סקר הטיולונים הגדול מתואמת
אשמח שתענו על השאלות הבאות (ואולי כך תעזרו לי ולאחרות להחליט מה הטיולון האידאלי ):

1. מאיזה גיל ועד איזה גיל השתמשתם בטיולון? (לא זה של העגלה).
2. איזה טיולון היה לכן? (אם היו כמה - אז תכתבו את כולם...)
3. כמה הוא עלה?
4. כמה זמן הטיולון החזיק מעמד?
5. מה היה אופי השימוש בו? (ילד אחד, בלי לעלות במדרגות, או יותר מילד אחד כולל "התעללות" עם מדרגות וכן הלאה).
6. שורה תחתונה - הייתם מרוצים ממנו?

תודה מראש
לא כל כך עוזרת לךכן אני
1. בילד הראשון השתמשנו בטיולון של העגלה. בילד השני קנינו טיולון קצת אחרי שנה וחצי. כרגע בשימוש כמה חודשים.
2. צ'יקו לייטוואי
3. 357
4. יש לנו אותו איזה חודשיים שלושה.
5. כרגע בשימוש לילד אחד. לפעמים עולים במדרגות, אבל לא הרבה.
6. בינתיים כן, אבל לא בשימוש מספיק זמן.
ועונה גם:מתואמת
1. השתמשנו מגיל חמישה חודשים בערך עד גיל שנתיים וחצי פלוס. לפעמים גם הנחתי בו תינוקות קטנטנים עם ריפוד מתאים.
2. היו לנו שני טיולונים של בייבי סייף (נדמה לי), טיולון תאומים של צ'יקו, טיולון בקיפול מטרייה של ג'ואי ושני טיולונים של איה בייבי דגם מטרו (קיפול מזוודה).
3. אלה של הבייבי סייף עלו כמדומני באזור 300, הצ'יקו תאומים אולי 500 או 600 (כבר לא זוכרת), הג'ואי עלה בערך 400 והאיה בייבי עלו בין 700 ל-850 (במבצעים).
4. הטיולונים של בייבי סייף היו אצלנו מקסימום שנה או שנה וחצי. טיולון התאומים שימש אותנו בערך שנה (הוא עדיין קיים, אבל במחסן). הג'ואי החזיק מעמד בערך שנתיים וחצי עד שמשהו בו נדפק (נהייתה לו נטייה לצד). הטיולונים של איה בייבי - אחד החזיק מעמד כארבע שנים והשני כשנתיים. שניהם פשוט נשברו יום אחד.
5. די התעללנו בטיולונים... בראשונים של בייבי סייף פחות (הם פשוט לא אפשרו לנו...), אבל בזה של התאומים שמתי שלושה ילדים לפעמים, ואפילו באלה של איה בייבי (אבל לרוב "רק" שניים). כמובן - מדרגות עליתי וירדתי חופשי (רק באלה של הבייבי סייף כמעט לא, כי לא היה אפשר...)
6. מאלה של בייבי סייף לא הייתי מרוצה בכלל. היגוי גרוע, נתקעו במדרגות, לא נשכבו שכיבה מלאה... גם מטיולון התאומים של צ'יקו לא הייתי מרוצה, מבחינת ההיגוי בעיקר, אבל היה מתאים לזמנו. מהטיולון של ג'ואי הייתי מאוד מרוצה - לא האמנתי שטיולון יכול להיות כזה נוח להליכה! - וגם הוא נשכב שכיבה כמעט מלאה. רק לא אהבתי את הקיפול. מאלה של איה בייבי הייתי הכי מרוצה - גם היגוי ממש נוח, גם שכיבה מלאה, גם התאמה לגודל התינוק, גם צילון גדול, גם סל גדול וגם קיפול מזוודה.

עכשיו אני שואלת את עצמי אם אלה אנחנו - שפשוט הורסים סדרתיים של עגלות (גם העגלה הראשונה שלנו לא שרדה וכך גם עגלת התאומים. רק העגלה ששימשה את שלושת הקטנים קיימת) - או שפשוט לא מצאנו את הטיולון האיכותי באמת...
אני נוטה לקנות שוב את איה בייבי מטרו, אבל זה די יקר, ואני תוהה אם זה שווה...

תודה למי שקראה את חפירותיי עד כה
עונה לגבי האיה בייבי-מנסה לעזור

לי היה טיולון איה בייבי (לא נראה לי מטרו, משהו אחר) מהבן הבכור שלי ועד לפני שנתים. עלה בסביבות 500-600 ש"ח.

שווה כל שקל!!!

10 שנים בסה"כ, 5 ילדים והיא נשמרה מצוין!!! עד שנשברה ללא יכולת לתקן וזרקנו לפח.

והייתי עולה איתה מדרגות (עם הילד בתוכה) ויורדת מדרגות אבל לא נותנת לילדים גדולים יותר לשבת עליה. דיי שומרת.

אני מאוד הייתי מרוצה ממנה והשתמשתי מגיל שנה בערך עד גיל שנתיים וחצי לכל ילד.

אני בעד לקנות טיולון חזק וטוב, אם זה נשמר לך לכמה ילדים. למה לא?

בהצלחה ובהנאה

תודה!מתואמת
זה העניין, שזה נשמר אצלנו מקסימום לשני ילדים...
אבל יכול להיות שהבעיה היא בנו, אז כבר לא משנה כלום
עונהחולת שוקולד
1. 7-8 חודשים עד גיל 3+

2. אחד של מקלרן והשני משהו בשם "טויס" או משו כזה

3. המקלרן עלה 250-300 (נראה לי 290) השני עלה 150 (שווה 250 אבל נתנו לי ב150 כי קניתי אחר והיה לו איזה דפקט ולא היה להם להחליף לאותו סוג, בתכלס הם היו אותו דבר בערך, ההפרש במחיר לדעתי לא היה קשור לאיכות)

4. הראשון- 6 שנים, השני- שנתיים, שניהם הוחלפו לא בגלל שלא החזיקו, אחד העלה עובש והשני נגנב

5. המקלרן- כמעט בלי מדרגות, השני- עם מדרגות, נראה לי שבמקלרן העמדנו לפעמים ילד מאחורה

6. כן, אוהבת טיולונים קומפקטים וגם אם הם יותר נשברים זה לא עולה יותר מטיולון אחד יקר יותר

5.
עונה-אחתפלוס
בערך מגיל10חודשים עד שנתיים וחצי בערך.
היו ל ו כמה-
#איזי בייביכפול2-עלה בערך 350-400₪
#גו'-עלה 350אבל קניתי אותו מתצוגה-בעיקרון עולה 500₪.
כל טיולון החזיק מעמד 2ילדים
ז''א -4-5שנים.
כולל מדרגות. סחיבת ילד מאחור. סחיבת קניות מהסופר.
הייתי מרוצה כי מראש לא תכננתי שיחזיק מעמד יותר ממה שהחזיק.
ה-גו' עוד קיים . משמש כרגע את הילד השני בתורו.
חזק כמו שנקנה אז אפשר לאמר שהוא חזק יותר מהאיזי בייבי
עונהאין לי הסבר

1. מאיזה גיל ועד איזה גיל השתמשתם בטיולון? (לא זה של העגלה).
מגיל שבעה חודשים+- ועד עכשיו, שנה ו4.

2. איזה טיולון היה לכן? (אם היו כמה - אז תכתבו את כולם...)
של חברת ג'וי

3. כמה הוא עלה?
לקחתי מאמא שלי

4. כמה זמן הטיולון החזיק מעמד?
כרגע מחזיק אחלה

5. מה היה אופי השימוש בו? (ילד אחד, בלי לעלות במדרגות, או יותר מילד אחד כולל "התעללות" עם מדרגות וכן הלאה).
מזעזע.
שימש 2 אחים שלי. בדיעבד הסתבר לי שאחים שלי היו עושים תחרות מי עומד יותר זמן על הגלגל של העגלה בלי ליפול. התוצאה- הגלגלים התעקמו.
הבית שלי סוגשל קומה מינוס 2, אז כל היום עולה ויורד במדרגות.
אני לא מבינה איך הטיולון עדיין בחיים.

6. שורה תחתונה - הייתם מרוצים ממנו?
כן ולא.
כן- חזק, קל, בד שמתכבס כמו לדש.
לא- אי אפשר לפרק את הגגון, אז הוא לא מתכבס. אחרי שמוציאים את הסלסלה שמתחת לעגלה אמ אפשר לחבר מחדש שיהיה מתוח ולכן הסל מדלדל.
גם הסל של הטיולון שלי מדולדל. חחחאחתפלוס
לא הצלחתי לסדר אותו אחרי שניקיתי
זה פשוט מבאס😑אין לי הסבר
מעולם לא היה לי..לא מרגישה צורך כי יש לי עגלה קלהזהר מרים
איזו עגלה יש לך?מנסה לעזור

ספורטליין..לי היא קלה וגם נוסעת ממש חלק וזורםזהר מרים
קל לי איתה גם בדרכים משובשות וגם במשרגות

ברור שטיולון קטן יותר קל
אבל גם פחות יציב ועמיד בעיני ונוסע פחות איכותי

לי זה מספיק
. אבל זה אישי
גם אני לא קניתי טיולוןכן אני

עד שהייתי צריכה שתהיה לי עגלה נוספת,

אחת לתינוק ועוד אחת לזה שמעליו.

(עוד לא ילדתי, אבל אני מתכננת להשתמש בשתיהן).

למה צריך 2 עגלות ל2 אחים?זהר מרים
הרי במילא אי אפשר ללכת עם 2 עגלות יחד
אם הגדול בעצם עדיין קטן זה מאד עוזרמטילדה

נכון, כשאת לבד לא

אבל שבתות וכשבעלך איתך אז כל אחד סוחב עגלה

טוב זה מאורע כל כך נדיר ללכת עם בעלי ברחובזהר מרים
..זה לא קורה כמעט אף פעם..חלום רחוק..

אז לי זה לא פרקטי

אבל סבבה כל אחת מה שטוב ךה
במקרים מסוימיםכן אני
גם אם אני ובעלי ביחד, אז כל אחד יכול לקחת עגלה.
וגם לקחת את הגדול למעון בטיולון, ולהשאיר את העגלה לקטן.
דווקא עשיתי את זה מתואמתאחרונה
לא באופן קבוע, כמובן, אבל כן יצא לי להשתמש בשתי עגלות בו זמנית - בעיקר, למשל, כשהסתובבתי עם הקטן התורן בבוקר בחוץ (ואני לא שורדת עם מנשא לאורך זמן), ואז הלכתי הישר מהסיבוב לאסוף את הקטן שמעל מהגנון...
אז במקרה כזה באמת היה נוח מאוד שהיו לי שני טיולונים קלילים. ואפילו התחלתי לחשוב איך אני יכולה ליצור חיבור לא קבוע ביניהם, ולהפוך אותם כאילו לעגלת תאומים (זה לא בא בסוף לידי ניסיון ממשי).
פעם אחת במקרה כזה אפילו יצא לי לקחת עגלת תינוק (רחבה! לא טיולון) ועגלת תאומים... אבל זה באמת היה סיוט, ונראה לי שבסוף היה מישהו ברחוב שריחם עליי ולקח את אחת העגלות עד הבית (מרחק של חצי רחוב בערך, אבל גם אותו התקשיתי לצלוח...)
היי, עונהמותק 27
1. קנינו לבכורה טיולון נראלי של בייביסייף, כשהייתה בת שנה וחצי והשתמשנו בו עבורה עד גיל שנתיים וחצי בערך. שנה שימוש עבורה. אחכ הגיע אחיה, כשהוא הגיע לגיל המתאים השתמשנו בטיולון סביבות שנתיים עבורו.
סהכ שימוש לילדים 3 שנים או 3.5 שנים. כמובן כולל עלייה במדרגות, גרנו בקומה 1.5.

עברנו דירה לדירת גן והאחסון של העגלה היה בחוץ, היא דהתה ולא נראתה משהו עבור התינוקת החדשה שהצטרפה.. (משתמשים בה לסחיבת קניות מהאוטו עד לבית..)

3. הטיולון הראשון סביבות 400 שח
הטיולון השני (כולל משלוח עד הבית חינם) עלה 300 שח.

5. כאמור, בדירה הראשונה שבה גרנו, הייתה בקומה 1.5 לכן היה שימוש במדרגות חופשי.... הדירה השנייה, הייתה דירת גן, אמנם חסכנו את כל המדרגות אך בסוף היא דהתה לנו בחוץ... וכעת בדירה השלישית, יש מדרגות, קומה ראשונה..

6. היינו מרוצים משני הטיולונים.
לכן, החלטנו לקנות עגלת טיולון חדשה עבורה, זה קרה בתקופת הקורונה כך שלא היה שימוש רב.. והיום כבר שנה שימוש בעגלה הזו, ובעזרת ה תשמש את הילד הבא.
עונהברכת ה
1. 5-6 חודשים עד כשנה וחצי
2. משהו של אינפנטי. לא זוכרת דגם מדוייק.
3. 300
4. בנתיים 2 ילדים סיימו שימוש ועדיין במצב מצויין ב"ה.
5. ילד אחד. פה ושם מדרגות, לא שימוש קבוע. עולה מצויין קדימה במדרגות.
6. בהחלט!
תשובותשחרית*
1. מתחילה להשתמש בערך לפני גיל שנה (לא זוכרת בדיוק), כשהילד כבר יציב יחסית.
2. הראשון היה של ד"ר בייבי (כבר לא קיים) עלה לדעתי באיזור 300
השני צ'יקו לייט וואי עם פגוש קדמי, עלה באיזור 500
4. דר בייבי החזיק מעמד שני ילדים אחרי התעללויות רבות כולל עליה במדרגות, סחיבה של ילד אחד מאחורה.
הצ'יקו בשימוש מינורי יותר בלי מדרגות ובלי להרכיב ילדים, החזיק שני ילדים ועוד בשיא כוחו.
6. משניהם הייתי מרוצה מאוד.
עונהאנונימיות
1. מגיל 11 חודשים
2. xs איזיווקר
3. הוא אמוק לעלות 900 והדגם שקיבלנו 1000 רבל החלפנו דברים והיה זיכוי אז יצא לנו הרבה פחות וגם במחיר המקוקי שווה.
4. הוא עדיין חדש יחסית רצלנו אבל מחזיק נהדר כמו חדש
5. ילדה אחת. כולל מדרגות ואוטובוסים עירוניים ובין עירוניים
6. בעיקרון כן- היגוי נח קיפול מהרי ביד אחת פתיחה מהירה ביד אחת עולה מצוין מדרגות נשכב לגמרי עם הדום רגליים מתכוונן.
חיסרון משמעותי הטיולון עצמו לא מתפרק לכביסה רק הסל אז אני מנקה באמבטיה... ייתרון זה מתנקה בקלות
יש לי בייבי ג'וגרפלא הבריאה
משתמשת כבר 5 שנים ברצף. מאז שהגדולה נולדה. 3 ילדים.
בטיולון, ובאמבטיה לפי הצורך. עכשיו הקטנה בת 1.7 עדיין בשימוש.
חיסרון היא לא הכי קלה.
אבל היא כל כך קלת תנועה שזה ממש מפצה על זה וקל לסחוב בה גם משקלים כבדים. קיפול ביד אחת במשיכה קלה. נכנסת כמעט לכל מקום. כי אפשר לפרק את הגלגלים בלחיצת כפתור. ניתנת לכביסה קומפלט.

שימשה אותנו המון בנסיעות באוטובוס/טרמפים שלא היה לנו רכב בילדה הראשונה. זה אומר קיפול כמה פעמים ביום, כמה ימים בשבוע של נסיעות.
אין מדרגות.
אבל מעמיסה על העגלה לפעמים את שלושת הילדים ביחד כולל קניות כבדות. והעגלה עדיין פצצה!
מרוצה מאוד מאוד.
יש 2 חיסרונות: 1. בטיולון לא מתיישב ל90 מעלות קצת פחות אז שהילד נשען הוא לא יושב זקוף. זה נפתר עם מעקה לעגלה ואז הוא מחזיק במעקה ומתיישב זקוף.
2. אין אפשרות לסובב את הטיולון לפנים לאמא
בעייני היתרונות לגמרי עולים על החסרונות.
הייתי קונה אותה שוב.
אני גם ממליצה עליו!ואילו פינו
מוסיפה חיסרון שהקיפול הוא כלפי חוץ. קרה לי שהעגלה התלכלכה קצת בתא מטען של אוטובוס בגלל זה.. קצת אבק..
וגם שאי אפשר להחליף בקלות בין האמבטיה לטיולוןזהר מרים
למי שיש צפופים זה חסרון מאוד משמעותי
בדגם החדש האמבטיה מורכבת מעל לטיולוןפלא הבריאה
נכוןקטני ומתוק
אפשר להרכיב את האמבטיה עם או בלי הטיולון מתחת.
האמת...יוצאת לאור
אין מנוס מלרכוש עוד טיולון בצפופים. הגדול/ה מזהה שזה הטיולים שלו/ה ואז בכל מקרה אין מצב להשתמש לשניהם באותה העגלה...חחח
גידלתי 5 צפופים בלי..אז כנראה זה אפשריזהר מרים
אני אישית לא נבהלת מזה שילד בוכה ואומר שלי אני לאט לאט מסבירה ומבהירה שזה של כולם..
וגם בהתחלה - באמת הקטן באמבטיה והגדול יותר בטיולון אז הם לא מזהים שזה אותה העגלה-בגלל זה נח לי עגלה שלהחליף בין העגלה לטיולון זה שניה..

וכשיוצאת עם כולם יחד אז לרוב
הגדול יותר בטיולון שלו
והקטן במנשא
או בעגלת תאומים- זה נגיד נצרך בעיני ממש
זה טיולון של עגלת אמבטיה. לא טיולון רגילמנסה לעזור

היה לי אותו כאמבטיה ואז עברתי למצב הטיולון של הבייבי ג'וגר ואז לטיולון קליל יותר של איה בייבי.

אני פחות אהבתי את בייבי ג'וגר כטיולון. 

בגילאים גדולים ( מעל גיל שנה בערך/ שנה + ) אני מעדיפה טיולון קליל יותר.

וגם שיהיה קל מבחינת משקל של העגלה וכו'

תודה לכל העונות!מתואמת
מנסה לגבש מסקנה כלשהי.
אשמח אם עוד יענו
עונהאורוש3
מגיל שנה פחות או יותר עד סביבות שלוש
צ'יקו- עלה 450 החזיק ילד וחצי בקושי. מאוד מאכזב מבחינת נוחות נסיעה והשלדה התעקמה ונהרסה. וממש לא שימוש הזוי. קצת מדרגות בעדינות. ילד אחד.
מקלארן יד 2- עלה 250. שימש קצת לילדה הקודמת ועכשיו בשימוש כשנה. הוא נוסע חלק ומהמם. לא מוטרד ממדרגות ומכלום. הריפוד קצת התחיל לצאת מהמקום ולהיות מבאס. אולי לילד הבא נחפש משהו אחר. ממששש מרוצה.
עונהשוקולטה
1. בערך שנה עד שנתיים וחצי, בעקרון עד קצת לפני שנתיים אבל משכנו עוד חצי שנה כי היה חורף וזה יותר נוח כשיורד גשם..)
2. ספורטליין ספיריט
3. לא זוכרת, הכי זול שהיה יציב יחסית, בערך 300-400
4. בינתיים שנתיים וחצי (2 ילדים) אבל כנראה ימשיך עוד...
5. ילד אחד (כל פעם, כן?) קומה שניה בלי מעלית אז מדרגות, בשנה האחרונה זה מדרגות שצריך למשוך את הטיולון ואא לעלות איתו בכיוון הרגיל
6. כן. סל גדול, כיס מאחורה שמספיק לטיטול, קצת מגבונים, קצת טישו, אלכוגל, מסיכות מוצץ וזה חוסך את הצורך בתיק... גם ככה לתינוק גדול לא צריך את כל התיק החתלה...
עונה גםמטילדה

1. אצל הגדול מגיל שנה וחצי (שהאח הבא בתור הגיע והיה צריך את העגלה)בערך עד גיל שנתיים, האמת לא ממש זוכרת

השני עבר לטיולון הזה בגיל שנה ותשע (שוב שהיינו צריכים את העגלה לתינוק החדש חח) 

אצל השלישי האמת אני משתמשת גם בטיולון וגם בעגלה- תלוי לאן הולכים והוא עכשיו בן שנה וחודש

2. של ג'ואי אבל הפשוט. יש להם כה דגמים

3. 300 ש"ח

4. 3 שנים בינתיים, והוא במצב סבבה חוץ מהריפוד של ה(לא יודעת איך קןראים לזה, המוט הזה מקדימה...) שנהרס

5. 3 ילדים, מדרגות, כבישים, שבילי עפר, לפעמים 2 ביחד...

6. סה"כ כן

עונה. כדאי לקרוא יוצאת לאור
1. פג פרגו קומפלט ב כמה אלפים טובים ( כולל סל קל טיולון וכסא). היו בשימוש לחמישה ילדים ועדיין בשימוש מלא. בילד השישי בעלי רצה לחדש אותי עם עגלה אז בחרנו משהו סביר יותר...כי אמרנו..לא ילד ראשון...

2. בייבי ג'וגר. אחלה עגלה כולל אמבטיה. הטיולון של הפג נותר לקטנים יותר...או שיש צורך בשתי עגלות.
ייתכן וכעת נרכוש כסא תינוק חדש לתינוק כי הוא די גמור מבפנים ( עברו 12 שנה מהרכישה...)

המסקנה שלי:
הייתי שבה וחוזרת על רכישת עגלה יקרה ( פג, אינגליזינה ודומיה). מהסיבות להלן: אין על העגלות הללו. כל הפרטים הקטנים והחשובים שם. וזה עושה את ההבדל. אני אישית אוהבת קצת כבדות כי לא יכולה לסבול שהעגלה נוחתת אחורה מעומס של תיק או הישענות של ילד אחר...

בייבי ג'וגר אחלה עגלה. אבל לא משתווה באיכות לנ"ל. אבל היא בהחלט פרקטית וטובה מאוד במחיר יותר סביר . אחלה אחיזה.

מקווה שעזרתי.
לגבי השימוש באמבטיהיוצאת לאור
לי חשוב שהתינוק עד חמישה חודשים בערך יישן במצב מאוזן ובטח לא ישב בעקמומיות על כיסא ושלד של עגלה במיוחד שאני אטייל עימו כמה שעות בחוץ. לכן חשובה לי האמבטיה מאוד.
רק אומרתאורוש3
שהפג שלי שבאמת הייתה נוחה הלכה אחרי שני ילדים בשימוש רגוע ורגיל. של כשנה לכל אחד. הגגון די נהרס והברקס הלך לחלוטין. להחליף שילדה היה מאוד יקר ונסיעה ממש ולא השתלם כבר עם מצב יתר החלקים.

לחברה שלי יש סיטי מיני שעכשיו פתחה שוב לילדה רביעית. גם שימוש של כשנה לכל אחד.

שמחה כמובן שהסתדר לך. לא באתי לסתור. רק שזה לא שחור לבן שיקר שווה חמישה ילדים. שכל אחת תשקול את השיקולים שלה.
ובכלל לא אהבתי את הסלקל אגב, כבד ולא נח.
אז בעצם אין לכם טיולון ייעודי בכלל, נכון?מתואמת
מבחינתי זה הטיולון...יוצאת לאור
לא יודעת מה זה ייעודי. לא חשבתי לקנות טיולון קליל כי כאמור לא אוהבת קליל מידי ולא ראיתי צורך.
מנצלשת... אבל זה אמור לעזור גם לפותחת חדשה_פה

מה עם יויו?

אף אחת לא התנסתה?

לי יש יויוMonica Geller
כיף לקפל אותה ברכב ובטיסות בכלל.
קלילה ונוחה.
אי אפשר להשכיב אותה עד הסוף.
איך היא נוסעת? חלק? כי הגלגלים קטנים...חדשה_פה

ויציבה או שאם שמים תיק היא תיפול אחורה כמו כל הטיולונים..?

אני עם יויומצפה לעתיד טוב

בינתיים עוד רק אמבטיה

ממש נוחה לי בנסיעות בתחבו"צ

נסיעה חלקה וכיפית שמה תיק כבד והיא יציבה

אבל יכול להיות שזה ככה עם האמבטיה ובטיוילון פחות יציב

מבאס ממש שהיא לא נשכבת עד הסוף

אני לא ניסיתי אותה כי היא מרגישה לי קטנה מדימתואמת
והיא יקרה מכדי לעשות עליה ניסויים...
לי יש יויובהריון שני ????
מאוד ממליצה
כבר שנתיים ושמונה בשימוש יומיומי כולל מדרגות, תחבורה ציבןרית ןהכל ..
זה שהיא לא נשכבת זה חיסרון בעיקר בגילאים הקטנים יותר
מבחינת יציבות היא מאוד יציבה
כן עלולה ליפול אם תכבידי עליה ממש ותוציאי את התינוק (כי אין מה שמאזן,)
צריך פשוט להיות חכמים ולשים דברים גם למטה ולא הכל על הידית של העגלה
בכל מקרה , זה סבבה ללכת איתה לקניות פשוט לא להעמיס מאוד .. אם את מאלה שמסתובבות הרבה עם העגלה ואוהבות להעמיס עליה אולי זה פחות טוב
סהכ אני מאוד ממליצה..
קיפול נוח - גם עם האמבטיה (לא צריך להוציא את החלק של האמבטיה וגם לקפל) , גם עם הטיולון . היא קטנה, קלה ונוחה
אנחנו גם התניידנו רק בתחבורה ציבורית ... אז בכלללל
תודה רבהחדשה_פה

הנושא של הקניות זה לדעתי ברוב הטיולונים הקלים
לגבי מדרגות - אפשר חופשי להעלות מדרגה מדרגה? לא נהרס?

אני מעלה ככהבהריון שני ????
בעלי מרים את כל העגלה .. אבל לי אין כוח חחחחח
וזה סבבה
ברור שפחות עדיף אבל אין מה לעשות
היו גם תקןפןת ממושכות שהייתי צריכה להעלות מדרגות וזה מה שהייתי עושנ
זה אמנם טיולון קל , אבל איכותי .. שרד אותי חחחח
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושיאחרונה

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816אחרונה
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוניאחרונה
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
יש לביימי כמה סוגי שוברים תראי באתר שלהםחילזון 123
כאילו ביימי אול וביימי בייבי וכזה?תודה לה''אחרונה
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

עכשיו הבנתי אין לי הסבר

בד''כ זה לא ''את נראית טוב'' אלא הערות על המשקל עצמו...

תודה שהבהרת את כוונתך❤️

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שראחרונה

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

מעניין ממש. תודה!תודה לה''אחרונה
בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..

אולי יעניין אותך