שרשרו טעויות הוריות או משהו שיש לכן לגביו מצפון בהורות שלכןאו מיי גאד
יש?
הבת שלי רואה אותי במחשב בגלל הלימודיםתיתיל

מבחינתנו אם לא הלימודים אין פה מחשב, לפחות לא ככה בחוץ. אני אוכלת את הלב על זה...

אפשר להגיב לך על זה?טארקו
בעיני זו דווקא דוגמה אישית ממש בריאה וטובה.
את מראה לה שמחשב הוא כלי, שכשצריך משתמשים, וכשלא צריך אין אותו.
את מראה לה שמחשב משרת אותנו והוא לא מנצל אותנו.

זה לימוד ממש חשוב.
ברור שישיוקי
הילד הגדול עשה לנו ממש חיים קשים בשינה בשנתיים הראשונות והיתה לי ממש חוסר סבלנות אליו. היום אני ממש אוכלת את הלב על זה
ובאופן כללי לפעמים יוצא להתפרץ, לצעוק או להגיד דברים שלא הייתי צריכה להגיד
אין לי מצפון על שום דברכבתחילה
מן הסתם בעתיד יהיה
בדיוק רציתי לפתוח שרשור על גבולותאמא טובה---דיה!

ממש קשה לי להגיד לא לבן שלי וכל פעם נותנת לו מה שהוא רוצה... מרגישה גרוע עם זה אבל לא יודעת איך ללמוד לעמוד בבכי שלו.

(בזמן האחרון קצת השתפרתי בזה. כל הכבוד לי!!מרחף)

כשאני צועקת על הילדים.דיליה
חושבת זה ממש אסור להוציא עליהם עצבים....
עשיתי על זה המון עבודה עצמית בשנים האחרונות...
וההריון הרס הכול.
כנ"ל... גמאנימאוהבת בילדי

אותו דברחגהבגה
קשה קשה קשה להתמודד עם הכל ולשמור על איפוק..
כשהם צורחות, ורבות בנסיעה קצרה
או כשהן מבקשות עוד ועוד כל מיני דברים
ו- אוף בקיצור..
המון פעמיםסמיילי12
אני חיה מצפון.
זה קשה.

נגיד היום הוא ביקש שאקרא לו סיפור. וספציפית היום אני גמורה! אבל גמורה.
ואמרתי לו לא עכשיו חמוד אבא יקריא לך אחכ.
ושכחתי לתזכר את בעלי.
אני אוכלת על זה את הלב🥺

מזדההמחי
כל מיני דברים שאני מבטיחה שנעשה אחר כך ואז שוכחת מרגישה שזה ממש גרוע לא לעמוד במילה שלי ועוד במשהו שהיה חשוב להם
ילד ראשון...מחי
שלימדתי אותו לישון לבד בגיל 5 חודשים כי ככה היה כתוב בלוחשת לתינוקות, וחשבתי שזה או זה או שהוא ישאר עם הרגלי שינה גרועים לתמיד. שובר לי את הלב להיזכר בזה, נוראי.
למה מצפון על זה?או מיי גאד
זה באמת טוב להרגיל אותם להרדם עצמאית... את מתכוונת לחדר נפרד? או אולי לשיטות מפוקפקות כמו לא להענות לבכי שלו?
קטעיוקי
כי רציתי להגיב לך על מה שכתבת למה יש לך מצפון??
כולן נשמעות באמת אמהות מהממות
אגב לגבי הלהרדים בשקט אני תמיד בהתחלה הרדמתי ברעש (לא הקמתי רעש פשוט לא הקפדתי על שקט) ובכז כשגדלו קצת הם נרדמו רק בשקט..
חח אוקיי הרגעת לי קצת את המצפון...או מיי גאד
אולי כשידע להרדם עצמאית אפסיק עם השקט הסטרילי כדי שזה יעזור לנו ולו, אבל בינתיים זה יהיה סיוט בשביל כולנו...
כן שיטות מפוקפקות... 😭מחי
אוי, מבינה אותך 😭 לא מבינה מי המציא את השיטות האלהההאו מיי גאד
מעולהמשמעת עצמית
למה מצפון?
נתת לו מתנה לחיים!
מיומנות הרגעה עצמית ושינה עצמאית זו ברכה!
תלוי איךמחי
עם שני הבאים עשיתי את זה קצת יותר מאוחר ובצורה הרבה יותר עדינה ותומכת
עונה גם כןאו מיי גאד
מרדימה אותו ושומרת על שקט סטרילי בבית, אני יודעת שזה יגרום לו להתעורר מכל שטות אבל עד שאני מצליחה להרדים אותו אין לי כח להסתכן

בבקרים בעלי איתו כי עד שיש לי שעות שקטות בלילה אני מנצלת אותם כדי להיות עם עצמי - בפועל אני בטלפון, ואז מאמצע הלילה כל שעתיים מתעורר מגזים ורעב, אז ישנה גרוע. וזה על המצפון שלי כי אני רוצה שיהיה לו סדר יום נורמלי ופעיל, ולבעלי יש פחות סבלנות...

לא קוראת לו מספיק בשם האמיתי שלו... הוא לא יודע איך קוראים לו עדיין.

אני מביאה את עצמי למצבי עייפות יתר ואז אין לי סבלנות מספיק 😭
לא מראה לו את זה אבל פחות קשובה לצרכים שלו ככה...

מתעסקת בטלפון לידו

פעם אחת הוא צרח בדרך לצפון, ואז הראתי לו 5 דקות משהו ביוטיוב כדי שירגע ואסור וממש אכלתי את הלב, אבל גם אכלתי את הלב על זה שהוא ממש בכה ולא יכלנו לעצור כי היה ממש לקראת שבת

מצפון על זה שהוא בן 4 + חודשים ולא עושה לו טעימות גם כי אני מרגישה נבגדת כי אני מניקה אותו
מצפון על הטמטום הזה ☝️🤭
אבל אני לא עושה לו גם כי זה עושה לו כאבי בטן

מצפון על זה שלפעמים אני שוקלת לא להביא לו ברזל כדי שיהיה לי לילה שקט יותר מהכאבי בטן שזה עושה לו... מצפון על זה שזה קצת אגואיסטי אפילו שבסוף אני נותנת לו

לא יודעת, יש לי הרבה מאוד מצפון כל הזמןןן

וואו חיבוק!מחי
עם האמהות נולדים יסורי מצפון... אבל נשמע שאת מלקה את עצמך יותר מדי. אין אמא מושלמת...
בכל אופן לגבי הטעימות יש הרבה דעות, ובפועל אין שים בעיה להתחיל בגיל חצי שנה. בגיל 4 חודשים להרבה תינוקות זה בדיוק מה שאת - כאבי בטן ובעיות עיכול. אין צורך להתחיל כל כך מוקדם, המערכת עוד לא בשלה
וואומשמעת עצמית
טיפהלה הגזמה עם המצפונים...
את בטוח אמא מהממת!!
וואו חצי מהדברים שלך ממש הזויים...דיליה
למה להביא ברזל שעושה כאבי בטן?
למה ילד בן 4 חודשים צריך לדעת את השם שלו? הוא צריך לענות בקריאת שמות?
למה נראה לך אם הוא רגיל לשקט בהמשך יתעורר מכל דבר?
בגיל 4 חודשים לא צריך טעימות...
בקיצור חמודה חפשי לך דברים יותר בעייתיים שאת עושה...
אני למשל אגב שוכחת ברזל חצי מהימים... ולא קוראת להם בשם שלהם עד גיל שנה...
מביאה את הברזל שעושה הכי פחות כאבי בטןאו מיי גאד
אבל חייבת להביא לו ברזל, הבנתי שזה עלול לייצר בעיות חמורות אם לא...

לגבי השם שלו, הבנתי שהם צריכים כבר להסתובב כשקוראים להם, אבל אני כל הזמן קוראת לו בשלל שמות חיבה

חח אממ דברים יותר חמורים... אמממ
מנסה לחשוב

אה, זה שאנחנו שני דפוקים שמאחרים לכל מקום ולא יודעים לעמוד בזמנים. מקווה שעד שיתחיל להבין נהיה יותר נורמאלים, אחרת הוא יסבול מהלחץ לפני שבת ובכלל...

ועוד משהו ממש חמור, אתמול רבתי עם בעלי לידו 😭😭😭 הוא שתק והסתכל עלינו. בעלי מתסכל אותי אוף והוא רואה שאני מתחממת והוא ממשיך ואני מבקשת די עכשיו - לא רוצה להתעצבן נדבר אח"כ והוא ממשיך! היה לי איבוד שליטה, אח"כ נרגעתי, חיכיתי שירדם ואז דיברתי עם בעלי בשקט.
נראה לי ממש מוקדם כדי שיסתובב כשקוראים לואחתפלוס

את נשמעת אמא מהממת.חבל שתתחילי עם המצפון .לא תסיימי עם זה.

את האמא הכי טובה לילד שלך.

אני לא הבאתי ברזל בכללאמא טובה---דיה!

ובספירת דם ראינו שלא חסר לו כלום.

לא שממליצה לכולם (בעז"ה בילדים הבאים כן אביא)  אבל זה לא כ"כ נורא אם לא מביאים...

כנ"ל לא מביאה ואף פעם לא היה חסרפעם שנייה2

אמא שליאנונימית בהו"ל

תמיד מלקה את עצמה על זה שלא הביאה לנו ברזל בעקביות

יצאנו בסדר גמור לא לדאוגחושף שיניים

לא נתתי ברזל כמעטאורי8
רק מידי פעם כשנזכרתי, 9 ילדים, לא נצפו בעיות חמורות.
ואנחנו גם מאחרים, ומגיעים מאוחר , ולצערי גם בלחץ של לפני שבת, חבל, אבל חלק ממה שאנחנו והילדים יגדלו ויעשו עם זה מה שמתאים להם.
אפשר להיות הורים טובים גם בלי חהיות מושלמים.
לי יש יסורי מצפון שאני יותר מידי בטלפון, גם עכשיו
וואי וואי... נשמה, את לא צריכה את המצפון על גבךחדשה ישנה
הוא סתם מכביד עלייך ולא תורם.
כל מה שכתבת יותר בסדר מבסדר!
המצפון הורי הראשון שלי היה לפני יותר מ-7 שניםM-P-4
בבית חולים, אחרי הלידה של הגדולה, גיליתי שהיא פלטה קצת והסדין היה רטוב😱😱😱😱😱

היה לי מצפון מטורף, שלא ראיתי ישר שהיא פלטה, ושאני לא יודעת כמה זמן היא שוכבת על סדין רטוב🤦🤦🤦🤦😅😅😅

מאז קצת יותר נרגעתי...

המצפון הכי גדול שלי הוא על הזמן (הרב מידי😭) שאני מתעסקת בפלאפון, במקום להיות עם הילדים.
יודעת שאני בעייתית בקטע, ומנסה לעבוד על זה! הלוואי ואצליח🙏
😂🤣 צחקתי בקול על הסיפור עם הפליטה...או מיי גאד
כשהבת שלי רעבה ושפוכה - ביחדאין לי הסבר
אם היא תישאר ערה- אין סיכוי שהיא תאכל
אם אני אשכיב אותה- היא תבכה כי היא רעבה

ואז אני משכיבה אותה ויוצאת (כי אני אשאר היא לא תלך לישון) והיא בוכה וכואב לי הלב.

אבל זו לא טעות...
ככה הכי נכון לה.
אבל כואב לי ממש לשמוע אותה בוכה.
ואני עם מצפון שהיא הגיעה למצב הזה😅
בד''כ זה בימים לא שגרתיים, כמו נסיעות וכו'...
וואי בול הבן שלייוקי
אני במצבים כאלו פשוט מביאה בקבוק מטרנה
את זה הוא תמיד מסכים לאכול😬
אצלי היא לא אוכלת מטרנה...אין לי הסבר
קצת גדולה.
גמלי אותה מהנקה לפני שלושה חודשים.

זה משהו שכואב לי, אבל לא מתחרטת עליו.
מאז שהפסקתי הנקה היא נהייתה יותר עצמאית, נרדמת בקלות ובשמחה, וכמובן גם יותר שובבה🤭
גם שלי יחסית גדוליוקי
בן שנה וחצי ולא אוכל בקבוק בכלל בכלל
אבל למזלי בפעמים היחידות שאני נותנת הוא כן מסכים😅
אוי נכון, כל פעם שאנחנו יוצאים מאוחר הוא בוכה בדרך חזוראו מיי גאד
וואי איזה אמא רעה אני מרגישה 😭😢
חייבים לסיים את הכל לפני 6, אחרת הוא צורח באוטו
חח למה רעה אבל?אין לי הסבר
מי מחלק ציונים לאימהות?
מי מחליט מי אמא טובה ומי לא?
מי החליט שאת רעה?

הכל טוב נשמה.
בעיניי, תכלית הטוב בעולם היא השאיפה והדרך אליו.
אפחד לא מושלם🤷❤️
אני... כי הוא סובל בגלל ההחלטות שלי...או מיי גאד
יש מצב שיש לי יותר מידי מצפון? חשבתי שאני אמא רגילה , ושעם האמהות נולדים רגשות האשמה
חח ח''ו מגזימה!!אין לי הסבר
בהתחלה הייתי אכולת רגשות אשם.
ולאט לאט הבנתי משו.

אני - עושה את המקסימום
היא - בוחרת אם לבכות. בכי זו בחירה.
עכשיו, אם היא בוכה, אני בודקת מה יש לה, אבל לא מתוך לחץ, כי הלחץ יגרום לי רק להיות מתוסכלת, חסרת אונים, והבת שלי תפסיד מזה!!
הרי היא לא בוחרת לבכות סתם.
היא בוכה כי מפריע לה/כואב לה/עייפה/רעבה/טיטול מלא...

כשאני מבינה שהבכי הוא בחירה שלו והוא לא בשליטתי, איכשהו זה מנמיך לי בראש את הווליום שלו, וקל לי לטפל בסיטואציה בלי הלחץ שמסביב.

והכי חשוב- בלי רגשות אשם.
כי אין ציונים לאמא טובה.
אין מדד.
הקב''ה בחר להביא את האוצר הזה *לי*.
ואני משתדלת.
ומנסה.
ומי שמנסה, טועה.
ונופל.
וקם.
ואני בוחרת לקום אחרי כל נפילה.
בוחרת להיות יותר טובה.
בוחרת להתאמץ ולשמוח.

כי הכוונה שלי טובה. תמיד.
מסכימה ממש עם הגישה!!! ✨ + תהייה לגבי הבכיקמה ש.
בס״ד

לגבי הבכי שהוא בחירה - לי קורה הרבה לבכות כתגובה בלתי רצונית. נגיד אם קיבלתי מכה ברגל. אם שמעתי בשורה קשה. אם אומרים לי משהו לא נעים שפוגע בול באיזה עצב רגיש. אם ראיתי סרט מרגש. אם הילדים שרים לי שיר שהם הכינו לכבוד יום ההולדת.

מניחה שגם תינוקות וילדים בוכים מתוך רפלקס כזה. בוודאי כשהם פיצקים. אבל גם כשהם די גדולים. יש בכי שהוא קריאה (נגיד כשהבת שלי לא מצליחה להזיז את העגלה שלה והיא בוכה בעצם כדי להגיד לי שהיא רוצה עזרה), אבל מלא פעמים זה לא נראה לי משהו ממש לא בחירי...

או שלא הבנתי אותך מספיק טוב?
ברור שיש בכי בלתי רצוניאין לי הסבר
התכוונתי לבכי שנובע מתוך משהו.
כשילד רעב הוא יכול לספר זאת לסביבה באמצעות הרבה דרכים, באמצעות דיבור 'אמא אני רעב', באמצעות ניחושים 'אמא, אני רוצה.. אני רוצה...(כעבור שלוש שעות) לאכול...', וגם באמצעות בכי.

אבל תינוקות קטנים לא יודעים לדבר ולכן בוכים.

רוצה הוכחה שבכי, גם לאכול, הוא בחירה?
קחי לדוגמא מחקר שעשו על ילדים להורים חרשים. גילו שהם לא בוכים כשמפריע להם משהו, אלא מסמנים בדרך אחרת. למה?
כי ההורים שלהם לא שומעים, והם הבינו ש''לא שווה'' להם לבכות

אז בכי הוא בחירה, וכמובן שצריך להתייחס אליו וזה לא נובע מ'פינוק' או מ'צומי'(תלוי באיזה גיל כמובן) אבל עצם ההבנה שבכי הוא בחירה, מרגיע ועוזר לאמא לשמור על קור רוח בשעת פעולה.
תודה על התשובה! אפשר לנסות לפרש את המחקר הזה אחרתקמה ש.
בס״ד

לי נראה שהם לא בוכים מתוך הסתגלות למצב לא רגיל, ולכן פיתחו דרכים אחרות לסמן את המצוקה שלהם.

זה כמו שאם אני אחנק חלילה, אני לא אוכל לצעוק. אז אני אסמן בכל הכוח עם תנועות ידיים שיעזרו לי. זאת בחירה? בעיניי זאת יותר תגובה הישרדותית-הסתגלותית (לסיטואציה של חוסר היכולת לגרום לכך שישמעו אותם).

🤔🤔
אבל זה שונהאין לי הסבר
כשאדם נחנק, פיזית הוא לא יכול לבכות.
אותם תינוקות כן יכולים לבכות, פשוט הם מבינים שזה לא שווה להם כי אין מי שישמע אותם.

את יכולה לבחור אם להרים חפץ מהרצפה עם היד או עם הרגל, ברור שיהיה לך יותר נוח עם היד, אבל גם עם הרגל זה אפשרי.
לעומת זאת, אדם בלי ידיים- אין לו בחירה. הוא יהיה חייב להרים עם הרגל
מה שכתבת בסוף - בדיוק 😃קמה ש.
בס״ד

לילדים האלה שהוריהם חירשים אין ברירה אחרת ולכן הגוף והמוח שלהם מסתגלים למשהו אחר.

לא ככה? 😅
באח שיש להם בחירה!!אין לי הסבר
אין להם בעיה במיתרי הקול.
כשהם יגיעו למעון או לגן הם יבכו.
מה, בבית הם לא יכולים לבכות?
הם יכולים!
פשוט לא ישמעו אותם, אז זה לא משתלם להם לבכות.

תיאורטית-
הם יכולים לבכות בלי שישמעו אותם
מממ...קמה ש.
בס״ד

אני רואה את זה אחרת. ממה שאני מרגישה / רואה, יכולת הבחירה בהקשר הזה מגיעה הרבה יותר מאוחר. זה משהו נגיד שאני מתחילה לראות אצל הקטנה שלי, שהיא בערך בגיל של הקטנה שלך. לפני זה אני חושבת שמדובר בתגובות שהן ברמת האינסטינקט והרפלקס, משהו מאד הישרדותי ולא מחושב. אבל זה דיון מעניין ממש ♥️
חשוב להדגיש- זה באופן תת מודעאין לי הסבר
אף ילד בגיל חודשיים לא חושב ''הממ, אם אני אבכה, אמא תבוא''.
פשוט לא😅
זו לא כוונתי...

מה שאני אומרת, זה שהגוף בוחר להשתמש באנרגיה שלו לדברים שיקדמו אותו.
הוא ישתמש לבכי כי הוא יודע שאמא שלו תגיע.
הוא לא ישתמש בבכי אם הוא יודע שאמא לא תגיע.

הגוף ''בוחר'' להשתמש במשאבים שלו בצורה חכמה. אצל משפחה נורמטיבית ורגילה, הגוף ישתמש בבכי, כי הוא יודע שאמא שלו תגיע, ואיך שהיא תשמע את הבכי היא תרוץ לעברו.

תשימי לב בשרשור-
ילד בוכה = אמא עם ייסורי מצפון
הילד קולט בחושים שלו שהבכי עושה משהו לאמא, הוא מבין שבכי זה ה''שם'' שלה.

אני לא אומרת כאן שום דבר נגד הבכי, להיפך!! ב''ה שהילדים שלנו יודעים שאנחנו דואגות להם ונבוא לעזרתם
זה מבורך!!!

ו... ברור שזה הישרדותי!!
אבל תינוק להורים חירשים יטלטל את הגוף כי זו ההישרדות שלו.
למה הוא לא בוכה?
כי הגוף שלו יודע שזה לא יעזור להישרדות שלו!! מה שיעזור לו לשרוד זה לטלטל את הגוף בפראות (כדי שההורה יראה).

בעצם, הגוף מנהל את עצמו ומתאים את עצמו לסביבה, ולכן יבחר לבכות(במקרה תקין).

דוגמא נוספת לבחירה האינסטינקטיבית (התת מודע) של הגוף:
מישהו זורק לך כדור לפנים.
הגוף יבחר ''לסכן'' את היד על מנת להגן על הפנים.

זו עוד דוגמא לא קשורה, אבל היא מדגימה בצורה טובה בעיניי את הבחיריות של התת מודע.
אם ככה, אנחנו מסכימות ממש! 🙌🏼קמה ש.
בס״ד

ההבדל היחיד הוא ששתינו מכניסות משמעות שונה למילה ״בחירה”.

בשבילי בחירה קשורה למודעות, ליכולת שכלית. זה שהגוף יודע להסתגל למצבים לא רגילים אצלי לא נקרא בחירה אלא תגובה.

מסכימה כאמור עם כל השאר!
וואי.. מכירה את זה כל כך!חדשה ישנה
כועסת על עצמי שלא האכלתי לפני שהגיעה לרמת שפיכות שכזאת
היום הנקתי וממש רציתי לראות הודעה בפלאפוןהשלך על ה' יהבך
ולא הצלחתי להתאפק ושנייה עזבתי את היד שאוחזת את השד והחמודי השתעל משאיבת חלב בצורה קצת לא טובה, וכאב לי ממש הלב, הלוואי שאצליח בעזרת השם לא לגעת בפלאפון תוך כדי הנקה!!! הרגשתי רע אחכ למרות שזה היה לשנייה והוא המשיך לינוק רגיל
מה את עושה בדרך כלל תוך כדי הנקה?דיליה
מסתכלת על הפשושי ❤️השלך על ה' יהבך
אני תמיד עושה דברים תוך כדי...דיליה
בדרך כלל קוראת ספרים.
נראה לי מאז שגמלתי את האחרונה לפני 8 חודשים לא קראתי ספרים..
אבל אף פעם לא משתעממת לכן שאלתי.
נראה לי הייתי משתגשת להניק ולא לעשות כלום תוך כדי
♥️♥️ כל כך מזדהה, איזה חמודה אתאו מיי גאד
תודה יקרה ❤️❤️❤️השלך על ה' יהבך
מה את עושה בהנקה בד''כ?😅😅😅😅אין לי הסבר
שתדעי, שאת הניק שלי פתחתי כי היה לי משעמם בהנקות🤣🤣
חחחחח זה קשה אבל משתדלת להיות איתוהשלך על ה' יהבך
כל כולי
חחחח משתפתסמיילי12
שאצלי אין יד פנויה בהנקות. אז מבינה את 'השלך...'
גם אני😂אחתפלוס

וואו, יש הרבה, כמובן...מתואמת
13.5 שנות הורות הביאו מספר כפול ומכופל של רגשי אשם ונקיפות מצפון הוריות...
אין סיכוי שאפרט כאן את הכול, גם כי זה הרבה מדי וגם כי חלק מזה זה אישי, אז אסתפק בנקיפת המצפון האימהית הראשונה שהייתה לי (כמדומני):
אחרי הלידה הראשונה הייתי גמורה ממש, ולא ממש עיכלתי שאני אמא ושיש לי פה אחריות על עוד מישהי.
בלילה הראשון, כשמהתינוקייה הביאו לי אותה להנקה, ביקשתי שייתנו לה מטרנה. האחיות שאלו אותי אם מטרנה חלבית או צמחית, ואני - זכרתי שיש בעיה כלשהי עם אחד הסוגים כי בעלי אמר לי זאת לפני כן - אבל לא זכרתי איזה סוג בדיוק... אז בסוף זרקתי - "מטרנה חלבית".
ורק אח"כ בעלי הזכיר לי שהוא הבין שהמטרנה החלבית שבבית החולים הזה היא מאבקת חלב נוכרי - ואנחנו משתדלים מאוד לא לאכול אבקת חלב נוכרי, גם לא הילדים...
אז בעצם רגשות האשמה פה הן על כמה דברים:
גם על זה שלא "התחברתי" אליה מיד,
גם על זה ש"זרקתי" אותה בתינוקייה,
גם על זה שלא הינקתי אותה,
וגם על זה שהיא אכלה משהו מאבקת חלב נוכרי...
אבל לפחות היום יש כפרה על הכול:
אנחנו בקשר ממש טוב, היא ואני, למרות תופעות גיל ההתבגרות,
אני אמא שלא משחררת אותה בקלות לכל מיני מקומות (והיא מודה לי על זה),
אני דואגת לה לאוכל ולקשר אישי כמיטב יכולתי,
והיא אוכלת כיום רק מוצרים של חלב ישראל
זה משמח לקרוא את זהאהבת ישראל!!
שתדעי!
(ובכללי כיף לקרוא אותך!)
תודה ותודה מתואמת
הרבה... אחד משמעותי:עטרת בעלה
התעקשתי להניק את הבן שלי עם פטמות סיליקון והנקתי ככה שמונה וחצי חודשים, עד היום הוא החלשלוש בבית, לוקח וירוסים קשה, עיכוב קל בהתפתחות(גן שפתי), לא עלה במשקל יפה והתחיל לזחול גחוןבגיל 11 רק...
לא עושים דברים כאלה, אם לא הולך הנקה, או אם הולך רק פטמות סיליקון, צריך להשלים עם בקבוקים זה לא צחוק!!

הכל משמיים ורציתי את הכי טוב אבל היום רואה את הדברים אחרת
היי גם אני הנקתי עם פטמת סיליקון את הגדולסמיילי12
ודווקא זה הילד שהיה שמנמן יותר מבין השניים שלי. ועם הפטמת סיליקון ראיתי שבפועל יוצא חלב זה הרגיע אותי יותר מאשר ההנקה עם השני שהיתה ישירות. למרות שהנקה ישירות נוחה לאין ערוך יותר מהפטמת סיליקון.

אבל לא זוכרת אם שילבתי שאובים בבקבוק. יש מצב.

לא בטוחה שזה קשור. אל תלקי את עצמך.
גם אני לא בטוחה שזה קשור...מתואמת
אם כבר מה שחשוב זה לבדוק שהילד עולה במשקל - זה לא קשור לצורת ההאכלה שלו...
(וגם לי יש ילדים שהיו להם את הבעיות שתיארת - עיכוב שפתי, עיכוב מוטורי, חולה הרבה - וכל אחד מהם הינקתי בצורה שונה. המזל שלי שהבעיות האלה התפזרו אצל כמה ילדים, כך ידעתי שאין מה להאשים את ההנקה...)
בכל אופן, חיבוק על הקושי!
גם אני הנקתי עם פטמות סיליקון את אחד הילדים ואני לא רואה שוםאחתפלוס

הבדל בהתפתחות שלו.אז חבל שאת עם נקיפות מצפון בגלל זה

וואו אלו מילים שחשובות לי מאוד!עטרת בעלה
נוגע גם לרצון להניק בילדים הבאים, המון תודה!!
גם אני הנקתי את הגדולה 3 חודשים עם פטמות סיליקוןאורי8
ואחר כך עןד שנה + בלי. וגם את השני חודש וחצי עם פטמות סיליקון ועוד שנה + בלי. עד שבאה השלישית והעיפה אותם, לא הסכימה לינוק איתם.
לא חושבת שיש קשר בין הקשיים שיש לילד שלך לבין זה שהוא ינק עם פטמות סליקון. למה בעצם שיהיה קשר?
עם ההורות נולד המצפון...שמעונה
אני במצפון שאני לפעמים בורחת לטלפון ולא איתם
ואי איזה מעודד לראות שלא רק אני אוכלת את הלב..לא מחוברת
טלפון בהנקות.. אני ממש משתדלת שלא אבל פיצקית יונקת המוןןן וזה קשהה.
אני לא ישנה מספיק ואז אני מטפלת בה פחות טוב.
פעם היא עשתה בטיטול והתכוונתי להחליף לה ונרדמתי ואחרי שהחלפתי ראיתי שניהיה לה ממש אדום.
ובכללי כולם מנסים לעשות ממנה סדר ושתלך לפי ה'ספר' ולי זה קשה..
יש לי כמהעלמא22
שאני לא מניקה, שהיא לא ישנה מספיק, שאנחנו מרגילים אותה להרדם על הידיים או בעגלה, לא אוכלת מספיק, לא מביאה לה מספיק מוצקים, שאני לא נמצאת איתה מספיק והיא יותר מידי זמן משחקת לבד, כשהיא הייתה קטנה יותר- פחות מידי זמן בטן.

אבל המצפון הכי גדול- היה ערב אחד שהייתי איתה לבד בבית, והתארגנתי כי חברים היו אמורים להגיע אלינו, והיא הייתה על המיטה לידי. רגע אחד של חוסר תשומת לב והשובבה שלי הייתה בצד השני של המיטה, ממש בקצה (עד אז היא לא עשתה את זה כ"כ מהר ותמיד הייתי מזיזה אותה חזרה לידי). ידעתי שאני חייבת להזיז אותה מהר כדי שלא תתהפך לצד הזה ותיפול, אבל היא הייתה יותר מהירה ממני ונפלה מהמיטה. מול העיניים שלי. אחד הדברים היותר נוראיים שחוויתי. ב"ה היא הייתה בסדר, ולא קרה כלום ולא היינו צריכים לנסוע למיון, אבל מאז אני הרבה יותר שומרת ומגוננת עליה, ועם המון מצפון שהיא נפלה בגלל חוסר תשומת לב שלי😔
שאני חסרת סבלנות לפעמייםפעם שנייה2

שאני ממש סובלת מחום בעיקר בהריון ואז אני נמנעת מטיולים או גינה בקיץ.

בעיקר נקיפות מצפון על דברים שלי שמושלכים אליהם שלא בגללם.

שהפסקתי להניק אחרי שנה שחזרתי לעבודה..

כשהבכור היה ב ן חודשיים הוא נשרט קצת מהטבעת שליחפציבה12

אמאלה איזה מצפונים זה עשה לי

מאז ב"ה הילדים גדלו ויש הרבה,

כל השכבה שעוברת בלי מצפונים זה נס

וואו יש כל כך מלארגעים פשוטים
שאני שעות בפלאפון.

החלטה שגויה על לעשות בדיקה קשה לבת שלי שבדיעבד לא הייתה צריכה והיא סבלה מאוד מאוד מאוד

רגעים שאני מאבדת את זה וצועקת או מתנהגת באגרסיביות וכשהילדים מתנהגים ככה אני ממש כועסת שלא שלטו בעצמם

שאין לי מספיק זמן איכות עם הילדים למרות שבפועל אני איתם מ1 עד הלילה. מניחה שקשור לפניות רגשית.

שאני לא מספיק מזמינה חברים.. (לא שולחת מכל מיני סיבות)
שאני לא מניקה את הבן שלי למרות שמאוד רצתי.אחת בהריון

כרגע אצלי בגזרת המצפון:קמה ש.
בס״ד

מרגישה שאני לא מספיק דואגת להתפתחות של הקטנה שלי. לא מספיק מקדמת אותה ברמה המוטורית, לא מגיעה ללהפגיש אותה עם בני גילה.. 😕
בת כמה היא?מתואמת
יכולה לספר לך שהקטנה שלי היא היחידה מבין ילדיי שלא הייתה במסגרת אחרי גיל שנתיים (כלומר - כן רשמתי אותה בתחילה, אבל עם כל הסגרים והבידודים שהיו השנה היא לא הצליחה להתרגל אליה, ובסוף הוצאתי אותה מהמשפחתון) -
והיא בלי עין הרע מפותחת ממש! כבר כמה שנים לא היה לנו ילד בגילה שמדבר שוטף, מתעניין בזיהוי אותיות, מנסה לצייר ציורים מורכבים, יודע לחזור על סיפורים כמעט בעל-פה... (רק שני הגדולים שלי היו כאלה. הבאים אחריהם לקחו את הזמן, מי יותר מי פחות...)
ואני מרגישה שזה דווקא מכיוון שהיא בבית. ולא כי אני משקיעה בה באופן מיוחד - היא פשוט לומדת מהאחים הגדולים שלה. וזה גם אופי - אופי סקרן כזה, שאוהב ללמוד.
אז אל תאשימי את עצמך ♡
תודה! בת שנה וחצי +קמה ש.
בס״ד

ואני לאחרונה תוהה אם נכון כל-כך לשמור אותה בבית עוד. כיף ונוח לי ככה. היא מקבלת בית ואמא. גם כלכלית זה הכי נכון לנו. אבל אני ממש לא מגיעה לכל מיני הפעלות, יצירות וכאלה איתה. אחת ל משהו קטן, אבל זהו. אני מתלבטת אם במקרה כזה זה הדבר הכי טוב לה. יש לה גם אופי ביישני ומפחד מאנשים כזה. אז מצד אחד אולי ככה יש לה יותר זמן להיבנות בסביבה בטוחה ומוכרת. אבל אולי מצד שני זה מזין את עצמו... מתעניינת לגבי אפשרות של מסגרת חלקית אולי לשנה הבאה. לא יודעת...
לדעתי זה מצוין שתישאר עוד בבית, במיוחד אם היא חששניתמתואמת
הבת שלי גם מפחדת נורא מזרים (עדיין... בת שנתיים וחצי), ורק עכשיו אני מתחילה לתהות אם דווקא חשיפת יתר לאנשים תעשה לה טוב יותר או לא. אבל בגיל שנה וחצי לא הייתי מכריחה אותה להכיר זרים ולהתרגל אליהם... מרגיש לי מוקדם מדי.
ומסגרת חלקית זה מצוין. אני תמיד עושה כך בגיל הזה. בתקווה שבשנה הבאה יהיו לימודים סדירים ושהקורונה לא תשתלט שוב על החיים...
תודה רבה מתואמת! חיזקת ❤קמה ש.

אין כמו להיות עם אמא יש מספיק שנים לעשות יצירותמיואשת******
אם את נהנית והיא נהנית הכל מצוין . ארחיק ואומר לך שרק בגלל צורת העולם היום המחשבה בכלל עולה על דעתך, ויש זמנים שבהם להיות שונה מהנורמה זה הדבר הכי נורמלי שיש.
תסמכי על הלב שלך
תודה מיואשת!!קמה ש.

בס''ד

באמת תוהה עם בעבר האימהות היו יושבות ''לקדם'' את הילדים שלהם...

ברור שלא בשביל מה יש עבודות בית?מיואשת******
לומדים צבעים כשממיינים כביסה
לומדים צורות כשאופים
הולכים למכולת ומסתכלים על צבעים וצורות בעולם
לא חסר מה
סבתא שלי וסבתא שלך לא שמעו על מדבקות בכלל, אולי כמתנת יום הולדת נדירה 😅
בעצם אולי רק סבתא שלי היתה זקנה ממש ואצלך זה סבתא רבא 🙈🙈
צוחקת מכל תגובה שלך!!אם_שמחה_הללויה
אמא שלי כל הזמן אומרת לימתואמת
"תעשי איתה כביסה! תשטפי איתה כלים! את יודעת כמה זה מפתח?"

היא עצמה גם נשארה עם הילדים בבית עד גיל שנתיים וחצי-שלוש...
תודה! נשמע כ''כ הגיוני...קמה ש.

😘מיואשת******אחרונה
לו רק יכולתי עכשיו לעשות ריסטרס לחיים שלי, ללדת שוב ולהישאר בבית עם כל אחת שנה וחצי.
(מאיפה היינו אוכלים זאת שאלה מצוינת 🙈, אבל בחלומות לא צריך להתעסק בזוטות שכאלו!)
ברור שלא..ואני גם לא יודעת אם זה באמת כזה נצרךרקלרגעכאן
ונגיד שבעבר ילד בן שנתיים וחצי לא ידע מה זה צבע כחול ומה זה ריבוע ואיזה קול משמיע ברווז?
לא חושבת שזה סוף העולם כי בהמשך למד את זה.. ופשוט לא היה את ההכרח לדעת הכל מהר כי לא היה את הפיקוח בגנים שיש היום

מניחה שהיו בתים שהאמא לימדה יותר והיו שפחות

אם הילד קיבל את הצרכים הרגשיים,אהבה וחום ,אמון ובטחון... חושבת שזה העיקר.

ואגב גם אני- למרות שהם במסגרות בגיל שנה+ אצלי..לא מצליחה להגיע ללנד כל אחד באופן פרטני כמו שהיתי רוצה
לא בכלל לא..אבל לא באופן עקבי
וגם לי כשאני רואה חברה שיושבת ומכינה סדר יום כזה מראש ויושבת ללמד את הילדים קבוע דברים
זה מעורר לי מצפון וגם קנאה
אבל באמת
כל אחד במציאות שלו..
ולי נגיד אין את האפשרות להתנהל כמוה כי אצלי יש יותר ילדים והם קטנים וצפופים

אז אני עושה מה שאני יכולה
ובסוף... זה כל מה שיש לנו לעשות..מה שאנו יכולים.

תודה על זה! ❤קמה ש.

וואי איזה משפט חזקחולת שוקולד
"יש זמנים שבהם להיות שונה מהנורמה זה הדבר הכי נורמלי שיש"
לגזור ולשמור
אולי למצוא איזה מישהיאהבת ישראל!!
שתבוא אליכם, נגיד לחצי שעה, פעם בשבוע, ותעשה איתה יצירות יותר או הפעלות קצת יותר מעניינות שאת לא מגיעה אליהם?

זה יכול להיות ציור/מדבקות/משחק במים/לצאת החוצה/כל דבר אחר שאת רוצה שהיא תיחשף אליו ואת לא מגיעה אליו..
זה לא חובה, אבל יכול להיות שזה גם יקל ממך את הצורך להעסיק אותה (כי מאמינה שהוא קיים לפעמים) וגם יעזור בזה שהיא תיחשף למשהו שאת לא מגיעה אליו ורוצה..
יכול להיות אפילו נערה או ילדה שאוהבת ילדים ואת בשטח והיא מלמדת אותה..

וזה יכול להיות גם בתדירות נמוכה יותר.. מה שמתאים לך ולה..

וגם יכול להיות שלא באמת צריך, וזה רק המצפון שנמצא שם. אבל אם יש לך אפשרות אולי זה יכול להקל ממנו
תודה יקרה!קמה ש.

משהו חשובחגהבגה
אין הורה שאין לו נקיפות מצפון על משהו אי פעם שעשה.
לפחות הורה נורמלי.
כמו שמישהי כתבה פה- עם הילדים נולדים ייסורי המצפון.
תמיד יהיה משהו שיכולנו לעשות שונה, תמיד מישהו יעיר לנו על משהו.
אבל, וזה אבל גדול-
חשוב לזכור שאנחנו בני אדם. כמובן שיש שאיפה להיות יותר טובים, לעבוד על עצמנו, להשתפר, ללמוד, להתאפק.
א-ב-ל, וזה אבל גדול, תבחרי את המלחמות שלך יקרה!
ייסורי מצפון- זה יצר הרע. נקודה.
הרי מה זאת נפילה? נפילה זה משהו שלא רצינו/תכננו שיקרה יקרה. איפה הגבורה? הגבורה היא לא, לא ליפול אף פעם. הגבורה היא לקום אחרי נפילה. שאז מגיע אדון יצר הרע ואומר- אוייש איזו אמא את נו באמת, ככה את הורסת את הילד!
ואז זו שרשרת של חוסר הצלחות וביקורת עצמית וכו'
יש מקום ללקיחת תובנות ולהתקדם.
אבל ייסורי מצפון על דברים כמו להסתכל בפלאפון? (סלם דוגמא, ממש לא מבקרת את מי שאמרה, לא זוכרת אפילו מי, והבנתי ששם זה הגיע ממקום של זה הפריע לילד...)
החיבור קורה גם כשמסתכלים בפלאפון. למשל, בבת הגדולה שלי בלילות ארוכים ללא שינה ושל הנקה אינסופית, הפלאפון והדחת הדעת שלו הצילה אותי ממחשבות של נוראיות כמו- אוף איזה תינוקת מעצבנת למה עשיתי את זה לעצמי.
אז פה רבה על התועלת על הנזק.

זו רק דוגמא וכל אחת תעשה מה שטוב לה, בבקשה אל תיפגענה מה דוגמא
פשוט באמת היה ממש קשה לי לראות איך כל הנשים המדהימות פה, העצומות, שאפשר ללמוד פשוט מכל אחת משהו אחר,
אוכלות את עצמם על דברים, שרובן, הילדים בכלל לא זוכרים וזה לא פוגע להם בכלום.
אם הילד לא יזכור- למה שאנחנו נתעצב על זה?
קשה לחיות ככה חיים, על כל דבר אפשר להתחרט ולהתלבט.
אז לפותחת היקרה @או מיי גאד
את נשמעת אמא מדהימה, מסורה, משקיעה, אוהבת וחומלת!!!!
אני בטוחה שאת עושה הכל בשביל הבן המתוק שלך שיהיה הכי מוצלח בעולם ❤ ואם ה' נתן לך אותו זה רק בגלל שהוא חושב שאתה הכי מושלמת בשבילו.
אז תהיי סלחנית כלפי עצמך.
לא נורא אם ילד קצת בוכה, או קצת רעב עד האוכל, או קצת מלוכלך, או אפילו, אם הוא שמע צעקה פה ושם.
העיקר שהוא מרגיש רצוי, ואהוב.
זה חלק מהחיים ועם כל זה טוב שהילד יידע להתמודד!

כל מילהאחתפלוס
אז אני הבאתי מטאטא ואני אוספת את כל היסורי מצפון שלכן לפח! 😁מיואשת******
יאללה יאללה
כל השרשור
על כל אימהותיו החמודות הנפלאות הטובות ו מהממות
טיטאתי הכל!
לא נשארו לכן יותר יסורי מצפון!
שנו בשלווה 😍😍😍
תודה לךךךך!רגעים פשוטים
ואי יש אינסוףטארקו
כי ככה זה אמהות
כל הזמן אוכלת את עצמי על איך שהתנהגתי או איך שהגבתי
במרחק זמן אני יודעת להגיד על הדברים שהם לא היו כאלה גרועים והכל בסדר וסהכ גדל לי ילד טוב ושמח ובריא..

סתם מהיום 2 דברים-
כעסתי עליו שהוא הוריד טיטול במשחקיה ואז עשה פיפי על המזרונים(הוא לא גמול אבל כן דיי גדול ורוצה להיגמל. מרגישה רעעעע עם איך שהגבתי ומפחדת שאני דופקת לו את הגמילה ומצד שני זו לא הדרך ואני כן מאפשרת וזורמת בבית אבל אני לא אלך ככה למשחקיה!!!)

הוא קפץ לי על הבטן וזה כאב לי וביקשתי שיפסיק והוא לא הפסיק אז הפלתי אותו הצידה כזה(שכבתי על המיטה) והוא נחת על המטען שלי וקיבל מכה.

ושנאתי את עצמי תוך כדי. אבל אני יודעת שהגבתי בצורה אנושית מאוד... בשניהם.
וצריכה המון המון כוחות נשימה לגמילה. הצילו.
שרשור נוראירק שאלה לי
סליחה פותחת יקרה, ממש לא נגדך, אפילו לגמרי בעדך...
הייסורי מצפון האלה הם פשוט יצר הרע! יצר הרע שרוצה להחליש אותנו ולהגיד לנו כמה שאנחנו אמהות לא טובות.
יסורי מצפון מבחינתי זה כמו האשמה. כשקורה משהו לא כשורה אין עניין לחפש אשמים, יש עניין לקחת אחריות. למצוא אשמים זה רק להסתכל אחורה, לקחת אחריות זה להסתכל קדימה. את העבר לא נוכל לשנות, אז אין מה למצוא אשמים או להרגיש יסורי מצפון, את העתיד כן נוכל לשנות אם ניקח אחריות על המעשים שלנו.
כולנו צריכים להשתנות ולהשתפר באינסוף דברים. מצאת מה הדבר(ים) בו את צריכה להשתפר באמהות? קדימה לעבודה! בלי לחשוב איזה דפוקה הייתי אתמול כשהייתי ליד הבן שלי, רק לחשוב איך מעכשיו אהיה יותר טובה.
ועוד משהו - כל אחת ואחת מפה (וגם מחוץ לפורום;)) היא האמא הכי טובה בעולם והכי מתאימה בעולם לילדים שלה. מכל הנשים בעולם הקב"ה בחר דווקא בי כאמא לילדים שלי. אני הבנאדם הכי נכון מכל האנשים בעולם שיכל לגדל אותם, ורק כי הקב"ה בחר בי. והרי לקב"ה אין טעויות... ואם הקב"ה בחר בי היום ללדת ילדים, עם כל הטעויות והפגמים והכשלונות שיש לי, כנראה שאלו הדברים המדויקים והנכונים לילדים שלי כרגע. אז זה אומר שלא תריך לעבוד על המידות שלנו? ממש לא! שוב, העניין של האחריות. אני לוקחת על עצמי אחריות ועובדת על המידות שצריכות תיקון אצלי, אבל לא בגלל שאם לא אשתפר לילדים שלי תהיה אמא דפוקה, וכי זה יגרום להם להיות א/ב/ג, אלא כי אצלי הנקודה הזו טעונה שיפור. אם הקב"ה היה חושב שלילד הזה נכון שתהיה אמא יותר רגועה הוא היה בוחר במישהי אחרת.
וכשהילד יגדל ויהפוך להיות בנאדם עצבני ח"ו אז זה בגלל שמאז שהוא נולד הוא רואה אמא שבימי שישי היא נכנסת ללחץ תמידי בלי יכולת שליטה? לא ולא! על יכולת הבחירה שמעתם? לילד יש בחירה בלעדית על חייו, והוא החליט בעצמו איזה בנאדם להיות. "הילד נהיה חילוני, אה זה כי ההורים שלו היו ממש לחוצי דת". כמה האשמה להורים... הילד בחר בעצמו מה להיות. עובדה שאחיו בחר להמשיך בדרכם של ההורים, כלומר להשםעה של דרך ההורים יש הרבה דרכים לפירוש אצל הילדים.

בקיצור, די ליסורי המצפון לתחושות האשמה! וקדימה לעבודה

פותחת יקרה, את האמא הכי טובה בעולם!! וגם כל אר המגיבות - אתן האמהות הכי טובות שהילדים שלכם יכלו לבק בכל העולם!! לא משנה כמה טעויות עשיתן ועוד תעשו...
בנוגע לחלק האחרון, לא מסכימה איתךאשה שלו
ואומרת את זה כמי שעובדת עם נוער בסיכון
יכולים להיות שני ילדים לזוג הורים וכל אחד יספוג מהם משהו אחר. מה לעשות, לא תמיד ההורים אוהבים את הילדים שווה בשווה ולפעמים זה אפילו הופך לשנאה. הרבה פעמים ההורים אכן אחראים על הדרך שהילד בחר, ולהוריד את האחריות והמצפון לא יהפוך אותנו ליותר בני אדם. כן אנחנו אנשים והורים שעושים טעויות וכן קיבלנו פיקדונות שאנחנו צריכים לשמור עליהם (לא מתייחסת כרגע לתגובות בשרשור של האמהות המדהימות)
וכן אפשר להרוס ילד בקלות מאוד והדרך שלו תהפוך להרסנית, גם כהורה וגם כמחנך וזה לא סותר את יכולת הבחירה שיש לכל אחד. לא תמיד לילד יש את הכוחות להתגבר על זה ולהחליט על "דרך"
וזה שהילד הספציפי הגיע לאמא כעוסה כי זה חלק מהתיקון שלו, לא נותן לגיטימציה לאמא לא לעבוד על עצמה ולחשוב שהיא מושלמת
כל מילה!פעם שנייה2

לא על הכל אני מסכימהרק שאלה לי
אבל כתבת פה כמה דברים שכתבתי בעצמי:
- יש כמה ילדים במשפחה וכל אחד בוחר בדרך אחרת - זה בדיוק מוכיח את זה שאותה התנהגות של הורים מובילה לתוצאות שונות, כי הילד בחר בעצמו לאן לקחת את מה שקיבל מההורים שלו.
- לא אמרתי שאין להורים אחריות, הפוך. אמרתי שצריך להוריד את המצפון (על העבר) ולקחת אחריות (על העתיד). ציינתי את זה כמה וכמה פעמים... ואף כתבתי כמה שצריך לעבוד על עצמנו.
- אין להורים שום לגיטימציה להחליק על הפגמים שלהם, אבל בהקשר של עצמם, לא בהקשר של "אוי ואבוי, מה אגרום לילד שלי" (מבחינתי זה נכון גם במקרים קיצוניים יותר של נוער בסיכון, למרות ששם העבודה שהילד צריך לעשות בעצמו היא גדולה הרבה יותר וקשה הרבה הרבה יותר, אבל זה ודאי נכון בקשר לכל המצפונים שכתבו פה בשרשור הזה...). לא אמרתי לאמהות פה לחשוב שהן מושלמות, אמרתי שיפסיקו להלקות את עצמן ושיתחילו לעבוד על עצמן.

הגיוני מאוד שלא נסכים, זו ממש שיטה לחיים. אני רואה אותה כמקילה מאוד וכמאפשרת עבודה על המידות. ורואה גם על חברות שלי שלא מסכימות עם שיטה זאת כמה קושי יש להן (קושי מחשבתי כמובן, לא בגידול עצמו של הילדים), קושי שלי נחסך הרבה פעמים.
את כנראה לא הבנת אותיאשה שלו
כי שום דבר ממה שכתבת לא זהה למה שאני כתבתי והתכוונתי
אענה לך לפי הסדר שכתבת
1. לא כל ההורים מתנהגים ומתייחסים זהה לכל הילדים ולכן לתת דוגמא של שני הילדים גדלו באותו בית ויצאו שונה, זה לא נכון.
2. אי אפשר להיות הורה טוב בלי להכיר בטעויות. הפוך, ככל שההורה הוא דמות ערכית יותר כך הוא יודע שלהכיר בטעות ולומר טעיתי זו לא בושה אלא מאדיר אותו הרבה יותר גם בעיני הילד ונותן דוגמא אישית. לא ניתן לבצע קבלה לעתיד בלי חרטה על העבר. אפילו בשלבי עשיית תשובה.
3. להורה כן השפעה ישירה על צורת גידול הילד ולפעמים אכן "אוי ואבוי, מה אגרום לילד שלי". אם האמא היא אלימה זה דבר ראשון שהיא צריכה לחשוב עליו ולשנות, להביא ילדים לעולם הזה ולומר "אלוקים החליט שזה הכי טוב בשבילו שאני ככה" זה לא החשבונות שהיא צריכה לעשות. יש את הנקודה שלמענה אדם יורד לעולם והנסיונות שיעבור וזה לא נותן לגיטימציה לאמא לא לשנות התנהגות כי "ככה אלוקים החליט שזה טוב בשבילו"
הכרתי הורים שתמכו בגישה של "ההורה תמיד צודק" וכמו שנאמר, יסורי מצפון יש למי שיש מצפון.
אני חושבתמשמעת עצמית
שיש הרבה הבדל בין לכתחילה ובין לאחר מעשה.

לכתחילה ברור שהורים צריכים לעשות הכל כדי להיות אוהבים רגועים מחנכים בנחת. ולעבוד על המידות והסבלנות שלהם. זו תכלית ההורות.

לאחר מעשה, כשילד ירד מהדרך או כד'
אין שום עניין להגיד שזה באשמת ההורים וכו. כי יש מיליון סיבות אפשריות אחרות, ובתוכן גם בחירה של ילד.
אני שמחה שיש מי שכן הבין אותי😅רק שאלה לי
אם זה יעזור לשנות את הדפוס ולהציל ילדים אחרים במשפחהאשה שלו
אז יש טעם
שוב, אני לא מדברת על האשמה והפנית אצבע להורים, לא מתפקידנו
זה חשבון נפש שכל הורה צריך לעשות בעצמו מול עצמו ולהתאמץ לשפר
נכוןמשמעת עצמית
ויש גבול דק בין חשבון נפש להלקאה עצמית.

אולי לא הסברתי את עצמי נכוןרק שאלה לי
1. לא הבנתי את כוונתך בהתחלה. אני ב"ה לא יודעת איך זה לאהוב שונה ילדים שונים, אבל יודעת שזה יכול לקרות.
2. את לגמרי צודקת, ההורה צריך לעבוד על מידותיו מאוד מאוד. עבודת המידות שלנו עם הילדים היא גדולה וקשה פי כמה מעבודת המידות כשהיינו רווקים. (וכל זה לא סותר ולא מםחית ממה שכתבתי בהתחלה, זה הרי בדיוק מה שכתבתי).
3. בוודאי שיש לו השפעה ישירה על הילד! הרי אנחנו מחנכים אותם... אנחנו מצפים שהמעשים שלנו ישפיעו עליהם... לא אמרתי שההורה תמיד צודק, אמרתי שההורה לא צריך להלקות את עצמו על מה שקרה בעבר, אלא לקחת אחריות על מעשיו לעתיד. ההלקאה העצמית הזאת על העבר, שמבחינתי לא עוזרת בכלום ולא מקדמת את ההורה (ואת הילד) לעתיד טוב יותר, זה מה שאני מגדירה מצפון. ויתכן שאנחנו מגדירות מצפון באופן שונה. הכוונה היחידה שלי בכל מה שכתבתי זה שההורה צריך לקחת אחריות לעתיד, לעבוד על המידות שלו, ולהפסיק להרגיש מצפון מהעבר כי לא זה מה שיקדם אותו.

לדוגמה: אם את הבת הגדולה שלי לימדתי לישון בשיטה של לתת לה לבכות עד שהיא נרדמה וככה היא הבינה שאין למה להתעורר בלילה, ועכשיו הבנתי כמה שזה היה נוראי. אז לא יעזור לא לי ולא לה שרק אגיד לעצמי כמה שזה היה נורא, ורק אבכה כל פעם שאחדוב על זה וכו' וכו', ואחשוב רק על זה שעכשיו כשהיא תגדל היא לא תסמוך עלי כי אז לא הייתי שם לצידה. כן יעזור לכולנו אם אני כאמא אחליט שבשיטה הזאת אני לא אשתמש יותר לעולם, אעבוד על הסבלנות שלי כדי שבילדים האחרים אוכל להתשמש בשיטה אחרת, ואראה לה שהיא יכולה לסמוך עלי באלף ואחת דרכים אחרות.

הסתכלות על העתיד ושינוי ועבודה לקראתו, במקום הלקאה על העבר.

והאמת, צר לי שמכל מה שכתבתי למעלה הוצאת את הדברים מהקשרם והתייחסת (לא בתגובה אלי, אלא במה שלקחת מזה לעצמך) רק לחוסר ההלקאה העצמית על העבר, שאם היא עומדת לבדה היא באמת לא טובה.
עכשיו הבנתי אותךאשה שלו
ולקחתי מה שצרם לי בעין וזו התגובה הראשונה שלך שזה מה שהודגש
אני שמחה לשמוערק שאלה לי
קראתי שוב את התגובה הראשונה שלי, וכתבתי שם הרבה פעמים שההורה צריך לקחת אחריות ולעבוד על עצמו ולהשתפר, אז לא יודעת מאיפה לא הובנתי נכון... כפרת עוונות...
בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמת
הבת שלי בגיל הזהרקאני

גם קטנטונת

לא קניתי לה נעליים רק עכשיו מתחילה ללכת וגם זה לא לגמרי

אבל מאמינה שגם היא תצטרך מידה קטנה ממש

אני פעםמקקה
קניתי לילדה בכוונה סנדלים של בנים כי לא נשארו של בנות בסוף העונה, ושלה נקרעו. אפשר לחשוב מה זה כבר משנה...
אני מסכימה איתך כמובן🤭מתואמת
חחחח בדיוק באתי לכתוב שגם ככה הגננות לא רואותאני=)אחרונה
אותנו בימים אלה, אז אפשר להתפרע עם אווירת השביזות וההזנחה. ואז ראיתי את התגובה שלך... אז בול!!
אני קניתי נעליים לקטנה שלי בשיין 🤭דיאן ד.

זה פשוט עושק המחירים של נעלי צעד ראשון.

ושתהיה בריאה הקטנה הזאת, כבר בת שנתיים + ועדיין במידה 18.

התחילה במידה 16 שאין מידות כאלו בכלל בארץ.

תשלחי קישור.שושנושי

יש מלא נעליים לא יודעת מה טוב ומה לא.

היה לי חשוב לקנות כי אנחנו מטיילים מלא ברחוב.

לבית אני לא צריכה, זה רק לגינה וכאלה 

כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

חודש בדיוק.שושנושי

מקודם שמתי לו עוד פעם והשתפר.

הנחתי חתיכה של דבק נייר בחלק הקדמי שלא ישתפשף חחח עכשיו אני יותר רגועה עם הזחילה 

תקין. אצלי גם כאלה שהלכו חודשיים בלי נעליים, ברגע,שגרה ברוכה
שהבאתי נעליים לקח להם כמה ימים להתרגל ולרוץ בהן. בדכ תוך כמה ימים זה הסתדר
רק מציעה להמשיך גם לפעמים הליכה בלי נעלייםאור10

בעיקר בגינה, בחול ודשא. או נגיד על מזרנים.

הליכה על משטחים שונים ככה הוא ממשיך לחזק את כף הרגל מה שלא קורה בתוך הנעל. וגם יחשף לתחושות שונות.

מומלץ. (במיוחד שהתחיל ללכת רק לפני חודש ).

נערה שהשמינהרוני 1234

הבת שלי (בת 15) הפסיקה לקחת ריטלין אחרי תקופה ארוכה ומסתבר שזה גורם לתאבון מוגבר. אחרי כמה חודשים ה"בולמוס" קצת נרגע אבל לא מספיק.

בקיצור היא השמינה מאד בלי לשים לב. נראה שאין לה שום מודעות לעניין ובעלי לוחץ עלי לדבר איתה. העניין הוא שאני לא בטוחה האם ומה להגיד לה ואיך בכלל לגשת לנושא באופן יעיל ובלי לפגוע בה/ בדימוי העצמי שלה.

אשמח לרעיונות ועצות…

נראה ליDevora

לדבר איתה: זה סיכוי ענק לגרום נזק.

בדימוי העצמי שלה, ואף בנושא ההשמנה עצמו.

לדעתי: לכבד את הבחירות שלה, זכותה. יחד עם זאת שווה ללכת לבדיקות דם ליתר בטחון, וכן להוציא את השטויות מהבית.

ממש ממש ממשאנונימית בהו"ל

ממליצה לשמוע את הפודקאסט של מה בליבא עם רוני רמז

היא מדברת מדהים על עודף משקל

ממש גרמה לי לבכות איך גרמו לי לשנוא את עצמי ואת הגוף שלי...

בכללי, אין מה להגיד לה בעצמה.

אם היא תרצה ותפנה אליכם להתייעץ מה לעשות, אז תייעצי לה להוסיף פעילות גופנית , לשלב התזונה ירקות וכו'

בעיני אין סיכוי שהיא לא שמה לב או תשים בקרוב ממשירושלמית במקור
אז אם רק זה השיקול, ממש חבל לפתוח
מסכימהאיזמרגד1

די ברור שהיא כן שמה לב, וכרגע לא רוצה לעשות עם זה

כלום כי זה מלחיץ או אין לה כוח להתמודד עם זה או משהו בסגנון...

אני מאמינה שהנכון יהיה להתעלם, מקסימום לדאוג שהאוכל שמכינים בבית יהיה בריא יחסית...

אבל זה לא התפקיד שלנו כהורים?רוני 1234
לדאוג לבריאות שלה ולאיכות חיים שלה באופן כללי… גם אם כרגע זה לא מפריע לה או אין לה כח?

תעזרו לי לחדד את הנקודה… זה מה שבעלי טוען

בגדול אני חושבת שכןאיזמרגד1

אבל התפקיד של הורים זה גם לחשוב לטווח ארוך... אני חושבת שכל מה שיגידו לה יגרום לה א. לאנטי, ולהוריד את הסיכוי שהיא תתחיל לאכול בריא או לעשות ספורט כי זה יהפוך למשהו שהוא מולכם במקום למשהו שמול עצמה

ב. לחרדה או דימוי עצמי נמוך, כי אם אתם מדברים איתה על זה זה כנראה ממש גרוע. וחרדה אגב הרבה פעמים גורמת להגביר אכילה רגשית ולא להוריד.

אני חושבת שדברים כמו להוסיף סלט חי לכל ארוחה ודברים כאלה, שזה להוסיף אוכל בריא בכללי ולא לחץ מולה. ואם היא מבקשת עזרה או מתלוננת על המשקל שלה אז אפשר להציע עזרה בעדינות. אבל לא לבוא ולדבר איתה מלכתחילה.

אין מצבoo

שנערה בת 15 לא שמה לב שהיא השמינה

יכולת ההשפעה ההורית לגבי אורח חיים ותזונה נכונה היא ב

1. אוכל בריא זמין בבית

2. דוגמא אישית

3. חוסר שיפוטיות

4. השארת יכולת הבחירה בידי הילדה

בכל גיל

ובפרט בגיל 15

אני כן הייתי מדברת איתה,אמאחת

כי נערה בת 15 בטוח שמה לב שהשמינה ומן הסתם מתעסקת עם זה בלי סוף. אז בתור הורים נראה לי חשוב לפתוח ערוץ תקשורת דווקא סביב דברים לא מדוברים. למתבגרים יש נטיה להכנס לסרטים סביב דברים ולחפש תשובות ופתרונות במקומות שהם לאו דווקא חיוביים או מקדמים.

כמובן לשים לב טוב לתוכן השיחה. לזכור שבתור הורים אין לכם מטרה לגדל ילדה רזה, יש לכם מטרה לגדל ילדה בריאה שאוהבת את עצמה.

הייתי ממקדת את השיחה בנערה וברגשותיה - איך היא מרגישה עם עצמה? האם היא זקוקה מכם לעזרה כלשהי בנושא?

מדגישה אלף פעם שהיא אהובה בדיוק כפי שהיא. באופן כללי, לנסות להתפעל ממנה באופן יזום כמה שיותר. לאו דווקא מחלקים חיצוניים - מכשרונות, תהליכים יפים, חברויות יפות, כל מה שמסייע לנערה לפתח דיבור פנימי אוהב וחומל כלפיי עצמה. 

מה המטרה לדבר איתה?עוד מעט פסח

סליחה על הנחרצות, אבל שבעלך ילך לעבוד על עצמו לקבל אותה ולאהוב אותה כמו שהיא היום.

בלי זה, כל דיבור וכל פעולה רק יעשו נזק.

לעורר מודעות ולעצור או למתן את העליה המהירה במשקלרוני 1234
אולי לעודד אותה לאכול יותר ירקות ופירות במקום פחמימות או לעשות ספורט למשל…

היום זה מאד אופנתי "לקבל את עצמי כמו שאני" אבל בואי לא ניתמם… גם אם נשתוק (כמו עד עכשיו) יש סיכוי גבוה שבשלב מסוים היא תבין שהיא שמנה מאד והיא כנראה לא תהיה מרוצה מזה.

אולי גם יש הבדל בין מישהי שמגיל צעיר היתה שמנמונת לבין מישהי שהשמינה מהר ובאופן פתאומי יחסית בעקבות הפסקת טיפול תרופתי.

רוב האנשים המבוגריםoo

לא מצליחים לעצור עליה במשקל/ לעשות ספורט/ לאכול ירקות במקום פחמימות

כי זה קשה

מאד

לילדה בת 15 הקושי פי כמה וכמה

מודעות אפשר לעורר

בצורה נכונה

בעיקר מדוגמא אישית

רוב הסיכויים שניסיון לעורר מודעות ועידוד יפגע בה מאשר יעזור (כי זה עם פוטנציאל גבוה לשיפוטיות והתערבות)

זה לא מאד משנה מתי ולמה קרתה ההשמנה

אלא

ששליטה על אוכל זה דבר מאד קשה

ומעטים האנשים שמשיגים את זה

אדם שלא חווה את התהליך הפנימי

לא יכול להבין אותו

האדם היחיד שיכול לעזור בנושא הזה

זה האדם לעצמו

שאר האנשים בעיקר יפריעו

(עם פוטנציאל גבוה שההורים הם אלה שמפריעים)

תודה שכתבת, אני קוראת הכלרוני 1234
אני הייתי נערה שמנה. מאד.ניק חדש2

ומה ההורים שלי לא ניסו.

בסוף עד שזה לא הגיע מתוכי זה לא עזר.

אז ירדו 7 קילו והחזרתי 10.

מה לא ניסו איתי.

בסוף ברגע שהחלטתי, אי שם בגיל 17, הצלחתי להוריד 34 קילו ממשקלי.

אבל זה רק כשזה הגיע מתוכי.

לא הייתי מדברת איתה.

כן מכינה אוכל בריא יותר ומנגישה פירות וירקות.

כשהיא תרצה היא תיגש אלייך.

בגיל הזה אין סיכוי שהיא לא מודעת לעצמה.

העבודה שלהאיזמרגד1
זה לנסות לאכול יותר בריא ולעשות ספורט. העבודה שלכם זה לקבל אותה כמו שהיא. וכמו שכבר כמה כתבו לך פה- אין מצב שהיא לא יודעת שהיא השמינה...
ואת היית רוצהעוד מעט פסח

שאמא שלך תסב את תשומת לבך למשקל שלך ותעודד אותך לאכול יותר פירות וירקות?

סליחה, אבל זה נשמע לי נורא.

לקבל אותה כמו שהיא זה לא להיתמם.

זה להגיד שיש בה עוד המון המון דברים חוץ מהמשקל.

יש לה תכונות אופי. יש לה שיער יפה. או עיניים יפות. אולי היא חברותית, או מצחיקה, או חכמה, או אכפתית מאוד. את יודעת. אבל היא מיליון דברים חוץ מ'שמנה'.

אז כרגע היא בעודף משקל. ואולי יום אחד היא תרצה להרזות ואולי לא. זה לא משנה.

מבחינתכם היא מהממת כמו שהיא וזהו.

(שוב, תחשבי איך היית רוצה שההורים שלך יתייחסו אלייך בנושא כזה. תראי כמה שרשורים כואבים נפתחים פה בפורום סביב הנושא. תחסכי את זה ממנה. בבקשה).

מסכימההמקוריתאחרונה

רוב אחיי היו אוביס בגיל ההתבגרות והגיעו למצבשרוצים מעצמם בלי שהעירו להם וירדו עשרות קילוגרמים לבד

לא להתערב, לקבל כמו שהיא

רם מפריע לבעלך בעין שיעבוד על עצמו ואפשר לדאוג שיהיה אוכל יותר בריא בבית שאת מגישה אבל לא יותר

הייתי מציעה לה להרשם לחוג ספורט כיפיחילזון 123
משהו לנערות. זומבה, עיצוב, מה שהיא מתחברת אליו

לא הייתי אומרת לה לאכול פחות או משהו כזה

בנושא כזה רגיש, בגיל כזה רגישנעמי28

הייתי מתייעצת עם גורם מוסמך כמו פסיכולוגית ילדים (לא דיאטנית).

ושימו לב על מה זה יושב אצלכם, אני לא חושבת שמדובר רק בבריאות, אלא גם בתפיסה חברתית.

תשאלו את עצמכם, אם בדיקות הדם שלה יצאו תקינות, אם היא היתה אוכלת לא בריא ולא משמינה, אם הסכנה הבריאותית היתה בתחום אחר כמו חוסר שינה, עדיין הייתם נלחצים באותה מידה?

אני מניחה שיש כאן גם איזושהי תפיסה של דימוי גוף (לכולנו) ואתם דואגים לא רק בריאותית גם חברתית.

אני לא אומרת את זה כשפיטה, התפיסה הזאת נוגעת בכולנו, פשוט חשוב להיות מודעים לעצמנו ומה מניע אותנו.

ונכון בריאותית זה גם לא בריא, לכן כן הייתי מניעה אותה בדרך כלשהי, אולי שינוי כללי בריאותי של הבית, אולי ספורט משותף, הליכה של שתיכן, בלי קשר לשיח על נראות. ובעיקר מתייעצת עם גורם מוסמך.

זה קריטי במיוחד בגיל הזה.

הדבר היחיד שעולה ליבאתי מפעם

זה לדבר על עצמך.

תשתפי אותה כאילו דרך אגב שאת רוצה קצת להוריד במשקל, אז את אוכלת יותר ירקות, תכיני לך סלט גדול ותגידי איזה טעים אם בא לה קצת?

תכיני כאילו לך ירקות בתנור וכד' ...

את לא מדברת עליה בכלל, רק על עצמך ועל בריאות וזה נותן לך כח, הקמח הלבן מעייף אותך ואחרי ירקות יש לך יותר אנרגיה. להכין דברים בריאים מגניבים כמו כדורי תמרים, בשבילך ומי שרוצה גם מוזמן.

מאמינה שהיא שמה לב לגוף של עצמה, זה בדיוק בגיל שמתעסקים המון עם הגוף, אם היא באמת מעוניינת לרדת במשקל יהיה לה קצה חוט - איך מתחילים, ושזה לא כזה נורא, ושאמא שלי מכירה את זה יאפשר להתייעץ איתה. 

אז מה מכינות לשבת?פיצקית24
שבת בלילה מתארחתשושנושי

שבת בבוקר עדיין מתלבטת לגבי העיקרית

עוקבת איתך 

לליל שבת מרק עוף עם קניידלך. יותר מזה לא נאכל בכללואילו פינו
לבוקר בשר עם ערמונים, שניצלים, פירה וירקות בתנור 
סוף סוף בביתבוקר אור
פה פשוט ומצומצם

ערב מרק עוף והמון ירקות עם קניידלך

בוקר עוף ותפוחי אדמה ברוטב תפוזים בתנור, אנטיפסטי

סדש קניידלך, ביצים קשות או חביתה,  אולי תפוחי אדמה מבושלים כמו כרפס

מצות

עוגה קנויה לילדים, פומלה ואננס, יש גם גלידה חלבית

סלט ירקות,  מטבוחה, אולי ממרח זיתים, מקלות גזר בתנור

עוגת בראוניז אגוזים, קוגל תפ"א, ביציםנפש חיה.

מרק עם קניידלך בלילה

וואיפצלשהריון

האמת לא מכינה לשבת כלום. אולי עוגות.

אבל הכנתי מלא לליל הסדר (אנחנו משפחה קטנה והכנתי לכל המשפחה של ההורים שלי 12 נפשות).

חלק נשאר וחלק אחרים יכינו.

הכנתי לערב חג (שלא יהיו רעבים):

חזה מתובל, שניצלים, פירה, סוג נוסף של פירה, ונקניקיות

לליל הסדר: עוף בדבש, תפוחי אדמה וגולאש בשר.

ליום- בשר מתוק עם בטטה ותפוא, והיה גם עוף בתנור.

וסלטים-

מטבוחה מרוקאית

כמה סוגים של חציל

סלק

פלפלים

בישלתי לפני החג עד 3 בלילה.

ומיציתי!!

היום לא רוצה לבשל!

מה זה סוג נוסף של פירה?יעל מהדרום
סתם פירהפצלשהריון
משבבי תפוא לאוהבים (בעיני מגעיל)
😂יעל מהדרוםאחרונה
ממש וואו!! אלופהפיצקית24
אני הכנתי לזניית מצות, פשטידת בטטה ואורזמתואמת

וגם לחמניות מקמח מצה וקמח תפו"א (אלתרתי קצת ויצא יחסית בסדר ב"ה. העיקר שהקטנה אהבה, ועכשיו יהיה לה מה לאכול... נראה לי שבפעם הבאה אכנסי גם קמח שקדים, שיהיה קצת בריא)

הבת שלי מכינה מרק וחמין, וגם תפו"א וסלט גזר מרוקאי.

איזה מזל שלא כל הבישולים עליי🤭

אפשר מתכון לפשטידת בטטה?פיצקית24
יש לי מלאאא בטטה
אין לי מתכון...מתואמת

אני פשוט חותכת לעיגולים דקים, מסדרת בתבנית ומפזרת מעל תערובת של ביצים, שמ"ז ותבלינים (הפעם הוספתי גם קצת קוטג' ושקדים טחונים).

אם יצא טוב או לא - נדע בשבת🤭

תודה על הרעיונות!פיצקית24

באיחור ממשששש

מכינה מרק קניידלך, חמין, בטטה ותפוא בתנור, קציצות מצות, לחמניות (מאבקה קנויה)

בישלתי ביצים קשות ותפוא (אם אספיק אכין בורקס מצה)

ואולי אקח עוד רעיונות מפה אם אספיק, או לחג שני…

וסלטים-אצלנו אוכלים סלטים חיים בעיקר.

פסטו

סלט ירוק עם שקדים

סלט כרוב

סלט מלפפון עגבניה..

מרק לערבעוד מעט פסח

והבוקר עוף בתנור עם תפו''א ובטטות.

הכי פשוט.

אין לי כוח לבישולים.

אה,עוד מעט פסח
סוחטים ועוגות נשאר מליל הסדר
רגיל האמתהמקורית
דגים, מרק וסלטים
אצלנואבןישראל

ערב

דגים ומרק עוף עם קניידלך

בוקר

קציצות מטוגנות גם עם חציל ותפוחי אדמה

תפוחי אדמה ובטטה בתבשיל

בשר כבש

סדש

דגים שנשארו וסלטים

אולי נכין בלינצס/ פנקייק

סלטים- מטבוחה חציל במיונז חציל מטוגן גזר מבושל כרוב עם מיונז ביצים וסלטי ירקות/ חסה וכו 

איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

הכי חשוב שהילדים נהנו! הרי זו מהות ליל הסדרמתואמת
ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתי

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

תודה על ההתעניינותשושנושי
עבר עריכה על ידי שושנושי בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ו 8:30

אנחנו עשינו בבית, היה ממש ממש כיף.

הבן שלי קם חג בבוקר וביקש שנעשה עוד פעם ליל הסדר, מבחינתי היה שווה הכל עם הבקשה הזאת (זה משמעותי לי כי אני אישית מעולם לא התחברתי ללילה הזה, אצל ההורים משני הצדדים הוא ארוךךךךך, מסיימים באיזה 4. הלילה הזה זכור לי בתור אחד שרק רוצים לישון ולאכול ואי אפשר. ההורים מדהימים שלא תטעו, פשוט לא מצאתי את עצמי בקונספט).

בקיצור, היה טוב.

סיימנו ב 12, שני הילדים נשארו ערים עד הסוף. ערב מלא בשירה וריקודים.

בעלי הכין הצגה הם בובות שמתלבשות על היד, אבל הילדים לא היו בעניין אז פשוט זרמנו עם השירים בהגדה. איםה שלא היה שיר, מלמלנו מהר כדי לא לאבד את הקשב שלהם.

קנינו טרמפולינה שבוע לפני פסח (קטנה, בלי רשת) - הנחנו בסלון ליד השולחן הגדול לא הפסיק לקפוץ כל הלילה (ברמת המוזר לדעתי - כאילו, כמה אפשר לקפוץ?????. הגדול החליט על מסלול - רוקדים במעגל עולים לטרמפו קפיצה בחישוקים, עוד כמה דברים ומהתחלה. הפכנו להיות קצת עמדת דיג'י)

בקיצור היה ממש כיף.

עדיין יש פינה בלב שלא מוכן להשלים עם הטוב הזה, אני ממש התרגלתי שזה ערב של דברי תורה ופתאום כזה - לא היה דבר תורה אחד. גם אם הייתי רוצה בעלי היקר פחות הטיפוס ואני גם ככה, אין לי קשב לזה. היה טוב ומצד שני לא יודעת, מנסה להתרגל.

העיקר הילדים ואנחנו נהננו.

ראיתי סרטון של הרב יגאל כהן שבסופו של דבר - שום דבר לא שווה בלי שמחה. אז ב''ה שמחה גדולה הייתה. הבן שלי מחכה לסדר הבא וזה ממש עושה לי את זה. 

וואו, כל הכבוד לכם!מתואמת

לעשות ליל הסדר לבד רק עם שני ילדים קטנים - זה אומץ!

באמת נשמע שזה היה מדויק בשבילכם❤️ איזה כיף שכולכם נהניתם כך! מן הסתם הילדים לא היו מצליחים ליהנות בליל סדר שכולו דברי תורה...

היינו אמורים לעשות בביתשומשומונית

פעם ראשונה (בעצם חוץ מהקורונה). אבל הוא סגר חג בצבא. אז בסוף נסעתי להורים.

היה בסדר, אבל הייתי צריכה לתזז בין הקטנים לגדולים ולהרדים. בקושי אמרתי משהו מהמגיד, וגם בהלל ונרצה הייתי עם הקטן שהתעורר. מקווה שלמגוייסות יש פתור בכל זאת..

ואני עם סוכרת- אז מאתגר עם האוכל, המצות ו4 הכוסות (קיבלתי הנחיות מהדיאטנית מה בדיוק לעשות), אבל זה גם לא השאיר לי הרבה מה לאכול...

עכשיו אנחנו בבית ב"ה, הוא אמור לחזור סמוך לשבת. 

דייייי איזה מתסכל זה שינוי ברגע האחרוןשושנושי

ועוד שינוי כזה. ממש קשה.

בעז''ה שתהיה לו נסיעה טובה הביתה ויחזור כמה שיותר מהר. 

היה מקסיםרוני 1234
היינו לבד בבית ונהננו מכל רגע. הילדים ממש שיתפו פעולה (קיבלו מרשמלו על כל שאלה יפה/ תשובה שענו) ולמרות שהיו להם ממש קוצים ונאלצנו לקצר מאד היה מקסים.

אשמח לשמוע מה אתן שותות בארבע כוסות. אני שותה תירוש וכל שנה כמעט מקיאה בכוס הרביעית מרוב גועל. מצד שני אני לא מסוגלת לשתות כוס שלמה של יין (לא בהריון ולא מניקה אבל פחות מתחברת לאלכוהול).

אני שותה מיץ ענבים של קדם, טעים לי ממששושנושי
מתחילת הסדר שותה בכוס שמכילה בדיוק את הכמות שצריך, טיפה לא יותר. 
גם אני וממליצה ממשראשונית

לקחתי את הסוג המופחת סוכר וזה היה מעולה

השנה קנינו מיץ ענבים מזן רוזה, והוא היה עדין וטעיםמתואמת

יותר מהמיץ הכהה (לא זוכרת מה שם הזן).

גם לי קשה לשתות הרבה מיץ ענבים, וביין אין סיכוי שאגע...

אני מערבבתהשם שלי

רוב הכוס מיץ ענבים, מוסיפה גם יין.

ככה לא מרגישים את החריפות של היין, אבל זה קצת מאזן את המתיקות.

אני שותה יין לבן מוגז קלילדיאן ד.

מאוד מאוד מאתגר לי 4 כוסות.

כל שנה הייתי מסיימת את ליל הסדר עם בחילות והקאות.

השילוב של כ"כ הרבה מיץ ענבים ומצות הפך אותי לגמרי.

כבר שנה שניה שאני שותה יין לבן מוגז ספציפי שהוא נחשב מתוק אבל בקושי מרגישים

אני מרגישה שהוא כמו סודה בטעמים.

לפעמים מוסיפה טיפונת מיץ ענבים אדום בשביל הצבע.

בקיצור ממש קל לשתות ואני מסיימת את ליל הסדר כמו בן אדם.

איזה יין זה?רוני 1234
ברטנורא מוסקטודיאן ד.

ממש ממליצה לך לנסות.

תנסי פעם בלי קשר לליל הסדר ותראי אם את אוהבת.

אחלה ייןoo

גם אני שתיתי ממנו בסדר

והיה מעולה 

אפשר חלק כוסותרקאני

יין חלק מיץ ענבים

יש יינות קלילים כמו האלה המוגזים

היה ממש נחמדשמ"פ

היינו אצל ההורים שלי ובגדול שלי כבר בגיל שמבין וזה היה ממש חמוד לראות איך אבא שלי מתלהב למספר לו את ההגדה ולשאול שאלות

הבן היה מבסוט, קיבל מתנות, שוקולד צ'יפס על כל דבר שענה ואמא שלי קנתה דברים לשולחן בשביל עשרת המכות והם שיחקו כאילו הם פרעה וכו'

הייתי גמורה ממש אבל היה חמוד לראות והבן ביקש שנעשה שוב שזה לדעתי הכי שווה.

אצל חמי וחמותי זה הרבה דברי תורה ואני מאבדת את זה לגמרי ( במיוחד אם יש ילדים ) 

ב"ה היה טובמתואמת

למרות שהייתי גמורה מעייפות (בהלל קצת התאוששתי).

ולמרות כל מיני תקלים קטנים שנוצרו עם הילדים...

בעלי ניהל את הסדר ביד רמה, הילדים הפציצו בשאלות, הבן הבררן שלנו הצליח לאכול קצת מרור (!), הילדונת שרה ארבע קושיות (בקול תינוקי כזה - הבינה שזה תפקיד של הקטנים בדרך כלל), ילדת כיתה א' קראה יפה מאוד קטע מההגדה וריגשה אותנו, התינוקת הקדימה את נרצה לזמן שולחן עורך והושכבה לישון (גם ככה לא אכלה יותר מדי) והילדונת נשארה ממש עד הסוף ונרדמה ברגע שהשכבתי אותה, שזה היה כיף. הבנים נשארו לומר שיר השירים אחר כך. שניים הלכו אחר כך לישון (כדי להתעורר מאזעקה שעתיים לאחר מכן🥴) ושניים אחרים נשארו ערים כמעט כל הלילה🤭 (והפסידו סעודת בוקר, שלאחד מהם זה לא בא בטוב, אבל בסוף הוא התגבר על זה...)

אני קצת מבואסת שהשנה לא הקראתי להם סיפור מלווה להגדה, בגלל העייפות שלי... אבל היה מספיק תוכן גם ככה.

והעיקר - לא היו אזעקות במהלך הסדר! זה הדבר שהכי הלחיץ אותנו... 

ב"ה היה ממש טובהשקט הזהאחרונה
היינו אצל חמי וחמותי והייתה אווירה טובה, השתתפות של כולם.. הילדים קצת דרשו תשומת לב אז לא הייתי כל הזמן לגמרי בתוך העניינים אבל בסדר..
בנות אתן חושבות שזה הריון?שלווה פנימית 34

עשיתי היום בדיקה בשעות הבוקר מאוחרות לא על השתן הראשון.

עיכוב כיומיים...

יש כאב בטן תחתונה וגב תחתון

הפס יצא אחרי כמה דק ולא נעלם

בבקשה תגידו שזה זה!

מחכה שניםםםםםםם לפס הזה

תמונה נוספתשלווה פנימית 34

אני רואה 2 פסים לגמרירקאני

כמה דקות? עד עשר דקות נראלי זה עדיין נחשב

איזה חברה הבדיקה?

בגדול נראה חיובי לגמרי

הפס יצא ממש אחרי כמה דק..לא יודעצ בדיוק..עד 10 דקשלווה פנימית 34

הבדיקה של לייף הסגולה

מקווה מאוד שזה זה.

אז נראה חיובי רקאני

בשעה טובה!!!

בעזרת ה' שימשיך ויהיה הריון תקין וקל בבריאות וידיים מלאות

אמן ואמן!!!!!!שלווה פנימית 34
ממש פס!!!Pandi99
🥹אין לי מילים..מרוב ציפייה אני בחרדהשלווה פנימית 34
מבינה ממש..Pandi99

מציעה ללכת לעשות בדיקת דם

בהצלחה ענקית!!!

תודה אהובה!כיובן שאעשה בדיקת דםשלווה פנימית 34אחרונה
נכון שאני לא משוגעת?אנונימית בהו"ל
יש בבדיקה פס נכון?

אני לא רואהאחת פשוטה
אני רואה משהו ממש ממש עדין. תנסי עוד יום יומייםשושנושי
בשורות טובות 
אני לא רואההריון ולידה
אבל אם הבדיקה ישנה יכול להיות שהפס חלש בגלל זה.

לי היו בבדיקות ישנות פסים חלשים ממש גם שבוע אחרי האיחור, ובדיקה חדשה הראתה שני פסים בוהקים תוך שנייה.. 

הבדיקה חדשה.אנונימית בהו"ל

פשוט בדקתי ממש מוקדם. כמה ימים לפני האיחור.

מעניין. העליתי את התמונה לAI והיא טענה שיש פס חיובי מובהק.

פס חיובי מובהק חחחחשושנושי

אין על הבינה.

אני בכנות רואה משהו נורא עדין,

אני הכי בעולם מסכימה שקשה לחכות. לדעתי ראשון בוקר כבר יהיה יותר ברור. 

ואני גם מתלבטתאנונימית בהו"ל
כמה זה נורא ששתיתי יין מעורבב במיץ ענבים ב4 כוסות? במצטבר יצא כמות לא קטנה.
זה שתתחרטי לא ישנה את התמונה.שושנושי

תשתי הרבה מים, תאכלי טוב ותחשבי חיובי.

בשורות טובות 

עוד אין שיליה בכללמקקה

לא נראה לי שאמור להשפיע בשלב הזה

וטני רואה פס

בשעה טובה

אני גם עשיתי את זה לפני 3 שנים לפני שגיליתי היריוןשיפור
ברוך ה' ילדה בריאה וחכמה
ממש ממש לא נורארקאני

אבל ממש

אל תקדישי לזה מחשבה

בשלב כל כך מוקדם שלא ברור אם יש הריון או אין

זה ממש לא קריטי

התאמצתי ולא רואה כלוםפה משתמש/ת
אני רואהשאלת היריון
אני רואהרקאניאחרונה

משהו מאודד חלשש

אבל כן קיים

ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

את יושבת גם לשחק איתה?מקקה

היא יודעת מה עושים עם משחקים?

אולי אפשר להתחיל לה משחק ואז לנסות ללכת קצת

גם לי נשמע הכיוון הזהשיפור

להתחיל לשחק איתה וללכת לרגע ולחזור, ואז בהדרגה ללכת ליותר ויותר זמן.

אולי לנסות שזה יהיה משחק ביחד עם האח ולהשאיר את שניהם ביחד.

בטח שאני יושבת , אבל לא כל הזמן כמובןshiran30005

משחקים של 10 דק-רבע שעה כל פעם כי הם מאבדים סבלנות, אבל איך שאני קמה היא קמה יחד איתי

עם הגדול יותר היא לא משחקת אלה בעיקר מציקה ולוקחת לו דברים אז אי אפשר להשאיר אותם לבד גם בלי השגחה

באמת מורכבמקקהאחרונה
הייתי ממשיכה לנסות כל הזמן, אפילו לדקה שתיים ולהרחיב בהדרגה
כל כך מזדההאוזן הפיל

זה קשה ברמות, הבת שנתיים שלי גם מתעקשת שאני אשב לידה בארוחות, אחרי שהצלחתי להוריד אותה מלשבת עלי.

ועבדתי איתה על הפרדות, בהדרגה, ואז עברנו דירה ושחררתי, והמשכתי לעבוד, ואז פרצה מלחמה ושחררתי שוב.  עכשיו חזרנו לעבודה.

בעיקרון בוחרים משהו אחד קטן, שהיא מסוגלת, לדוגמה, אני עכשיו שוטפת כלים ואתפנה אליך רק כשאגמור

אז היא בוכה וכועסת ומושכת לי בחצאית, ואני מתעלמת, ואז היא נשכבת על הרצפה לידי. אחרי כמה ימים היא עדיין מוחה, אבל כבר מבינה שאני לא אתפנה אליה עד שאסיים.

וככה לאט לאט לאט מרחיבים את ההפרדות.

מאד לאט.

כמו שבונים שריר, רק שזה שריר חדש לגמרי והמח עדיין לא מפותח עד הסוף, אז זה אפשרי, אבל דורש התמדה וסבלנות.

תתחילי בהסברים הם מבינים המון בגיל הזהעל הנס

עכשיו אמא עסוקה,אמא עושה עושה x y כשאמא תסיים אמא תשב איתך,כשתסיימי תגידי לה אמא סיימה עכשיו אמא יכולה לחבק אותך.  בהתחלה היא תבכה ותתנגד אבל בהתמדה היא תבין.

מאוד מוכרDevora

מסקר קטנטן סביבי, שמתי לב שזה יחסית גורף לילדי הגיל הזה.

אני ממש חושבת שזה בגלל הסיטואציה שהם נמצאים בה מאז שהם נולדו.

כבר ההריון ועד היום: כל הזמן מלחמות, סטרס באוויר, חוסר שגרה.

ממש מאמינה שזה קשור.

האמת חשבתי שזה רק אצליאוזן הפיל

והיו לי מצפונים על כל הסטרס במהלך ההריון.

מעניין לבדוק אם זאת באמת תופעה רחבה יותר בשנתון הזה

גם שלי ככהרקאני

בת שנה וחצי

הגבר של חיי השתנה כ"כאנונימית בהו"ל

חלמנו על משפחה גדולה יחסית 5-7 ילדים ככה, אחרי שני ילדים הוא החליט שזה מספיק לו.

התחתנתי עם בייניש שלמד לרבנות, 3 תפילות ביום במניין, רוצה בית תורני, שולחן שבת עם דברי תורה וזמירות...

היום לא הולך לתפילות, גם לא בשבת. לפעמים מתפלל יחיד, לא תמיד, כן מניח תפילין, שומרים שבת אבל אין אווירה של שולחן שבת בקטע הדתי כמו בבתים שגדלנו בהם.

שני הדברים האלו מפריעים לי מאוד, אני אוהבת אותו מאוד מאוד, יש בינינו כימיה ותקשורת מעולה והוא באמת הגבר של חיי, אבל אלו שני נושאים מאוד מהותיים בחיים שלי והפער מפריע, מאוד מאוד מפריע.

לאחרונה אני מבינה/ מרגישה שאני נשארת איתו כי בדמיון שלי הוא ישתנה. זה תקופה... זה המילואים, זה איזה משבר כלשהו, זה כאפה מהחיים שבחוץ... אבל זה מתארך וכאילו פתאום ירד לי האסימון שאולי זה לא ישתנה? ואז מה? אני אוותר על חלקים כ"כ גדולים מהאני שלי בשביל האהבה שלנו?

לא יהיו לי עוד ילדים (אולי וכן יהיו כי יבוא לקראתי באיזשהו שלב וגם זה לא בטוח. אז יהיו 3? גג 4? כשאני רוצה 6+ וגם זה ברווחים גדולים משאני רוצה וזה בוודאי ישפיע על אופי הקשר בין הילדים)

יהיה לי בית "לייטי" מבפנים כשכלפי חוץ אנחנו נראים דוסים? מה עם חינוך הילדים? מה עם הפער בינינו? מה עם זה שזה ויכוחים מהותיים שמשפיעים על צביון הבית והפער רק הולך ומעמיק?

ומצד שני - יש זוגות מוצלחים מעורבים דתיים חילונים, ויש לא מעט משפחות שיש בהם פערים בנושא הילודה. אז מה? בגלל זה תוותרי על אהבת חייך? מי אמר שתמצאי מישהו אחר? ולמה לעשות את זה לילדים הקיימים? הרי יש אהבה, ואהבה גדולה! אני לא באמת חושבת על להפרד. כאילו גירושין לא באמת אופציה. מצד שני מלחיץ אותי שאני נשארת מכוח האנרציה ומוותרת על חלקים כל כך מהותיים באני שלי.

אוף. אני מבולבלת.

עד עכשיו הנחתי שזה תקופה ויעבור, אבל זה כבר תקופה ארוכה מאוד וזה לא עובר.

אני לא יודעת מה אני שואלת או מבקשת פה. זה לא שהייתי רוצה להפרד, אבל גם לא הייתי רוצה להמשיך ככה עם שבר שילך ויעמיק, ואני מרגישה שזה כן כבר נהיה עננה שרובצת על הקשר ושיש נושאים שנהיו "טאבו" וזה מפריע לי מאוד.

אשמח לשמוע מחכמתכן.

מתייגת לךמכחול
את @נגמרו לי השמות האלופה, שתדע לענות לך בהרחבה.

בינתיים אני רק שולחת לך חיבוק, ואומרת שלדעתי האינטואיציה שלך צודקת, ובהחלט לא מפרקים בית שיש בו אהבה בגלל הסיבות האלה.

אני חושבתאיזמרגד1

שכדאי ללכת לטיפול זוגי, שיוצא מתוך נקודת הנחה שהפערים ביניכם קיימים ולא ישתנו. ולנסות להכין לכם איזשהו מתווה שיתאים לכם ולנסות כמה שיותר לגשר בין הפערים, שבסוף תהיה דרך שתתאים לשניכם.

וכדאי גם להפריד בין דברים שזה שלו-כמו תפילות במניין, דברים שהם משותפים- כמו מספר ילדים ודברים שהן בידיים שלך כמו ליצור שולחן שבת דומה יותר למה שאת רוצה...

עונה לך בתור זאתנעמי28

שהשתנתה בתוך קשר דומה.

ובעלי הוא זה שסופג את השינוי וניפוץ החלום.

הדבר שעוזר לנו לצלוח את זה, ולא רק לצלוח, להעמיק יותר את הקשר מקודם, הוא - חוסר שפיטה, המון שיחות נפש וכבוד.

בסוף, אנשים לא סתם משתנים, לא סתם עוזבים אמונה, שהיא עוגן הרבה יותר משהיא עול.

תדברו על זה לעומק, ממה זה מגיע, מחשבות, רעיונות, תפיסות חיים, בלי שיפוטיות, עם סקרנות.

שנינו כבר שנים מטופלים וזה עוזר לנו להבין את עצמנו ואחד את השניה.

אצלנו זה העמיק מאוד את הקשר.

ונכון זה לא שינה את הנתונים, בסוף התמונה שלו התנפצה (וגם שלי, באיבוד אמונה יש אובדן ענק).

אבל אנחנו מציירים תמונה חדשה אוהבת ובריאה יותר, עמוקה יותר ויפה יותר.

ובתור מישהי שהגשימה ועמדה מול כמה "תמונות" שהגשמתי בחיים, אפשר להרגיש מאוד לא שמחים אל מול התמונה הסופית שמאוד חלמת עליה.

כי האושר והסיפוק הם לא בסיום התמונה הם בדרך שהציור צויר עם כל המחיקות והטעויות.

בסוף, כשאני מבינה את עצמי ומתקשרת לו בצורה נכונה איך להבין אותי, הוא מעריך אותי מאוד בדרך שבחרתי למרות שהיא לגמרי שונה ממנו.

צריך גם לשבת על הקטע הטכני - דברים שנוגעים בעיקר לו, כמו תפילות, שם תצטרכי לעשות עבודה של שחרור,  ודברים שנוגעים לכולם כמו סעודות שבת ששם הוא יצטרך לתת יותר מעצמו (אפשר לחיות עם החלק הזה בשלום רק כשקיבלת את מה שכתבתי למעלה)

ואיך הילדים יצאו? פרטים חיצונים אני לא יודעת

אני כן יודעת שהם יצאו בריאים וחזקים בנפש, שרואים שאפשר לחיות ולכבד גם בשוני, עם ביטחון שכל דרך שהם יבחרו אנחנו נמשיך לתמוך ולאהוב ולהיות מאחוריהם בלי שפיטה.

כמה דברים-עוד מעט פסח

קודם כל, לפני הכל, הקושי שלך מאוד מובן. יש כאן אֵבֵל על איזו משפחה שחלמת ורצית וכבר לא תהיה.

קחי לך את הזמן, תחבקי את עצמך על הכאב הזה. לגיטימי והגיוני כל כך!

אחר כך, יש כאן עניין לשמוע אותו.

הוא הרי לא עשה לך דווקא. זה לא משהו מולך, אלא בינו לבין עצמו, ושווה פשוט להקשיב מה עובר עליו ומה גרם לשינוי.

ולנסות לעשות את זה בלי שיקפוץ לך כל הזמן כמה זה לא הוגן וכמה זה פוגע בך (למרות שזה באמת לא הוגן ובאמת פוגע בך!!! פשוט אלו שני דברים שונים).

ובסוף, למצוא את הדרך לחיות יחד.

הקב''ה מוכן למחות את שמו בשביל אהבה של איש ואישה. אז הוא האיש שלך, ולכן נראה שמה שהקב''ה רוצה ממך הזה שתחיו יחד באהבה. גם אם הבית יהיה פחות 'דוסי' במובן הקלאסי. אבל אהבה בין איש לאישה זה הדבר הכי-הכי קדוש. עשרות מונים יותר מזמירות בשולחן שבת.

ספציפית לגבי עניינים פרקטיים, לא צריך לוותר על הכל. יש דברים שיכולים להיות באחריותך (למשל- ללכת לתפילות שבת כשהוא שומר על הילדים. או ללמוד איתם תורה).

כתבת יפהנעמי28אחרונה

אולי יעניין אותך