הרב משה ברלינר - פסיכולוג מומלץ ולא מאוד יקר. שמעתי עליו המון המלצות מקרוב ומרחוק. בעצמי לא התחברתי...
באזור גילה (או לא זוכר איפה) - אורלי לב חן. מומלצת מנסיוני האישי.
דרך הקופה צריך הפניה מרופא משפחה. מנסיוני הם לא חוקרים יותר מידי. משם כבר תתגלגלי ותשאלי איך קובעים - האם דרך המוקד או דרך המזכירות של המרפאה שבה הוא יושב. הרופאה והמזכחרה והמוקד ידעו להגיד לך איפה נרשמים.
לאחרונה ראיתי כתבה שלפעמים אפשר להמתין חצי שנה עד התור הראשון! מקוה שזה לא נכון. לפחות כך שמעתי מחברים שהצליחו לקבוע בקלות.
זול יותר משמעותית. יש מקרים שגם לא משלמים על עשרה מפגשים ראשונים, אבל אל תבני על זה. יכול להיות שזה היה רק בשיא הקורונה, או רק לחולים כרוניים, או לא יודע מה. התקנונים מאוד נגישים, אם תחפשי באינטרנט.
בדרך כלל יש עוד אפשרויות חוץ מהקופה כדי להשיג פסיכולוג בזול, כגון דרך הרווחה או מרכזים אחרים, אבל הכי קל לדעתי ללכת פרטי, בלי ביורוקרטיה. מצד שני, אם תמצאי משהו זול, תוכלי להתמיד בו בקלות בלי לשאול את עצמך כל הזמן האם זה שווה את הכסף.
בדוח הרבעוני רואים הכל, למיטב זכרוני.
גם מה שאת משלמת במזומן (בוודאות רואים תרופות ששילמת במזומן. מה שאני לא זוכר זה לגבי טיפולים ששילמת במזומן, אבל די ברור לי שזה אותו דבר). אבל השאלה היא האם ההורים יבדקו שורה שורה בדוח. כי אם שילמת במזומן או אשראי, אז הם לא ירגישו שירד להם מהוראת הקבע סכום גדול מהרגיל, ולא תהיה להם סיבה לבדוק שורה שורה.
וכמו שאמק פשוט אני, מעל גיל 18 את אמורה לקבל את הדואר שלך בעצמך, כולל את הדוח הרבעוני, אבל אם נהוג אצלכם שההורים פותחים דואר כזה, אז באמת יהיה קשה להסתיר.
בעניין סוג התשלום, ברוב המקרים גובים ממך בלי לשאול באמצעות הוראת הקבע של ההורים. את צריכה להיות עירנית על זה ולהדגיש להם לפני החיוב שאת מעוניינת לשלם במזומן או באשראי. היו לי מקרים של מזכירות חצופות שאמרו שאי אפשר לשלם כך, וזה בניגוד לחוק, אז תעמדי על שלך. אני עמדתי על שלי ואחרי שהם הבינו שאני יודע את החוק הם ניסו להיות חמודות כאילו מלכתחילה לא היתה להם בעיה שאשלם במזומן.
וכאמור לעיל - אולי עוד תגלי שאת זכאית למספר מפגשים בחינם.
יש לי קצת דרכים להשיג עוד המלצות למטפלים בירושלים, כי בעבר חיפשתי שם.
אם תצטרכי עוד פרטים - באישי.
לשאר פרטים