באופן כללי העקרון שלי הוא שבית יפה, נעים עם רהיטים יפים עושה אוירה טובה ושכיף להיות בבית,
ולכן כדאי להשקיע בזה (יותר מאשר נגיד בשמלת כלה מאד יקרה...), ולא לקחת בהכרח מה שהכי זול או למסירה אם הוא מכוער / מרופט וכו'. או סתם את לא מתחברת אל הרהיט.
צריך לחזור הבית ולחייך. (כולנו יודעות מה זה שיש לנו משהו מכוער שמציק לנו כל הזמן בבגדים או דברים אחרים...)
הבית שלכם הוא לא דירת שירות / דירת בנים ושוב בעיני לא צריך להראות כמו אוסף רהיטים.
(אבל שוב מודעת לכך שיש אנשים שלא רואים את זה ולא אכפת להם, אבל יכולה להגיד לך שלבעלי לא היה אכפת והוא לא מפסיק להודות לי שהתעקשתי לא לקנות רהיטים מסויימים ולקח עוד זמן עד שמצאתי מה שאני אוהבת והבית כיפי ויפה והרוב יד 2!)
אם כמובן יש יכולת - לדעתי מכשירי חשמל כדאי לקנות חדש, (אם את אוהבת לאפות ולבשל אל תוותרי על תנור חדש זה כל כך כיף ועושה חשק לאפות דברים שווים שהמכשירים עובדים כמו שצריך והכל מוכן מהר...)
וחדר שינה ולפחות מזרונים בעיני לקנות חדש, זה חשוב מאד בעיני.
לקנות כמה סטים של מצעים יפים (אחרי החתונה מתקמצנים...) - שיהיה כיף להיות שם. ומצעים ומיטות יפות מוסיפות מאד לאווירה. (והמלצה - תקני סטים שחלק די מתאימים אחד לשני לפעמים צריך להחליף רק סדינים או רק ציפות לשמיכות ואז כיף שאפשר לשלב בין סטים שונים וזה נראה עדין מהמם)
ושאר ריהוט - יד 2 ובהמשך לראות מה צריך ובהתאם לקנות או חדש או יד 2.
אנחנו קנינו יד 2 ספה, שולחן אוכל, שולחן למטבח, שטיח.
ובהמשך כמה מוצרים קנינו באיקאה, והלכנו לאיקאה לא הרבה אחרי החתונה להשלמות (עם כסף שקבלנו בחתונה...) ובאמת גם ידענו מה חסר לנו ואנחנו צריכים. (ההמלצה שלי היא ללכת לאיקאה אחרי החתונה כי אז קצת גרים בבית ומבינים מה חסר, למקססטוק הלכנו לפני החתונה לקניית ציוד כמו מטאטא, יאה, מיבש כלים, סמרטוטים וכאלה, ושבוע לפני החתונה גם לרמי לוי לקנות מוצרים בסיסים תבילים, פסטות, שמן, וכו')
וחלק הבאתי איתי מהבית (כמו מראה, שעוני שבת חח וכו')
אה, ולדעתי, תתרחקי מ"קרן בני הישיבות" ומבצעים לדוסים -לרוב זה סחורה דפוקה וסטנדרט נמוך....
כמובן, שהכל בהתאם לכך שיש תקציב.
יש אתר "יד שניה" משם קנינו וגם בפייסבוק כל מיני קבוצות.. אבל זה דורש זמן ושיטות יומיומי באתרים עד שמוצאים.
בהצלחה וקניות טובות