אתרי היכרויות…שאלה אליכם
עבר עריכה על ידי שאלה אליכם בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"א 03:30
יש תופעה שמאוד מציקה לי.
אז כחלק מההשתדלות. ומכך שממש קשה להכיר בחורה בסגנון שאני מחפש, נרשמתי לאתר היכרויות שיקבל שליש על חשבוני אם ילך😅. ואני שם לב (וגם חבר שבאתר) לתופעה שאותי מאוד מאוד מרתיעה: מקבול, אבל תנו לי להסביר…

זה שזה שוק בשר ולא מעט מדברים במקביל, נעלמים פתאום, שזה עצוב בפני עצמו זה ידוע…
אבל נניח שהכרתי מישהי, ועברנו לוואטסאפ, דיברנו בפלאפון, אפילו קבענו דייט, גם פה עוד תקין למקבל?!
איך זה תקין שהיא מחוברת המון המון זמן(בכוונה מדגיש שאפילו ללמד זכות קשה פה) וממקבלת ?! כאילו אתם יודעים יכול להיות שיש לאנשים חברים באתר שגם פתאום עלולים לקלוט את זה…לא צריך להיות סטוקר בשביל זה…

מבחינתי לפחות זה מוריד מהאמינות ומהרצינות של הבחורה, וכמובן האתר. כאילו בחייאת הכרת מישהו, חכי תני הזדמנות אמיתית להכיר, אם לא אז לא… אבל למקבל ?! איף. מוריד…
ככה זה שתמיד חושבים שאולי יש יותר טוב(שוק) ושזה כל כך מוטמע חזק שם שגם אם יש משהו טוב מחפשים עוד. וזה לא עניין של ביטחון או מראה או נתונים ב״ה, ולא אפרט על עצמי ועל החבר מצניעות, זה פשוט נטו נראה בעינינו כל כך מקולקל ולא מתאים…ולכן גם לרוב פוסל על זה.
רק אני המוזר פה? שיש לו סטדנרטים ואני מניח, ערכים, של אמינות, כנות.
תאירו את עיניי, מה אני מפספס? אני משתדל לשפוט לכף זכות…אבל איך אפשר פה?

האמתראשיתך
נראה לי שאנשים לא כזה נמצאים באתרי היכרות, וזה לא מקום כזה מעניין. זה לא איזה מכרה זהב

בכל מקרה, אם יתפתח קשר אז מין הסתם ההתעניינות שלה תעבור אליך באופן טבעי ופחות תהיה באתר (למרות ששוב, לא נראה לי שכזה מעניין שם בשביל לשהות שם יותר מידי זמן
אבל את יודעתשאלה אליכם
זה לא שקל כל כך להכיר במגזר הדתי…בייחוד עם כל הגיוון והסגנונות…אז מה נשאר חוץ ממציאות או חברים קרובים(שיש מצבים שהם בכלל לא מקור למה שמחפשים).
שידוכין?

בכל מקרה, כנראה שאת צודקת וזה כנראה לא בשבילי ואעוף משם חחח באמת לא מכרה זהב.
מה שאני רוצה לומרראשיתך
שכן תנסה והכל

אבל אל תשקיע בזה את כל הציפייה שלך, זה רק אפיק אחד ויכול להיות שזה יבוא ממקום אחר וחבל על התסכול מדברים שוליים כאלה.
תשאר שם אולי תמצא משהו מענייןראשיתך
פשוט אל תיקח ללב, זה רק עוד דרך להכיר, לא הדרך היחידה. החיים רחבים מזה
זה שאת צודקת את צודקתשאלה אליכם
לגבי האתר, לא יודע…אולי זה באמת מקולקל כבר מהיסוד. לא לוקח ללב, יותר בכיוון של אין לי כוח וזמן לבזבז על זה זמן כשזה מתנהל ככה.
זה סתם נטרליראשיתך
פשוט לפעמים מוצאים שם, אבל לא תמיד

מתחברת לשאלותמאמינה-בטוב
השאלות שהעלית ממש מהדהדות בי,
גם כשיוצא להתחיל קשר עם אדם שנראה איכותי ויש סיכוי שיצא מהקשר משהו, כל הזמן מנקרות מחשבות - אולי אני מפספסת אדם אחר, איכותי יותר, ערכי יותר?
אני כיום בקשר התחלתי (3 פגישות) אך עדיין מידי פעם נכנסת לאתר לראות אולי אוכל למצוא מישהו יותר... בייחוד אחרי שעולות מחשבות לגבי ההתאמה בינינו.
אני באמת אשמח לדעת איך לדעתך/כם משתחררים מתודעת ה"שוק" שכל כך עולה מאתרי ההכרויות.
את לוקחת כמובן מאליו שהולך לך טובadvfb

מצאת אוצר תשמרי אותו אצלך

הרבה בחורים טובים יש נכון

אבל לא עם כל אחד זה יכול לקרות מסיבות שונות, רבות ומגוונות.

תודי לקב"ה שזיכת לא קורה הרבה.

העיקר זה הקשר שאת יוצרת עם בחור ולא הבחור עצמו

ולכן קשר אם בחור "יותר טוב" הוא דבר שעדיין לא קיים ואי אפשר לעמוד על טיבו

בהצלחה!

אבל…שאלה אליכם
את מבינה שזה בעצם לא לתת הזדמנות להכיר את הבן אדם באמת? את יוצאת מנקודת הנחה שיש ״ערכי יותר״ או ״איכותי יותר״ וזה בעצם פוגם בהיכרות שלך עם הבחור, אולי הוא כזה…

תמיד יהיה ״יותר״, בכל תחום. העניין הוא השילוב של הכל וההתאמה אלייך, ואת זה אי אפשר לגלות אם לא נותנים הזדמנות אמיתית ונכנסים כל כולינו לתוך זה. להכיר באמת.

זה שוק, כי יש כמות, אבל כמו בכל דבר מה שמשנה זה האיכות. ומה שיש לך ביד. זה לא מובן מאליו לפתח קשר עם בן אדם ושתיהיה התאמה ברמה השכלית, הרגשית, הדתית… ובכלל בשיח היום יומי. לא משנה כמה איכותי מישהו ״אחר״ יהיה, זה לאו דווקא יותר טוב בשבילך.

לי בכל אופן זה מאוד פוגם בהיכרות לדעת שהצד השני מתנהג כך. מוריד לי מאוד…זה מבחינתי חלק ממוסריות/אמינות…בייחוד אם נקבעה פגישה, אבל זה אני.
כתבת מדויק. תודהוהוא ישמיענו
התנהגות מאוד בזויה בעיניברוקולי

מצוקה קיימת היא לא בזוייה, היא מצוקהadvfb

מצוקה רווחת היא בזויה.שאלה אליכם
כי לא מכירים בה כמצוקה, זו תופעה שלילית. זה הפך להיות ״תקין״ שככה מתנהגים. אבל זה לא תקין לא משנה איך תסתכל על זה, יש נשמה מאחורי כל אדם. למקבל ולשחק באנשים זה לא תקין בשום צורה.

בתור אנשים בוגרים ומוסריים, ובפרט הולכים בדרך ה׳(על כל גווני הדתיים חרדים שיש פה) צריך לדעת מה טוב ומה רע…וזה לא תקין.

היא לא דיברה על התנהגות אלא על תנועת נפשadvfb

דיברתי על ההתנהגות, אל תכניס לי מילים לפהברוקולי

מסכימה עם מה שענו לך מעלי
לא אמרתי שאת לא דיברת על התנהגותadvfb

כשכתבתי "היא לא דיברה על התנהגות" דיברתי על @מאמינה-בטוב

את דיברת על התנהגות ואני גם מסכים עם תוכן התגובה שלך.

ההקשר של התגובה הראשונה שלך הוא נראה לי לא מתאים.

היא דיברה על התמודדות שהיא עוברת. ונראה לי שזה נובע מתוך מצוקה ולא מתוך סולם ערכים שגוי לכן זה לא יעזור שתגידי לה שזה בזוי. זה לא יפתור את המצוקה.

אכןמאמינה-בטוב
ניסחת היטב, תודה לך
זה אני מקבלתברוקולי

@מאמינה-בטוב 
אני מקבלת את זה ששיתפת בהתמודדות שלך [אני פחות קיבלתי את הרושם הזה אך מקבלת],
קבלי את התנצלותי
המילים שלי לא הופנו להתמודדות שלך אלא כתופעה רווחת . 

ועדיין על במה כללית צריך להגיד שזו התנהגות מאוד לא ראויה 

שצריך להפסיק לתת לה לגיטימציה. 

אדייקadvfb

מצוקה היא לא 'רצוייה' או 'איננה רצויה' היא פשוט קיימת.

אני מסכים איתך שהכחשת מצוקה והצדקת חולשה היא דבר מאוד שלילי. אך חשוב להבחין בין כך לבין המצוקה. המצוקה היא לא שלילית והיא ראוייה לכל האמפתיה שנדרשת כלפיה.

אני חושב שאתם נוגעים בנקודה נכונה אני חושב שסגנון תגובה אחר עשוי להועיל יותר.

אדם שנמצא בעמדה נפשית של "אולי יהיה יותר טוב" נמצא בעמדה שעלולה מאוד להזיק לו והיא גם לא משקפת את המציאות ואת סולם הערכים שאני ואת מאמינים בו.

אך מה הפתרון? לא לבטל לאדם שמולך את הרגשות ע"י האמירה "זה בזיוני". היא אמרה שהיא יודעת שזה לא טוב אבל ככה היא מרגישה. והיא כתבה בעצמה "תעזרו לי לצאת מתודעת השוק". כדי לצאת מהתודעה הזאת צריך באמת צריך באמת להבין למה זה לא בסדר ולא לתת בראש. 

הפתרון לענ"ד הוא להבין מה זה קשר עם בנאדם.

להפנים שהקב"ה מכין לנו הזדמנות כזאת או אחרת במיוחד ואין לנו תעודת ביטוח מה יקרה אח"כ.

לא היות עם בטחון עצמי כזה שאומר לנו שכל אחד ירצה אותנו.

להכיר טובה שבכך שיש לנו אוצר ולא כדאי לנו להפסיד אותו.

ואני חושב שעוד כמה דברים חשובים כדאי לדעת ולהפנים.

@מאמינה-בטוב

אהבתימאמינה-בטוב
תודה רבה. זו נראית לי באמת הנקודה.
בעיני אי אפשר לדעת את שומעת כאן רקהפי
את הצד שלו
אנחנו לא באמת יודעים את כל הסיפור ..
אולי אמרת לה מילה אולי היא ראתה שאתה מחובר שם ?
אולי היא רק נכנסה לכתוב להם שלא רלוונטי
אני חושבת שאם אתה רוצה לנסות להיפגש איתה תשלח לה הודעה כנה וזהו .
בוא כנס לפרופרציות עם כמה שאני מבינה אותך .. היא עדיין לא בקשר איתך והיא לא חייבת לך כלום בנתיים ..
אפילו היא עדיין לא ניפגשה איתך
לכן אין מה לקחת קשה .
מתסכל ? כן טיפה
אפשר להתגבר ? כן

כמובן לא מדברת פה על הסיפור של הגברת שנכנסה למרות שהיא יצאה איתו כבר ל3 דייטים
זה בעיני לא לגיטימי בשום צורה
מממ תודה לךשאלה אליכם
על הסתכלות מזווית קצת אחרת.
אם כי אני תוהה, משתמע ממך שגם כשעוברים לוואטסאפ והייתה שיחה וקובעים דייט, אז עדיין לא חייבת לי כלום ולגיטימי למקבל?!

וברור שזה רק מצד אחד, הצד שלי. וזו כל מהות השאלה - לנסות להבין את הצד השני ולשפוט לכף זכות, למרות שקשה לי…באמת.
למתי קבעתם דייט?הפי
משהו ממשי עם תאריך או קבעתם מתישהו?
ממשי ממשישאלה אליכם
ארבעה ימים מהשיחה
אולי תשאל אותה?הפיאחרונה
...y101
התנהגות לא בוגרת , אי אפשר לדעת אם יתפתח קשר טוב אם עדיין לא ניסית. אנשים זה לא מוצרים בקטלוג. גם אם זה נראה ככה באתרי היכרויות בן/בת זוג זה לא מחשב. אין יותר טוב. יש מתאים לך ואת זה אי אפשר לדעת מכרטיס באתר וגם לא מדייט או שניים. ואם לא מעוניינים ומחפשים משהו אחר אפשר לחתוך בלי לתת לשני הרגשה לא נעימה.
אתה לא מוזר..ד.

אבל תראה מה שמגיבה בהמשך "מאמינה בטוב", 

ותראה שכנראה אפשר ללמד זכות על הבחורה שטרם נפגשה איתך.

אם תיפגשו, וזה ייראה עם סיכוי ותמשיכו. אז תוכל אחרי זמן קצר לבדוק אם התופעה נפסקה. ולכל היותר - להעלות את זה..

את האמת,שאלה אליכם
כנראה שלא נפגש ואסיים עם זה. גם רמזתי לה קצת על האתר וכמה שאני סולד ממה שהולך שם.. לא השתנה כלום. לא מסוגל, זה מנוגד לערכים שחשובים לי…
חבל, כנראה בחורה חמודה שהתקלקלה שם.
טוב מאד שאתה יודע מה אתה רוצה..ד.

התגובה חיובית או לא?😅שאלה אליכם
חיובית בהחלט. טוב שאתה נאמן לעצמך.ד.

ואוו משמח לשמועלורייל

שיש עוד דעה כזו ועוד מגבר.

בתור אחת שהייתה באתרי היכרויות 3 שנים , גם אחד שנחשב כביכול חרדי.

זו תופעה מקובלת בקרב הגולשים באתר הכרויות , הרבה עושים את זה אם לא כולם.

מקובל? כן, נעים? בכלל לא. וזה שלא טוב לך כל הנוהל הזה רק מראה על רמת הערך

הגבוה שלך. זה מצוין תשמח בזה.

הדור של היום לצערנו מאוד שטחי, לא כולם אבל הרוב, תמיד מחפשים את היפה יותר,

המוצלח יותר. ואני שומעת הרבה שזה קורה גם במהלך דייטים ראשונים.

לי זה קרה עם בחור שקבעתי איתו כבר דייט, ועשיתי לקראתו דרך, וממש לפני הבן אדם עדיין

מצ'וטט באתר, זה היה בחור חרדי כך שעוד יותר הציק וכאב.

לי לא הייתה חוויה טובה מהאתרים האלו, הרגשתי שזה שוק בשר, חוסר צניעות שכל גבר 

שרוצה פונה אליך. משהו בכבוד שלי בתור אישה התמסמס, וגם שכבר יצאתי לדייטים

פה ושם, בתת מודע שלי כל כך לא רציתי שבעלי הבא יהיה מאתר היכרויות.

ב"ה יצאתי משם ורווח לי.

יש היום כל כך אופציות מעולות להכיר

יש קבוצות וואצאפ של שידוכים

יש עבודה

יש שכנים

בקיצור יש.. ואל תשכח עושים את ההשתדלות

והקב"ה שולח.

לכן זה לא משנה אם תהיה מהבוקר עד הערב באתר, שהקב"ה ירצה הוא ישלח.

משמח לשמוע שאני לא היחידשאלה אליכם
שחושב ככה, ושזה מציק לו מאוד מבחינה מוסרית. אלך על אופציות אחרות… וזו תיהיה ההשתדלות שלי.

והסוף שכתבת, זה הכל מבחינתי. אין לי ספק ואני יודע את זה מביטחון, שהכל מלמעלה וכשה׳ ירצה זה יגיע בדרך שלו, אין מה לדאוג. השתדלות נטו.
ברור אל תדאגלורייל

גורלנו לא תלוי באתרים האלו, איך אנשים הכירו לפני זה?!

מאוד חשוב לזכור  שזה לא העיקר להגיד בסוף  טוב יש לי אישה/ בעל

גם הדרך לא פחות חשובה ואתה צריך להיות שלם איתה.

איך אתה יודע שהיא מחוברת?אנונימי חדש

אולי כמו שאתה מחובר ורואה שהיא מחוברת גם היא מחוברת ורואה שאתה מחובר...

חבר ראה ואני בדקתישאלה אליכם
ואני מכוונה טובה אמרתי שאהיה מאה אחוז בהיכרות אז הקפאתי מנוי ושם אפשר לראות תמיד בלי שיראו אותך… אז קצת מאכזב לראות שבמקום לנסות שנכיר היא מנסה להכיר עוד אחרים, ולא דקות בודדות שאז אפשר ללמד זכות…

לגבי החבר, ממש במקרה, לא אמור היה לדעת על קיומה..
מסכימה סה"כמאמינה-בטוב
זה באמת מבאס ומאכזב אבל לדעתי כן אפשר לבדוק את נקודת מבטה ולפתוח את זה.
למרות שאם כמו שאמרת כבר העלית את הנקודה בפניה וזה ממשיך אז זה פחות לעניין,
אני רק רוצה לציין שזה לא כזה פשוט כמו שזה נראה.
זו יכולה להיות התמודדות מעבר למה שאולי נדמה שמבט ראשון.
בכל מקרה, כל מקרה לגופו..
החוסר רצינות באה לידי ביטוי בעוד צורות?advfb

בקושי התעניינות..שאלה אליכם
שולח הודעה, מגיבה בהודעה ולפעמים בשאלה זהה ולא מעבר.
לא מדברים הרבה לפני דייט לדעתה, שזה עוד לגיטימי… אבל:
לדעתי זה לא רציני, כי מצד אחד היא חוסכת בלהכיר אותי אבל כבר מנסה להכיר אחרים... וקבענו אז בשיחה דייט כן?!

מאוד מבלבל כי על פניו היא נחמדה, וכשרמזתי לה על האתר וכל המקבולים, היא אמרה שהיא הרגישה שהשיח בנינו הרגיש לה טוב…והיא עשתה את זה לפני וגם אחרי, אז מה הקטע?!
אני כנראה אסיים את זה…
לדעתיadvfb

כשעוברים לוואטסאפ זה לא מוסרי למקבל.

אמנם כששולחים כמה הודעות במקביל באתר זה נשמע לי הגיוני מאוד (בגלל שהרבה מאוד לא עונות בכלל).

למרות שאני חושב שלחץ זה לא דבר טוב וכדאי לעשות הכל בנחת.

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך