סתם שאלה סקרנית:נראה.לאחרונה
כמה אנשים כאן יודעים שפה נוספת שהיא לא צרפתית או אנגלית, ומה היא?
ארמית נחשב?בן מכיר
כולי חדאנראה.לאחרונה
ומאי דחביבא ליה. ברם אמינא ללישנא דפרנקאה, או לישנא דאנגלו סקסונא וכל דדמי ליה. לא ללישנא דלית לה מללין בעלמא בר מן אקדמאין ואינשי דתלמודא. ולטינא בכלל.
אנא קא שמענא לאינשיבן מכיר
דהוו ממללי בהאי עידנא בהאי לישנא
יש שרשור לזה בנוג"הנראה.לאחרונה
והארמית של נאש דידן שונה מהארמית התלמודית או של התרגום
הגדר 'יודעים'עוד סתם אחד
הגדרהנראה.לאחרונה
מכירים יותר מ400 מילים, מסוגלים לחבר משפט תקין
כמעט כל מי שעושה בגרות 5 יח"ל באנגליתבן מכיר
יודע אנגלית ברמה כזו
אז אולי גרמניתעוד סתם אחד
דיברתי פעם שלושה משפטים שלמים ברצף עם גרמנים ואני קצת קורא
יודעכבר לא ישיבישער
אידיש.
וטיפה איטלקית..
הרוסית שלי מאוד בסיסיתחושבת בקופסא

כשהייתי קטנה במקום מעון שלחו אותי לסבא וסבתא, ובגן ההורים שלי התנצלו לגננת בסוף היום הראשון ששלחו ילדה שלא שמעה בכלל עברית.

הגננת אמרה שאני מדברת יותר טוב מהרבה ילדים שם, וכששאלו אותי מאיפה אני יודעת עברית עניתי שמהטלוויזיה. (ערוץ הופ ותוכניות ילדים כאלה)

אבל עכשיו הרוסית שלי די גרועה, אני מבינה את ההורים שלי ואת החברים שלהם כשהם מדברים, אבל גם אז אני צריכה לפעמים תרגום של מילים שאני לא מכירה ואני לא מצליחה לדבר יותר משפט או שנים וכל המילים שלי מתחלפות בראש עם אנגלית.

פעם דברתי עם סבא שלי וניסיתי לספר לו משהו על איזו חברה, ניסיתי לחשוב איך אומרים חברה ברוסית אבל כל מה שעלה לי לראש זאת המילה company באנגלית.

אחרי הרבה פנטומימה וגמגומים הוא אמר "אה, קמפאניה!"

זה היה ממש מעצבן, זה כאילו יש מקום במוח לשפה זרה והוא פשוט תפוס באנגלית.

גם אצלינראה.לאחרונה
גם אבא שלי מדבר רוסית, אבל אני יודע להגיד משפטים בסיסיים ואני לא מבין רוסית.
אני יודע אבל לקרוא באותיות קירילות.
כן, אז אני לא יודעת בכלל לקרוא ולכתובחושבת בקופסא

רק שהאות P עושה את הצליל ר' בגלל הכריכה של הארי פוטר ברוסית בבית.

אני בוגר אנגלית 5 יח"ל + מדבר רק אנגלית בבית.פלוני בן אלמוני
עבר עריכה על ידי פלוני בן אלמוני בתאריך ג' באב תשפ"א 12:52

יודע יותר מ500 מילים בערבית ומסוגל להרכיב משפטים קצרים.
אני עובד על שיפור הערבית שלי.

אנא באחכי ערבי שווי ואנא כנת בתעלם פי 'מדרסה'.
כיף?

אני לא ממש מקצוען בערבית אבל מנהל שיחותחצילים
יחסית בקלות
------רב שמואל
(אני מכיר אנשים מסגנון ה-זה, שמנהלים שיחות בגלל שהם לא מדברים - אלא בעיקר מעבירים רשמים. זאת אומרת לא מדובר בניהול שיחה בערבית, אלא בניהול שיחה של העברת רשמים. תזכורת נוספת לנושא של העברת רשמים, לדעת עם מי אתה מדבר, ומה המסרים ש*הוא* מתכוון להעביר (כמו הרב המתועב בעל שיעור קומה), כדי לא לטעות ולא להתבלבל)
אני דובר יידיש 😁פשוט אני..
לא כמו שאני יודע אנגלית, אבל מספיק בשביל לדבר
אני גרמנית,נראה.לאחרונה
פחות או יותר אותו דבר. אחד מתחביבי הוא לנסות לדבר עם חסיד בגרמנית והוא איתי ביידיש. זה די מצחיק. אנחנו מבינים אחד את השני וכל אחד אומר שהשפה של השני מוזרה
אני, אבל אני לא בטוחה אם זה נקרא... טוקי פונהגלקסיה

מה זהחצילים
שפה מתוכננת מאוד קלהגלקסיה

וואלהחצילים
איפה מדברים אותה
בשומקום.... זו שפה מתוכננת, כלומר מישהו המציא אותה.גלקסיה

נראלי שיש כמה מליונים של דוברים ברחבי העולם, אבל זה לא משהו שמדברים במקום ספציפי.

אז למדת את זה סתם לכיף?חצילים
יש לי חבר שגם למד משו כזה שמזכיר קצת סינית
כן, למדתי סתם ככה. ויש מצב שזו אותו שפהגלקסיה

טוקי פונה מבוססת חלקית על שפות מזרחיות כמו יפנית וסינית (בעיקר ההיגוי והדקדוק)

וואי זה מגניב לגמרי!חצילים
אבל למה לא למדת שפה שכן מדוברת?
כי השפה הזו מאוד מאוד קלהגלקסיה

נראה לי שכל שפה מתוכננת בסופו של דבר תהיה יותר קלה משפה מדוברת, כי שפה מדוברת שהתפתחה מעצמה היא בדרך כלל עם המון מילים ודקדוק ואיות מסובך וכו' וכו', כי אף אחד לא תכנן אותה באופן הגיוני אלא היא פשוט התפתחה איך שיצא לה... (למשל: למה בצרפתית לא מבטאים את האות האחרונה במילה? זה כל כך מעצבן ולא הגיוני! פשוט כי ככה זה יצא - אף אחד לא חשב והחליט ככה).

לגבי מה שאמרת על צרפתיתחושבת בקופסא

מעניין מאוד, תודהגלקסיהאחרונה

ג'יברישהרמוניה
תאמיני לי השפה הכי יפהנראה.לאחרונה
אניekselion

טורקית בעיקר

וקצת לדינו 

סתם מתעניינתמאמינה ומתאמנת
למה שאלת על שפות שהן לא אנגלית וצרפתית? אנגלית זו שפה בינלאומית , אבל מה עם צרפתית? למה דווקא אותה? לא חושבת שהיא שפה בינלאומית
כל כל אדם שני בישראל מדבר צרפתיתנראה.לאחרונה
מענייןמאמינה ומתאמנת
אולי באיזור שאתה גר
איפה שאני גרה כל אדם שני מדבר רוסית😅
איפה שאני גר סדר הלשונות הוא כדלהלן:נראה.לאחרונה
1. רוסית (לא נפוץ בכלל אצל דתיים, לכן בראש השרשור לא כתבתי לא לענות את זה)
2. צרפתית
3. עברית
4. אמהרית
אז אצלנו לאמאמינה ומתאמנת
השפות ששומעים הן רוסית, אמהרית, עברית
ואני לא גרה באיזור דתי
כנ"ל. בטח את גרה בקריית גת...נראה.לאחרונה
יש לי חבר משם בישיבה, מתאר את אותו הדבר...
אלה השפות הדומיננטיות ברוב הערים היהודיות בישראלפשוט אני..

בחיפה, בראשון לציון, חולון, אשדוד, באר שבע, יבנה... ואלה רק דוגמאות.

דווקא לא😉מאמינה ומתאמנת
מ-מ-ש לא, ובטח פחות מרוסית/אמהרית/יידיש/מרוקאיתפשוט אני..

מדברים צרפתית יותר ממרוקאיתמישהו איתי
הרבה עולים מצפון אפריקה מדברים צרפתית ברמה מסויימת, בנוסף לעולים מצרפת
לפי ויקיפדיה, צרפתית בכלל לא ברשימת השפות הנפוצות בישראלפשוט אני..

(כלומר אין לה אפילו 100 אלף דוברים, שזה בערך 1% מהאוכלוסייה).

לא אכפת לי מויקיפדיהנראה.לאחרונה
האינדיקציה לבדוק תפוצה של שפה היא היכולת ללכלך על מישהו איתה באוטובוס בלי לחשוש שמישהו מבין את השפה.

צרפתית מאוד נפוצה בעולםמישהו איתי
לא יודע אם רשמית, אבל מסתבר שזה קשור לקולוניאליזם שלהם.
בצפון אפריקה, במזה"ת, היתה להם השפעה גדולה
אידיש מבינה טוב. אבל לדבר קשה לי.רויטל.

ברומא הבנתי היטב לטינית.מי האיש? הח"ח!

קראתי את כל הכתובות והבנתי מייד, הן מימי האימפריה ממש והן של הנצרות (אמנם קצת הכינותי מראש כגון לדעת מה זה SPQR).
וואו, איזה מאובן לשוני ותרבותי (אבל אל תבקש ממני ממש לייצר תחביר מדובר).
האמת היא שאין ממש צורך לדעת שפה, כדאי הרבה יותר להבין כללי בסיס לתקשורת רב שפתית.
אחרי שלושה שבועות בקולומביה דיברתי ספרדית בסיסית בלי בעיה (אבל שכחתי לחלוטין כיום).
אחרי חודשיים בבולגריה הבנתי היטב את השפה, וכמובן קראתי וכתבתי את הקירילית הספציפית שלהם.
אני חושב שאין לי בעיה עם שפות ממוצא כללי מסודר (לטיניות כולל רומנית, גרמאניות כולל הולנדית, סלאביות כולל סרבית) אבל הרבה יותר קשה לתפוס שפה שנשענת על תרבות ייחודית עתיקה ומקורותיה הלשוניים (יוונית, ערבית, פרסית, הונגרית, פינית, שפות באלטיות).
גם הצ'כית והסלובקית היו לי קשות בגלל היותן בליל טוטלי של המוצאים הסלאבי והלטיני.

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך