(לקוראים: מי שמשווה את זמן הכתיבה למה שנכתב בזמן סמוך. כתבתי את זה לפני ושמרתי וחשבתי להעתיק להודעה פה רק מאוחר יותר, אולי ביום אחר. אבל בגלל הדבר השני. הצטרכתי מאיזה סיבה שקשורה, להכניס עכשיו גם את זה)
אולי זה פשוט סימן שלא תתערב בחיים של אחרים. לא ניתוח פסיכולוגי ולא קשקושים.
זה כנראה יחסוך לך הרבה בעיות.
זה מה שאבא שלי לימד אותי, ומסתבר שזה עדיין כלל שעובד.
30 שנה של חרפות וגידופים מהסביבה, על מישהו שמתעלם ממה ש"אפילו כל נער מבין".
איך אמר אבא שלי, בהספד על אבא שלו - סבא שלי? אני זוכר אותו אומר "במקום שלא היו אנשים - הוא היה איש".
לפני כמעט 9 שנים. אחד מה"נחמדים", שדגלו ב"חרפות וגידופים מתונים". הוא הכיר את המשפחה שלנו מהעיר שלנו הרבה זמן. ואז התפללנו במקרה, או שלא במקרה, ביחד, בתפילות ראש השנה. חשב שלכבוד ערב ראש השנה, הוא יזרוק איזה עצם לכיוון הזה. אם לא יצמח מזה כלום - נו, למה ציפית. כרגע הוא מן הסתם בעצמו אוכל את הראש -כלומר, של עצמו. אז, לפני 9 שנים, הוא עוד אמר, בהתנשאות אופיינית, כשהבן הקטן שלו שאל על הכיסא בבית כנסת בתפילות של ראש השנה. והוא ענה לו "בטח, כל דבר בעולם הזה עולה כסף". הוא כמובן החטיף מבט לכיווני, לוודא שהוא מצליח לדמיין שהמבט שלי מספיק כנוע. זה יהיה בשבילו הוכחה, שזה עובד. (בסוד אני אגיד, שהוא, כמו כולכם, תמיד מדמיינים שאתם "רואים עליי". ובטיפשותכם (טיפשותם, כי כאן יש כמה שכבר התחילו ללמוד) בדרך כלל אתם חוזרים על הטעות הזו שלכם שוב ושוב גם כשאתם מבינים שהיא לא רלוונטית ומנותקת לחלוטין מהמציאות. אבל כנראה, אתם, אף אחד, לא חשב מספיק. הוא הרי יודע - אני טיפש, וזה מסביר הכל. אבל לא ניכנס כרגע לנושא הזה. ולענייננו) הרי לאיזה דבר יש תועלת והצלחה, חוץ מחרפות וגידופים? האם ל"מחשבות בטלות", שאין בהם כלום חוץ מדחיית חרפות וגידופים? הוא רוצה לחנך אותי. לא לחשוב מחשבות בטלות. ללכת רק לפי "מה שכל נער מבין". להבין את חשיבות הכסף. להאמין בגדלותם של אנשים כמוהו, שמבינים בקשרים חברתיים. לא כמוני. לא כמונו. לא כמו אנשים שחושבים שהצדק ינצח. מפני שהוא צודק. מה פתאום. אם אנחנו, האנשים העליונים, מודיעים לך שתתעלם ממי שמתעלם מ"מה שכל נער מבין". איך אתה מעז לחלוק עלינו, שכן מבינים "מה שכל נער מבין"?
לצערו, עכשיו הגיע תורו לחשוב על החרפות והגידופים האלה.
לצערי, צריך עדיין לברר מה מה מידת התובנה שלו לגבי החרפות והגידופים האלה.
לשמחתי, הוא עדיין מאמין בחרפות והגידופים האלה.
לשמחתי, אני ממשיך לא להאמין בחרפות וגידופים האלה.
כמה מוזר העולם.