את בסדר. בהריון הכל בסדר, הכל הגיוני ולגיטימי.
רוצה להאיר מבט נוסף, מהניסיון הקטן שלי בהריון ..
1. המבט על ההריון צריך להיות זוגי. ההריון של שניכם. את, טכנית נושאת אותו בגופך. וכל השינויים בבית נובעים מההריון - את נושאת את העובר, ולכן נניח לא יכולה לנקות/לשטוף כלים / להכין אוכל - אז הוא צריך לעשות. כי יש לכם בית משותף, והריון משותף.
המבט צריך להיות לא "אוף אני עושה יותר כי היא בהריון" אלא "את עכשיו עם בחילה, אני שוטף כלים".
2. זה טיפ שכתבתי לחברה (מייל ששולחת אחרי החתונה למקרה שנכנסים להריון ואין עם מי להתיעץ, אז ככה טיפים להתחלה) :
"גברים לוקחים את זה אחרת מאתנו. אמנם הם רוצים ילדים אבל זה מפחיד אותם, הם בטוחים שנגמרו הימים שאת יכולה לטייל בכיף שלך וזהו. הם גם רואים אותך עם בחילות הקאות ועייפים ובטוחים שנגמר העולם..
חשוב ממש לדבר ביחד על זה - על החששות, הפחדים, מה יהיה, איך נסתדר, וכו'. ואמנם קשה לנו להבין אבל לתת מקום לקושי של הבעל, אמנם הוא צריך לתמוך בך והכל, אבל גם הוא עובר משהו (אולי לא פיזי) וחשוב לתת לו את המקום ואת הזמן להתחבר להריון ולרעיון שבאים ילדים...
או בקיצור לשתף לשתף לשתף ולהכיל את כל הפחדים והחששות אחד של השניה ולעבור את ההריון ביחד."
קחי מזה את מה שמתאים לך... ובהצלחה וחיבוק גדול! והמשל הריון תקין ובריא בעז"ה
ועוד דבר - תעודדי אותו לדבר על התחושות שלו עם חבר קרוב או רב או משהו שיכול לפרוק... זה גם חשוב שתהיה שיחה מ"גבר לגבר" אולי אפילו למדריך החתנים אם היה לו (אצלינו המדריך גם דיבר איתו לקראת הלידה וזה היה סופר חשוב)