אתן בטח הכי דוסיות בעולם, בפרט אתן מקפידות על איסור הוצאת שם רע.
אני בטוח שכל צבא מרום משתוקק לגעת בקצוות קרני זיו הודכן.
**
לעצם העניין, בכל מסוד יש מכל הסוגים. גם ב"מוסד דוסי", בדיוק כמו שגם בישיבות החרדיות הכי טובות.
מכיר את שני המגזים לא פחות טוב ממך. וההנחה שדתל כעיקרון פחות מקפידים על כשרות היא שקר גס.
כולל בתחום של חלב נכרי - יכול להיות שהביאו במדרשה, בדיוק כמו במכללה החרדית של @שפרינצא בוזגלו
רק שמשום מה יש אהבה לחרדים, או לדתלים נחיתיים, לראות את החסרונות רק בציבור הדתי לאומי, ואז להניח שיש בו חסרונות רבים משל החרדים.
במקום להבין, כמו אדם בוגר, שבכל מקום יש מכל הסגנונות. זה הכל.
**
ואם ממש את אוהבת דוגמאות אישיות על התנזרויות, קבלי שני סיפורים מכלי ראשון:
א. שיחה שניהלתי עם ר"מ חרדי בישיבה ליטאית חשובה, על כשלי כשרות במטבח אצלם. ונעניתי בהסברים ארוכים על צורת התנהלות של מטבח מוסדי וההגבלות שיש שם וזה שהרב שך אמר שבישיבה אוכלים מה שבישיבה וכו' וכו' וכו'. (עכשיו סימולציה, תדמייני שזה היה רבנית במדרשה שלך. נכון היית זועמת? יופי, זה היה ר"מ חרדי ליטאי מיינסטרים הארדקור)
ב. איסנפור מקרים שאני "נאלצתי להתנזר" כלשונך, כשהייתי עם חרדים שאכלו הכשרים שלא מקובלים אצלנו בשום פנים ואופן. ושוב: אני מדבר על חרדים הארדקור, האלו שאבות-הבנות משלמים עליהם 600 700 אלף וצפונה בשידוכים.
מה הסקתי משני המקרים האלו? שחרדים מזלזלים בכשרות?
לא. הסקתי שהעולם מורכב ומכיל הרבה סוגי אנשים. וסוגי האנשים האלו מעורבבים זה בתוך זה, גם במקמות הכי נחשבים.