בס"ד לה"ו
קודם שווה לתת רקע על המשפחה המדהימה שלי ![]()
המשפחה המורחבת שלי הם משפחה דתית ספרדית כזו של חוזרים בתשובה אבל פתוחה (שבת, כשרות, כיפה על הראש, שולחן ערוך רק אם זורם, מוזיקה מזרחית, ותענוגות עולם הזה בכל הכח מה שנקרא).
המשפחה שלי חושבת שאני איזו דוסית סגפנית כזו שהכל אסור אצלה. פעם דוד שלי אמר שאני חוזרת בתשובה שלקחה את זה "לאקסטרים".
עכשיו לעניין - ברוך השם זכינו והמשפחה שלי מקיימת כל שבוע שיעור תורה עם רבנים\אברכים ספרדים חמודים וצדיקים.
אתמול היה מפגש משפחתי והגיעו לדבר על חתונה ושידוכים ואז דוד שלי שאני מאוד תופסת ממנו כבן אדם רציני וחכם הציע הצעה מעניינת.
הוא הציע את אחד מהמעבירים של השיעור השבועי שלהם - רב רווק בן 30, חרדי חוזר בתשובה, ועילוי ענקקקק בעל מידות טובות כל כך - משהו מיוחד מאוד. הוא לומד חצי יום ועובד בחצי השני.
עכשיו... אני בת 18, חולמת בעזרת השם להתחתן עם בחור חרד"לי, אברך (לפחות בשנים הראשונות שלנו), בסביבות גיל ה-20.
הסיבות שבכלל חושבת על ההצעה הזו היא שהמשפחה שלי ממש חושבת שהוא מתאים (ואם דוד שלי הציע כמה פעמים וממש חושב שזה יכול להיות מדהים זה כנראה רציני מאוד), הבנתי שהוא מאוד צדיק ומידות טובות ויראת שמיים זה הכי חשוב ויכול להיות שהוא לא חרדי כמו שהמשפחה תופסת אותו. יכול להיות שהוא יתפשר רק ללמוד כמה שנים (שאגב - הוא עובד שהידברות שזה גם קידוש השם), יכול להיות שבעזרת השם הוא מאמין בגיוס לצבא, ירצה לגור בגרעין תורני\התנחלות שזה חשוב לי, מאמין בחזון הרב קוק וכו'.
מצד שני - הוא לומד רק חצי יום (שזה מלא אבל לא מה שהייתי רוצה), ויכול להיות שהוא חרדי קלאסי בהשקפה. וגם די מפריע הפער גילים...
האם שווה לבדוק יותר לעומק? לנסות פגישה אחת? קצת אובדת עצות.
תודה לכם!!
, עכשיו לעצם