צריך לזכור את המסקנותהָיוֹ הָיָה

א. לנסות לשכנע מישהו שהוא מזלזל זה דבר שנידון לכישלון. אם האיש חושב שהוא מייצג את האמת אז הוא לעולם לא יבין מה הזלזול.

ב. בנאשם שחושב שהוא הגזע הנבחר, ומצהיר ש"לגיטימי לאחרים זה שהם נחותים, מותר להם" - בטוח שבכך הוא לא מזלזל, כי הנה הוא הרשה להם, בנדיבות. ולך תסביר לו שהזלזול נעוץ בכלל בזה שהוא החליט שהם נחותים. דבר לקיר.

ג. אנשים חושבים שמותר להשמיץ ולפגוע ולזלזל ולבוז ולשקר ולטנף - בתנאי שזה בלשון יפה. אבל אם בתגובה לזה מישהו הגיב בלשון חריפה - זו כבר לא מתקבל.

ד. לרשימת האינסופיים של איינשטיין מצטרף בחגיגיות ערך חדש: צביעות

אזכיר לך בפעמים הבאות ניק כמעט בלי ראש

מנסח מחדש את המשפט של אינשטיין לפי מה שכתבת: "יש רק שלושה דברים אינוספיים: היקום, הטיפשות האנושית והצביעות האנושית, ואני לא בטוח לגבי הראשון."

האמת שזה לא יעזור.הָיוֹ הָיָה

בשעת מעשה, כשמרתיחים...

אממכיפת ברזל-סרוגה
ארבעה?🧐🤔
השם משפחה שלך הוא איינשטיין?שפרינצא בוזגלו

בנוגע לב.הבל הבלים!

אם בנאדם חושב שהוא נחות, גם אם ינסו לשכנע ולהתחנן לפניו שלא.
יוכיחו לו בכל צורה אפשרית שהוא לא הוא עדיין ישמע את זה מכל כיוון וצד

יש עוד משהו, אם אומרים לאדם שהוא נחות כל הזמן- גם אם הוא לאשפרינצא בוזגלו

יאמין בזה הוא ישמע את זה כמו טינטון...

לא אמרתי אפילו פעם אחת שהוא נחות-עובדההבל הבלים!

וזה מה שהוא שמע

להגיד נחות על ציבור שלם לא אמרת, אבל יש מילים נרדפות...שפרינצא בוזגלו

גם על ציבור שלם לא אמרתי שום מילה נרדפתהבל הבלים!

הגמל שאינו רואה את דבשתו, קוים לדמותו.הָיוֹ הָיָה

מה את אומרתהָיוֹ הָיָה

אדם לא חושב שהוא נחות. אדם חושב שלזלזל במצוות זה נחות. אז אכן לא יעזור אם הטמבל שמולו יחזור ויאמר "לא אמרתי שאתה נחות, רק אמרתי שאתה מזלזל במצוות".

כי את לא מצפה שבאמת נאכל את הלוקש שבאוקסימורון הזה, נכון?

שמחתי לתת שירות. שבת שלום לך.

אני לא אמרתי שאתה מזלזל במצוותהבל הבלים!

לאכול הכשר פחות מהודר זה לא לזלזל במצוות. אתה שמעת אתזה כי אתה מרגיש כניראה נחות ושאתה מזלזל במצוות זה בדיוק הבעיה

וגם כל הממלחמת חורמה שלך בשאר הניקיות שתקפת נראת לי עכשיו מגוחכת הרבה יותר.

מעניין אם שאר הדתלים בפורום גם הרגישו פגועים מכך שכתבתי שהם פחות מחמירים בהכשרים
(ולא כתבתי מזלזלים כתבתי פחות מחמירים)

את כתבת שאת "מצטרפת לדבריה הנהדרים" של בזרימה, שכתבה את זה.הָיוֹ הָיָה

וכן, גם להדר פחות זה להיות פחות. אלא אם כן גברתי לא למדה מתמטיקה.

אבל יכולת ה"רצחת וגם ירשת" האגדיות שלכם, מאפשרות לכם גם לבוז לאנשים, וגם לומר שאם הם חשים בבוז שנודף ממכם הם "מרגישים נחותים".

מתועבת.

תקראי את התגובה הזו שוב ושוב, אולי יכנס טיפה שכל לראש הנבוב שלך: יש עוד משהו, אם אומרים לאדם שהוא נחות כל הזמן- גם אם הוא לא - נסיונות פעילים

לבוז?הבל הבלים!

אוקיי. לשיטתך נניח מי שסומך על עירוב חוט ומטלטל בשבת עם עירוב כזה, הוא מהדר פחות. לשיטתך זה גנאי?
אתה שומע מה שאתה אומר?
אם רב מסויים של מישהו פוסק שאין צורך להחמיר בעיניינים מסויימים. אין לו צורך להחמיר בזה והוא לא צריך להתבייש בכך שלא מחמיר בזה ויש על מי לסמוך כי הרב שלו מספיק גדול בשביל להחליט כך. מי שלא מחמיר הוא ממש לא נחות. זו דעתי.
אבל בכל זאת אתה רוצה להרגיש נחות? שירעב לך

לבוז. אכן.הָיוֹ הָיָה

לשיטתי, כשקמה ילדה קטנה וטיפשה ומחליטה על ציבור שלם, שיש בו תלמידי חכמים ובני תורה שבגיל מאתיים היא לא תגיע לקרסולי מה שהם היו בגיל 25, שהם "פחות מהדרים" ו"יותר פשרנים", זה בהחלט לבוז.

אם את לא מבינה את זה, באמת אסור לצעוק עלייך, את פטורה מן המצוות מדין שוטה גמורה.

אני לא הוצאתי את המילים האלה מהפה. אתה פשוט שקרןהבל הבלים!

ואפילו מחיתי במי שכתבה  את המילים האלו

חמודה. קחי לך עשר דקות ולכי תקראי את השרשור. טוב?הָיוֹ הָיָה

קח לך ולך תקראהבל הבלים!

אני יודעת מה אמרתי ומה לא. וגם מי שרואה את זה וילך לקרוא רואה בדיוק מה אני כתבתי. אתה חי בסרט

הנה לך קישור:
... - נסיונות פעילים

אני אפילו הגבתי לתגובה שבקישור.הָיוֹ הָיָה

וכתבתי שאני מעריך עליה.

אממה, אחר כך השתחרר ממך כל הארס. לא יכלתי לצפות את זה מראש כמובן.

(ומה שהכי אירוני כאן, זה שהילדה שזעקה חמס איך מעיזים לומר שבציבור שלה יש שהולכים עם ג'ינס, וצווחה בקול מחאה שאסור לדבר על ציבורים אחרים, ושזה לא נקרא להכיר, ושהיא "קוראת לכולם" לא לדבר על אחרים..

הפכה להיות גדולת שופטי האחרים, שכבר מחלקת ציונים למגזרים אחרים ומספרת על איזה כשרויות הם מקפידים ובאיזה מצוות הם מזלזלים.... בביטחון עצמי מופרז כאילו היא מינימום משה רבנו

אה, אלוקים היה משתוקק להיות הסגן שלך)

תקשר אותי לתגובה ארסית.הבל הבלים!

קדימה. מלבד נקודתית על הכשרים שגם זה לא נאמר בזילזול. אלא כדבר שפחות מחמירים ומהדרים בו לא הוצאתי מילה אחת על הציבור שלך.

יש יותר מידיהָיוֹ הָיָה

אמרתי לך, קחי עשר דקות ועברי על תגובותייך. בהצלחה.

אתה פשוט שקרן נתעב! זה מה שאתה. לך תקרא אתההבל הבלים!

אגב בשונה ממך, שהוצאת מילים רבות על הציבור שלי ואני שתקתי.

ובכלל לא דיברתי על כשרויות דיברתי על הכשרים.
אני לא חושבת לרגע חלילה שדתלים מהדרים פחות בכשרות

חן חן.הָיוֹ הָיָה

אני ארשה לעצמי לא להתרגש.

מה שבטוח שאתה לא עשית רושם טובהבל הבלים!

על הדתלים בכלל. לא בשפה, לא בתרבות דיון ולא בשפה של בן תורה🤦‍♀️

וחבל. כי כמו שאני מכירה את הציבור שלך אתה ממש לא מייצג אותו כהוגן

אה, זה בסדר גמור.הָיוֹ הָיָה

בשונה ממה שאת בטוחה, לאורך כל הדרך. הגיע הזמן שתפנימי שאף אחד כאן לא זקוק לאישור ממך. לא ממך, ולא מאבא'שלך, ולא מהמגזר שלך.

את בסך הכל ילדה קטנה וטיפשה שלא מבינה כלום מהחיים שלה ומזלזלת בכל מגזר שהוא לא המגזר שלה, תוך הפרחת המצאות נבובות לחלל האויר. והרושם שעשיתי עלייך מטריד אותי בערך כמו הרושם שעשיתי על חתול הרחוב היום בבוקר.

אבל זה בהחלט מדהים שאת עוד שבויה בקונספציה הזו, שברור לך אקסיומטית שאנחנו צריכים את האישור שלך. הוד מעלתך.

לפי איך שאתה מפחדהבל הבלים!

ומגיב כמו ילד קטן, משמיץ, תוקף ונלחם על כבודו למרות שאף אחד לא פגע לא בו, לא בציבור שלו ולא באף אחד שקשור זה בהחלט נשמע שאתה זקוק לאישור

מפחד הָיוֹ הָיָה

טוב מה אני אגיד🤷‍♂️ , אם נחמד לך לחשוב ככה - לבריאות. 

אני תוקף אותכם על הנבזות שלכם כי היא מרגיזה אותי, כמובן.

זה עדיין לא אומר שאני אוטרד מזה ש"לא עשיתי עלייך רושם טוב". 

(כמו, אגב, שאני בטוח שאת לא מוטרדת מהרושם שעשית עלי. רק שההבדל בינינו הוא שאני מבין שככה זה אמור להיות, ושאין לך שום סיבה להיות מוטרדת, ואילו את לא מבינה את זה, וחיה בתודעה מוזרה כזו כאילו באמת כולם צריכים את האישור שלך)

"ברור שכולם צריכים לקבל ממני אישור"הבל הבלים!

כתבתי את זה אך ורק כדאי להגיד למר כבודו שהוא מזלזל יותר ממני בציבור הדתלי וחבל שאנשים כמוהו מייצגים את הציבור הדתלי. זה הכל
אתה מייצג את הציבור של עצמך בצורה גרועה ביותר מההשמצות שלך על הציבור של האחרים

המשפטים שלך מתגובה לתגובה הולכים ונעשים לא תחבירייםהָיוֹ הָיָה

אם את מתכננת שמישהו יתייחס להגיגייך כדאי לך לשים לב לזה

אני יעצור את הדיון כאןהבל הבלים!

יש לי דברים חשובים יותר לעשות

רק תזכור כלל.
לא כל מי שצועק,צודק
ורוב הרטוריקנים המקצועניים מדברים שטיות

המשך בכוחך זה ואולי מתי שהוא תגדל ותתפקח

יכלת לעשות זאת לפני עשר תגובות. זה היה יעיל אפילו יותר.הָיוֹ הָיָה

בדיוק את התגובה שלך אני נוטל איתי צידה לדרך למול אנשים כמותכם, שצועקים על כל בימה כמה הם הכי טובים והכי קדושים והכי טהורים וכל השאר זבל.

בדיוק מה שכתבת. מתברר שלפעמים הגמל דווקא כן רואה את הדבשת של עצמו, והבעיה היא אחרת: הוא פשוט לא יודע שהיא שלו.

את בטח מצפה ליום ש"אתפקח ואבין את האמת העמוקה והמוחלטת בדבר היותם של הדתלים זן נחות של הבריאה, שמזלזל במצוות..." 🤭

אף אדם פרטי לא יכול לייצג ציבור שלם.שפרינצא בוזגלו

להשליך על הציבור שלם בגלל אדם 'נתעב' אחד זה לא פייר כלפי אותו ציבור וזו הכללה גסה.

את צודקת לגמרי. לא הבנתי איך זה סותר את דברי?הבל הבלים!

לא משנה אם הוא מציג אמת או שקר.שפרינצא בוזגלו

בכל המקרים א"א ללמוד על הכלל מן הפרט.

צודקת.הבל הבלים!

מעניין שאתם כן למדתם על החרדים מ5 ילדים

לא. למדתי על החרדים מהיכרות עמוקה ביותר.שפרינצא בוזגלו

למדתי ביסודי חסידי (לא חבד, חסידי חסידי) ובסמינר ליטאי שיש בו גם ספרדיות- מספיק היכרות עם הציבור החרדי בשבילך? 

ולרגע אני לא חושבת שהדתלים כמהוהבל הבלים!

מענייןהבל הבלים!

אם הייתי כותבת שהדתלים פחות מהדרים בלעשות עבירות אם גם היית מוחה בתוקף כמו ילד כי כתבתי שהם פחות מהדרים

ומוציא מזה גם שאמרתי שהם "פשרנים" כמובן

ואני לא כתבתי כזה דברהבל הבלים!

עכשיו אני מבינה למה תקפת אותי. אתה מפיל עלי אשמות של ניקיות אחרות.

או שאתה סתם נהנה מלהכניס לי מילים לפה

את צודקת באמת מקפידים פחות על הכשריםנופת צוף

השנה למדתי במדרשה אחת הדוסיות של המגזר. ובכמה פעילויות נאלצתי להתנזר ולא להנאות ולהשתתף בגלל? הכשרים+ חלב נוכרי! כן כן!! כמו שאתה שומע @נשמה כללית

בנוסף לזה

עבדתי במעון

באחד הישובים

הכי דוסים ביוש

ונשות היישוב הביאו לי משלוח מנות מפוצץ שוקולדים חלב נוכרי

אלו עובדות מהשטח

במדרשות הקודמות שלמדתי בהם גם היה לי בעיות עם הכשרים. ומדובר פה על מנהלי המוסדות, לא מדובר פה לא ביחדים

ולא בפשרנים

זו עובדה

מלבד זאת שאני מכירה גם את המגזר החרדי ולמדתי ולומדת גם במוסדות שלהם ודברים כאלו לעולם לא יקרו
זה רק מבחינת מוסדות. למה משהי שמגיעה למוסד שמקפידה יותר צריכה לדאוג לעצמה למזון או להפסיד פעילויות חברתיות כאלה ואחרות?!

ואני לא אציין את השמות של המוסדות אבל הם מאד דוסים. אני לא הייתי הולכת ללמוד אצל לייטים..

אני עושה קורס במכללה חרדית, והביאו כיבוד, היה חלב נוכרי.שפרינצא בוזגלו

אז נכון שהחרדיות היותר דוסות לא אכלו, אבל היו מספיק שכן אכלו.
אז זה כן קורה.

מעניין באמת באיזה מכללה חרדיתנופת צוף

יש מכללות חרדיות מאד מודרניות. שמעודדות חרדים לשילוב בעולם. כניראה זה לא המקומות החרדיים שהתכוונתי אליהם

בא נאמר נצוטט אותכם מהשירשור "בסמינר הישן" זה לא היה קורה

ממש לא. אחת היותר טובות.שפרינצא בוזגלו

כמו שכתבתינופת צוף

בסמינר הישן זה לא היה קורה,

טוב, בסמינר הישן כלום לא קורה...שפרינצא בוזגלו

זה לא מדד.

ואגבנופת צוף

עצם זה שיש שם "פחות דוסות" זה כבר מראה על איכות המקום

לא, זה בגלל שבנות 'יותר דוסות' לא יוצאות לאקדמיה.שפרינצא בוזגלו

קבלי סוד של המומחים:הָיוֹ הָיָה

אין, אבל אין. בשום מקום ובשום מגזר. על פני הגלובוס ומחוצה לא. לא היה, לא הווה, ולא יהיה, 

מוסד שכולם בו דוסים ואין בו לא דוסים.

ולמרבה הפלא וההפתעה, גם לא אצל החרדים. וואי

כן כן, אותם מלאכי מרום שלוחי מתנת הא-ל לאנושות. גם במוסדות שלהם יש גם תלמידים לא דוסים.

מפתיע? לא נורא.

אז גם את במשמיצים, הידד.הָיוֹ הָיָה

אתן בטח הכי דוסיות בעולם, בפרט אתן מקפידות על איסור הוצאת שם רע.

אני בטוח שכל צבא מרום משתוקק לגעת בקצוות קרני זיו הודכן.

**

לעצם העניין, בכל מסוד יש מכל הסוגים.  גם ב"מוסד דוסי", בדיוק כמו שגם בישיבות החרדיות הכי טובות.

מכיר את שני המגזים לא פחות טוב ממך. וההנחה שדתל כעיקרון פחות מקפידים על כשרות היא שקר גס.

כולל בתחום של חלב נכרי - יכול להיות שהביאו במדרשה, בדיוק כמו במכללה החרדית של @שפרינצא בוזגלו

רק שמשום מה יש אהבה לחרדים, או לדתלים נחיתיים, לראות את החסרונות רק בציבור הדתי לאומי, ואז להניח שיש בו חסרונות רבים משל החרדים.

במקום להבין, כמו אדם בוגר, שבכל מקום יש מכל הסגנונות. זה הכל.

**

ואם ממש את אוהבת דוגמאות אישיות על התנזרויות, קבלי שני סיפורים מכלי ראשון:

א. שיחה שניהלתי עם ר"מ חרדי בישיבה ליטאית חשובה, על כשלי כשרות במטבח אצלם. ונעניתי בהסברים ארוכים על צורת התנהלות של מטבח מוסדי וההגבלות שיש שם וזה שהרב שך אמר שבישיבה אוכלים מה שבישיבה וכו' וכו' וכו'. (עכשיו סימולציה, תדמייני שזה היה רבנית במדרשה שלך. נכון היית זועמת? יופי, זה היה ר"מ חרדי ליטאי מיינסטרים הארדקור)

ב. איסנפור מקרים שאני "נאלצתי להתנזר" כלשונך, כשהייתי עם חרדים שאכלו הכשרים שלא מקובלים אצלנו בשום פנים ואופן. ושוב: אני מדבר על חרדים הארדקור, האלו שאבות-הבנות משלמים עליהם 600 700 אלף וצפונה בשידוכים.

מה הסקתי משני המקרים האלו? שחרדים מזלזלים בכשרות?

לא. הסקתי שהעולם מורכב ומכיל הרבה סוגי אנשים. וסוגי האנשים האלו מעורבבים זה בתוך זה, גם במקמות הכי נחשבים.

אתה צודק!🙏נופת צוףאחרונה

חשבתי על זה שוב ואני מתחרטת על מה שכתבתי!

כמו שכתבת "בכל מקום יש מכל הסגנונות"

זה היה הוצאת שם רע. ואם הייתה לי אפשרות לערוך את ההודעה הייתי עושה זאת.
(ולא, אני ממש לא הכי דוסית בעולם)

חלב נוכרי זה לא דוגמא כי זה הרבה עניין של חו"ל/א"יבתוך בני ישראל

קראתי את השרשור שם. המסקנות הםsimple man

שאין אפשרות לדון ברוב הדברים שלך במונחים של אמת או שקר בהתחשב בעובדה ששמונים אחוז מההודעה שלך היא בדרך כלל תארים וכינויים, השמצות או דמגוגיה. ולכן הם לא רלוונטיים בכלל לדיון ענייני מה שהופך את קריאת השרשורים שלך למייגעת וחוזרת על עצמה.
פשוט כשאתה כותב הודעה נסה לסנן כל מה שלא רלוונטי לפואנטה עליה דנים מבחינה אובייקטיבית בלי קשר לאדם/לחזיר/לנתעב/לחרדי/לכופר שטען את הטענה ופשוט להתייחס אליה כאמת או שקר עם הסבר למה זה אמת או למה זה שקר ובלי שום הסקת מסקנות או הכללות מעבר לנושא הנידון ומה שנאמר בו בלבד. זהו

עכשיו אני יודע שתהיה לך תגובה שנונה וצינית שתסביר עד כמה אני טיפש/משת"פ/סתם נתעב. אבל בכל זאת אני מעוניין לכתוב את המסקנות שלי גם כן.
מה שנכתב לא מיועד אליך אלא אל כל אחד שמנהל כאן דיונים בלי קשר.
...הָיוֹ הָיָה

אני חושב שלא היה קשה לדלות מתוך דברי את הטיעון שחזר על עצמו: לומר על ציבור שלם שהוא "פחות מקפיד" ו"יותר פשרן", זה זלזול.

ואם יש אנשים שלא חושבים כך, אז זה בגלל שהם אכן ראויים לכל שאר אותם תארים שכתבתי עליהם.

..simple man
אחלה, טיעון הגיוני ומתומצת.

מה זה אומר שמישהו ראוי לתואר מסויים, האם זה חובה להצמיד לו את התואר? למה. ואם זה רשות, למה אתה זה שצריך להתנדב?
..הָיוֹ הָיָה

הוא נכתב מספר פעמים בצורה ברור לא פחות מזו.

נידון בפני עצמו.

אני לא אמרתיsimple man
שאתה לא טענת *גם* טענות ענייניות
אלא ששמונים אחוז הוא לא ענייני, מיותר ומשפיל, ולכן ביקשתי לסנן, תעשה עם זה מה שאתה רוצה, שכוייח.
אוקיי, שכוייח.הָיוֹ הָיָה

אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.

לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.

ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.

קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...

רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.

אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מישהו?האר"י פוטראחרונה

אולי יעניין אותך