אז הגעתי לקראת סוף הצירים עם החלטה שלמה ללידה ללא אפידורל, התקבלתי בהרמת גבות ובניסיונות שכנוע לאפידורל. קיבלתי חדר רגיל ולא של לידה טבעית, אבל לא אמרתי כלום, לא היה לי ראש לזה וגם לא ממש היה אכפת לי, באתי ללדת ככה עם עצמי... ולא עם מיטה וחלון, אל עף שזה בהחלט היה יכול להיות נעים יותר...
הפיצית החליקה החוצה בשלווה, נתנה יבבה קטנה ונשכבה עלי ברוגע. כשהמילדת העירה שהיא לא ממש בכתה הרבה אמרתי לה שאין לה סיבה לבכות היא החליקה בקלות ישר לחיבוק החם שלי, ובנוסף אני לוקחת כדורים נגד דיכאון ככה שהיא אמורה להיות מנומנמת יותר.
המיילדת אמרה לי שתשלח אותה לבדיקה זריזה בזמן שמעלים אותי לחדר ומיד יביאו לי אותה...
עגעתי לחדר והמתנתי שעה ויותר. תמימה שכמוני😔 שלחתי את בעלי להיות ליידה במקום לדרוש שיביאו אותה אלי הרגע. עבר המון זמן. הגעתי לתינוקה לשאול מה הולך. אמרו שיקח זמן, שמתחלפות משמרות, שהיו מקרים דחופים, שמנתרים אותה ולכן היא צריכה להשאר ועוד ועוד ועוד... התעקשתי להשאר איתה והם נתנו לי לשבץ איתה בחדר הנקה ליד. ישבתי איתה שם שעות. על כיסא לא נוח. יום אחרי לידה. עם התינוקת *שלי* שלא הבנתי שזכותי להיות לידה כל זמן שאני רוצה😔 אחרי זמן מה אמרו לי להחזיר אותה, לא חשבתי שיש לזכות להתנגד😥
אחרי המון זמן הם אמרו שמעבירים אותה לפגייה כי היא נושמת טיפה בכבדות, הסכמתי, מי אני לעומת האחיות🤷🏽♀️😔
העבירו אותה לפגיה שבבנין אחר ומרוחק מהמחלקה, ובעלי לקח אותי לשם בכיסא גלגלים כי לא הסכמתי לא להיות איתה ייותר.וככה יום וחצי אחרי לידה ישבתי שעות ארוכות בפגיה ששם לפחות הרשו להשאר איתה כל הזמן ששבעולם. אחרי כמה שעות וביקור רופאים אמרו לנו שסתם הביאו אותה ואין שום סיבה, אבל הם לא יכולים לשחרר לפני ניתור של 24 ששעות. אז נשארתי שם שעות אארוכות.כמעת לילה שששלם.עד שבעלי הגיע לגרש אותי לישון ...
אחרי 28 שעות החזירו אותה סוף כל סוף למחלקה, ואז אמרו לי שהם צריכים לבדוק אותה כדי לקבל אותה חזרה למחלקה ואני אקבל אותה בשעה ההקרובה.אני כבר למודת ניסיון.. . אמרתי שאני יותר לא זזה ממנה סנטימטר.. . אז אמרו לי שאין אפשרות להיות איתה בחדר אחיות כי יש כאן עוד תינוקות שצריכים בדיקה והמידע חסוי... אמרתי שממש לא מעניין אותי מי חסוי ומה חסוי *אני נשארת כאן!!!* ההחילו לדבר אלי בקשיחות ולנסות לנפנף את האישה הנכסים הזאת שנעמדה להם על הראש... ואני התחלתי לבכות מרוב תשישות על כל השעות הארוכות האלה שלא הצלחתי לנוח בהם כי כל הזמן הייתי עם הפיצית שלי מסתובבת בין מחלקות כשבכלל רציתי להיות איתה בביות מלא עור לעור מרגע ההלידה ועד שיגמר לי הכוח...
בקיצור, נשבר לי מהכל. והתחלתי לדרוש תוך כדי בכי שאני רוצה לצאת מכאן... האחות שאלה אם אני רוצה לצאת לחדר, אז אמרתי לה בקשיחות וצעקות *שאני רוצה להשתחרר וללכת ההביתה.שתעשה את הבדיקות שהיא צריכה לעשות לצורך שחרור הביתה!!!* כאן היא כבר נבהלה... שמישהי תלך ותגיד שהיא הולכת בגלל היחס בתינוקיה? אז תוך דקה וחצי שחררו אותי יצאתי למסדרון כדי לצאת מהאזור של ההתינוקיה. וכאן הגיעה החוויה שספק גדול אם תשכח ממני.
האחות, שכנראה הרגישה דפוק שלא נכנעתי לפקודות שלה יצאה אחרי בריצה מחדר האחיות ושאלה אותי יענו בדאגה: לקחת את הכדורים שלך היום??!
הייתי כל כך המומה ממהסיטואציה ההזויה ומכל השעות האחרונות שפשוט עניתי לה שכן והלכתי....
רק אחרי השחרור הבנתי את גודל הזלזול ההשפלה וחוסר הכבוד המינימלי.
היא אשכרה אמרה לי במילים אחרות, אני יודעת שאת פסיכית, אני יודעת שאת מאופסת רק בזכות כדורים, אני מזכירה לך את זה... שלא תחשבי שאני הייתי לא בסדר, זו את. זו את שצריכה כדורים כדי לא להתפרק כאן רגשית מול הצוות...
אחרי הלידה המצב הנפשי שלי התדרדר בחדות ואני קושרת את זה בקשר ישיר לחוויה הנוראית ההזאת
לקחת ממני את הילדה שלי???
להגיד לי שיביאו אותה בדקות הקרובות ולתת לי להמתין לה שעות???
לריב איתי על הזכות המוחלטת שלי להיות לידה???
לא לאפשר לי להיות איתה כשבודקים אותה?
לא לנסות לזרז קצת תהליכים עבור אשה שאמרה באופן מפורש שרוצה ביות מלא?? מה קשה לבדוק את התינוקת שלי קודם ולתת לי אותה לפני בדיקה של תינוק שבכל מיקרה ישאר אחרי זה בתינוקיה????
והעיקר, לצעוק אחרי בזלזול במסדרון מול כל מי שנמצא שם, אם נטלתי היום תרופות??????????
זהו. זה סיפור הלידה שלי.

לבוש אירוע לבת שנתיים