פערים בין בני זוגDavidEl
שואל בתור רווק
איך התמודדתם/אתם מתמודדים מול פערים בין בני הזוג?
למשל פערים ביחס לסרטים, אהבה לטיולים, מקום מגורים ישוב/עיר, אוכל מסויים שבן הזוג לא אוכל וכו..
אשמח לשמוע תובנות. (מניח שבכל מקרה מקום לזוגיות עם פערים בנושאים האלה)
מדברים!אור123456
ומנסים להתפשר מה שאפשר
תלויבת 30
יש פערים בנושאים שוליים כמו אוכל (אני לא אוהבת עגבניות, הוא כן. מכינים סלט אחד עם, סלט אחד בלי), יש פערים מהותיים שעליהם צריך לשבת ולדבר הרבה, וכנראה שכל פער בסוף ידרוש ויתור של צד אחד.
אם אתה רווק אז אל תתחתנו בכל מחיר של פערנשוי ושחוק
ברגע שנשואים יש פתרונות אבל זה בדיעבד והתפשרות. מקום מגורים זה נושא ענק אוכל זה שטויות וקטנוניות...
תלוי כמה זה עקרוני עבור כל אחד מהצדדיםבסדר גמור
מניסיוני הדל ומשיעורים שלמדתי -
רוב הפעמים העקרונות נועדו לשרת מטרה אחרת כמו פחד, חרדה, גאווה, כבוד, עצלנות ועוד.

צריך לעשות בירור כנה עם הזוג במה מדובר ולמה זה כל כך מפריע / חשוב עבור שני הצדדים ולפי זה לקבל החלטה.

אוכל זה אחרתאמאל'ה23
היה לי שידוך עם צמחוני ולא הייתה לי בעיה עם זה עם זאת אני דתיה לאומית ולא חרדית ומי שהיה בא אליי ביציאה כמו אני לא נוסע לחוץ לארץ זו הייתה בעיה עבורי
רק אומרת שלא לצאת מהארת לא קשור לדתיים/ חרדיםיעל מהדרום
לק"י

בשני המגזרים יש מי שכן יוצא מהארץ ומי שמקםיד שלא לצאת.
ההלכה הפשוטה היא שאסור לצאת מהארץק"ש
ולכאורה דווקא אצל מי שהלאומיות היא חלק מהזהות הרוחנית שלו, זה אמור להיות יותר ברור ופשוט...

(כן, יש היתרים ספציפיים לכל מיני צרכים, אבל להגדיר את זה בניסוח שאת השתמשת בו ממש צורם)
אני?אמאל'ה23
הבחור הזה אמר את זה . אני דווקא אוהבת לטייל בחוץ לארץ איפה שיש בית חבד ומקומות כשרים כמובן שלא אוכל בטעות איזה שרץ
את התנסחת כאילו חרדים לא מטיילים בחו"ל ודת"ל כןיעל מהדרום
לק"י

וזה בכלל לא נכון.
זה מה שניסינו לומר לך.
כן, את דיברת בזלזול על מי שרוצה לשמור הלכהק"ש
ולהשאר בארץ

אותה תורה שאוסרת לאכול שרצים, אוסרת גם לצאת מהארץ למעט בנסיבות מאוד ספציפיות.
לא דיברתי חלילה בזלזול לי זה פחות מתאים פשוטאמאל'ה23
ההלכה לא פשוטהאיש השקים
יש מתירים ויש אוסרים
אשמח לדעת מי הם המתיריםק"ש
כלומר מי מתירים באופן פשוט, כמו שהיא התנסחה ש"אין לה בעיה עם זה".
נראה ליפרצוף כרית
אני דווקא מאלו שלא יוצאים מהארץ סתם,
אבל מאמינה שמי שרוצה לצאת לחו'' ל ומחפש היתר - מוצא בקלות
תמיד אפשר להגיד שבנאדם צריך להתאוורר וכו'
אפשר 'למצוא היתר'ק"ש
אי אפשר לטעון שאין בעיה ושמי שמחמיר הוא 'חרדי'.
נראה ליאורה שחורה
לכל אדם לחפש היתר לחשקים שלו זה הכי קל.
זה שאדם לא מחפש היתר לא עושה אותו מחמיר.
הוא רק מחפש לשמור הלכה. כפי שהיא.
חרדי מלשון חרד לדבר ה', לא מלשון קנייטש או שטריימל.
גם אני חושבת שצריך להשתדל ממש לא לצאת מארץ הקודש חוץ מפרצוף כרית
גם אני חושבת שצריך להשתדל ממש לא לצאת מארץ הקודש חוץ מסיבה מוצדקת מאד כמו ניתוח או ח תונה לקרובים וכדו'

יש גם אנשים מפורסמים שאולי בארץ לא יכולים להתאוורר כי כולם מכירים אותם, ולכן יוצאים לחו' ל
כל 1 והקושי שלו בדתאמאל'ה23
אף 1 לא מושלם לכולנו יש מה לתקן ואצלי זה הנסיעות לחו"ל
מבינה אןתךפרצוף כרית
אכן לכל אחד יש דבריםשהוא מקל בהם
אנחנו בני אדם
תרגישי טוב עם עצמך
להשתדל זה חמודאורה שחורה
ניתוח זו סיבה מוצדקת
חתונה לקרובים- לא.

מפורסמים צריכים להבין שהכל בראש שלהם תאמיני לי.
אפילו אני יצאתי השנה להתאוורר בצפון ובדרום ובדרום דרום דרום וכמעט לא הפריעו לי
חוץ מאיזה אחת ביקשה סלפי אמרתי לה עופי והיא והלכה.
אז היו קצת מבטים פה ושם אבל שמתי משקפי שמש של דיסטנס ואפשר ממש להגיד שבגדול- האיכרים בני התמותה היו ממש בסדר הקיץ.
את מפורסמת? יפה לך... משקפי שמש רעיון נהדרפרצוף כרית
בבקשהאיש השקים
הרב ווזנר (שו"ת שבט הלוי): "ומכל מקום אם הולכים לזמן מועט מאד לראות פלאי הטבע של יוצר בראשית ברוך הוא יש מקום לצדד להקל, כמובן צריך להפך הכל לדרך מצוה".

הרב דייכובסקי (תחומין כרך כ): "נראה שגם יציאה לנופש המושג ע"י שינוי אויר ושינוי אוירה, גם היא בבחינת צורך ומותרת. ... טיול שכל כולו לצרכי הנאה ובילוי אין להתירו. אבל די בצורך כל דהו הכרוך בטיול – לימוד, הרווחה בסחורה, בבריאות הגוף או הנפש ולצורך התבוננות בפלאי הבריאה – כדי להתירו".

הרב רבינוביץ (שו"ת שיח נחום): "המתוודע ליהודים בחוץ לארץ, או המטייל לראות נפלאות הבריאה, כגון הרים וימים ושאר נפלאות הטבע שיש לברך עליהם ברכות הראייה – הכל דבר מצווה ייחשב ומותר".

הרב ליכטנשטיין (דף קשר לתלמידים בצבא): "לכן נראה שטיול לצורך כזה יהיה מותר. אם הטיול מקדם מבחינה תורנית, ערכית, רוחנית ותרבותית
אתה מבין שאף אחד מהם לא אמר שאין בעיהק"ש
כולם אמרו שבתנאים מסויימים של צורך ותועלת רוחנית משמעותית אפשר להתיר.

כמובן - אלו הפוסקים המקלים ביותר. הדבר הפשוט והמקובל בש"ס, ברמב"ם ועד אחרוני זממנו, שצריך הצדקות הרבה יותר משמעותיות.
התרים רחביםאיש השקים

מנוחה לנפש רווחה לראות את יוםי הבריאה וכו
אף אחד מהם אינו 'אין בעיה'ק"ש
ואלו המקלים ביותר. הקונסנזוס הפשוט בפוסקים הוא לא ההיתרים הללו.

(מחלוקת גדולה לגבי קברי צדקים, שוודאי יש תועלת רוחנית בזה).
למה אתה מתכוון קונצנזוס פשוטאיש השקים
אין איסור להקל. מי שרוצה להקל ויש לו על מי לסמוך, שיקלדי שרוט
ביהדות אין קונצזוס כמעט על שום דבראריק מהדרום
בטח לא על זה.
ההלכה פשוטה בענייןרוממה
אלו שמקלים בעניין זה אלו שממציאים סיבות ותירוצים כדי להכשיר נסיעות מיותרות לחו"ל ונותנים לזה אסמכתא הלכתית.
הייתי יותר נזהר כשאת מדברת על גדולי הדוראיש השקים
שהבאתי כמקלים
שיזהרו בכבודה של הלכה קודםרוממה
אגב, אחר הוציא ספר איך לעשות חופשות ותרבות פנאי יותר הלכתיים.

זה אומר שחופשה זה משהו שהתורה מעודדת אליו? או "תרבות פנאי"?

לא! זה רק אומר שהוא מכשיר את השרץ כי גם ככה כולם עושים.

שיטה אשכנזית ידועה.
אני מקווה שאת לא מתכוונתזוזיק העכבר
למה שנשמע ממה שכתבת,
כאילו את חושבת שכל התלמידים חכמים שהוא הביא לא נזהרים בכבוד ההלכה.
אני רק מוסיף שהמ"ב שהוא נראה לי הקונצנזוס הכי רחב כיום התיר לצאת לדבר מצווה. כלומר, גם דברים שהם לא ממש מצווה. לדוגמא - להקביל פני חברו. חתונה של קרובים זה ודאי שמותר. הגרשז"א לא יצא לחתונה של הנכד שלו לארה"ב אבל הוא הגדיר את זה בתור הידור פרטי שלו כי לא יצא אף פעם מהארץ, ודאי שהוא חשב שמעיקר הדין זה מותר.
הקו המנחה הוארוממה
יהיו שוגגין ואל יהיו מזידין.

היום גם אוורור לנפש נחשב מצווה.

או יותר נכון מתוך לשמה הגיעו שלא לשמה.

ככה זה כשאין הגיון.

ואני לא קונה את שלל הנימוקים ההלכתיים. כי גם אני יכולה לנמק ככה. גאון הדור לא צריך להיות בשביל זה. הם אחראים למצב הדור.
מה ההשכלה התורנית שלך?איש השקים
ברובה מרבנים אשכנזיםרוממה
שבעלי יושרה לציין שיש כשלים בסוגיות.

אני מבינה שאת יודעת יותר טוב מכולםיעל מהדרום
לק"י

ואם חופש ותרבות פנאי זה רע, אז אני מקווה שאת את ימי החופש שלך מעבירה בעבודות בין קירות הבית.

(ואני גם לא יוצאת מהארץ, אבל לא חושבת שיש רע בללמד אותנו איך לחפוש בצורה נכונה הלכתית).
יודעת מספיקרוממה
שמעתי מספיק כדי להבין שיש פוסקים שהשיטות פסיקה שלהם יותר קרובות לספרות השוואתית ואסוציאטיבית מאשר פסיקה שיטתית וסדורה. לוקחים ציטוטים מכל מיני סוגיות אחרות לא בהכרח קשורות כדי להכשיר את מה שהציבור עושה.

זכו לביקורת ביושר. גם ככה, לצערי, רוב הציבור הדתי חי במקביל לעולם ההלכה ולא לאורו, ועושה מה שבא לו בלי קשר למה שפסקו.

וואלה אם יש פשט משנה ופשט תלמוד ונתתם פרשנות חופשית, אל תופתעו שמאות רווקים וזוגות צעירים מבלים את החגים בנפאל, עושים טרקים ערב יום כיפור ויש אפילו נופשים מיוחדים בחו"ל למשפחות מבוססות דווקא בחגים שצריך לעלות לירושלים.

כאילו מי שטס לתאילנד ממש מתעניין בהאם מותר הלכתית לטוס לחו"ל.
או כל מיני עסקנים חרדים שפתאום איזה רב מוציא הלכה שמריצה את העסק שלהם.

וזה מגיע למצב שאיזה רב חרדי מרחיב את ההלכה של קטניות בפסח להגדרה בוטנית של מה זה קטניות ואוסר קטגורית. מתבקש סך הכל.

זה לא מתחיל מהיום. זה התחיל לפני 1000 שנה. DNA שיהיה קשה לשנות בעיקר בפסיקה אשכנזית. ומצוי באופן עמוק עד ימינו בפסיקות של דיינים.

סך הכל אנחנו אוכלים את הדייסה שהם בישלו לנו.

ואגב לא שואלים מה את חושבת או מה עושה. חופש או נופש זה לא ערך יהודי. בשום צורה.

צריך להגיד את זה בקול גם אם התרגלנו לחיי בורגנות.

בין הזמנים - נראה לך הגיוני שיש תקופה בשנה שמפסיקים ללמוד תורה כדי לעשות חופש? בהסתכלות פשוטה על המציאות זה עיוות שאין כדוגמתו.
אבל כשמכשירים לימוד תורה בלי עבודה, יכשירו גם חופשה בלי לימוד תורה. אותו כשל לוגי.

וואו!משמעת עצמית
איך זה שאת הראשונה שיודעת איך צריך להציל את עולם התורה!!

פששששששש. מדהים.

באמת כדאי שגדולי ישראל הבטלנים ילמדו ממך איך צריך ללמוד תורה ולבטל את ביו הזמנים!

בואי. ערבבת פה אלף ואחת נושאים.
תשאלי את עצמך למה את במגננהרוממה
הכי קל להישאר מקובע מחשבתית לנורמות חברתיות מאשר לבחון דברים כטאבולה ראסה.
ה"נורמות החברתיות"משמעת עצמית
עבר עריכה על ידי משמעת עצמית בתאריך ל' באב תשפ"א 13:09
שאת מדברת עליהם נקבעו ע"י גדולים בחכמתם הרבה שנים אחורה.

רמת האמינות הצידקות והישרות שלהם
גבוהה יותר ממי שמנסה לטעון ולקרוא תיגר על דברים שנקבעו מימי קדם בהרבה שיקולים עמוקים.

זה שאנשים היום מרבים לטוס ולנפוש האם זה טוב או רע לא קשור בכלל לאורח חיים ופסיקה תורנית.

יש כאן התיימרות לא מובנת.
אז מה. אם דוד המלך חטארוממה
הם בטח יכולים לטעות.

ויודעת מה. נניח שאין טעויות. הם פסקו תקנות לקהילות בגלות. לפי צרכי שעה.

מרגע שהגענו לארץ, הרבה מהפסיקות האלה צריכות להתבטל.

במקום זה פוסקים בני זמננו מתפתלים ויוצאים מגדרם כדי להמשיך את הפסיקות הישנות אפילו שאין קשר, אין צורך ואין רלוונטיות.
טוב. אני באמת מורידהמשמעת עצמית
את הכובע בפנייך.
איך זה שאת לא הרבה הראשית לישראל?

מי את שתחליטי איזה פסיקה צריכה להתבטל ומתי?
מי את שתעבירי ביקורת על פוסקים בני זמנינו?

המגלומניה פה חוגגת...
קצת ענווה וחיבור למציאות.
אם את מפטירה בקלות כזאת "אם דוד המלך חטא.."חצילוש
הזלזול הזה בגדולי ישראל הוא עוד "בקטנה"

ה' ירחם
כותרת מטומטמתיהודה224
פשוט עפר לפיך.
ממזרחי ללא שמץ אשכנזיות.
דוד המלך חטא???
כנראה גם אמוראי הגמרא שכתבו כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה.. היו גם נגועים באשכנזיות המומצאת שלך...
חצי אם לא רוב האמוראים אומרים שחטארוממה
סורפרייז.
פשוט מי שלימד אותך כנראה צינזר את מה שפחות נעים לשמוע.
מה היה החטא? בואי נשמע אם למדת..חצילוש
את מפציצה בנתונים בלי מקורותיהודה224
אז את מוזמנת לעשות מקורות לנתונייך
מה הבעיה בפסיקה בעלת חופש אסוציאטיבי? זה מעוגן במסורת הפסיקהדי שרוט
התורה נדרשת ב 13 מידות.

קל וחומר
גזירה שווה
בניין אב
כלל ופרט
כלל שאינו מלא
פרט וכלל

לא זוכר עוד.

13 המידות נועדו *דווקא* כדי שתהיה פסיקה השוואתית ואסוציטיבית. איפה כאן הסתירה?
אם לשיטתך זה הגיוני שנפאל מפוצצת דתיים בחגיםרוממה
אז אין בעיה.

ואגב, לצורך זה, מספיק שאלמד באוניברסיטה העברית ספרות השוואתית ותלמוד. או שאפשר לתת לאהרון ברק לפסוק הלכה. הוא יסתדר יופי במשבצת הזאת.

יותר עניינית - המידות שהתורה נדרשת בהן הם לתורה ולא לפסיקות הלכה של כל מיני רבנים שישבו בריכוזי גלות מנותקים אחד מהשני והגיעו אליהם חלקי כתבי יד עם טעויות ושיבושים.

וקצת יותר לעומק-נוצרים עיוותים וכשלים לוגיים.

ואז יש פוסק אשכנזי שטוען שלא כופין גט במאיס עליי למרות שפשט התלמוד אחרת והריף ורמבם פוסקים לפי פשט התלמוד(ובתי הדין חוטפים ריקושטים על עיכוב במתן גט בגלל שנצמדים לאשכנזי)

וחופה האשכנזית הרב מברך על היין ואין מי שישתה אחרי הברכה. כי יש סתירה.

ועוד ועוד.

ושורה תחתונה - כי תפקיד פוסקי ההלכה הוא לייצר דור ירא שמים. במקום זה, יש שיטות פסיקה מסוימות, שרק מורידות את הסטנדרט.

וזה כדור שלג.
נורא קשה להבין מה שאת מנסה להגיד כי את מערבבת הרבה מושגיםדי שרוט
אין קשר בין זה שנפאל "מפוצצת דתיים" לבין מסורת הפסיקה.

בין אם הפסיקה הייתה כזאת ובין אם הפסיקה הייתה אחרת נפאל הייתה ממשיכה להיות "מפוצצת דתיים".

והדוגמא של המחקר ההשוואתי גם לא קשור.
בעצם קצת כן קשור כי התלמוד זה ספר חוקים ביסודו ולכן גם לאהרון ברק יש סמכות בלפרש חוקים מספק החוקים ולרבנים פוסקים יש סמכות בלפרש הלכה. מה הבעיה בזה?

ריכוזי גלות - מסכים עם זה אבל מה הקשר בין ריכוזי גלות לפסיקה מקלה ביצירה מהארץ? אם כבר להפך לגמרי, הפסיקה המקלה הזאת מראה ניצנים של יציאה מפסיקה גלותית לא? מה אני מפספס?

פשט התלמוד - זה בדיוק לב העניין. מתוך "פשט התלמוד" אפשר להרכיב פסיקה אסוציאטיבית.

"מאיס עלי" זה נושא סבוך וארוך שמתחיל עוד בימי המשנה עצמה לא הבנתי איך אפשר להשליך על זה על "פסיקה גלותית"?

בשורה התחתונה, כמעט כל קיומו של "עם ישראל" רובם לא היו שומרי מצוות. שמירת מצוות מאז ומעולם הייתה נחלתם של יחיד סגולה בעוד ששאר העם לא שמר מצוות בכלל. לפני ואחרי ובתוך הגלות. אז מה זה "תפקיד ההלכה זה ליצור דור של יראי שמיים"? ההלכה אפילו לא מתיימרת להשיג את זה למיטב הבנתי.

קשה להבין מה את מנסה להגיד.
הפסיקה המקלה בניין חו"לרוממה
היא דוגמא למגמה או לעיוות של שיטת פסיקה.

איפה כתבתי פסיקה גלותית? כתבתי שאתה לא יכול להפעיל מידות של התורה על כל מיני פסיקות שניתנו על ידי רבני קהילות בכל מיני גלויות בחו"ל כשאתה לא יודע מה השגיאות שהיו בכתב היד שהיה מצוי אצלם ועם מי הם דנו ואיך הלכו.

ומה שכתבת על שמירת מצוות אצל יהודים נכון בעיקר, לפחות עד העת החדשה, לקהילות אשכנז וזה מאוד השליך על הצורת פסיקה. אולי לדעתך זה מחזק את הטיעון שלך, לדעתי זה מחליש.

האם זה נכון היום? האם זה גאולי? וואלה אני חושבת שלא.

תקרא הקדמת הרמב"ם למשנה תורה. אני קיבלתי שם מספיק תשובות.

ומאיס עליי לא התחיל במשנה. זה תלמוד. ומשום מה הר"י דילג שם על מילה (או שהיה לו כתב יד משובש או סיבות אחרות)
יש לך הרבה מאד יומרהזוזיק העכבר
לנתח ולהסביר מה עומד מאחורי פסיקות ההלכה.
טענת שזה מגיע כתוצאה משיבטשי דפוס - יש שינוי נוסחאות , בפוסקים מתייחסים לזה בהרחבה והיום ניתן לגעת ברמה גבוהה יחסית איזה נוסח של הגמרא עמד לפני כל פוסק . האחרונים דנים בזה בהרחבה - כמה יש להתחשב בכך .
נראה לי מאד שטחי פשוט להגיד שהפסיקות נבעו משיבושים בלי לברר באופן מדוייק לכל סוגיא, ובלי לדון בנושא עצמי לעומק. החזון איש לדוגמא אמר שיש השגחה פרטית של ה' על פוסקי ההלכה ונוסח שלא עמד לפני רעק"א אין להתחשב בו. לי זה נשמע מאד הגיוני גם לערב את הקב"ה בעניין.
גם להאשים באופן כללי את הרבנים האשכנזים זה מאד שטחי מעבר לזה שברור שיש כאן עוון הרבה יותר חמור של ביזוי ת"ח מאשר האיסור לצאת מהארץ.
לגבי יג מידות שהתורה נדרשת בהן - אני חושב שאת לא על כך מבינה מה זה אומר ואיך משתמשים בהם ממה שכתבת. בגדול לאחר תקופת הגמרא נדיר מאד שמשתמשים ביג מידות.
"להאשים"רוממה
בטוחה שהכוונות שלהם היו טובות.

אפשר לזרוק הכל לפח ולעשות reset. יש מלא שיבושים והבנות לא נכונות. מרוב פסיקות לא יודעים מה היתה הסוגיה התלמודית.

הפסיקות שלהם לא רלוונטיות לכלום.

"השגחה על פוסקי הלכה" צחקתי בקול. אם את זה החזון איש אמר הוא רק הכשיר את זה שפוסקי הלכה יפסקו בלי לחשוב יותר מדי. כי גם ככה יש עליהם השגחה.

תגיד לי קראת את הדוגמאות שנתתי? אתה מגן על זה רק כי אתה (כנראה) אשכנזי. זה דוגמאות מרבנים אשכנזים שמסתכלים נכוחה על המציאות והולכים לפי השגיאות כי המנהג האשכנזי יותר קדוש מכל דבר אפילו אם יש בו דברים לא ברורים.

בע"ה יקומו פה גדולי דור שיעשו סדר ולא יהיו מסונדלים פוליטית ויפסקו בצורה נכונה ושיטתית ורלוונטית לכלל ישראל.
רק שואלזוזיק העכבר
את בטוחה שאת לא קונסרבטיבית? חלק מהטיעונים שלך נשמעים מאד דומים.
אז את אומרתפרש בודד
שצריך לפסוק לפי המשנה והגמרא נטו?

הולך לשאת אישה שנייה... 🏃🏃🏃
(הצעות יתקבלו בברכה, עדיף מישהי עם עבודה בהייטק ציון 8/10 מינימום)
אל תכניס לי מילים לפהרוממה
יש מסורת פסיקה. אני מבקשת עקביות והגיון. אין את זה היום. ומה שקורה בשטח מדבר בעד עצמו.

ההלכה הולכת ונהיית לא רלוונטית.

ובנוגע לדוגמא שלך. עם מה שקורה היום אני לא רואה בזה בעיה.

נראה לי לגיטימי שאם זוג ממצה את הזוגיות ולא רוצה לפרק את המשפחה שהגבר ישא עוד אישה שמוכנה להיות אישה שניה. אם הוא מסוגל כלכלית ונפשית ואישה הראשונה מסכימה והאישה השנייה רוצה. שיהנו.

זה עדיף על גבר שמביא ילדים מ 3 נשים שונות ולילדים האלה יש גם חצאי אחים מהאמהות שלהם ובלאגן אחד גדול. או לחילופים, להחזיק מאהבת. או לחילופין להתגרש ולפרק בית.
אני לא מבין משהו. אני מסכים איתך מאוד לנושא הרלוונטיותדי שרוט
זה נכון שההלכה לא מתואמת עם המציאות. מסכים בהחלט. והסיבה שההלכה לא מתאימה את עצמה לתקופה זה בגלל ויכוח פוליטי רפורמי-אורטודקסי ולא ויכוח ענייני.

אבל מצד שני את טוענת שיציאה לחו"ל היא אסורה וזה גם לא מתאים לתקופה.
אז מה בעצם את מנסה להגיד?
אני לא דיברתי על רלוונטיות לתקופהרוממה
דיברתי על איך יוצאים דור ירא שמים.

כשמתירים בורגנות כי לצאת להתאוורר זה צורך נפשי, זה דור בכיין ומפונק שמרוכז בעצמו ולא דור ירא שמים. זה ביצה ותרנגולת. ההלכה מעצבת את העם או העם מעצב את ההלכה.

ובכן, זה ברור שאצל הליברלים ההלכה צריכה להתאים את עצמה לעם. זה לב התפיסה שההלכה תהיה "רלוונטית"

אם דברים רלוונטיים לתקופה? גם היום יש מספיק אנשים שלא טסים לחו"ל. אז אין קשר לרלוונטיות לתקופה.

ואני חושבת שאדרבה, זה
את דוגמא שמראה כמה הלכה שהיתה פעם רלוונטית ונדחקה הצידה בשם כל מיני תקנות ופסיקות פתאום נהיית שוב רלוונטית. היא תמיד היתה רלוונטית. זאת השיטת פסיקה שהזיזה אותה הצידה. מעניין מתי יקום הרב שיגיד בקול (יש כאלו הם פשוט מוגחכים תמידית בתקשורת) שהתבלבלנו ושמים פתוחים זה לא סיבה לטוס לחו"ל בחגים ולא רק.

הדבר היחיד לטעמי שההלכה צריכה להתאים את עצמה אליה זה עניינים רפואיים מדעיים. ולא שבילוי זה צורך נפשי של אדם אז מתירים חו"ל.
חשבתי שאת טוענת שכל בילוי הוא בעייתי....יעל מהדרום
לק"י

גם אני לא יוצאת מהארץ, ומוזר לי שזה מותר לצורך טיול, אבל אני לא רב ולא פוסק ולא מפקפקת בדבריהם.
וחוץ מזה, שאני בהחלט חושבת שבילוי זה דבר טוב, כל עוד זה לא עיקר החיים ושזה בגבולות ההלכה (טיול בארץ למשל, ים וכו').
גברת רוממה, אני מוחה על ביזוי תלמידי חכמיםכלכלן

גם אם את חושבת שאת יודעת הרבה, או שיש לך על מי לסמוך, בשום אופן לא ניתן לבזות תלמידי חכמים מופלגים, שלא צריכים את הסכמתינו, לטעון על פסקי הלכה שלהם שאינם לפי תורה אלא ספרות השוואתית והוצאת דברים מהקשרם.

באמת ערבבת פה מלא דברים. אבל, הדרך להתמודד עם פסקי הלכה כאלו היא כדרכה של תורה, בכבוד, ניתוח כל פסק ההלכה ומקורותיו, ולענות על כל דבר, דבר דבור על אופניו. ויקראו הקוראים ויחליטו מה נראה להם. ממש לא ע"י הכתמה בגדול כי זה לא נראה לך רציני.

וכמובן שעדיף שינפשו בארץ ככל הניתן. וכמובן שחגים עדיף לחגוג בארץ. וכמובן שיש ערך בחופשה (שנעשית באופן הנכון)

מצטרפת לגמרירקלתשוהנ
הדיבור שלך על אנשים שגדולים ממך בסדרי בתורה ובכל דבר
זה פשוט מחליא.
לא הבנתי את הקשראמא וגם
וממה שאני מכירה דווקא הפוך...
חרדים יותר יוצאים לחול דתיים לאומיים פחות...

בשביל הדברים האלה יש דייטיםאריק מהדרום
צריך קודם כל להבחין בין דברים מהותיים לשאינם כאלהק"ש
כי בתוך הרשימה שלך יש מזה ומזה.

בדברים מהותיים (ברור שאצל כל אחד זה שונה), כדאי לשאוף לכמה שיותר התאמה מראש, או לפחות תבנית מספיק ברורה של 'איך אני חי עם זה'. כשמתגלים או נוצרים אחרי החתונה פערים - צריך לדבר ולדבר ולדבר ולמצוא ככל האפשר איך מגיעים למקום של השלמה עם ההתנהלות.

בדברים לא מהותיים - מה אכפת לך, שכל אחד יעשה מה שטוב לו.
לגבי יציאה לחולהעני ממעש
יש מגזר דתי לאומי. ששם מכירים בעייתיות הלכתית ביציאה מהארץ.
ויש מגזר דתי מודרני. שם לא.

כנל לגבי הבדלים אחרים

לא כקביעת דעה. אלא כעובדה מציאותית

יש גם מגזר - תת מגזר - דתל תורני.
דתי מודרני לא סותר דתי לאומי.יעל מהדרום
כדאי להזהר מאוד להתחתן עם כמה שפחות פעריםאורה שחורה
מתרכזים במשותףאמא וגם
יחד נצא לבילויים ששנינו אוהבים
בארוחות זוגיות נכין אוכל שטעים לשנינו
נחפש מקום שמתאים לקריטריונים שחשובים לנו ולפעמים נגור זמן מסויים במקום כזה ואחר כך ננסה מקום אחר.

נתמקד במשותף.
יש פערים שניתן לגשר עליהם, יש פערים שמשלימים איתםshaulreznik

אני שונא טיולי טבע, סובל ומשתעמם מהם. אשתי למדה עם השנים שאין מה לצפות לשינוי, ולכן היא לוקחת את הילדים לפעילות כגון זו בלעדיי.

מאידך, יש X מאכלים שאשתי לא אוהבת ואני כן (דגים, סלטים מסוימים). מכיוון שאני מופקד על בישולים, אני מכין את המאכלים הללו לעצמי בנפרד.

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדוויתאחרונה

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך