המלצות לגבי קורס הכנה ללידהפונצ'י
אני גרה בגוש עציון ומחפשת קורס טוב. מישהי יכולה להמליץ?
רציתי גם לשאול אם מישהי יכולה לתת חוות דעת על שערי צדק כמקום ללדת בו...
תודה מראש...
דבש מסלעאנונימי (פותח)
תבדקי בדבש מסלע - ייתכן והם מעבירים קורסים בכל הארץ.
אנחנו עברנו את הקורס במושב קשת - שבת שלמה - חוויה רוחנית מדהימה.
העבירו אותה - דולות, רופא מיילד מפוריה ועוד.
לימודים בשיטת ימימה - פשוט מדהים:

מצטרפת להמלצה- דבש מסלע!טל תלתל
ולגבי שערי צדק- בזמן האחרון אני מגלה יותר ויותר נשים שמעדיפות את שערי צדק, לניאדו ומעייני הישועה בגלל שהם בתי חולים דתיים. את כל הנשים האלו שאלתי אם היו קריטריונים נוספים בבחירת בית החולים וכמעט כולן ענו שלא. המעט שענה תשובה קצת יותר מורכבת היה: את כל הילדים שלי ילדתי שם, אז לשם אני חוזרת כי זה מה שאני מכירה.
לדעתי חבל מאוד שאלו השיקולים. בתי החולים היום רודפים אחרי היולדות מפני שהם מקבלים המון כסף על כל יולדת. לא סתם השתנו פני הלידות והגישות ליולדות בבתי החולים. תשאלי את אמא שלך ואת חמותך איך היו הלידות שלהן, איך התייחסו אליהן אז. בא לי לבכות בכל פעם שאני חושבת על הסיפורים של אמא שלי ושל חמותי.
בלידה האחרונה ילדתי בבית חולים מסויים ומשהו באישפוז היה ממש מחדל בעיני. פניתי במייל לבית החולים ותוך 24 שעות קיבלתי תשובה טלפונית שהעניין בבדיקה אצל הנציב. שבוע מאחר יותר הם טרחו ליידע אותי שהנהלים שונו בעקבות הפניה שלי.
למה אני מספרת את כל זה? כי מהמעט שחקרתי על הלידות בשערי צדק לקראת הלידות שלי, הגעתי למסקנה חד משמעית שכף רגלי לא תדרוך בסף המחלקה שלהם עד שהם לא ישנו שם כמה דברים מאוד משמעותיים מבחינתי- מספר מלווים בחדר לידה, יחס של צוות המיילדות ליולדת, יחס היולדות על כל חדר לידה ותנאי האישפוז. (ואני לא מדברת על פאשלות רפואיות, כי את זה תמצאי בכל בית חולים) מפני שהנשים הולכות לשם בעיניים עצומות, כי זה בית חולים דתי, אין שום דרישה מבית החולים להיפתח עוד לקראת היולדות. הם קצת התחילו בזמן האחרון להתעורר, אבל הם בהחלט מקרטעים מבחינת נתוני הפתיחה לעומת בתי החולים האחרים בירושלים.
בקיצור- אני ממלצה לך ללכת לשם רק אחרי שתבררי אם התנאים שלהם מתאימים לך. ואם החלטת ללכת בכל זאת ומשהו לא מצא חן בעינייך, תעשי טובה לעם ישראל ותתלונני. רק ככה דברים מתחילים לזוז.
אני חלילה לא מתלוננת על השיקול החשוב של בחירת בית חולים מסיבות דתיות, אבל צריך לזכור שמקצועיות רפואית ויחס בסיסי ליולדת הם שיקולים לא פחות חשובים.
שתהיה לך לידה נעימה וטובה והרבה נחת ואושר!
בדיוק השבוע שאלתי את אמא שלי על שערי צדקאמא לשניים
היא ילדה שם 7 לידות וכל לידה מחדש היא אמרה שלא תחזור לשם...
אבא שלי ישב לידה ואמר לי בחיים לא ללכת לשם כי הם עשו פאשלה אדירה עם אמא שלי והוא היחיד ששם לב...
אמנם השתנו הזמנים, אבל בכל זאת.
ואספר לך מנסיוני- בהריון הנוכחי היה לי דימום בהתחלה והלכתי לשם (זה הכי קרוב אלי- אפילו במרחק הליכה!). לא אכנס לפרטים, כי יחס אנושי משתנה מאדם לאדם ומסיטואציה לסיטואציה, אך תחושתי הכללית היתה חוסר מקצועיות.
בכל אופן- אני גרה בין שערי צדק להדסה עין כרם, וכבר החלטתי לאן אלך בעזרת ה'. להדסה הר הצופים...
ילדתי שם 2 לידות והיה ממש מצויין. מקצועיות ברמה, מחלקת יולדות- עד 3 מיטות בחדר (בלידות שלי הייתי בחדרים של 2) מיילדות מדהימות. (שוב, זה משתנה מאדם לאדם).
הבעיה היחידה היתה שלא היה מספיק כח אדם בתינוקיה וזה גרם לי לרצות לקחת את התינוק שלי לביות, למרות שהייתי מותשת. רציתי לפנות לבית החולים ובסוף לא פניתי כי אמרו לי שכבר היו פניות ואין להם תקנים... אבל אחרי שקראתי את דברייך, טל תלתל, אני חושבת שמעתה ואילך אפנה על כל דבר שיציק לי.
ואני מסכימה איתך לחלוטין בעניין בדיקת קריטריונים נוספים מלבד דת.
המלצה- אל תלכי לשערי צדקveredd
עצה ידידותית. זה מסחארה לייבוא תינוקות שם.
שערי צדק...אמהונת
שערי צדק-- י , בחדר קבלה ללידה, היה גרוע, היו הרבה נשים באותו היום, והמיילדת שמקבלת את כולם היתה עצבנית ולחוצה ולא הסכימה שבעלי או אחותי ייכנסו איתי, ונורא נלחצתי אבל זה לא הזייז.. היא גם עשתה לי בדיקה פנימית בצורה מאוד מלחיצה ולא ריחמה בגרוש שכואב לי!
בחדר לידה עצמו היו לי מיילדות מדהימות!! מקצועיות, רגישות, אמהיות, ממש!!!אני טוענת שהם היו שליחות משמים ככפרת עוונות על ההיא בקבלה ללידה.... ובמחלקה- האוכל סבבה , היחס- לא משהו, היו איזה 2 רופאות נחמדות ואחות גם. אבל לא הרגשתי שממש מתייחסים. והאחיות שבתינוקיה היו קשוחות, גם ליולדות וגם לתינוקות. היה קטע ששאלתי אחות שאלה בתמימות והיא התחילה לצרוח ולצעוק עליי, לא נורמלית. לתינוקות הם מתייחסים באופן טכני, וקר. ממש כל היום הבת שלי היתה איתי, לא הייתי רגועה שהיא תהיה שם.
הרבה אומרות שבהר הצופים מעולה. ויש בכל בי"ח סיור הכנה ללידה, מתקשרים ומתאמים, ואם מסתכלים על הדברים הנכונים זה יכול לעזור מאוד. שיהיה לידה קלה, והרבה תפילות גם על המילדות ש-ה' ישלח לך את שליחותיו הטובות להביא נשמה חדשה לעולם מתוך נחת
דווקא לי היה ממש טוב שם...אני_הקטנה
החדר קבלה היה ממש ריק ומיילדת אחת ישר באה ועשתה לי עיסויים בגב ולחצה לי משהו חם על הגב (זה ממש עוזר!) וגם בחדר לידה היו מיילדות ממש מקסימות, הן עשו כל מאמץ שלא לחתוך אותי... וגם ממש עזרו לי שם בהנקה, גם בחדר לידה וגם במחלקה, האחיות עזרו לי. מה שכן, למי שרוצה ביות מלא זה לא מתאים, כי אין שם ביות.
גם לי היה ממש טוב בשערי צדקיד_האלמונית
בלידה הראשונה המזכירה הרפואית ליוותה אותי כאילו היא אמא שלי (כי ב"ה היה ריק למדי)
בכל הלידות- בעלי היה איתי כבר מהחדר קבלה (כי זה היה בלילה, ולא היו יותר מידי יולדות) מצד שני, לא תמיד הרגשתי נעים עם הפיכסה שלי וההקאות והכאבים של לפני לידה- והבעל של היולדת השניה רואה אותי ככה.. אז זה שלא תמיד מרשים לבעל להיות איתך- זה לא כדי לעשות לך רע, אלא כדי לעשות לשכנה טוב.

אין לי מושג איך זה בד"כ, אבל בשערי צדק- כבר בחדר קבלה מקבלות אותך מיילדות (בלידה השלישית טיפלה בי המיילדת שיילדה אותי בלידה השניה )
ובכלליות- לי היה מאד מאד מוצלח וטוב.

וכמו שאמרו- לרוב זה עניין של מזל!
אני אישית ממליצה בחום על שערי צדק.
המקצועיות והיחס בשערי צדק לא נופל מבי"ח אחר.אנונימי (פותח)
אני ממליצה בחום על עין-כרםפצקרשת
התנסיתי גם בהר הצופים ובשערי צדק - ועין כרם היה כמה דרגות מעל.
זה גם בית החולים הכי 'מפנק' - חדרי קבלה פרטיים ועוד (אגב, בהר הצופים אפילו אין מקלחת ברוב חדרי הלידה),
זה גם בית החולים הכי מכבד לטעמי, שבו הקשיבו למה שאני רוצה והסבירו לי בכובד ראש את המשמעות של כל מהלך ונתנו לי לבחור מה טוב לי,
וגם - היחיד בירושלים שבו יש אפשרות מסודרת לביות מלא (באחרים אפשר לפעמים להשיג, אבל זה עניין נזיל - בעין כרם יש מחלקת ביות נפרדת).

רק מה - האוכל שם על הפנים, ושבת שם זה ממש באסה. בעיניי השיקולים האלה פחות משמעותיים.
אני ממש נהנתי שםאם הבנים12
המילדות ממש מקסימות!
רוב הזמן התינוק כן יכוול להיות ליד האמא
האוכל מצוין!
עזרה בהנקה, בלידה האחרונה היתה גם הדרכה עם פיזיוטרפיסטית על חיזוק שרירי רצפת האגן והבטן אחרי הלידה.

חשוב לזכור  שד' הוא המיילד האמיתי והרבה שליחים  למקום. שיהיה בקלות ובשמחה!!

שערי צדקאנונימי (פותח)
אני ילדתי בשערי צדק ובזכותם ניצלה ההנקה שלי. יש להם יתרון שאין באף בית חולים אחר בירושלים (כך לפחות אמרו לי): בכל יום כמעט באה לשם יועצת הנקה (לא מדריכה! יועצת!) ועוזרת ליולדות לידה ראשונה. אם יש קושי בלידות אחרות אפשר להירשם אצל האחיות והיא תעזור. כמובן שהיא עמוסה מאוד כי זה הרבה זמן עם כל יולדת ולא תמיד היא מספיקה את כולם, אבל יש אופציה כזו. היא ממש הצילה את ההנקה שלי כגילתה את הבעיה של הבת שלי והסבירה לי איך להתמודד עם זה! חוץ מזה היה לי טוב גם מהבחינות האחרות!
היום בכל בתי החולים בארץאמא מסורה
כולל בתי החולים בירושלים, מחזיקים יועצת הנקה כחלק מהצוות שתפקידה להדריך את האמהות הטריות בהנקה ולעזור גם ליולדות ותיקות יותר.
בלידה האחרונה הייתי בביקור חולים ושם יועצת הנקה עברה כדבר שבשגרה בין המיטות וכשראתה שיש יולדת חדשה, גם אם זו לא לידה ראשונה, היא בדקה שהכל בסדר. לי היא עזרה לשפר את התפיסה, למרות שידעתי איך עושים את זה, הבת שלי לא הייתה מוכנה לפתוח פה גדול והיועצת מעצמה פנתה אלי אם אני צריכה עזרה.
וזה היה בשבת
שערי צדקאנונימי (פותח)
אני ילדתי בשערי צדק ובזכותם ניצלה ההנקה שלי. יש להם יתרון שאין באף בית חולים אחר בירושלים (כך לפחות אמרו לי): בכל יום כמעט באה לשם יועצת הנקה (לא מדריכה! יועצת!) ועוזרת ליולדות לידה ראשונה. אם יש קושי בלידות אחרות אפשר להירשם אצל האחיות והיא תעזור. כמובן שהיא עמוסה מאוד כי זה הרבה זמן עם כל יולדת ולא תמיד היא מספיקה את כולם, אבל יש אופציה כזו. היא ממש הצילה את ההנקה שלי כגילתה את הבעיה של הבת שלי והסבירה לי איך להתמודד עם זה! חוץ מזה היה לי טוב גם מהבחינות האחרות!
תודה רבה לכולכןפונצ'י
פשוט אחותי ילדה שם לפני שבועיים לידה ראשונה, והיה לה מאוד נחמד,
אבל ממה שהיא סיפרה לי נהיה לי רושם שאולי לה זה מתאים- אבל אני רוצה אחרת...
שערי צדקאנונימי (פותח)
סליחהאנונימי (פותח)
כל פעם ששלחתי הוא כתב שיש בעייה בשליחה אז שלחתי שוב. זה לא שאני כ"כ עומדת על שלי...
באיזה בתי חולים יש ביות מלא?אנונימי (פותח)
לניאדו-נתניה, הלל יפה-חדרהאנונימי (פותח)
זה מה שידע לי מאזור מגוריי....
אחותי ילדה בעין כרם - ביות מלאאם הבנים12
בלינסון- פתח תקווהאמא מסורה
ביקור חולים- רק בשעות היום וצריך להחזיר את התינוק לתינוקיה בעשר בלילה עד 5 בבוקר, מעירים אותך להנקה ב12 בלילה וצריך ללכת לתינוקיה. אצלם הם קוראים לזה בית מלא (אני יודעת שזה לא הביות המלא שמתכוונים בבתי החולים).

אם זה חשוב לך אפשר לחפש בגוגל, פעם ראיתי רשימה של בתי חולים וכתוב שם מה כל בית חולים נותן והאם יש אפשרות לביות או לא.
מה פירוש ביות מלא משתנה ממקום למקום...כינוי סתמי
באופן אישי ילדתי ב 3 בתי חולים שונים ובכולן ביקשתי ביות מלא.
ב"מאיר" בכפר סבא הייתה תינוקיה, לשם בעלי לקח את התינוק אחרי שעתיים מהלידה, בדקו אותו וכו, והוא חזר אליי, אבל הייתי צריכה להגיע לתינוקיה לבדיקות, לשחרור שלו, ולכל עניין שקשור אליו. זה היה לפני כמעט 5 שנים אבל זה מה שאני זוכרת.

בהר הצופים היה דיי דומה, חוצמזה שהגיעו אליי לחדר והביאו לי דף לרישום היציאות של התינוק ושעות הטיפול שלי בו. אישית הרגשתי שהם לא סומכים עליי, אבל אני גם מבינה שיש להם צורך לתעד שהכל בסדר... לא היה לי קל להגיע פעם ביום לתינוקייה, מקום רועש מבכי, ומאוד מאוד רפואי ומלא מכשירים...

בעין כרם גיליתי מה זה באמת ביות. במחלקה ג אין בכלל תינוקיה! מהלידה הלכנו כולנו- בעלי, התינוק, המיילדת ואני (הוסעתי...) ישר לחדר, הגיעה אחות, קיבלה את הקלסר מהמיילדת כשאני בינתיים נחה, והסבירה לי מה היא הולכת לעשות, עכשיו אני אתן לו זריקה, עכשיו נקלח, אם זה בסדר מבחינתך, וכו', הכל נעשה אצלי בחדר. (בסוף הטיפול שאלתי איפה התינוקיה ומתי בכלל אני צריכה להגיע לשם. צחקו... לא נעלבתי. הרגשתי הקלה. וואלה- מתאים לי במצבי שיבואו לבדוק אותו כאן ושלא אצטרך לגשת לכבוד הדוקטורים מלאי האנרגיה...) יש בכל חדר כיור גדול וכל מה שצריך- ארון עם בגדי תינוק, מגבונים, אלכהול, צמר גפן, מגבות, חיתולים, חיתולי בד וכו. אפילו הרופא ילדים הגיע פעם ביום אליי, והאחיות היו אותן אחיות- לטיפול בי ובתינוק, כך שנחסך לי הצורך להבין מי נגד מי ומי אחראי על מה :אף פעם לא אמרו לי- "כאן זה תינוקייה, בשביל זה את צריכה לפנות לאחות במחלקה..."- שזו תגובה שלא נעים לקבל בימים הרגישים האלה... לדעתי זה ביות מלא, למרות שגם במקומות האחרים קוראים לזה ככה.

בעין כרם זה נשמע ממש מה שאני רוצה!אנונימי (פותח)
נתנו לך שם ממש חדר לבד? זה היה כרוך בהשתתפות כספית ? מה לגבי שעות הביקור?
ביות מלא בעין כרם:אחתעם_בטן
מצטרפת למה ש'כינוי סתמי' אמרה. בעין כרם הביות הוא כפשוטו מלא. יש ה-כ-ל בחדר. לא נראה לי שאפשר לקבל חדר לבד, זה או 2 או 3 בחדר, אבל חדר גדול ומרווח. כיור גדול כדי לקלח את התינוק, התינוק נמצא איתך בחדר כל הזמן בעריסה כזאת עם גלגלים (כמו בתינוקייה). את כל הבדיקות מבצעים בחדרך בנוכחותך. האחיות פשוט מלאכיות במחלקה, אני ביקשתי מהן להחליף בגדים ולקלח את הבת שלי כי ממש פחדתי, והן תמיד עזרו בשמחה ולימדו אותי איך עושים.
אני יודעת גם שהאחיות בביות עוזרות בלילה ליולדות בכך שהן שומרות על התינוק כדי שתוכלי לישון. אני לא יודעת אם זה רשמי, אבל לי הן עזרו ושמעתי מעוד יולדות שילדו שם, שהן שמרו על התינוק שלהן גם כדי שתוכלנה לישון. יש קלסר שמצורף לעריסה שבו אחות נכנסת מדי כמה שעות ורושמת מעקב האכלה, יציאות (היא שואלת מתי הנקת, מתי החלפת ומה היה בטיטול). החדר מאוד מאובזר בכל מה שצריך, אם חסר תמיד אפשר לבקש. יש אפילו מקפיא בחדר אם את רוצה לשים פדים. 
זה לא כרוך בהשתתפות כספית ושעות ביקור הן כרגיל כמו בכל המחלקות, מה שכן, צריך לקוות שיהיה מקום בשבילך. את רק צריכה לבקש כשאת מגיעה ללדת בין שאר הדברים שאת רוצה להיות בביות מלא. 
המיילדת שיילדה אותי היא גם האחות הראשית במחלקת ביות, וזה היה ממש כיף, היא דאגה שאקבל חדר במחלקה, עם עוד מישהי שהיא יילדה לפני, וזכינו לשהות איתה במחלקה אח"כ ולקבל יחס מדהים ואימהי. ממליצה בחום

גם בשערי צדק מאפשרים ביות מלא אם ליולדות האחרותאנונימי (פותח)
בחדר זה לא מפריע
הדסה עין כרם! ילדתי גם בשע"צאנונימי (פותח)
ולו רק בשביל היחס והאפשרות להיות אח"כ עם התינוק. אחותי ילדה עכשיו בשערי צדק אחרי לידה קודמת בהדסה, וממש סבלה מהתינוקיה, שצריך להחזיר תינוקות בשעות קבועות, כנ"ל להניק. הרבה פחות אחיות ויחס. אבל האוכל סבבה...
העיקר-שיהיה בשעה  טובה!
ואם את מתעניינת בדולה אז יש לי מישהי מקסימה מהגוש, תמסרש"י לי.
ממליצה גם על עין כרםיפעת1
הרבה יותר פתוחים מבחינת תנוחות וכו'..בשערי צדק מעדיפים ליילד כשאת שוכבת על הגב ככה יותר נח למיילדות.

רק אסף הרופאבוזי נוזי
הדסה עין כרםמישמיש
הדסה עין כרם כמה רמות מעל כולם, חוויה מתקנת אחרי לידה בשערי צדק, היחס במחלקה מ ד ה י ם לעומת שע"צ ששם מתים להעיף אותך...
שווה להגיע לשם מהמרכז?אנונימי (פותח)
יש לי ליד הבית את איכילוב ומעייני הישועה גם לא רחוק, מה דעתכן? פעם קודמת ממש שיגע אותי שהילדה שלי לא הייתה איתי.

לידה בעין כרםחלושי
ילדתי שם לפני כארבעה חודשים והיה לי מאד נעים. גם במחלקה לא ביות מלא התינוק יכול להיות עם האמא כל היום עד 10 11 בלילה. ביקור רופאים לתינוק גם נעשה בחדר, ויש בחדר את כל האמצעים לטפל בתינוק. האחות של היולדת היא גם האחות של התינוק, היחס היה נהדר בכל תהליך הלידה והאישפוז (רק האוכל היה לא משהו...)
שיהיה בשעה טובה
יש לך את בלינסון- מומלץאמא מסורה
אמנם הייתי שם בביות חלקי ואין לי מושג איך שם ביות מלא.
ראיתי השבוע פרסומת של מעייני הישועה ב"בשבע" וכינוי סתמי
למה אני לא רוצה ללדת שם. ואם אני זוכרת נכון היה כתוב שם "ברגע הראשון לחיים טוב להיות בידיים של מקצוענים", או מומחים או משהו כזה. 
לדעתי ברגע הראשון צריך להיות בידיים של אמא שאוהבת ולהרגיש חום גוף ולא פלסטיק של כפפות סטריליות, ו"איש המקצוע " בתמונה צולם אפילו עם מסכה!
אף פעם לא הייתי במעייני הישועה, אבל בשלושת בתי החולים שזכיתי ללדת בהם בינתיים לא היו עם מסכות בכלל, וניסו לתת תחושה ואווירה פחות של חולים ומחלה, סך הכל לידה מעידה על בריאות ולא חולי...

המשך לכותרת- "והבנתי"כינוי סתמי
אם את רוצה ביות אל תלכי למעייני הישועה!!!יערית נ
מנסיון. מבחינתם הכי טוב לילד זה בתינוקיה.יערית נ
והם יסבירו לך כמה מסוכן שהןא יישן לידך (בעריסה)יערית נ
וכל זה פשוט כי רוב הנשים שם רוצות שקט אחרי הלידה.
רבתי איתם נורא. כי באתי על סמך זה שהם אמרו שיש אצלהם ביות מלא
זה לא נכון, אני הייתי שם עם ביות והיה מקסים.חרישית
מה לא נכון? באמצע הלילה רצו לקחת לי אותה בגלל שלאיערית נ
היו נשים שרצו ביות.
האחות צעקה בחדר שהתינוקת מפריעה והעירה לי את הילדה

שערי צדק מומלץ ביותר- ילדתי שם 4 ילדיםאנונימי (פותח)
ומפעם לפעם אני שמחה שהגעתי לשם.

אני ממליצה על מעייני הישועה!!!!!אנונימי (פותח)
ןזו דעתי:נקודות של כיסופים
הכנה ללידה- דבש מסלע. מכחרה באופן אישי מאד את מי שמעביר-אור ועדה גיל(שכנים ממול). הם זוג מקסים,עם המון ניסיון. אני נוסעת בטרמפים עם הזוגות במוצ"ש- ושומעת תגובות מדהימות!!

לידה- בית היולדות בפוריה. נמצא כ5 דק' מבית חולים פוריה. עולה לא מעט, אבל לידה טבעית ומפנקת.

*אני אפילו לא נשואה,אבל שומעת תגובות ודיונים רבים מאד בנושא.
את ממליצה על מעייני הישועה  לעניין ביות?אנונימי (פותח)אחרונה
השאלה היא מה את מחפשת בקורס הכנה ללידהיד_האלמונית
דבש מסלע הוא בסגנון מסויים שלא מתאים לכולם (הסגנון הרוחני, סדנאות וכו'.. <-- לא הייתי, שמעתי מגיסתי וזה הספיק לי )
אני הסתפקתי בקורס של קופ"ח והייתי מאד מאד מאד מרוצה. 6 פגישות תכלסיות בלי קשקש מיותר (וגם יותר זול ועשיתי במרפאה חרדית, אז זה היה קורס מותאם לציבור הדתי, גם מבחינת ההסברים וגם מבחינת המשתתפות לא היה שיעורי ספורט ליד הבעלים וכו'. רק בשיעור האחרון הבעלים הוזמנו והיו הסברים גם להם.)
ממש לא הסיגנון הרוחני-רחפנייערית נ
אלא הסיגנון הטיבעי והלומד.
אין כמו דבש מסלע.
את ההכנה המקצועית שם לא מקבלים בשום מקום.
בקורסים הרגילים אף אחד לא מסביר לך מה מיותר בהליך הרפואי. למה מותר לך לסרב,
ומהו התהליך.הם מיישרים קו עם הממסד הרפואי
המלצה להכנה לידה - הכנה לגוף ולנפש בראש צורים!אנונימי (פותח)
שלום לך!

שמי רחלי  ואני תומכת לידה ומדריכת הכנה ללידה ואני גרה בראש צורים שבגוש עציון.

אני עושה הכנה ללידה אישית אצלי בבית, ההכנה כוללת את כל המרכיבים שהאישה זקוקה להם לקראת הלידה-

ידע, עבודה גופנית, עבודה רגשית ועבודה רוחנית- הכל נעשה לך בהתאמה אישית.

את מוזמנת לקרוא על כך באתר שלי-

אם את רוצה לשמוע פרטים נוספים, או טלפונים של נשים שעשו אצלי הכנה ללידה את מוזמנת להתקשר -

0547960247

בנוגע לשאלה שלך על שערי צדק- אשמח לשוחח איתך על כך, יש לי ניסיון בליווי בלידה בכל בתי החולים בירושלים!

שיהיה לך היריון שמח ובריא, ולידה בריאה עם חויה טובה, בהצלחה בכל החלטה שתחליטי!

רחלי.
מה חשוב לךאנונימי (פותח)
פונצ'י יקרה
חשבי עם עצמך, בן זוגך, אמך, אחותך, חברה - מי שמתאים לך - מה חשוב לך בלידה שלך. מה חשוב לך בטיפול בך ובתינוק אחרי הלידה ולפי זה תחליטי.
בכל מקום יש את המילדת המקסימה, הקשובה, התומכת והעוזרת וזו שלא כל כך. כך גם במחלקה ובתינוקיה. מניסיוני  הר הצופים - לא אהבתי - עברו כמה שנים מאז. שערי צדק - אהבתי את היחס בחדר לידה - במחלקה ובתינוקיה הרבה פחות. עין כרם - לא מכירה. אם כי הביות נשמע טוב שם, לא מתאים לכל אחת אחרי לידה.  יש את האפשרות לחתום ולהשתחרר מוקדם. שיהיה בהצלחה ובשעה טובה.

ילדתי לפני 9 חודשים במעיני הישועהאנונימי (פותח)
והיה בסדר גמור. הכל תלוי גם ביולדת איך היא רואה את הדברים, גם בצוות שעליו את נופלת וגם בתיזמון... יצא לי להגיע למיון יולדות פעמיים בגלל שלא הרגשתי טוב הערב הראשון היה מאוד עמוס וכולם היו בלחץ, "שכחו אותי" כי לא באתי ללידה וכו'. בפעם השניה (ערב אח"כ) היה הרבה יותר רגוע
מעייני הישועה---אנונימי (פותח)
גם שם- תלוי על מי נופלים.
ילדתי שם פעמיים והיה גרוע למדי (חוץ מהאוכל שהיה מעולה)

אני לא הייתי ממליצה להגיע לשם בלידה ראשונה
צריך הרבה תפילות!!
בהצלחה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך