יבוא מקביל בהרבה מקומותנפשי תערוג
גם מחסני חשמל/שופרסל הרוב זה יבוא מקביל
אז מהם גם אל תקנה ..אניוהוא
דווקא הם יבואן רשמי. לפחות סימנס-בוש-קונסטרוקטהיראת גאולה
קניתי אצלם מכונת כביסה,
אחרי שהחלטתי איזה דגם אני רוצה, מצאתי שאצלם הוא זול מהאתרים האחרים שראיתי.
מנגד, כשחיפשתי תנור, הם המליצו לי על דגם מסויים לפי הדרישות שלי, ומצאתי אותו בזאפ בזול משמעותית.
אני קניתי דרכם תנור אלקטרולוקס - השירות זוועה.אניוהוא
נסיתי להשיג חלק לתנור חודשיים, החלק שלי נשבר בנקיונות לפסח, אפשר להשתמש בתנור אבל לא לגמרי בטיחותי כנראה.
מלא טלפונים עד שמתחילים לתפוס אותם, להודעות במוקד הם כמובן לא חוזרים...

אחרי כחודשיים בשעה טובה הגיע הטכנאי עם חלק.
אלא שהוא ניסה לשים לי חלק שבור יותר מהחלק שלי!

לעומת זאת - בתמימות בהתחלה נסיתי להתקשר ליבואן הרשמי,
תוך יום היה אצלי חלק, אבל מסתבר שהדגם הזה קיים רק אצל היבואן החילופי והחלק שקיבלתי מהיבואן הרשמי לא מתאים.
תוך ימים בודדים בא שליח ולקח חזרה עם זיכוי מלא!
ואגב, אנחנו לקחנו מאגורה וסתם ממה שאנשים מסרו ריהוטזיקוקים
כמובן שדאגנו לא לקחת זבל
לפעמים אף חכינו עד שמצאנו משהו טוב
וזה היה מצויין כיון שאח"כ כשעוברים דירה לא כואב הלב למסור הלאה (בתור זוג צעיר לקנות יד2 זו הייתה השקעה עבורנו)
קנינו דברים שקשה למצוא למסירה כמו ספריה ומיטה זוגית

ואת הכסף של החתונה שמנו בחסכון
התכוונתי יד 2 פשוט שזה לא יד ראשונהקפה הפוך

אם זה למסירה ונראה טוב זה הכי שווה

ספציפית לא מצאתי דברים טובים באגורה וחרשתי ימים על האתר...

(וגם אנחנו את הכסף שמנו בחסכון... זה לא סותר)

אנחנו קנינו מזגן גדול מקרן בני הישיבות ומרוצים מאדאחתפלוס

יד ראשונה קנינו מיטה זוגיתסמיילי12
מקרר מכונת כביסה ותנור.
השאר קיבלנו.

אבל אני אחת שלא קריטי לה יותר מדי העיקר שהבית מסודר ונעים לשהות בו. לא משנה לי ספה כחולה שחורה או אפורה.

לאחרונה החלפנו ספות בספות יד 2 שנראות חדשות לגמרי.
אני קניתי מיד 2 שולחן אוכל מצויןPandi99
ארון נוראי
ומכונת כביסה לא משהו
חחחח
זה תלוי במצב הכלכלי שלכם ומה הצפי לעתיד44444
וכמה דירות תעברו.....

אם למשל הארטס שלך לומד בישיבה ומתכוון ללמוד לימודים אקדמיים ואת סטודנטית אז לגמרי לשבת על "יד 2" רק לשים לב שאתם לא משלמים על הובלה ויש לכם רכב גדול.

לגבי מכשירים חשמליים-
היום מכשירי החשמל יחסית זולים ולא מחזיקים הרבה.
בנוסף,מקשה ממש להוביל אותם.
לדעתי, לקנות חדש.
רק לשים לב שהמקרר לא גדול מידי אם אתם הולכים לעבור הרבה דירות כדי שיכנס בכל בית. תקנו נקרר סטנדרטי לא 2 דלתות וכד'....
תנור, מיקרוגל ומזרונים-חדששמואל5
תנור-כי לרוב מה שמוסרים הוא עובד אבל בקושי-ולא אופה טוב.(מישהי כתבה פה שיש לה תנור חדש שהוא לא משתמשת בו-אולי אפשר לקנות ממנה...)

מיקרוגל-אותו דבר+אם נדפק משהו בפנים-אז הקרינה עלולה להיות מסוכנת...(ממליץ לא לקנות את ההכי פשוט, אנחנו קנינו ב300₪ אחד עם הרבה אופציות)

מזרונים-מחזיק הרבה שנים, שווה להשקיע...

לדעתי-ארונות, פינת אוכל, מקרר-רק יד 2...

ארונות-ממש נהרסים במעברי דירה, חבל...

פינת אוכל-הטובות מאוד יקרות, והזולות לא יחזיקו המון. מצד שני-מוסרים יחסית הרבה...

מקרר-יקר מאוד, ולא בטוח שהגודל שלו יתאים לכל דירה שתהיו בה, מצד שני-עוד כמה שנים בע"ה כבר תצטרכו מקרר גדול...

ספה-לא קריטי שיהיה מיד אחרי החתונה...

בסוף---הכול תלוי מה מוצאים...

מבחינת הובלה-מכונת כביסה ותנור נכנסים בכל רכב האצ'בק (השמשה האחורית נפתחת עם הבאג'ז) אפילו בניסאן מיקרה...
ואם יש לכם זמן כוח, אולי עדיף לקנות גגון לרכב ולעשות את ההובלות לבד...
תודה רבה לכולם!! בינה.
מיטה זוגית עץ פשוט מאיקאה...יהודה224אחרונה
עולה 1500 שח מתפרקת ומורכבת בקלות עם תחזוקה נכונה יכולה להחזיק הרבה זמן
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך