שוב אני והלבטים האינסופיים שלי עם המעבר חדרמצטרפת למועדון
אני ממש מתלבטת עכשיו. בת השנה ושלוש המתוקה שלי עדין ישנה אתנו במיטה. עד עכשיו לא היתה אפשרות להעביר אותה חדר וב"ה עכשיו עברנו דירה ועצבנו לה חדר מתוק.
בימים האחרונים נתתי לה לשחק בחדר החדש כדי שתתרגל אליו ותאהב אותו אבל מרגישה שהיא צריכה עוד קצת להתחבר לפני שמעבירים.
היתי רוצה להתחיל ולסיים עם המעבר עוד לפני שהיא מתחילה את המעון, אבל היא מתחילה באופן רשמי את המסגרת בעוד שבוע ולכאורה לפני כן לא אתחיל איתה את המעבר. השבוע הזה יש לנו כמה אירועים שעוד נרצה לקחת אותה אתנו רגיל וגם מעדיפה שלא להתחיל את התהליך באמצע שבוע.
עכשיו יוצא שזה או לעשות את המעבר ממש במקביל להתחלת המסגרת או לחכות שבוע עד שתתאקלם במשפחתון ואז להעביר.
השיקולים לכל אחת מהאפשרויות הם לשני הכיוונים.
אם נעביר ביחד עם התחלת המשפחתון זה יכול להיות יותר מדי קשוח בשבילה ואז גם אולי ליצור התנגדות חזקה יותר והתאקלמות ארוכה. אבל אם נחכה שהיא תתאקלם במשפחתון ורק אז נעביר שזה אומר בערך לחכות את כל השבוע הראשון, אז ההסתגלות שלה לחדר יכולה לגלוש עמוק לתוך חודש אלול ולהיות קרובה מאד לשלב שבו אני כבר מתחילה את העבודה ואני רוצה את הלילות של לפני תחילת העבודה(מורה) שקטים ופנויים. אני לוקחת בחשבון שההסתגלות לחדר ללא ארועים חריגים יכולה לקחת אפילו שבועיים. ואז אם אני מתחילה רק בז' או ח' אלול עד שהיא מסתגלת זה כבר שבוע מראש השנה ותחילת החגים שיש מצב שיוציאו אותה עוד פעם משגרה... ואז חראם על כל ההשקעה..
קיצר מה עדיף לדעתכן?
קודם כל בשעה טובה ובהצלחה!חגהבגה
דבר שני- היא ישנה איתכם במיטה, או במיטה שלה בחדר?
אם איתכם במיטה זה באמת יהיה מאוד קשה, יותר מאם אתכם בחדר..
לדעתי פשוט תתחילי.
גם אם תנסי להרגיל, בלשחק ותהיות שם, תכלס , בסוף, יהיה לה קשה ללכת מכם, אין מה לעשות.
תבחרי לך שיטה שאת רוצה לנסות ופשוט תתחילי.
תמיד יהיה משהו. אף פעם הפרמטרים לא יהיו מו'למים
אחרי תחילת שנה מתחילים החגים, ואני מניחה שתתארחו- זו עוד יציאה משגרה, גם שלה גם שלכם,
בקיצור כל פעם יש משהו והיא כבר גדולה, יקירה...
בהצלחה!
תודה ממוש!מצטרפת למועדון
כן היא ישנה אתנו ממש במיטה.
אז את אומרת להתחיל כבר שבוע הבא? או לחכות להתאקלמות שלה בגן?
לאחרונה החיים מרגישים לי כמו פייק שגרה. אין באמת חיה כזאת. כל הזמן גלגל כזה של חופש ואחריו קצת קצת איפוס ואז שוב חגים ובלאגן ושוב חופש....
זה בדיוק ככהחגהבגה
לא שבוע הבא.
היום...
חח היום לא. ביום חמישי יש לי ארוסים של קרובת משפחהמצטרפת למועדון
ואני אקח אותה. אין קטע שאתחיל יומיים ואז שוב אוציא אותה מהשגרה...
לפחות את השבוע הראשון שיהיה רציף..
בחדר שלה היא תישן במיטתו מעבר? לול משלה?לפניו ברננה!
יש אפשרות להעביר אותה למיטה שלה בחדר שלכם, שההסתגלות תהיה הדרגתית, ובטח גם ככה זה ישפר את איכות השינה שלכם?
ואני ממש מקווה בשבילך להפתעות טובות כמו שהיה לי עם הבן שלי שציפיתי להסתגלות קשה והיה חלק..
רב הסכויים שתישן בלול.. למרות שגם עלמצטרפת למועדון
זה אני קצת מתלבטת..
ולגבי מה שאמרת על להשאיר בחדר שלנו בלול משלה. זאת בדיוק הנקודה. אני לא בנויה לגמילה רב שלבית.
מצידי שיקח כמה זמן שיקח אבל בלי שלבים.
יותר מדי שלבים נותנים לי פתח לרגרסיות...
ורוצה לפרט קצת איך זה היה עם הבן שלך? מה ציפית שיהיה ומה היה בפועל?
חשבתי שיהיה הרבה בכי, שיקום הרבה בלילהלפניו ברננה!
שיהיה לו קשה להירדם, הוא עוד ינק בלילות ודאגתי שזה אומר שאעביר חצאי לילות על הכיסא נדנדהנבחדר שלו כמו שהיה עם אחיו הגדול, ובסוף- להתרגל לשכב לישון במיטה אחרת היה טיפה קשה, לקח כמה ימים, אבל ברגע שישן ישן לילה שלם אולי עם הנקה או 2.
מסייגת שאני לא נלחמתי ואם היה קם היה מגיע למיטה שלנו ...
אני חושבת שכדאי קצת להרפותמתואמת
פחות לעשות עניין - מבחינתכם - מהמעבר לחדר שלה.
נכון, זה יכול להיות קשה, אבל זה חלק מהחיים, וברגע שתשדרו לה שזה טבעי - אני מניחה שככה היא תקלוט את זה. אז פשוט לומר לה: "הלילה את ישנה במיטה שלך, ויהיה לך כיף, ואבא ואמא יהיו בחדר השני ויבואו אלייך אם תצטרכי." וזהו, לא להתרגש יותר מדי...

יכול להיות שאני מדברת מ"מרום" ניסיוני עם העברת ילדים מחדר ההורים - והרי מהילד השני והלאה זה קל יותר, כי לתינוק כבר יש עוד מישהו איתו בחדר - אבל אני כן זוכרת עדיין את המעבר שעשינו לבכורה:
הייתה לה כבר מיטה בחדר משלה במשך כמה חודשים, ובכל זאת לרוב היא ישנה איתנו במיטה. עד שפשוט פעם אחת, בסביבות גיל עשרה חודשים, הגענו למסקנה שהגיע הזמן שהיא תישן במיטה שלה, וזה מה שעשינו.
אנחנו זוכרים איך היא נעמדה בכעס במיטה שלה, ברגע שהבינה שהיא שם וזהו, ואז נאמה בקול את דעתה על העניין ("דה, דה, דה, דה!") - אבל ביום למחרת אם אני זוכרת נכון היא כבר קיבלה את רוע הגזרה וישנה יפה במיטה שלה... ותכל'ס אחרי שנה בערך היא קיבלה חבר נוסף לחדר, אז כבר לא היה לה קשה...

מאחלת לכם הצלחה גדולה בכל המעברים!
תודה! מרגיע לשמוע מאמהות מנוסות..מצטרפת למועדון
אני באמת עושה מזה מאד עניין... מודה שזה קשה לי..
היא ילדה מאד מתוקה אבל עקשנית בטירוף ואני מתארת לעצמי שיהיה לי קשה מול הבכי שלה...
זה באמת קשה לשמוע אותם בוכים מתואמת
מאחלת לך הרבה הצלחה עם זה!
לנו גם הלך ממש בקלותבוקר אור
לא הזיז לה. אבל זה היה לאותו לול פשוט בחדר אחר, והיא לא ישנה איתנו במיטה
אנחנו גם לא עשינו מזה סצנות בכלל, פשוט ביום הראשון שעברנו דירה והיה חדר שמנו אותה שם
זה שהיא ישנה בלול עוד קודם זה משמעותי..מצטרפת למועדון
נכון. מסכימהבוקר אור
אבל כן העברנו בבת אחת גם לבית חדש וגם לחדר חדש. אני גם לא אוהבת שלבים.. וצפיצי שבגלל שהיא באמת לא הכירה את הבית זה לא ימצא חן בעיניה, דווקא לא כזה הזיז לה
לא הייתי מעבירה חדר במקביל להסתגלות למסגרת חדשהדבורית
אבל כן הייתי מנסה להעביר אותה עכשיו
לא נורא עם המעבר דירה
נשמע לי טבעי
כולם מתמקמים מחדש 🤗
❤️❤️❤️
נראה לי בלבלתי אתכן עם הזמניםמצטרפת למועדון
עכשיו זה אומר 5 ימים עד לתחילת המסגרת שמתוכם יש יום אחד לפחות שבו אנחנו נוסעים.
לא מפריע לי מצד המעבר דירה המעבר היה כבר לפני שבועיים ומרגישה שהתאקלמנו.
המעבר זאת לא הסיבה שאני לא רוצה עכשיו אלא זה שאנחנו כבר ממש קרובים לתחילת המסגרת.
השאלה שלי לא היתה על עכשיו אלא על תחילת שבוע הבא שזה ביחד עם התחלת המסגרת, או תחילת שבוע שאחריו שכבר קרוב לי לתחילת שנת הלימודים שלי ובכלל לחגים?
מה נשמע?תוהה לי
תתחדשו על הדירה, איזה כיף שיש מרחב!
ממליצה לך לבחור שבןע בשביל תהליך ההסתגלות, שבוע שלם בו אתם משכיבים רק בבית ורק בחדר שלה, וילדים לומדים מהר! זה מדהים ומרגש.
ממליצה לשים מזרן בשבילכם בחדר שלה, במהלך היום לספר לה שהיות היא הולכת לישון במיטה שלה. ואז להתחיל בטקס שינה קבוע, לדןגמה ארוחת ערב, אמבטיה, משחק שקט, לתת לה לכבות אורות בבית, להכנס לחדר להגיד שמע ישראל, או איזה שיר ספציפי, חיבוק, לילה טוב, ולהכניס למיטה עם חפץ מעבר שקשורה אליו. אני גם הייתי אומרת עכשיו X הולכת לישון במיטה שלה ואמא הולכת לישון במיטה ליד. ואז את נשכבת לידה ועוצמת עיניים וזהו. ואם צריך תהיי עם אטמי אוזניים או אצבעות בתוך האוזניים. והיא תבכה ותצרח את החיים ככל הנראה כי היא מתוסכלת, מבולבלת, עצובה וכועסת. ומותר לה. מותר לה לגמרי, זה טבעי ןבריא והגיןני. אבל היא רואה אותך שם לידהויודעת שהיא לא לבד. מבטיחה לך שאחרי שבןע של התמדה,בלי לוותר אפילו פעם אחת, הבכי שלה ידעך משמעותית. בהמשך אחרי שתסתגל לישון בחדר אפשר יהיה לצאת וללמד אותה ל ירדם בלי הנוכחות שלכם.
היא עדיין יונקת במהלך הלילה?
אנחנו עברנו עם הבן שלנו כם גמילה מהרדמה בהנקה ובהמשך גמילה מהנקת לילה, וכבר אחרי יומיים היה שיפור מטורף. וגם ביומיים הראשונים היה איזה התקף בכי של חצי שעה ובהמשך התקפים הרבה יותר קצרים והוא ילד עם אופי חבל על הזמן, ועדיין זה היה הרבה הרבה יותר קל ממה שדמיינו.
טופחת לעצמי על השכם.מצטרפת למועדון
הלילה קבלנו החלטה להתחיל בתהליך ולא לחכות. דברתי איתה קצת במהלך השבת שבקרוב היא תעבור לישון בלול. מצד אחד התלהבה לראות את הלול ונכנסה לשם בכיף במשך היום . הוא היה לול שלה במשפחתון אז הוא מוכר לה . מצד שני לא הבנתי כמה היא קולטת אבל כשאמרתי את הצירוף של שינה ולול היא עשתה "לא " עם הראש וקצת יבבה.
כל השבת התלבטנו מתי להתחיל ובאיזה קונסטלציה לפעול. הרגשתי ממש קושי נפשי וחולשה מהמחשבה שהיא פשוט תעבור חדר לאנחות ותישן שם לבד. החלטתי להקשיב ללב שלי ולמרות שזה היה נראה לי יותר מסורבל פרקתי את התהליך לחלקים קטנים יותר.
החלטנו שבהתחלה נשים את הלול אצלנו בחדר וגם נשכב לידה עד שתרדם. הדבר היחידי שהיא תצטרך להתסגל אליו בתור התחלה זה לישון בלול ולא לינוק הנקות במשך הלילה. מה שאומר שכן אתן הנקה להרגעות לפני השינה.
בקיצור הנקתי אותה והיא נרגעה ואז שמתי בלול והחלטתי בצורה נחושה שהפעם הבאה שהיא תינק תהיה בבוקר!
מהרגע ששמתי בלול היא פרצה במחאה נמרצת בכתה וצרחה בטונים גבוהים, נסתה לטפס, שמטה את הראש לאחור, קראה לי " אמא אבא דדבדה" והיתה נראית מתסוכלת מאד. אני, בניגוד למה שלדעתי היה קורה אילו היתי ישר מעבירה לחדר אחר , היתי מאד אדישה לבכי. לא נבהלתי ממנה, וכל הזמן שננתי לעצמי משפטים מעודדים " זה יעבור " " בסוף היא תתרגל" " עכשיו היא בוכה בסוף היא תודה לנו" וכו וכו. שכבתי לידה ומדי פעם נתתי יד או לטפתי.
במשך קרוב לשעתיים היא בכתה. בחצי שעה הראשונה הבכי היה ממש חזק וללא עצירות ובהמשך מרב עיפות היא נרדמה בעמידה ונשענה עם הראש על הידיים שנתמכו במעקה הלול. מדי פעם היא הזיזה ראש ויבבה שוב לכמה שניות אבל בגדול התעקשה להשאר לעמוד (בחורה עם אופי).
באיזשהו שלב בעלי החליף אותי והצליח להפעיל מעט כח כדי שהיא תשכב על המזרון. היא היתה כל כך שפוכה שהיא פשוט נכנעה והוא ליטף אותה בגב עד שהיא נרגעה ונרדמה.
עכשיו היא נושמת נשימות עמוקות תוך כדי שינה וכולי תקוה שההמשך יהיה קל יותר וישתלם לכולנו.
תודה לכולן על העצות בשרשור הזה ובשרשורים שהיו כאן לאורך החודשים האחרונים בנושא.
אתן קהילה מדהימה וכיפית!
וואו, אתם שלושתיכם מדהימים!מתואמת
מקווה שבלילות הבאים יהיה זורם יותר...
תודה הלוואי!מצטרפת למועדוןאחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך