משפט בשם הרב סתיו:
70% אחוז מהגברים בעולם יכולים להתחתן עם 70% מהנשים בעולם.
זה לא רומנטי, אבל לפי דעתי זה נכון.
אהבה היא בחירה
אפשר ללמוד לאהוב
נכון, יש זוגות שזה יהיה להם יותר קל והחיבור יהיה טבעי יותר, ויש כאלו שיצטרכו לעבוד על זה יותר.
את מעט זמן אחרי לידה ראשונה, ובהריון נוסף.
לידה של ילד זו טלטלה עצומה, ועם כל הברכה, זה גם קשה.
אני מבינה את המקום שרוצה לחשוב שעשית טעות, שחושב מה היה קורה אם... אולי הייתי אישה אחרת, ואם רק הייתי מחכה עוד קצת, היה מגיע האיש באמת מתאים ומדויק לי. נראה לי לכולנו יש באיזשהו מקום את הרצון הזה. למצוא את האיש המושלם, שישלים אותי ואני אותו. שנדע תמיד לאהוב. שלא חד יפצה על החסרונות של האחר. שנגדל ונתקדם יחד. שנהפוך לטובים יותר ביחד.
רק מה? זה חלום.
חלום שמתאים למלאכים.
ואפילו יותר מזה, זה היצר הרע שלנו שאומר לנו שאולי זו טעות. עם מישהו אחר היה יותר טוב. תראי, את לא מצליחה להיות מי שרצית איתו. איזה טעות
אז צריך להניח את כל המחשבות של מה היה אם ואיפה הייתי אילו ולהתמקד בכאן ועכשיו.
בחרת להתחתן איתו, יש לכם ילד משותף ובע"ה עוד אחד.
איך הופכים את הקשר שלנו להכי טוב שאפשר?
נסי לשבת עם עצמך, להזכיר לעצמך למה התחתנת איתו.
איזה נקודות טוב יש בו
איזה נקודות טוב יש לכם ביחד.
המלצתי כאן בהקשר אחר היום, למלא צנצנת הפתקים לפי צבעים: מה את אוהבת בו, שיר שאת מקדישה, זכרונות נעימים, דברים שאת רוצה לומר עליהם תודה.
יותר משזה מתנה בשבילו, זו מתנה בשבילך.
אני באמת באמת מאמינה שזוגיות טובה מגיעה מתוך הרבה עבודה. צריך לנסות לרדת לעומק.
מה בדיוק חסר לך?
האם הציפייה שלך שבעלך ימלא את החוסר היא נכונה?
האם את יכולה למלא את החוסר ממקום אחר?
מה נקודות החוזק שלכם?
מה נקודות החולשה?
מה גורם לריבים החוזרים?
מה הדברים שטוב לכם לעשות ביחד?
תמחקי מהראש את כל מה שחשבת לגבי איך זוגיות אמורה להיראות
תמחקי את כל המחשבות לגבי איך בעל אמור להתנהל.
תמחקי הכל, ותעשי חשיבה מחודשת בהתאם למה שמתאים לך ולכם.
זה קשה, אבל זה שווה את זה.
הגעתי עם המון תפיסות ומחשבות לחתונה, על איך הדברים אמורים להתנהל ולהיראות. זה טוב לחלום, אבל כשזה לא מסתדר עם המציאות זה תוקע.
אז כשמשהו תקוע, אני מנסה לחשב מסלול מחדש.
למה זה תקוע, איך אפשר לשנות, מה באמת מפריע לי.
שואלת את עצמי כל הזמן איפה אנחנו נמצאים, איפה אני רוצה שנהיה, האם זה מתאים לי, האם זה מתאים לבעלי. וככה מתקדמים לאט לאט.
והכי חשוב, לא להיות בלחץ לשנות הכל בפעם אחת.בחרת בו והוא בחר בך. עכשיו בע"ה יש לכם את כל החיים להתקדם.
אז יש דברים שיקרו עכשיו, ויש דברים שיחכו. ויש תקופות טובות יותר ויש תקופות פחות טובות. אבל כל עוד המגמה היא עלייה, ואם עובדים על זה, היא תהיה כזו, זה הכי חשוב