בעקבות דיון עם חבר'ה בצבאברגוע
איך הייתם מסבירים לחילוני למה לאסור תחבורה ציבורית ופתיחת חנויות בשבת בכל הארץ ולא לתת לעיריות להחליט?
או שאולי אתם מסכימים איתו?
טענה על אופיה היהודי של המדינהחדשכאן
היהדות היא מה שמלכדת אותנו כאן - "פליטים" יהודים מכל מיני ארצות מוצא. אנחנו כאן, במדינת ישראל בארץ ישראל, כי אנחנו יהודים. כי זו הארץ שלנו, כי זה מי שאנחנו. שבנו לכאן כמו בן לאמו. ואם לא נשכיל לשמור על הציביון היהודי, אנחנו בעצם כורתים את הענף שאנחנו יושבים עליו.
(זו כיום אחת הבעיות בעיקר עם השמאל. כשרוצים להיות ככל הגויים, מאבדים את הכיוון לגבי הזכות שלנו כאן בארץ ישראל דווקא).
אם הוא לא מבין את החשיבות (או שלא איכפת לו) לשמור על צביון יהודי במדינת ישראל, שום הסבר לא יועיל.
תכלס זה לא הגיוני.
(בשולי הדברים, הנידון הוא לגבי אופי המדינה, החוקים, הציביון, הפרהסיה הציבורית. בודאי כיום אדם בביתו יכול לעשות מה שהוא רוצה. אין לנו כיום יכולת לכפות על זה. הדיון הוא על המרחב הציבורי בלבד).
אלו דיונים שלא יכולים להתחילעברי אנכי

רק במובן הפרקטי, כלומר יותר נוח אז נעשה וזהו.

זאת אומרת אתה יכול להגיד שלך בתור יהודי דתי מפריע שאחיך החילוני עושה עבירה.

אבל.. זה משהו שונה לחלוטין. זה לא הנקודה בכלל.

איך אמרו בשיר "למה לא אוגנדה?"

יהודים ברוסיה סבלו מפרעות נוראיות, ואם הם היו מגיעים לאוגנדה הם היו ניצלים

והם דחו את הרעיון.

למה?

בוא נשאל אחרת - מהי מטרת התנועה הציונית?

הבנו שעם ישראל לא יכול לחיות עם הגוים כי בכל מקום שהוא היה הגוים ניסו להרוג אותו. נכון. מובן. לכן אנחנו צריכים מקום משלנו. מובן.

זהו?

זה כל עניינה של התנועה הציונית?

החידוש היה שאין ציונות ללא ציון. שיש דברים מעבר למובן הפרקטי.

איננו מדינה אירופית במזרח התיכון. אחרת יכלנו להיות בכל מקום אחר.. העיקר שיהיה לנו מקום לגור.

יש בנו משהו יותר, התנועה הציונית רצתה יותר מזה. רצתה דווקא את המקום הזה. כי יש דברים שהם מעבר.

אלא המטרה של התנועה הציונית הוא להקים מחדש את עם ישראל. והם הבינו זה דבר שמחייב את ארץ ישראל.

עכשיו אשאל אותך - אתה תוכל לעשות טוב לעם ישראל, אם תשכיח ממנו את העובדה שהוא יהודי?? אם תגרום לו לשכוח שהוא חלק מעם ישראל??

שבאותו ראש האירופאי, שרוצה חילון, שרוצה פרקטיקה, היינו באמת לוקחים את אוגנדה. אבל לא. התעקשנו על דברים מעבר. על מה שכתוב בספר הספרים שאנחנו מתפארים בו (עד היום) בפני כל אומות העולם.

יש משהו בזה שאנחנו יהודים, והמדינה הזאת צריכה להיות יהודית.

עכשיו - זה לא אומר שכל תושב כאן מחוייב מדין המדינה לשמור על כל המצוות. אך לכל הפחות המובן התרבותי והציבורי אמורה להיות שמירת מסורת יהודית. אין דבר בוטה יותר (האמת שיש , אבל לאמשנה) מכך שהמדינה תפקיר את השבת בפומבי, ותפעיל היא בעצמה תחבורה ציבורית.

ואתה יודע שבהרבה מובנים ביהדות אדם שמחלל שבת בפרהסיא יש לו דין גוי. אז אנחנו מדינה יהודית?

הדברים עוד לא מסודרים אצלי בראש, אולי בגלל זה כתבתי די מבולגן. אולי אנשים שיקראו את זה ויוסיפו עוד מדעתם יוכלו לתת גושפנקא סופית על הדברים. או לחלוק ולהביא משהו אחר.

זה לקוח משיעור ששמעתי לאחרונה בין מנחה לערבית על אגרת תתקה של הרב קוק.

אנסה לקרוא כאן עוד תשובות שיכתבו ולהחכים..

אחדד את דבריי יותרעברי אנכי

מן הסתם השאלה היא באה במובן אחר

הרי כשבן גוריון הכריז על המדינה הוא הכריז על מדינה יהודית בארץ ישראל

זה מה שהיה. זה מה שקם כאן.

היום יש אנשים שרוצים לשנות, שטוענים שהציבור היום שונה מהציבור פעם

והציבור היום לא בהכרח רוצה את זה...

כולם מבינים שזה לשנות.

פעם שמעתי הגדרה על השמאל היום (! דווקא של היום, לא של פעם)

שהוא "פוסט-ציוני"

תחשוב על זה. הגדרה מעניינת.

אנחנו ציונים.

מסכימה עם הנאמר פה..והעיקר-לשמוח:)
אנחנו מדינה יהודית- דמוקרטית.. קודם יהודית!
יש מלא מדינות דמוקרטיות, למה להפוך אותנו להיות כמוהם?
למה לא להיות כמונו?
אנחנו אחים, כולנו ילדים של יעקב - ישראל. אנחנו עם ישראל שחזר לארצו ב"ה אחרי כל הגלות.. אז למה להעתיק את הגלות?
אנחנו יהודים, ויהודים ב"ה קיבלו את התורה, והתורה היא יותר ומעבר להכרזת המדינה ומעבר לכל חוקי הדמוקרטיה..
יש דברים, מצוות שכל אחד לעצמו, אבל יש מצוות שהם כלליות העם, וחלק זה זה שמירת השבת מבחינה ארצית ומבחינה שלטונית
קרא מכתבים לטליהבן מכיר

הוא מסביר נהדר (זה יחסית בהתחלה)

^^ באופן כללי זה מומלץ...הָיוֹ הָיָה

פשוטekselion

כי זו מדינה יהודית

והשבת היא הבסיס של היהדות

פגיעה ביסוד הבסיסי ביותר של היהדות היא פגיעה בציוון המדינה.

עיין אמנת מדן גבינזוןחמדת66

או הפוך, לא משנה

מסכימה איתו..מקום בעולם
תודה לכולם תשובות יפות!ברגוע

הצביון היהודי של הפרהסיא של המדינה.ד.

צריך קצת להסביר על הערך של השבת בכלליות.

על איך שעם ישראל הלך עם זה בכל הדורות.

על כך שהמדינה קמה אחרי הרבה דורות של גלות עם מי שהצליח לשרוד - 

על האחריות לדמות יהודית של המדינה, שעצם העבודה שהצליחה לקום זה רק בגלל שעם ישראל שמר על מורשתו כל שנות הגלות. אחריות לחידוש מדינה יהודית בארץ.

על האחריות לדורות ההמשך. האם היו רוצים שבניהם יזכרו וידעו בכלל שהם יהודים, שהם חלק ממדינה יהודית.

אז גם מי שאישית היה מעדיף קצת אחרת - שווה לו ה"ויתור" בשביל האחריות הזו. טוב גם לעצמו בסופו של דבר.

לא יודע כמה אפשר לשכנענקדימון
יש תחושה שזה מלחמה בטחנות רוח, אבל עדיין חייבים להילחם אותה. אין לנו אלא לדבר על המורשת (בדגש על המילה הזו. היא נתפסת יותר טוב) ועל הציביון היהודי. במה אנחנו מדינה יהודית אם לא בהנכחה מסויימת של רוח היהדות? ולא, לאהוב את השונה זה אוניברסלי ולא יהודי דווקא.
אפשר להדגיש שהעמים השונים בעולם משמרים את המורשת שלהם גם בפומבי, ולא רק בבית של "הדתיים". כך האינדיאנים לא מתביישים במסורות שלהם ובטקסים שלהם, כך גם הסינים עם הפסטיבלים והפגודות, כך המוסלמם והנוצרים. לכולם יש גאווה באוצרות הרוחניים שלהם, ואין סיבה שאנחנו לא נתגאה בשלנו. יש לנו את ספר הספרים, שהנחיל לעולם ערכים שלא היו בו. כשהתורה ניתנה העממים לא הכירו ב׳לא תרצח׳ ורצח חגווניו היה מאוד נפוץ, בעיקר כעונשים על חובות וכדומה. הרעיון שהמלך אינו יכול מה שהוא רוצה, כלומר הגבלת השלטון, זה ערך שלנו. ואפשר ככה לחפש עוד.
צריך להדגיש את המושג ׳מוסר הנביאים׳ ואת האזכור המשמעותי שלו במגילת העצמאות.
השבת היא חלק מתוך כל המערכת הזו. אני לא בטוח שאפשר לדבר ולשכנע רק בנוגע לשבת.
אפשר לנסות להסביר את זה בהשוואה לימי הזיכרון ולצפירה, ולהרחיב את הרעיון. אבל אני לא חושב שזה ישכנע, מקסימום יגרום להתקרבות רגשית ויספק קצת את הצורך בהסבר רציונלי.
סוף סוף השבת היא ייחודית לעם ישראל כמו כלאיים, זה לא משהו שממש נולד מתוך מחשבה מוסרית אינטואיטיבית. לגויים אין את זה. עיקר מימד השבת נוא מצד הקדושה שבמציאות. זה ברובו מטאפיזי.
מקווה שתצליח לגרום להם להרגיש כבוד לדת, גם אם לא הסכמה. הרב קוק כותב שהדבר הראשון (אם אני לא מתבלבל) בחזרה בתשובה של רחוקים היא בכבוד. היכולת לתת לזה מקום של כבוד/לגיטימציה בתודעה.
ומה יעשה נהג אוטובוס שומר מסורתפולניה12
או קופאית
כשהבוס ידרוש מהם לעבוד בשבת?
לאחרונה במקרה יצא לי לראות שיחה של הרב לוינשטייןחיה)אחרונה
עם אביו החילוני.שיחה מעניינת ועונה מאוד טוב על השאלה שלך ועוד שלל התייחסויות בנושא להט"ב, היחס לנשים, תחבורה ציבורית בשבת וכו.
זה של מרכז מידה ,נקרא "בין אב לבן" . תחפש ביוטיוב.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

משהאחרונה

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך