בגלל שבבית שלנו יש גם וגם וגם מבחינת הרצף הדתי, אחי הקטן מאוד מבולבל. הוא יכול לצאת בהצהרות של 'אני לא דתי' 'אני לא שומר שבת' אבל מצד שני הוא יכול גם לשאול שאלות עמוקות על הדת, על הקב"ה ולמה חוגגים את החג הזה ומה זה נס בכלל..
הוא חשוף לסגנונות מוזיקה שונים לגמרי, למשל בימי שישי כשאנחנו מנקים את הבית כל האחים אנחנו אוהבים להשמיע מוזיקה ברקע. שומעים בתורות (בכל זאת צריך שיהיה הוגן .. אחים ;)
אני אבחר שירים שיכינו אותי לקראת שבת ואחותי בתורה תבחר איזה שיר באנגלית עם מילים לא הכי נקיות שיש או שיר בעברית שגם שם המשמעות של המילים היא בעייתית. בקיצור אנחנו שונים בכל כך הרבה דברים שזה מתבטא בהכל ביום יום שלנו בבית.
עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכולה להקנות לו מצוות? מידות?
אני עושה השתדלות עצומה בדברים הבסיסיים, למשל שכשאני מרדימה אותו אז אנחנו אומרים שמע ישראל ובערב שבת אני מתעקשת איתו לקום לנטול ידיים ולברך, למרות שהוא רואה שחצי מהשולחן לא קם ולא מבין למה הוא" חייב".
משתדלת לקנות לו מדי פעם ספרונים לילדים על מידות/מצוות כשאני מרגישה שהוא צריך חיזוק בנושא, מנסה לגוון במשחקים בשבת ( כי כשממש משעמם לו הוא יודע שהוא יכול ללכת לאחד מהאחים והם בקלות יתנו לו לראות טלויזיה בחדר בשושו)
ההורים שלי זורמים.. הם יכולים שבת אחת ליפול ולתת לו פלאפון כי הוא משגע אותם ושבת אחרת ממש להתעקש איתו שלא יקבל פלאפון.ככה שאין לו באמת עקביות בעניין הזה, מה שעוד יותר מבלבל אותו, לדעתי.
אשמח לעצות!