מקווה שיהיו עוד פינות בכלל, כרגע רק אחת...
תמיד כששאלו אותי כמה חברים יש לי גמגמתי, אני בקשר טוב עם כל הילדים בכיתה וסה"כ נהנה ומבלה איתם, אבל חברים טובים...?
טוב, נו, אני ועוד איזה מישהו מהכיתה חברים טובים: הולכים הרבה אחד ליד השני, נהנים לדבר אחד עם השני וכו'...
כשהגענו לפרשת דרכים בסוף כיתה ח' כשנגמר התלמוד תורה שנינו נפרדנו איש לדרכו.
היה קצת קשה להיפרד, ואפילו בכיתי במקלחת בגלל זה, אבל בסוף נפרדנו...
באופן טבעי, רכשתי חברים חדשים במקום החדש, והיה איזה מישהו שבהתחלה לא אהבתי אותו, לא יודע למה, אבל אז, למדתי שיש לו הרבה יתרונות ואנחנו דווקא יכולים להיות חברים, אז הפכנו מתישהו לחברים טובים.
גדלתי, והגעתי לפרקי. התרגשתי וקצת חששתי לקראת קשר כזה, קשר זוגי חזק ומחייב לכל החיים, גם ברגעי הקושי והמשבר. תמיד דאגתי להתקשר ולדאוג לשלומם של כל החברים הקרובים שלי, אבל בסופו של דבר אחרי שהתחתנתי לא הייתי בדיוק פנוי אליהם. הרגשתי שגם הקשרים הטובים שלי עם חברים לא היו באמת, כי הרי עברתי וכבר הם לא בראש מעייניי, בלשון המעטה, אז מה באמת הם שווים...? הם היו נטו בגלל 'אינטרס', גם אם לעיתים האינטרס היה אינטרס אישי....
אהבת דוד ויהונתן, בא לי כזאת...
בא לי חבר אמת שיהיה בינינו קשר עמוק, קשר מחייב, שנכרות ברית, ואף פעם לא נעזוב אחד את השני...
שנאהב אחד את השני אהבת נפש, שניעזר ונעזור לאחרים בעת צרה, שנחשוב טוב אחד על השני, ושנהיה מוכנים להקריב את עצמינו למען השני ולסייע לו בכל דבר. כל שאר הדברים הטכניים ינבעו מהאהבה העמוקה שנרחוש אחד לשני...למה רק קשר של חתונה הוא קשר מחייב...? אפשר גם שיהיה חבר כזה...ומה שמפליא עוד יותר, שהאהבה שבין איש לאשה זה כדי להפרות את העולם וכדי שיבואו ילדים לעולם והעולם לא יחרב וכו'...וכו'...ואילו אהבה בין אדם לחבירו לא כך, אלא סתם אהבה שלא תהיה שנאה שמקלקלת את השורה ומעוררת מדון, חימה, מריבות ומחלוקות בין איש לרעהו, ובמצב קיצון שהיינו שם בית המקדש נחרב.
ועל זה כתוב: "נפלאה אהבתך לי מאהבת נשים". אהבת נשים אני מבין מדוע זה קשר עמוק וקשר מחייב, שהרי הם משלימים אחד את השנייה ומולידים ילדים ובונים עולם, אך האהבה שלך מופלאה בעיניי, קשה לתפיסה...ובכל זאת, באהבה אין חוקים. זו התחברות מהרגע הראשון. נכון, יש נפילות וקשיים בדרך, באופן טבעי, אבל לא בגלל זה אנחנו מוותרים.
אני לא כזה...

יאללה, אשריכם ישראל, ולילה טוב...
!!
📘 מיומנו של דוס