הנה, אני חולקת וזה
(טכנית מי אמר שאני רוצה לחלוק, אולי התעניינתי סתם בכללי)
אממ... אני מכירה אנשים שמפריע להם שאין בית מקדש. כן, אנשים שאומרים קרבנות כל בוקר () ותיקון חצות. אנשים שעולים להר ואנשים שמתנגדי עליה, זה לא מחייב. אנשים בני חמש עשרה ושמונה עשרה ועשרים ושש ושמונים ואחת שלא עובר יום בלי שהם חושבים על בית המקדש. אנשים שהיום שלהם בנוי סביב זה. אנשים שמתפללים מהסידור של מכון המקדש בשביל לראות את התזכורות באשרי ובשמונה עשרה ובקרבנות ובכל מקום בערך. אנשים שמרגישים רע עם עצמם על זה, שיכולים לשבת ולבכות מתסכול על זה שלא מצליחים לבנות. ולא, לא מדובר במיעוט.
נכון שלא כלל עם ישראל. נכון שזה לא לחוות באופן מלא את הצער, או אפילו באופן חלקי. אבל הד כלשהו יש, והוא קיים.
ולטענה הראשונה: פעם היו שומעים הרבה פחות מוזיקה. היום זה נהיה צורך בסיסי. ולהרבה ממי שמתמודד עם בעיה נפשית כלשהי (דיכאון/חרדות, תסתכל על האחוזים, זה לא באמת מיעוט), או עם תקופה עמוסה באיזשהו מובן, *קשה* בלי זה. ממש קשה. לא אצל כולם קשה-פיקוח-נפש, אבל יש מי שכן (ושומע, כמו בשבת) ויש מי שזה סתם יכול לדרדר אותו ממש. לסכנת איבר נפשית. כי זה נהיה מוצר בסיסי ומקום מפלט, ואין ספק שזה לא היה ככה בימי חז"ל.
אז אני לא אומרת לוותר על האיסור לשמיעת מוזיקה, אבל אני כן טוענת שיש מקום לשאול רב ולהקל במעט במקום הצורך/בלא משמח/שקט וכדומה.
(כמו כן מוזיקה היא חלק מעבודת ד' שלי והדרך היחידה שלי להתרכז. שלושת השבועות אומר עבורי שלושה שבועות שבהם לא אלמד, בכלל, ועבודת ד' שלי תתדרדר פלאים מצד אחד ותעלה ממש מצד שני (מקדשיזם וזה) וזה הופך את זה לתקופה הכי קשה בשנה מבחינה רוחנית ונפשית. יותר מהושענא רבא וכאלה. ואנשים אומרים כן צער החורבן זה חשוב מאוד והם צודקים, אבל גם לחיות צריך, שיהיה כח לעבוד את ד' ולפעול לבניין המקדש, לא סתם להסתכל מבחוץ)