- סקר מעקב הריון אצל האחות - תעזורנה לי? 🙏חלונות
חברות, אני עושה חשיבה מחדש על הנושא במסגרת העבודה.
אשמח ממש ממש ממש לכל אחת שתפנה מזמנה לענות:

- את עושה מעקב הריון? אם לא - מדוע?

- איך היה לך הכי נוח מבחינה טכנית שהמעקב יתבצע? (ימים ושעות קבועות / אחות אחת ייעודית רק לזה / מתי שאת מגיעה למרפאה - להכנס לעשות מעקב לא משנה אצל איזה אחות)

- מה הכי חשוב לך במעקב? איזה דברים/נושאים/מידע היית שמחה לקבל/מקבלת ואת מודה על כך?

ובגדול - ממש אשמח לשמוע כל תובנה/רעיון/הארה או הצעות.

תודה רבה❤️
עונהגולדסטאר

1. כן עושה הייתי עד כה פעמיים, עושה כי חשוב לי האחות מסבירה כל מיני שוקלת אותי עושה בדיקת שתן.. בעיניי חשוב (אולי אני "צעירה" בהריונות אז הכל אני עושה חח)

2. הסידור במרפאה שלי זה להכינס אליה לפני הכנסה לרופא לעשות מדדים ובדיקת שתן ואםפ יש חריגה אז היא כבר מעבירה לרופא וכשהוא מקבל אותי מטפל בזה במידת הצורך, זה נוח, לא באה במיוחד.

3. האחות אצלנו היא יחידה (מרפאה קטנה) והיא מקסימה היא מסבירה מה היא בודקת לי בשתן ולמה זה חשוב כלומר למה היא עושה לי את הבדיקות שהיא עושה לי, היא גם הדפיסה י את המעקב שבועות ובדיקות, היא מסבירה כל מה שתשאלי אותה בגדול

בכללי אולי כי יש אצלי במרפאת נשים אחות אחת והיא מסקימה אז נחמד לי וחביב לי ולא מפריע לי להכינס אלייה למדדים וכאה

איזה כיף שענית לי! תודה לך!חלונות
כתבת שזה מרפאת נשים. כלומר, זו מרפאה יעודית רק לנשים? האחות שיושבת שם מקבלת רק את הנשים שבאו לרופא נשים?

כי אם זו מרפאה רגילה - איך תמיד אחות אחת יכולה להיות פנויה למעקב הריון מיד כשמגיעים?
כן זה מרכז בריאות האישה וזו מרפאה קטנה (קופה קטנה, לאומית)גולדסטאר

עונהזוית חדשה
-עושה מעקב
-ממה שכתבת אז להיכנס למי שפנויה, אבל גם זה לא קריטי לי...
-לראות שהכל בסדר🤗
-הארה: שיהיו שעות יותר זמינות! אני כל פעם מאחרת לעבודה בגלל זה... (יודעת שמגיע לי שעות הריון אבל עדיין לא נעים)
תודה שענית לי! מעריכה מאוד!חלונות
זה לא הריון ראשון שלך. נכון?
דווקא כן😁זוית חדשה
למה?
כי בדרך כלל בהריון הראשון כן חשוב לנשים הדרכות ומעבר..חלונות
ואת ענית ככה בקלילות😅
חחחח טובזוית חדשה
כן חשוב לי הדרכות אבל האמת שלא ציפיתי לקבל אותם מהאחות🤷
אני יודעת הרבה מהפורום ומקריאה בגוגל, ואם אני רואה שאני לא מבינה משהו - שואלת את אמא שלי...
אבל אולי יש באמת דברים שאני מפספסת ולא מודעת להם🤔
מה זה שעות הריון? סליחה על הניצלושהילושש

תסתכלי בכל זכותזוית חדשה
בעיקרון יש 40 שעות על חשבון העבודה לצאת לבדיקות הריון וכאלה
בנוסף לימי מחלה הרגילים
עונה⁦❤️⁩M-P-4

- את עושה מעקב הריון? אם לא - מדוע? כן.

- איך היה לך הכי נוח מבחינה טכנית שהמעקב יתבצע? (ימים ושעות קבועות / אחות אחת ייעודית רק לזה / מתי שאת מגיעה למרפאה - להכנס לעשות מעקב לא משנה אצל איזה אחות) מתי שאני מגיעה למרפאה, לא משנה אצל איזה אחות.

- מה הכי חשוב לך במעקב? איזה דברים/נושאים/מידע היית שמחה לקבל/מקבלת ואת מודה על כך?
רק שיבדקו את הדברים ההכרחיים (שתן, משקל ולחץ דם). בהריון הראשון היה לי גם חשוב שהיא תעקוב ותסביר לי הכל מסביב (בדיקות, תחושות, מה צריך להיות וכו'...) עכשיו כבר ב"ה ממש לא צריכה את זה.
תודה רבה! עזרת לי ממש!חלונות
עונהאחת כמוני

- לא. לא ידעתי שצריך. בשבוע 32 כשבאתי לחיסון שעלת האחות נזפה בי חושב.. אחרי שבועיים הייתי אצל הרופא והוא לקח מדדים. וזה בערך השלב שאני בו

- אם הייתי עושה, לא נראה לי שהיה לי חשוב שתהיה אחות קבועה. היתה לי חשובה זמינות של תורים בזמנים שיהיו לי בסדר מבחינת העבודה.

- ענייניות. אנושיות לא מחטטת. 

וואו!! מענין איך קרה שלא יידעו אותך בשירות הזה...חלונות
תודה שהקדשת זמן לענות לי.
עונה לך ממה שהיה ליכבתחילה
- כן.

- מבחינה טכנית היתה אחות במשך כל שעות הפתיחה של המרפאה. על הדלת של הרופא נשים כתוב להכנס קודם לאחות מעקב הריון(לשקילה וסטיק שתן) ורק אח"כ להכנס אליו. נח שהאחות נמצאת גם בבוקר וגם בצהרים. אין צורך לקבוע תור- רק לבוא. לא משנה לי אם היתה אחות ייעודית או אחות כללית. זה כולה שקילה וסטיק.

-הייתי שמחה לקבל מידע על ההריון מהאחות ולא רק לקרוא באינטרנט. זה היה הריון ראשון ולא ממש ידעתי. מה שכן, האתרים סיפקו מספיק מידע אז לא היה לי צורך. אני חושבת שיש נשים שבלי סמארטפון (נגיד במגזר החרדי) ואז חשוב התפקיד של האחות בקשר להסברה ולא רק לבדיקה מהירה כי אין להם גוגל לחפש מידע.
הייתי שמחה בעיקר לקבל מידע על דיאטה/תפריט מותאם להריון. השמנתי בטירוף וחבל לי על זה. הייתי שמחה לקבל קצת הכוונה בנוגע ללידה וגם להנקה. אפילו דפי הסבר אם אין זמן להסביר לכל אשה.

הצעות ותובנות זה תלוי מה התפקיד שלך😏
תודה שענית לי. את כותבת שהיית שמחה לקבל מידעחלונות
גם מהאחות ולא רק מהאינטרנט. כי לא קיבלת מידע? המעקב שעשית כלל באמת רק בדיקות פיזיות של שקילה. סטיק ולחץ דם?

את צודקת ממש לגבי המגזר החרדי. תודה על החידוד. (ניתן לאמר באמת שאני כמעט "מכריחה" אותן לעשות מעקב ההריון הראשון...)

יש לך הצעות או תובנות? ממש אשמח לשמוע🙏
אני אחות. אבל מנסה לבנות מערך חדש. אשמח לשמוע הצעות שיש לך בכל התחומים.
נכוןכבתחילה
המעקב היה רק בדיקות פיזיות בלי מידע או הסברים.

הצעות/תובנות-
1. ממליצה להכין חוברת מידע, שיכולה להגיע בתור חוברת אחת או בתור חוברות קצרות לפי שלישים בהריון. בחוברת/ות, יהיו מפורטים כל הבדיקות שניתן לבצע באותו שליש, הסבר קצר על כל בדיקה, סיכונים/תועלות, עלות בקופה שלכם, מתי עושים כל בדיקה, מתי כדאי לקבוע תורים, רופאים פרטיים של הקופה.

2. אם אפשרי- לפצל מחדר האחות הרגיל. נותן תחושה של יותר פרטיות. גם מוניטור יעשו בחדר זה ולא בחדר האחות הרגיל.

זהו, בגדול אין יותר מידי מה לעשות.
אהבתי ממש את הרעיון של לחלק את החוברות מידע לשלושחלונות
חלקים. זה מסודר יותר ונותן "טעם" להגיע שוב...
עונההיופי שבשקט
1. תאורתית כן, מעשית אני בשבוע 22 והייתי פעם אחת. למה? דוחפים אצלנו למעקב טלפוני, אבל האחיות אף פעם לא עונות בטלפון. אין דרך לקבוע תור דרך האפליקציה ואני שונאת לקבוע דרך המוקד. אז יצא שלא עשיתי מזמן... לחץ דם ומשקל בודקת לעצמי בבית.

2. בהריון הקודם נכנסתי כל פעם שהגעתי לרופא, היה מאוד נח. מאז הקורונה כל התורים לרופא נשים הם טלפוניים אלא אם כן יש צורך ספציפי, אז כבר לא מגיעה למרפאה. לא יודעת מה יהיה נח

3. בדיקות (לחץ דם, שתן, משקל) הייתי שמחה גם למענה לשאלות שלרוב לרופאים אין כח להתייחס או מידע חשוב ממחקרים חדשים. משהו קצר
וואו. נשמע באמת התנהלות לא נוחה.חלונות
תודה על סעיף 3. רעיון המחקרים. רושמת לעצמי
אצלינו במעקב טלפוני האחות מתקשרת סביב השעה של התור (מכבי)יעל מהדרום
לצערי לא עושה בכלל בהריונות האחרוניםזהר מרים
אין לי אידאל בזה.אבל האחות מאפשרת רק בימי שישי בבוקר
זה זמן שלא אפשרי לי אף פעם
אז לא באמת מצאתי פתרון לפלונטר
מכירה את כל סימני הרעלת
נשקלת כשיכולה
בדיקת שתן עושה 3 פעמים בהריון במעקב הרגיל וכנ''ל בדיקות דם

בהריון הראשון הרופא עצמו היה בודק לי לחץ דם והיה אפשר גם לקבוע אצל האחות בסמוך לתור של הרופא ואז זה הסתדר ממש מצוין

עונהאני10

1. כן

2. מעדיפה לשלב עם הגעה למרפאה לבדיקה אחרת (רופאה/בדיקות דם/בדיקות אחרות)
לא קריטי בעיניי שתהיה אחות יעודית, אבל נראה לי שיש בזה יתרונות (לי זה לא התאפשר אז בעצם יצא לי כבר להיות אצל כמה אחיות שונות. לא נורא)
היתרון העיקרי של אחות יעודית ממה שאני רואה זה שהיא יותר מכירה הנחיות להריון בצורה מעמיקה, וכשהייתי אצל אחות שלא מוגדרת ליווי הריון אז היו דברים שהיא לא היתה ככ בטוחה

3. זה ממש תלוי תקופה, מן הסתם לאורך ההריון השאלות משתנות. בעיקרון הכי מטריד אותי להתייעץ על תופעות לוואי שאני לא יודעת אם תקינות, להבין אם תוספי המזון שאני לוקחת מספיקים, להתייעץ על בחירות כמו - מה אני אמורה לצפות מקורס הכנה ללידה, מה חשוב בבחירת בית חולים..
בנושאים הרפואיים הרופאים לא תמיד עונים על כל שאלה או עונים בצורה קצרה ולא מובנת, ובנושאים הכללים יותר, צריך לזכור שנשים בהריון ראשון עוד לא חוו את זה בחיים ואין להן מושג למה הן אמורות לצפות. מבחינתי האחות היא כתובת לשאול את כל השאלות (אני באה עם רשימה כל פעם של כל מה שהטריד אותי מאז הביקור האחרון 😅)

4. לא קשור לאחות אבל הייתי שמחה אם כמו שמקבלים אחות ליווי היה אוטומטית אפשר לקבל פגישה אחת עם דיאטנית ואחת עם פיזיותרפיסטית כדי לקבל כלים והבנה איך נכון להתנהל בהריון בהתאמה לצרכים האישיים שלי ולתסמיני ההריון אצלי מעבר ל"תאכלי מאוזן ותעשי הליכות" שזה מה שהאחות יודעת
וואו! איך השקעת ופירטת. ממש תודה!חלונות
לגבי הדיאטנית והפיזיותרפיסטית: מה זה אומר פגישה אוטומטית? הרי אם את רוצה אני מאמינה שאת יכולה לקבוע תור בעצמך, לא?
פשוט זה לא משהו שהוא לא חלק מהמעקב הרגילאני10
וחשבתי שאם אין לי בעיות יוצאות דופן אז אין מה לבקש הפניה במיוחד.
בדיעבד אני חושבת שזה חבל והיה יכול לתרום לי (חושבת ללכת עכשיו, אפילו שעברתי יותר מחצי..) להבנה איך להתנהל
משהו שגרם לי לא ללכת בהתחלה זה (סיבה די טיפשית 😅) גם שלא הבנתי אם כל דיאטנית תיתן יעוץ שנכון גם להריון או כמו אחיות, לכל אחת יש התמחות אחרת. וכנל לגבי פיזיותרפיסטית.
אז אולי הסבר קצר מהאחות גם בנושא הזה (לאיזה סוג דיאטנית/פיזיותרפיסטית כדאי לפנות אפ רוצים הנחיות) יכול להועיל
עונהאמאשוני
קודם כל, לדעתי חייב להפריד בין הריון ראשון לבין הבאים אחריו.
כל נושא הידע, הרגישות וכו' שונה ממש.
בהריון ראשון לדעתי עדיף מישהי קבועה, ואם היא לא נמצאת אז שיהיה גיבוי (כמו בטיפת חלב נגיד)
ושהשעות שלה יותאמו לשעות העבודה של רופא הנשים (יש מרפאות שאין כל יום רופא נשים, אבל אם יש זה מתפרס על כל היום אז שיהיה סנכרון)
גם בהריון ראשון וגם בבאים שיהיו עלוני מידע זמינים ומסודרים שנעים לעקוב אחריהם שמפרטים את כל הבדיקות הנחוצות והסברים מפורטים על כל בדיקה ומה חשיבותה ומה הערכים התקינים וכו

בהריונות חוזרים אני מעדיפה להיכנס בלי תור למי שפנויה, לעשות צ'יק צ'אק את המעקב ולהתעופף.. בלי חפירות והסברים, הכי טוב אם תהיה עמדה למעקב עצמי, גם אם פעם ראשונה ידריכו איך להשתמש בהמשך יהיה אפשר לעשות לבד (כמו בקופות שירות עצמי) ולהזין את התוצאות באפליקציה או משהו
ותהיה אחות/ רופאה שעוקבת אחרי הדברים ואם יש צורך היא תתקשר למטופלת ומקרים אלו יטופלו באופן פרטני.
מאמוש, את עובדת בחברת סטארט אפ?חלונות
כי אם לא - זה ממש פספוס..😅

אפילו שלא הייתי מחליפה את הפגישה הפרונטלית במכשיר. כ"כ הרבה נקודות/שאלות/פריקות מתרחשות אחרי כמה מילים פשוטות של מה נשמע? מה איתך?

לגבי עלוני מידע - לוקחת את הרעיון

ממש תודה🙏
עונהשחרית*

עושה מעקב הריון.

בכל פעם שמגיעה לרופאה, נכנסת גם לאחיות (לא אחות קבועה)

הכי חשוב- שלא יהיה תור(: שיתקתקו את זה.

(העמדה למעקב עצמי של @אמאשוני היא רעיון גאוני! שונאת ללכת לאחות, להישקל, לחץ דם, ואז היא מביאה לי סטיק לשתן ואז אני צריכה לחכות שוב שתאשר לי את הסטיק כי מישהי כבר נכנסה.)

לא מרגישה שצריכה מידע מסויים, זה לא הריון ראשון ובסה"כ אני יודעת מה צריך לעשות. מה שצריך אני שואלת את הרופאה.

תודה לך! באמת אני רואה הרבה נשים במצב שלך.חלונות
וצריך לראות איך להתאים להן שירות קצר ויעיל.

תודה
עשיתי...מקרמה
הרופאה שלי יושבת במרכז בריאות האישה,
היא מקפידה על היקורת כל בערך 6 שבועות

הנוהל שהולכים לאחות לפני התור לסטיק, לחץ דם, משקל ואז נכנסים לרופאה.
המידה ויש משהו חריג במדדים האחות מידעת את הרופאה.
אין צורך לקבוע תור, האחיות היו זמינות גם בתורים אחה"צ וערב.

במידת הצורך הם לקחו גם דם (לבדוק ברזל/cmv/האם ניתן לקחת אפידורל וכו)

שאלו שאלות על דיכאון בהריון, מעקב תנועות ומן הסתם עוד דברים שאני לא זוכרת.

בתור האחרון לפני התל"מ קיבלתי הנחיות מדויקות על מעקב הריון עודף ומתי ללכת למיון, שאלו אם יש לי סביבה תומכת לאירי הלידה והאם אני מעונינת בהדרכה על הנקה ואיך לזהות דיכאון אחרי לידה (ופה הם גם נתנו הוראה לבעלי להיות קשוב)

גם בתור 6 שבועות אחרי הלידה הרופאה שלחה אותי אליהם לפני התור, הם שאלו בכללי אם אני מניקה ואיך הולך, שאלו שוב על דיכאון ונתנו תחושה שהם כתובת.

היו ממש נגישות גם פיזית וגם נפשית
תודה שענית לי. נשמע שאתה לך חויה טובה סה״כ...חלונות
מנסה לענות (מהזיכרון ):מתואמת
בעיקרון עשיתי מעקבים אצל אחות ליווי היריון. היו היריונות שקצת יותר חיפפתי בזה.
בהיריון הראשון לדעתי חשוב שתהיה אחות קבועה, בהיריונות הבאים זה כבר לא משנה (בתנאי שלא תהיה מישהי חופרת!)
עדיף כמובן שתמיד תהיה אחות זמינה, כדי שאוכל לבחור את התורים לפי הרופא ולא לפי זמני האחות.
בהיריון הראשון יש עניין לקבל הכוונה בכל נושא הבדיקות שצריך ובשינויים שהגוף עובר. בהיריונות הבאים - מעדיפה שיעזבו אותי בשקט ורק ימדדו לחץ דם וסטיק שתן וזהו.

תכל'ס - זכור לי שקראתי פה שיש מרפאות שאפשר לעשות את המעקב הזה לבד בבית, אם קונים/שואלים מד לחץ דם ומקבלים ערכה של סטיקים ולומדים לפענח את שניהם. נשמע לי הכי טוב, והלוואי שאוכל לעשות את זה בעתיד... (משקל גם ככה יש לי בבית עכשיו, עם ניסיונות הדיאטות שלי )
תודה. שוב עולה הצורך במעקב קצר וקליל בהריונות חוזרים...חלונות
עונהאני זה א
אני עושה במסגרת מעקב הריון עודף לפני שנכנסת לרופאה נכנסת לאחות ללקיחת מדדים ומוניטור אם צריך.
לא משנה לי אחות קבועה או לא למרות שאיפה שבמרפאה שאני עכשיו בה היא קהועה כי זו מרפאה קטנה
בהריונות קודמים הייתי במרפאה יותר גדולה וזה היה משתנה כל פעם אחות אחרת..לא הפריע לי כי בסכה זה היו 2-3 קבועות וכולן היו נחמדות...
תודה רבה שענית לי!❤️חלונות
עונהמאמינה ומתאמנת
אני במעקב הריון בסיכון אז עושה כשמגיעה לרופא. יש לנו סבב כזה של אחות, מוניטור (בשבועית מתקדמים), אולטראסאונד ואז רופא.
ממש נוח לי כשזה כל פעם שאני מגיעה לרופא. האחות שואלת על ההרגשה הכללית וממש מתעניינת, מסבירה קצת ואם רוצים אפשר להעמיק איתה וכמובן עושה את הבדיקות שצריך.

לפני שהייתי בהריון בסיכון הייתי פעם אצל אחות מעקב הריון ויצאתי בהרגשה ממש לא טובה. היא לא דיברה כמעט על ההריון ואני רק זוכרת שהיא שאלה אותי על התזונה שלי ולא התייחסה ברגישות.
משהו שכדאי לשפר לדעתי- שתהיה אפשרות לעשות את הבדיקת שתן וישר להביא לאחות ולא שיהיה צריך לחכות עם הבדיקה ביד עד שהאחות מתפנה (ככה לפחות זה אצלנו)
אני אעדיף שזו תהיה אחות קבועה אבל הזמינות תהיה יותר חשובה לי מאשר אחות קבועה.
אהבתי מאד את הרעיון של @אמאשוני ואני חושבת שהוא יכול להתאים מאד מהריון שני
תודה על הדגש עם הבדיקות שתן ועל הפירוט הרחב!חלונות
עונהריבוזום
כן, עושה מעקב.
בהריון האחרון והשני עשיתי טלפונית עם ערכת סטיקים, משקל, מד לחץ דם שקיבלתי הביתה ואפליקציה. ללא ספק שירות מעולה!
אפשר לנצל"ש? באיזו קופה עשית את זה? איך ביקשת את הערכה?מתואמת
בדיוק כתבתי בתגובה שלי לחלונות שהייתי שמחה בעתיד לעשות מעקב בדרך הזאת...
אני במכבי ויש שם שרות כזה (בלי קשר לקורונה)יעל מהדרום
הלוואי שגם בכללית יש...מתואמת
במכביריבוזום
הגעתי פעם ראשונה למעקב הריון רגיל במרפאה והאחות עצמה סיפרה לי והציעה להצטרף למעקב טלפוני. (זה היה לפני כשנתיים וחצי, אני לא יודעת מה עם זה עכשיו.)
יש.. בגלל הקורונה זה נהיה יותר נפוץיעל מהדרום
עונהכן אני
אני עושה מעקב.
היו הריונות שיותר, היו שקצת פחות.
הכי נח לי להכנס לאחות כל פעם לפני תור לרופא. אם זה לא מתאפשר לי (כשאין אחות בזמן שהרופא מקבל), אז אני מתחילה להסתבך להגיע בנפרד, ואז פחות מקפידה על מעקב.
לא משנה לי שתהיה אחות קבועה.
מה שחשוב לי: שלא יהיה צריך לחכות בתור לאחות, אלא שתהיה אפשרות להכנס מייד לפני התור לרופא. אני לא צריכה הסברים, אלא רק לעקוב אחרי מה שצריך. (גם בהריון הראשון לא הייתי צריכה הסברים, אבל יש כאלה שזה כן יעזור להן).
הצעה- שיהיו ערכות לסטיק בשתן שכל מי שבאה יכולה לקחת, ולהגיע לאחות כבר אחרי הבדיקה. כדי שלא יצטרכו להכנס לאחות פעמיים.

לגבי מעקב הריון מהבית אני יודעת שזה קיים, אבל אף פעם לא הציעו לי כזה דבר. נראה לי שזה היה נותן לי מענה, אם יש אחות זמינה לקבל את התוצאות. אולי כדאי יותר להכניס את זה, ולשאול כל אחת אם היא מעוניינת.
עונההשקט הזה
כן עושה מעקב הריון.
כרגע בהריון ראשון מגיעה לאחות ספציפית וכבר עכשיו מרגיש לי קצת מיותר
מעדיפה לעשות מעקב לבד מהבית (לקנות מכשיר ל"ד ולקבל ערכת סטיקים) או להכנס לכל אחות רנדומלית כשאני מגיעה לרופא

מה חשוב לי במעקב? בהתחלה חשבתי שהידע אבל עכשיו היא כבר לא מחדשת לי כלום וזה נהיה קצת חופר אז תכלס פשוט לעקוב אחרי הדברים שצריך לעקוב אחריהם כדי לוודא שהכל בסדר.
עונה..הילוששאחרונה

- לצערי לא, לא הבנתי איפה מתי כמה קובעים איתה. אני ממש רוצה ולא יוצא לי לפנות זמן ולהבין את כל זה. 

- הייתי שמחה שכשאני מגיעה לרפאה אוכל להיכנס למעקב., לא משנה ליאם יש את אותה אחת אבל זה נחמד. ומבחינת ימים ושעות- ימים ושעות שמסתדרים גם עם נשים עובדות משרה מלאה. 

-מבחינת משקל, תקין/לא, בדיקות שצריך לבצע ואיך. מה מומלץ מה פחות וכו'. כי כבר קרה לי שפיספסתי בדיקות שלא ידעתי בכלל שצריך לבצע. 

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך