הי,
פתחתי חשבון במיוחד בשבילך, אני קוראת ותיקה באתר, אך הפעם היה לי חשוב להגיב מניסיוני.
מסייגת ואומרת שהכל מניסיוני האישי בלבד.
בהריון הראשון עם hcg גבוה הייתי במעקב הריון בסיכון, אם כי כמוך לא היו אינדיקציות רפואיות נוספות אי בעיות, הריון תקין לגמרי. הומלץ לי לזרז בשבוע 39, מאותם שיקולים שאת מכירה - למנוע סיבוכים אפשריים.
עשיתי מלא דברים טבעיים משבוע 37- רפלקסולוגיה, דיקור, הליכות, יוגה... ללא הועיל.
בלחץ הרופאה שלחי התאשפזתי ב39 להשראת לידה, ללא תנאים בכלל (בלי צירים, בלי פתיחה).
נתנו לי נר, היו מלא צירים כואבים שדעכו ולא קידמו.
אחר כך עוד נר, שוב צירים, ירדו לי המים, ללא פתיחה והצירים דעכו.
אחר כך עשיתי 10 שעות פיטוצין, גם הפעם מלא צירים והגוף לא נכנס ללידה.
ביום הרביעי לאשפוז ביקשתי שיניחו לי והמשכתי רק לבצע ניטור.
בלחץ גבר גם בגלל ירידת המים, אבל הרגשתי שאני חייבת הפוגה.
הייתי יומיים במחלקה בלי התערבויות, והתפתחה אצלי לידה, כמעט 96 שעות אחרי ירידת מים.
בהריון שני שוב hcg גבוה. הפעם הייתי במעקב אצל רופאה אחרת לסיכון גבוה, שאמרה לי שהסיכוי לאותם סיבוכים גבוה רק באחוזים בודדים מכלל האוכלוסייה, והיא "מאפשרת" (בהנחה והכל תקין כמובן) לחכות ללידה טבעית.
אחרי הטראומה של הלידה הראשונה היה לי ברור שאני לא מזרזת, מושכת כמה שאפשר.
ניסיתי שוב דרכים טבעיות החל משבוע 38.
בשבוע 40 הגעתי למעקבים, והחלטתי לחתום סירוב אשפוז.
בהתייעצות עם הרופאה שלי, היא המליצה לא לחכות מעבר לשבוע 41.
ב40+6 הילד שלי שמע את התחינות של אמא שלו ונולד לבדו.
מה שכן - יומיים קודם עשו לי סטריפינג במעקב בבית החולים, לבקשתי כמובן.
כמובן שאני מאוד שמחה על הלידה השניה, אבל אפ הוא לא היה נולד, תכננתי יומיים אחר כך לעשות שוב סטריפינג ואולי אפילו להתאשפז כבר, פשוט כי השילוב בין סיכונים של שבוע 41 וסיכונים של hcg כבר יכול להיות בעייתי.
למה אני מספרת לך את כל זה? רק להציע לך מניסיוני מה למדתי -
1. שווה תמיד להכין את הגוף באמצעים טבעיים
2. השראת לידה ללא תנאים יכולה ליצור סיבוכים לא פחות, וחווית לידה מאוד קשה (זה פחות גרוע אגב בלידה שניה ממה שהבנתי, יותר סיכוי שהזירוז יעבוד)
3. יש גישות שונות בנושא hcg גבוה, זה לא שחור או לבן
4 חשוב מאוד במידה ומחליטים להישאר בבית - להגיע כמה שיותר למוניטור, לבדוק בבית לחץ דם ותנועות עובר.
לא יודעת להגיד לך מזה מה לעשות, זה נורא אישי.
אני גם בהריון השני ממש לא רציתי להתאשפז למלא זמן כשיש לי בכורה בת שנתיים בבית.
רק תדעי שהרופאים יכולים להיות נורא נחרצים, ונורא להפחיד, אבל בסוף ההבדל בינך לבין היריון רגיל הוא סטטיסטיקה של אחוזים בודדים (כ-3%).
לצערי הפרוטוקול הרשמי מאוד נוקשה בבתי החולים, אם כי בשיחות עם רופאים "שלא לציטוט" חלקם תומך בגישה שניתן לחכות.
מאחלת לך המון בהצלחה, ואם יהיו לך שאלות - מוזמנת.
מקווה שעזרתי במשהו, מכירה היטב את ההתלבטות הלא קלה סביב הנושא...