להחרים את יונילוורJewice

בן אנד ג'ריס מפסיקה את ההתקשרות עם הזכיין בישראל: לא מסכימה יותר למכור גלידה בהתנחלויות

יצרנית הגלידה שבבעלות יוניליוור העולמית הודיעה לזכיינית בישראל שבבעלות איש העסקים אבי זינגר כי לא תחדש את הסכם ההתקשרות עימה בעוד שנה וחצי. הסיבה: סירובה להפסיק למכור את מוצרי בן אנד ג'ריס בהתנחלויות. החברה הישראלית: "פעולה חסרת תקדים מצד יוניליוור, גלידה היא לא חלק מהפוליטיקה"

בן אנד ג'ריס מפסיקה את ההתקשרות עם הזכיין בישראל: לא מסכימה יותר למכור גלידה בהתנחלויות | כלכליסט

חברות בבעלות יונילוור

יוניליוור ישראל – ויקיפדיה

הספקנו להחרים ולתמוך להחרים ולתמוך לבנתייםלב אוהב

גם ככה זה חלב נוכרינופת צוף

זה לא רק חלב נכרי. יש להם גם מהדריןבנות יאלה לריב
רק אומרחמדת66

ששימו לב לא להתבלבל ולהחרים את בנד אנד ג'ריס ישראל, הם האחרונים שצריך להחרים אותם.

אז זה בעצם אומר שכל החברות שבהעלותםפה לקצת
לא יהיו יותר לשיווק בעוד שנה וחצי?
למעוניינים - כל המותגים של יונילוור ישראל באדיבות וויקיפדיהנחשון מהרחברון

אז אם רוצים להחרים - לכו תחליפו את המזווה...

• תלמה – מותג מזון שהוקם בשנת 1947 ומאגד תחתיו מוצרי דגנים, חטיפים ומוצרי מזון שונים. מותגי דגנים בהם כריות, כמו גם מיונז, וחרדל וכן מותגי החטיפים "כיפלי" ו"פרפר".
  • גלידת שטראוס – רכישת אגף "גלידת שטראוס" על ידי יוניליוור מקבוצת שטראוס החלה בשנת 1996 והושלמה בשנת 2014. מותגי גלידת שטראוס: מגנום, גודיז, קרמיסימו, קורנטו, סולרו, שוקובו, קרמבו, טעמקור, בומבה, ננסים, אסקימו, פנטסיה, מסטיגם, פצפצים, שוטס וכן חטיפי גלידה פסק זמן ואגוזי.
  • בייגל בייגל – מפעל בייגל בייגל הוקם בשנת 1880 על ידי משפחת אופים שגרה בעיירה קטנה ליד העיר קרקוב ועלתה לישראל בשנת 1933. המותג נרכש על ידי יוניליוור באופן חלקי בשנת 2000, הרכישה הושלמה בשנת 2010. המותג מציע מגוון של חטיפים אפויים.
  • ורד הגליל – ורד הגליל הוא מפעל שוקולד שהוקם ב-1986 בעיר צפת. המפעל מייצר טבלאות שוקולד וכן שוקולד לייצור קינוחים בשוק המקצועי. במפעל מיוצרים מוצרי שוקולד תחת שני מותגים: ורד הגליל (טבלאות שוקולד מריר ושוקולד חלב) וקליק (טבלאות שוקולד וחטיפי שוקולד).
  • קליק – מותג טבלאות וחטיפי שוקולד אשר נוסד ב-1986.
  • קנור – מותג מזון אשר הוקם בשנת 1838 בגרמניה כמותג המומחה בייבוש ובעיבוד צמחים ותבלינים. מוצרי קנור אשר נמכרים בישראל מיוצרים באזור התעשייה בחיפה. מוצרי המותג בישראל כוללים מרקי תיבול, מרקים נמסים, רטבים, קוביות תיבול ועזרי בישול נוספים.
  • ליפטון – מותג תה אשר נוסד בסוף המאה ה-19 בסקוטלנד.
  • פתית – מותג קרקרים אשר יוצר במקור תחת המותג תלמה של חברת תמ"י (תוצרת מזון ישראלית).
  • מזולה – מותג מרגרינות ושמנים אשר הושק בבריטניה בשנת 1964 כחלופה לחמאה ולמרגרינה קשה.
  • הלמנ'ס – מותג מוצרי מיונז.
  • בלו-בנד – מותג מרגרינה אשר יוצר לראשונה בישראל בשנת 1938 בחיפה.
  • 778 – מותג קונפיטורות פרי אשר נוסד בשנות ה-50 במושב בית יצחק. השם 778 נולד משילוב בין שני המשקים שבהם התגוררו היצרנים - משק 77 ומשק 78. פעילות המותג נרכשה על ידי יוניליוור בשנות ה-90.
  • אפיכל – מותג עזרי אפייה הכולל סירופים, תמציות וצימקאו.

מותגי טיפוח הגוף והביתעריכה

• פינוק – מותג טיפוח אשר הושק ב-1980 על ידי חברת ויטקו. מוצרי פינוק מיוצרים במפעל "ליוור" בקרית אתא.
  • Dove - מותג דאב הושק בישראל בשנת 1996 עם סדרת סבונים מוצקים ונוזליים ודאודורנטים.
  • בדין – מותג מרככי כביסה .
  • AXE – מותג טיפוח לגברים אשר הושק בצרפת בשנת 1983 והושק בישראל בשנת 2005 כמותג דאודורנטים לצעירים. במספר מדינות בעולם נקרא המותג בשם LYNX.
  • Clear – שמפו קליר הושק בשנת 1975. המותג הושק בישראל בשנת 2011. מוצרי המותג כוללים סדרות לגברים ולנשים לטיפול בקשקשים ולמניעתם.
  • Vaseline – מותג טיפוח עור בינלאומי אשר נוסד בשנת 1859. מוצרי המותג בישראל כוללים תחליבי גוף וג'ל פטרוליום.
  • Rexona – מותג דאודורנטים בינלאומי אשר הושק בישראל ביולי 2010. במדינות שונות בעולם נקרא המותג גם בשמות Sure, Shield, Degree.
  • Toni & Guy – מותג טיפוח שיער בריטי הנושא את שמם של המעצבים טוני וגיא מסקולו.
  • סיף – מותג ניקוי הבית.
אתה מבלבל בין יוניליוור לבן אנד ג'ריזחושבת בקופסא

ליוניליוור יש עסקה עם בן אנד ג'ריז שהם ישווקו את הגלידה שלהם בישראל.

(כמו עסקה שיש להם עם המון חברות אחרות)

בן אנד ג'ריז החליטו להיות שמאלניים קיצוניים.

(לא רק בתחום ישראל, הם גם אומרים שכל הלבנים גזעניים וכל השחורים קורבנות מסכנים)

ובין היתר החליטו שלא לשווק את הגלידה שלהם בישראל, כי יוניליוור לא מוכנה להדיר את יהודה ושומרון מהמכירות שלה.

בשנה וחצי שנותרה תחרים את בן אנד ג'ריז, לא את חצי מהמותגים בארץ שיוניליוור מייבאת.

התבלבלת. זה הפוך בדיוקנחשון מהרחברון

יונילוור היא החברת אם של בן אנד ג'ריז העולמית.

בן אנד ג'ריז העולמית התעקשו מול בן אנד ג'רז ישראל לא לשווק ביו''ש.

בן אנד ג'ריז ישראל לא הסכימו ובעקבות כך בן אנד ג'ריז העולמית לוקחת לבן אנד ג'ריז ישראל את הזיכיון עוד שנה וחצי

אם את קונה עכשיו בן אנד ג'ריז - את מחזקת את בן אנד ג'ריז ישראל שלא מוכנים להחרים את יוש ובעקבות כך עוד שנה וחצי סוגרים מפעל.

אם את לא קונה את החברות של יונילוור את פוגעת כלכלית במי שמרוויח מהמכירות של בן אנד גריז העולמית שהחרימה את יוז

לא בדיוקחושבת בקופסא

יונילוור קנתה את בן אנד ג'ריז ועוד המון חברות אחרות.

מה שזה אומר שהחברות האלו ממשיכות לעבוד כרגיל אבל יש להן בוס יותר גדול שחלק מהרווחים הולכים אליו.

זה לא כמו חברת בת.

חברת בת זה שחברה גדולה פותחת חברה קטנה בתחום אחר, אותם אנשים ואין עצמאות. זה שונה מחברה גדולה שקונה חברה קטנה (יחסית)

מה שזה אומר שלאנשי החברות הקנויות יש עצמאות במידה מסוימת להחליט החלטות ולא כל מה שהם אומרים בא מחברת הבעלים.

לחברות האלו יש סניפים בארץ, 85% ממוצרי יונילוור שמשווקים בישראל מיוצרים בארץ. אלו חברות ישראליות שיש להן בוס בחו"ל.

אז הבוס בחו"ל של בן אנד ג'ריז החליט שהם לא רוצים לשווק ביו"ש (שדרך אגב איך זה פתור את ה"כיבוש" לכאורה? לפלסטינים הכבושים לא תהיה גלידה, איך זה לטובתם?)

אז החברה בארץ אמרו שהם לא רוצים לבודד את יו"ש, אז בתגובה בן אנד ג'ריז העולמית סוגרת את הסניף הישראלי.

אם כבר להחרים אז להחרים את בן אנד ג'ריז, הרווחים של החברה הישראלית הולכים לעולמית ובן אנד ג'ריז העולמית נותנת חלק מהרווחים ליונילוור העולמית.

איך להחרים מותגים אחרים של יונילוור בישראל פוגע בבן אנד ג'ריז העולמית שהם הבעיה? הם מחלקה משלהם ולא בטוח שיונילוור העולמית תומכת בחרם על יו"ש, עובדה ששאר המוצרים שלה משווקים כרגיל.

לא נכוןנחשון מהרחברון

בן אנד ג'ריז העולמית לא מרוויחה כלום.

בן אנד גריז הישראלית משלמת לה סכום קבוע בלי קשר לאחוזים.

הרווחים של בן אנד ג'ריז הישראלית לא הולכים לעולמית! הם הולכים לבעלים של הישראלים (כי זה זיכיון, לא בעלות) שהוא מפסיד מזה שהוא נגד להחרים את ישראל. כי לא מאריכים לו את הזיכיון!

להחרים עכשיו בן אנד גריז זה פשוט לפגוע בחבר'ה הטובים.

לעומת זאת ברגע שיונילוור קנו את בן אנד גריז העולמית - הרווחים של בן אנד ג'ריז מגיעים ליונילוור, אמנם יש להם מרחב החלטות עצמאי אבל הרווחים - ליונילוור!

ברור שהעולמית מרוויחהחושבת בקופסא

הפרירמידה הולכת ככה:

יונילוור העולמית

\                      /

בן אנד ג'ריז העולמית       יונילוור הישראלית

/                                 /

בן אנד ג'ריז הישראלית        שאר מותגי יונילוור בישראל

איך לפגוע בשאר מותגי יונילוור עוזר נגד בן אנד ג'ריז העולמית? זה לא נוגע בהם אלא ביונילוור העולמית שככל הנראה לא משתתפת בחרמות האלו.

תעדכנו כשהחלטתם מי צודק פה לקצת
א התרשים לא נכון בכללנחשון מהרחברון
בי אנד ג'י העולמית לא מקבלת רווחים מבי אנד ג'י הישראלית.
קיבלה תשלום זיכיון למשך החוזה וזהו.
עכשיו היא לא תקבל עוד שקל כי הם לא מאריכות את הזיכיון. אז זה מטומטם לא לקנות עכשיו.

ב ליונילוור העולמית יש קייס רציני מול בי אנד ג'י העולמית
אבל חרם על יוניליבר ישראל - יפגע במפעלים מעסיקים אלפי יהודיםאניוהוא
אבל הסברתי כברנחשון מהרחברון
אני נגד חרם כלשהו.
אם כבר רוצים לפגוע להם בכיס זה במוצרים האחרים.
יש לך דוגמה לחרם צרכנים מוצלח כנגד תאגיד ענק?shaulreznik

לי אין. לישראלי מצוי לא אכפת מיישובי איו"ש, הוא רוצה את הקטשופ והחרדל שלו טעימים וזולים. יוניליוור היא לא סלקום שהתרגשה ממעבר של כמה אלפי לקוחות (חלקם מבלי לדעת זאת, עברו לחברות שמשתמשות בתשתיות של אותה סלקום). לתאגיד בינלאומי שום חרם בקנה מידה של ישראל הפצפונית לא יזיז.

נכון, אי אפשר לצאת נגד כל יוניליוורחושבת בקופסא

אבל בן אנד ג'ריז היא אגף שם, והוא הבעייתי ונגדו צריך לצאת.

אבל את לא מבינה שאת פוגעת בטובים?נחשון מהרחברון
בי אנד ג'י העולמית לא רואה אחוזים מהרווחים.
היא מקבלת תשלום עבור תקופת זיכיון
היא כבר קיבלה אותו!

והיא לא תקבל עוד שקל כי היא לא מאריכה ליצרן הישראלי את הרישיון כי הוא לא הסכים להחרים.

את לא מבינה שאת עובדת הפוך? דופקת את מי שלא הסכים להחרים
עכשיו אני מבינה שזה לא היה נכוןחושבת בקופסא

באמת אין מה להחרים את הזכיין הישראלי שהתנגד להחרמת יו"ש.

אבל איך להחרים מוצרים אחרים של יונילוור שלא מקושרים לבן אנד ג'ריז עוזר?

רוב המוצרים האלו עובדים באותה שיטת זכיינים ו85% מהם מיוצרים בארץ ע"י הכלכלה המקומית.

אמרתי אם כבר רוצים להחריםנחשון מהרחברון
אז לא את הישראלי אלא את מוצרי יונילוןר.

ושימי לב לשורה הראשונה. 'אז אם רוצים להחרים - לכו תחליפו את המזווה'

ז''א אני לא חושב שיעזור חרם או רלוונטי
אבל גם שאר מוצרי יונילוור עובדים בשיטת זכיינים כזאתחושבת בקופסא

חלק מרווחים שלהם הולכים ליונילוור העולמית, אבל הם מפרנסים זכיינים ישראלים ומפעלים בארץ, שלא קשורים בצורה ישירה לבן אנד ג'ריז העולמית.

חרם לא יעזור, וממה שראיתי בכתבות פה אנשים קונים יותר בן אנד ג'ריז ישראל כדי לתמוך בזכיין, זה נראה לי כל מה שאפשר לעשות בישראל.

לא. לפחות לא שטראוס ותלמהנחשון מהרחברוןאחרונה
הם בבעלות, לא בזיכיון
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך