עבר עריכה על ידי שויתי ה בתאריך י"ז בתמוז תשפ"א 15:00
וגם כאלה שפחות. בע"ה גם אני אהיה חמות בעתיד, ורושמת לי את כל הדברים שמנקודת המבט שלי והחוויה שלי לא כדאי לעשות.
לא לעקוץ, לא להתערב שניה אחרי החתונה בחשבון בנק של הזוג ולהוות את זה לנושא שיחה בשולחן שבת, לא לחקור את הכלה כשהבן לא נמצא בשאלות שאולי לא נעים לה גם אם מבחינת החמות זה כלום ושום דבר.
לקבל אותה כמו שהיא ואם הם יחליטו שרוצים לגור רחוק לא לכעוס על הכלה.. הם מקימים בית ביחד וזה מובן שירצו לבנות את עצמם ואת עצמאותם. להעריך את הנתינה של הכלה ולראות שהיא גם באה לקראת. ומתאמצת ושזה לא תמיד נוח או קל. יש אנשים שככל שנותנים להם הם מרשים לעצמם לזלזל בזה ולקחת את זה כמובן מאליו, ואם פתאום אומרים לא על משהו אז הם שוכחים את כל הטוב שלפני. אז לא - להבין שיש נשמה מאחורי הכלה, שעברה חיים שלמים שאני לא מכירה ואם הבחירות שלה ושל הבן שלי הן כאלו - יש סיבה. וכל עוד הם שמחים אני שמחה.
לא לשפוט את הכלה ולחשוב שאני יודעת הכול כי אני לא. וגם לא צריכה לדעת תמיד הכול. לכבד את המרחב הפרטי. לא לכפות עזרה, לשאול..מה מבחינתך יעזור? אבל באמת להתכוון לזה.
לזכור שלא משנה כמה עזרה יכולה להיות לזוג - לבנות בית, לעשות שינוי של 180 מעלות בחיים ולעזוב את הבית החם של ההורים לטובת מטרה נעלה של הקמת בית בקדושה - במיוחד בדור הזה - זו משימה לא פשוטה. ומאוד מאתגרת.
לעולם לא לעשות השוואות עם איך שאני גדלתי ואיך שהיא ולהשוות מולה ולגרום לה להרגיש שהיא מפונקת.. כי מי אני שאשפוט? אולי לא היו לה חיים קלים והיא ככה חזקה כי בנתה את עצמה? מה אני יודעת?
ולזכור - יש לה אמא. ואני לא אהיה אמא שלה וגם לא רוצה להיות. אני חמותה. סבתא של ילדיה לעתיד. זה מדהים ומהמם לכשעצמו ולא צריך להעלים את זה בהגדרות אחרות לקשר שלעולם לא באמת יהיו כאלה. אמה גידלה אותה 20 פלוס שנים, לא אכנס לנעליים כאלה, אהיה לה חמות תומכת ושמחה לעזור אבל לא אצפה שהיא תהיה באותה תדירות אצלי כמו אצל אמה. בטח שלא אחרי הלידה. לא אעשה פרצופים ורגשות אשם על כך בע"ה.
יש לי עוד הרבה דברים לכתוב על זה.. שאזכה ליישם בע"ה. יש הרבה הדרכות הורים כיום - איך להתנהג עם זוג צעיר. יש את הספר של הרב דיאמנט - זכו. מסביר את הפרק של היחס עם ההורים בצורה יפה.
ובסוף כן אני אוהבת את חמותי. או לפחות רוצה לאהוב ומנסה בכל כוחי. היא גידלה את בעלי להיות מי שהוא. אבל לפעמים הכלה נפגעת וצריכה לעשות עבודת מידות רצינית כדי להתגבר על זה. לעולם לא ארצה שהקשר עם בעלי ומשפחתו יפחת. שמחה מאוד על הקשר ושמחה שהוא שמח בזה. הילדים צריכים קשר חם עם סבא וסבתא. אבל כשאת מתארחת במקום שפגעו בך (גם אם לא בכוונה. סתם מאנוכיות וחוסר רגישות) קשה לך לתת מעצמך. אבל עובדים על זה.. ומתפללים..