@מדרשיסטית20
@חידוש
@נשמה כללית
@חדשכאן
@והוא ישמיענו
אשמח להרבה גם ממי שלא תוייג
תודה רבה
️
️
חדשכאן

לא הבנתי את פשר השאלה😅

הָיוֹ הָיָה@מדרשיסטית20 תייעצי לי?
ברוקולי
הָיוֹ הָיָהאגב, או לא אגב, הכרזה זו אינה סותרת מאום מכל מה שאי פעם כתבתי כאן בסוגיה.
ואני בעד להשיב חמה...
ביינישית מבויינשת למופת
וחלילה
תמצות קטן מהספר חיי עולם של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ:
פנחס מקנא ולכן הורג מישהו ומה ה' אומר? "לכן אמר הנני נתן לו את בריתי שלום"
בריתי שלום? זה מה שמתאים להבטיח לו? הרי הוא כעס והקפיד.
ואז הרב שטיינזלץ נותן מקורות מהגמרא שכתוב על כהנים שם אוהבים(כמו אהרן שהיה אוהב שלום ורודף שלום..)ואם רואים כהן קפדן סימן שהוא לא כהן(בזמן שהיו "כהנים" שגם לא היו יהודים)
ועם זאת מקורות אחרים מהגמרא שמראים שדווקא יש לכהנים את מידת הקנאה והקפדנות
ואז הוא עושה הבדלה-
יש קנאה ב... שזו מידה רעה
ויש קינאה ל.. שזה מגיע מאהבה
שזה הדרגה הכי גבוהה של האהבה, התייחדות.
כשאוהבים מישהו באמת ורוצים שהוא שייך רק לי.
ולכן דווקא מי שהוא הכי אוהב, הוא הכי קנאי. ולכן בריתי שלום הכי מתאים
ואז הוא הביא מקורות גם מאליה הנביא(שיש מקום שכתוב שהוא פנחס) שהוא היה קנאי גדול והרג הרבה
ומה כתוב דווקא עליו "הנה אנוכי שולח לכם.. והשיב לבבות על בנים ולב בנים על אבותם"
ולכן גם הרבה פוסקים אומרים שרק לישראל אסורה ע"ז בשיתוף. כי ה' מקנא לנו. אנחנו שייכים רק לו והוא לא רוצה שנזנה לאחרים.
לכן מי שאוהב את ה' באמת, הוא גם מקנא לו. אכפת לו באמת.
האא. וסורי על הפלישה, אני לא ביינישית🙈

נופת צוףברוך ה' שזיכה אותי!
לא עשה כן לכל גוי ומשפטים בל ידעום הללויה!
ב. עצם לימוד התורה שלו זה באמת שאלה (בפרט לדעת הנתיבות שמצוות "דינים" של ז' מצוות היא בדיני ישראל וכתורה. מה שמביא אותנו לידי המצב האבסורדי שחיובם לדעת את הלכותיהם בעצם מחייב אותם ללמוד חו"מ עם כל הנו"כ, כולל הנתה"מ והקצה"ח והתומים... הזוי)
)גם אם נתייחס באופן כלשהוא ליחס בין רוה"ק ללימוד תורה, ישנה הגמרא "אדם לא נאמר אלא האדם, ללמדך שאפילו עכו"ם ועוסק בתורה הרי הוא ככה"ג" (ציטוט מהזיכרון, כנראה לא מדוייק)
ואאל"ט הפוסקים (או תוס'? או הגמ' עצמה? פדיחות. לא זוכר) מסייגים דווקא למילי דידהו. וע"ז ק' מש"כ מהנתיבות...
אתה צודק.
הגמ' אומרת "כהנים לויים וישראלים לא נאמר אלא האדם, שאפילו וכו'"
תוס' הוא זה שנכנס לחילוק בין אדם הלאדם כדי ליישב על הקו' מ"אתם קרויים אדם".
לא נעים...
בהתחלה כזה, סביבות ג-ד-ה

אני בטוח שזה ממש לא חד"פ.. אני זה שצריך ללמוד ממך..

לקיים מה שנאמר:
-נכון זה כיף להתווכח?
-דווקא לא
-לא?! בטח שכן!
-ממש לא!
-לא נכון!
-כן נכון!....
🎇🎆🧨
.מפורסם שהרב עמיטל שאל - למאן דאמר שגר לא יכול להתנבאות, איך יכול להיות שבלעם, שהיה גוי גמור, התנבא?
איהו מותיב לה ואיהו קא מפרק לה: בפרשה שאתון יכולה לדבר, אכן גם גוי יכול להתנבאות.
מעניין מה אומרים גושניקי זמנינו על הגזענות הזו.
את מי לתייג?
מנביאי אומות העולם
"'ולא קם נביא עוד בישראל כמשה' בישראל לא קם, אבל באומות העולם קם! וכו', ואיזה נביא היה להם כמשה, זה בלעם בן בעור" (במדבר רבה יד יט).
ואינסיכוי שבאמת נריב 🤭
וכן, ברור שבבדיחותא, אבלאבל..
הָיוֹ הָיָהלפעמים הם ממשיכים דווקא בדברים שפחות נעימים
(ככלל, לא בטוח שהם אשמים... יש לי הקטן צד לא זניח שמבחינה חינוכית זה היה מוכרח להגיע לידי כך. וד"ל)
ולגבי ההערת אגב - וודאי וודאי...
וכמה עצוב שבהמשך חייו התייחס אליו באופן לא ראוי. כפי שעשה גם לרב נוסף... אשר לשניהם הוא חייב את הישארותו בעולם התורה.
הרבה כהנים היו קנאים, זה התחיל מלוי. זה הסבא שלהם "הכזונה יעשה את אחותינו?"
וגם החשמונאים ויש עוד מקורות תביאו אתם;)
כבר תייגו פה את @מדרשיסטית20 בתור ביינישית, אז אפשר להעניק גם לך את העטרה
ולהיות אישה פשוטה🤦♀️
אבל תודה(:
מסביר שבניגוד לכל שאר המצוות, בקנאות הכוונה חייבת להיות רק לשם שמים. לכן הקב"ה ייחס את פנחס לאהרון, להודיע שגם הוא היה אהוב לכל ורודף שלום
הרציה אומר שיש קנאות שבאה מתוך טהרה, ויש קנאות שבאה מתוך כעסנות ומידות לא מתוקנות. אפשר ממש לשמוע בטון, בנימת הדברים. ולמרות שהיו שם גדולים וקדושים, רק פנחס היה ראוי לקנא
סיפר לי חתנו של צדיק אחד, הזוויעהילר רבי, שפעם בא אליו אחד מהכת הידועה של קנאים, אשר בוערת להם יראת שמים. הוא ביקש שהרבי יעזור לו להילחם נגד פורקי עול וכו'. דיבר ודיבר באיזה מין קדושה חוצבת להבות אש. הגאון, הצדיק, הנחמד והפיקח, שמע, שמע. אחרי ששמע, אמר לו: כל זה עצבנות! בעד עצבנות לא מקבלים עולם הבא. עולם הבא מקבלים על קנאות טהורה ממקום התורה. ובכך גמר עם הבחור הזה.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי