אולי אתן תעזרו לי לעשות סדר במחשבות, ובעיקר גם להפוך אותן, להוציא מהן את הלא טוב.
אז יש לי בבית בת ובן
הראשון נולד קיסרי השני וגינלי
והנה הגעתי להריון השלישי
ומרגישה ממש מוזר
ההריון הראשון- היה הריון ראשון, מלא מלא חששות, מלא גם התרגשויות.. לא נודע. הכל חדש חדש.
ההריון השני- היה יחסית צפוף, אבל הגיע בו המין השני, זה לבד עשה הרגשת שינוי.. התרגשות, גם היתה תקוה גדולה שאצליח ללדת רגיל, והרבה מההריון הייתי עסוקה בהכנות לזה (פיזית ובעיקר נפשית). וגם, לא יודעת איכשהו מהרגע הראשון שראיתי באולטרסאונד את התינוק התאהבתי והתרגשתי בטירוף, ורק חיכיתי ללדת.(בהריון הראשון התרגשתי אבל אפשר לומר שהייתי מאוד מפוחדת מהשינוי והמעבר להיות אמא, אז ככה שלא ממש חיכיתי ללדת, די הדחקתי, גם במהלך ההריון, למרות ההתרגשות. ערבוב מוזר של התרגשות ופחד, כשבמבט לאחור הפחד היה חזק יותר)
ההריון הזה.. אלף אלף אלף פעמים תודה לה'.
אחרי הלידה של השני היה בי רצון עז להכנס שוב להריון... אפילו חשבתי לא למנוע בכלל. בעלי פחות היה בעניין ובסוף מנעתי עם גלולות.
ודווקא כשהגיע הזמן שבו תכננו להפסיק- פתאום אני חששתי..
מפה לשם חיכינו עוד קצת. וגם התחסנתי לקורונה תוך כדי אז משכנו עוד קצת.. ואז החלטנו להפסיק.
לא הגיעה וסת חודשיים והתלהבתי שכנראה ההנקה מונעת לי, ותכלס בלב התאים לי עוד קצת זמן בלי הריון ולהמשיך להניק...
ואז בדקתי סתם כי לא הרגשתי טוב- יצא חיובי.
ומאז ההרגשות קצת מוזרות.
בהתחלה לא סיפרנו לאף אחד, הייתי צריכה לעכל. וגם בשלב יותר מתקדם סיפרנו יחסית ממש מאוחר לאנשים... כאילו צריכה עוד זמן לעכל.
בקיצור
באמת שזה מחשבות מוזרות אבל אני ממש כנה כאן היום-
מרגישה גם מוזר שפתאום יהיו לי שניים מאותו מין
ומפחדת שאוהב יותר את הילד הקיים מאשר את החדש (אני מאוהבת במתוקים שלי, וכאילו מרגישה שאיך מישהו יוכל להתחרות איתם?)
ואם תשאלו הנה עובדה שאת אוהבת כל אחד מהם גם היום- אז אני מרגישה שאולי זה קשור לזה שהוא בן והיא בת.
וכל אחד תופס את המקום המיוחד שלו על הבחינה הזאת...
כי באמת הם דומים אבל גם מאוד שונים..
ומרגישה לי שזה כן קשור לזה שהם בן ובת.
וגם ההכנה ללידה עצמה, ברור ששוב אעשה הכל כדי ללדת רגיל (הלוואי שה' יתן לי) ושכל לידה היא שונה... אבל כאילו ה"מתח" הזה שהיה אז (יהיה רגיל או קיסרי) קצת נעלם...
ומשהו מרגיש פחות מתרגש.
וזה מבאס אותי ממש
כי ההריון הקודם הרגשתי ככ מחוברת לעצמי, להריון, לתינוק, למה שעובר....
וזה היה ניגוד מרגש לעומת ההריון הראשון שם הייתי ככ לחוצה ומפוחדת ומדחיקה...
ופתאום אני בהריון אבל מרגישה פחות מחוברת- להכל, לעצמי להריון לתינוק, ואןמנם עם חששות אבל מה ששולט אצלי זה בעיקר הדחקה .. הרבה פחות התרגשות וציפייה. וזה מבאס אותי ממש.
ככ הייתי רוצה להתרגש, לחכות, להיות מחוברת...
לא מפסיק מבינה למה זה קורה ועל מה זה יושב.
ואיך אפשר באמת לשנות את זה.
מרגיש לי לא פייר לתינוק החמוד הזה ברחם שאמא שלו לא מספיק מתרגשת ומצפה לבואו..
יש לי עוד זמן, תיכף בשבוע 20, והייתי ככ רוצה לשנות את זה.
לא יודעת מה אני רוצה מכן..
תודה ממש למי שקראה עד כאן.
אולי יהיו לכן תובנות או משהו בשבילי...
המון תודה ולילה טוב!
(אחד הדברים הכיפים זה להיזכר איך איקס היה כשהוא היה בגיל של וואי עכשיו... השווה והשונה...)